Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2013, 12:45

Osobiście wolałbym "przepłacić" 20mln za Teveza niż 30 mln za Jovetica

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2013, 12:46

Uważajcie na osobę ktoś, ona wygrywa każdą merytoryczną dyskusję!

Sądzę, że Vidal w kolejnym sezonie zdobędzie 20 bramek, poza tym mamy "ławkowego" mistrza świata i Europy, czego chcieć więcej?

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2013, 12:54

szczypek pisze: A jak Łysy da 20? Oni mogą czekać. Na pewne rzeczy po prostu TRZEBA poczekać.
Gdyby było tak jak piszesz, to wszystkie transfery dokonywałyby się ostatniego dnia mercato, bo nikomu nie opłacałoby się nikogo sprzedać wcześniej - wszak zawsze można poczekać, a nuż ktoś zaoferuje więcej. Ktoś daje za Teveza w połowie sierpnia 40 baniek? Poczekajmy, jest czas, może napłynie oferta kupna za 50 milionów.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2013, 13:05

Oho, już sięzaczynają epitety typu "Mierny" ( ja bym jeszcze pojechał po "Partaczim" :prochno: ).
Z jdenej strony zgadzam się ze Szczypkiem - my się opieramy cały czas na doniesieniach prasowych, z których większość to bzdury i wymysły dziennikarzy. My nie mamy bladego pojecia jak to wszystko się kręci, jak przebiegają rozmowy, jaki jest budżet itp. I na takiej podstawie jeden z drugim wyzywa - być może - niewinnego człowieka...
Jest też druga strona medalu. Ten wywiad może niepokoić i na jego podstawie można już wysnuć jakieś wnioski.
Znając Marottę, to pewnie sobie myśli - Tevez za 15 milionów? Ale on ma 30 na karku, za rok mu się kończy kontrakt i jeszcze focha lubi strzelić. Nie ma mowy! Dycha, albo czwórka i Melo! I to jest błąd, to nie jest czas na takie zabawy, drużyna doszła do takiego momentu, gdzie trzeba przepłacić za tego czy tamtego grajka ( nie uważam, by cena za Teveza była wygórowana ), tu trzeba działać szybko i potem się bawić w zbijanie ceny za Zunige, Ogbonne, Diamantiego i innych piłkarzy szykowanych na ławkę. Bo nawet jak żaden znich nie przyjdzie, to Juventus startuje sezon z atakiem Llorente - Tevez, który może stać się najlepszy w lidze.
A gadki typu, musi kogoś sprzedać, bo potem to będą mniej dawali do mnie nie trafiają, bo to działa we dwie strony. Jak się opchnie takiego Vucinica do ManU albo Tamtegohama ( posiłkując się plotami ) to wtedy Juventus będzie potrzebował napastnika na gwałt, jeszcze bardziej niż w tej chwili i ceny znowu mogą iść w górę.
Juventus cały czas nie jest glównym celem wielu piłkarzy ( zwłaszcza tych z poza Serie A ) i takie myślenie i czekanie, aż jeden z drugim przyjdzie na kolanach jest głupotą. Co najwyżej można liczyć na Jovetica, że do sierpnia nigdzie się nie ruszy i nadal będzie obstawał przy Juve, a DV zmięknie ew. Marotta w końcu postanowi rzucić ze 25 milionów przynajmniej, albo i nawet 30.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2013, 13:05

Pamiętam jak całe forum płakało że Robinho to taka niesamowita okazja, za 15 mln z Man C. A tym czasem lepiej wyszliśmy na Mirko, i nie zarabiał 7 mln na sezon ;)

Ludzie tutaj płaczą gorzej niż kibice Romy , którzy nie powąchali pucharów od trzech lat :doh:

Gdy pod koniec lipca okaże się że nie będzie promocji na Jojo, a cena za Igłę będzie podobna, pewnie rzucimy kasę na stół i pozyskamy Czarnogórca jako prezent urodzinowy dla Conte.

Co do Teveza, to mi się wydaje że to on gra na zwłokę bo preferuje Milan. Łysego z Mediolanu nie chwalcie tak bo znowu sprzeda kogoś kluczowego ( pewnie Szarego). Nie dziwię się Carlosowi w sumie, bo tam każdy zawodnik dostaje pensje z kosmosu ( Mexes - 4,5 mln ).

Ja tam bym się nie obraził jakby przyszedł ktoś ambitny i zdolny.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2013, 13:27

Kucharius1 pisze:Gdy pod koniec lipca okaże się że nie będzie promocji na Jojo, a cena za Igłę będzie podobna, pewnie rzucimy kasę na stół i pozyskamy Czarnogórca jako prezent urodzinowy dla Conte.
Pod koniec lipca to pewnie obaj będą już mieli nowe kluby. Bo ktoś inny rzuci już kasę.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
pęto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2013, 14:07

fazzi pisze:
Kucharius1 pisze:Gdy pod koniec lipca okaże się że nie będzie promocji na Jojo, a cena za Igłę będzie podobna, pewnie rzucimy kasę na stół i pozyskamy Czarnogórca jako prezent urodzinowy dla Conte.
Pod koniec lipca to pewnie obaj będą już mieli nowe kluby. Bo ktoś inny rzuci już kasę.
Zapłacimy. Kupimy od obecnego klubu albo od nowego. Zapłacimy.

