Mercato (2012-2014)
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Lypsky to z kolei facet, który z ową osobą przegrywa każdą merytoryczną dyskusję, dlatego za każdym razem musi uciekać się do jakichś osobistych wycieczek.Lypsky pisze:To dobre podsumowanie działalności osoby, którą kiedyś nazywano szczypkiem. Obecnie owa persona znajduje się poza forum, ponieważ po przegranym zakładzie, honorowo odeszła... [']
Lypsky 24 maja pisze:Okienko transferowe jeszcze nie otwarte, a ci już stękają :lol:
[']
MistrzLypsky 21 czerwca pisze:Śmieszy mnie gadanie "mercato jeszcze się nie zaczęło" - pieprzenie w stylu Marotty ("mamy czas", "czekamy na okazje", "to dopiero początek okienka").

Uważam, że sprowadzimy Jovetica.
- JuveSWD
- Juventino
Jak dla mnie sprawa jest prosta: nie przychodzi top do ataku-> Marotta out.
Ja rozumiem przespać jedno okienko, ale drugie z rzędu do dyskwalifikuje. Tym bardziej mając okazję do wyciągnięcia Teveza za pół darmo.
Pewnie negocjowałby ze sprzedawczynią możliwość wypożyczenia bułek z opcją wykupu w 8 ratach.
Ja rozumiem przespać jedno okienko, ale drugie z rzędu do dyskwalifikuje. Tym bardziej mając okazję do wyciągnięcia Teveza za pół darmo.
Lypsky pisze:Idę po bułki do sklepu, może spotkam Marottę?
Pewnie negocjowałby ze sprzedawczynią możliwość wypożyczenia bułek z opcją wykupu w 8 ratach.
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Zrozumiem, jeśli przegramy walkę o Jovetica z City czy Chelsea, bo to kluby bogate. Zrozumiem nawet jeśli przegramy rywalizację o Teveza na rzecz Milanu i Higuaina na rzecz Arsenalu, bo to kluby wielkie, które pewnie zagrają w LM. Ale jeśli Kolarov pójdzie do 9. w tym sezonie Interu to znaczy, że już coś naprawdę nie gra w tym naszym sztabie od transferów!
- Lypsky
- Juventino
Wróciłem ze sklepu, Marotty nie było - podobno stwierdził, że "ma czas" , "jest wiele bułek, które chcą zostać zjedzone przez niego" i "spokojnie poczeka, aż same przyjdą" 
Ja jako przegrywający każdą merytoryczną dyskusję z osobą ktoś, stwierdzam, że jest lekka różnica między niecierpliwością w maju kiedy rozgrywki na świecie jeszcze nie dobiegły końca, a irytacją pod koniec czerwca, gdy nasz guru mówi "mamy czas", a ilość konkurentów do pozyskania solidnego napastnika rośnie.

Ja jako przegrywający każdą merytoryczną dyskusję z osobą ktoś, stwierdzam, że jest lekka różnica między niecierpliwością w maju kiedy rozgrywki na świecie jeszcze