We will say what time will tell....

Verbum Labile debet non esse stabile.
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2013, 14:09

I od razu chcę powiedzieć krytykuję wypowiedź Marotty nie dlatego, że nie powiedział iż szukamy napastnika i chcemy to zrobić jak najszybciej tylko za to, że zamiast zamknąć się to rozpowiada bzdury które go ośmieszają i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością na rynku transferowym.
Mógł wyminąć odpowiedź a nie prawić takie głupoty, ale on chyba naprawdę uważa że Tevez czy Jovetic to za skrzynkę jabłek jeszcze z ucałowanie ręki przyjdą do nas, bo jesteśmy Juventus.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2013, 14:55

Nie dość, że Beppe nie potrafi zapanować nad swoim rozbieganym wzrokiem to znów musiał zacząć paplać, jak pacjent szpitala psychiatrycznego. Zamiast fundować kibicom stan przedzawałowy, to zamknąłby dziób i ogłosił ciszę prasową.

Trzeci rok siedzimy na dupie i czekamy na top plajera za okazyjną cenę? No Jancio Wodnik nie ma startu do naszego DS'a.

szczypek znów nie zjadł swojego snickersa, a zahor dobrze prawi.
zahor pisze:Juventus: Dajemy wam 11 baniek za Teveza.
Man City: No nie wiem, Galliani zaraz sprzeda gdzieś Robinho, to da nam 15.
Co powinien powiedzieć Marotta: Pieprzcie Łysego, my wam damy te 15 tu i teraz.
Co mówi Marotta: To ja poczekam. Zresztą Juventus jest wielką firmą, mamy wyrównany skład, Vidal strzela mnóstwo goli, nie będę wchodzić w te wasze licytacje.
Ja bym poszedł dalej:
Marotta: Czyli nie zgadzacie się na 11 mln za Teveza?
ManC: Nie, sorry ale 15 to nasza ostateczna decyzja
Marotta: Ok, w takim razie rzucam wam te 15 baniek, ale w zamian dołożycie mi wypożyczenie Kolarova za 5 mln z możliwością wykupu za X (10 mln?). Jego pensje pokrywamy po połowie. Do tego jeśli interesujecie się Felipe Melo, to za tego piątala jest wasz.
ManC: Hmmm... seems legit.

No kuźwa, jeśli w takiej (czy innej) transakcji wiązanej Szalonooki nie widzi okazji, to doznał chyba nieodwracalnej wady wzroku.
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2013, 14:57 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2013, 14:56

Lypsky pisze:Uważajcie na osobę ktoś, ona wygrywa każdą merytoryczną dyskusję!
Napisałem bardzo wyraźnie, że chodzi o dyskusje Z TOBĄ mistrzu. Sprawdź czy Cię nie ma na SoloJuve.
zahor pisze:Gdyby było tak jak piszesz, to wszystkie transfery dokonywałyby się ostatniego dnia mercato, bo nikomu nie opłacałoby się nikogo sprzedać wcześniej - wszak zawsze można poczekać, a nuż ktoś zaoferuje więcej. Ktoś daje za Teveza w połowie sierpnia 40 baniek? Poczekajmy, jest czas, może napłynie oferta kupna za 50 milionów.
Może poczekać, ale czekanie wiąże się z ryzykiem. Wszak taki klub jak City może sobie na takie ryzyko pozwolić. Poza tym, może być też tak, że kluby przedstawiają swoje oferty i proszą o czas, aby mogły najpierw zrealizować swoje inne cele. I takie City znów musi kalkulować. Dochodzi do tego wola samego zawodnika, który może po prostu uprzeć się na grze w Milanie, dostać tam większe pieniądze, nie wiem. Dla mnie to nie jest takie banalnie proste jak niektórzy chcieliby jakby było. Proste jest, gdy masz bardzo dużo kasy, zawodnik, którego chcesz sprowadzić chce dużo kasy, a klub nie robi z tego problemu. Jednak nie mając takiego komfortu trzeba rozsądnie podchodzić do sprawy.
Mate.G pisze:Osobiście wolałbym "przepłacić" 20mln za Teveza niż 30 mln za Jovetica
Ale zrozum, jeśli taki Tevez za 20 mln się nie sprawdzi to Marotta będzie miał gorzej niż gdy nie sprowadzi nikogo. I to nie chodzi o to, że użytkownicy tego forum go pojadą, bo to oczywiste i proste (powiedzieć po fakcie).

Ja wierzę w Marottę. Bardzo chciałbym za kilka tygodni powiedzieć, że miałem rację.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2013, 14:59

Lypsky pisze:Śmieszy mnie gadanie "mercato jeszcze się nie zaczęło" - pieprzenie w stylu Marotty ("mamy czas", "czekamy na okazje", "to dopiero początek okienka").
http://www.juvepoland.com/news.php?id=25716
http://www.juvepoland.com/news.php?id=25717
http://www.juvepoland.com/news.php?id=25718

Trochę za wcześnie na lamenty.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2013, 15:06

szczypek pisze:Trzeba skalkulować, co jeśli ten, którego sprowadzimy się nie sprawdzi, Juventus nie tylko szybko odpadnie z Ligi Mistrzów, ale i nie wygra mistrzostwa, przyjdzie gorszy czas i trzeba będzie się tych zawodników pozbyć, a aby poprawić kondycję finansową klubu
Czy Ty insynuujesz, że kupiony za 15-20 mln Tevez przegra nam LM i Scudetto, bo po prostu będzie w klubie? SAY WHAT???? Przemyślałeś to, co napisałeś?

Czyli co, Matri/Quag/Szwagru/Gio są gwarantem późnego odpadnięcia z LM i wygrania następnego Mistrzostwa Włoch? Czy oni Twoim zdaniem się sprawdzili?

Jednooki, kulawy, pijany, nietrenujący, Tevez jest lepszy od każdego z nich. Czy obecnie da się nie sprawdzić bardziej niż kadra napastników z poprzedniego sezonu?

This is madness...
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2013, 15:09 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2013, 15:09

jackop pisze:Czy Ty insynuujesz, że kupiony za 15-20 mln Tevez przegra nam LM i Scudetto, bo po prostu będzie w klubie? SAY WHAT???? Przemyślałeś to, co napisałeś?
Przemyślałem. Napisałem, że w przyszłym sezonie możemy nic nie osiągnąć, także mając w składzie Teveza. Wtedy może być problem. Czegoś nie rozumiesz?

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2013, 15:16

Hmmmm... a jeśli nie osiągniemy nic mając w składzie Joveticia, to nie będzie problemu? Jeśli nie osiągniemy nic, mimo braku napastnika, to nie będzie problemu? Jeśli kupimy Messiego za 1 grosz i nie osiągniemy nic, to nie będzie problemu?

W co ty grasz ziąąą...

Ja oceniam rzeczywistość w miarę realnie, a w tej rzeczywistości Tevez to zawodnik, który ma duże szanse by podnieść poziom drużyny - a już na pewno go nie osłabi. Nawet jeśli 12 miesięcy kopałby się po czole.

Jedynym obowiązkiem i przyczyną zatrudnienia Marotty w klubie jest złożenie kadry, która będzie posiadała jak największe szanse na osiągnięcie czegoś. Brak dobrego napastnika chyba nie przybliża go do osiągnięcia celu.

A tak poza tym to w ogóle nie ściągajmy nikogo, bo przecież możemy nic nie osiągnąć i popaść w kłopoty finansowe. Przekonujmy się nawzajem, że kadra bez Teveza czy Igły jest lepsza niż z nimi.

Łot Da Fak?
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2013, 15:23 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2013, 15:21

jackop pisze: Czy Ty insynuujesz, że kupiony za 15-20 mln Tevez przegra nam LM i Scudetto, bo po prostu będzie w klubie? SAY WHAT???? Przemyślałeś to, co napisałeś?
Nie, natomiast każdy z wiązanych z nami napastników spokojnie może wyrównać poziom Matriego. Każdy z trójki rozegrał tak samo słaby sezon jak nasza Czwórka Wspaniałych i trzeba się liczyć z tym, że może to powtórzyć, nawet jeśli mają więcej argumentów, że będzie odwrotnie. Scudetto przegrać raczej nie ma szans, ale jeśli będziemy mieć pecha w losowaniach, albo/i na boisku, to możemy nie dojść do ćwierćfinału.
A wtedy wydawanie 20-30 milionów na kolejny komin płacowy w stylu Iaquinty, to strzał w stopę, jakiego w Turynie nie widziano od transferu Melo.

Mam wrażenie, że dla niektórych najgorszą możliwą opcją jest zostanie z tym co mamy. Dla mnie to brak wyobraźni. Jeśli nikt nie przyjdzie, za rok wymieniamy Marottę i w przyszłym sezonie mamy napad. Jeśli przyjdzie Tevez czy Higuain za łączną cenę(transfer+pensja) ~35-40 milionów przez 4 lata i będzie kopał się po czole, to możemy spokojnie pożegnać się z możliwością jakiegokolwiek poważnego transferu na najbliższe 2-3 lata.
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2013, 15:31 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany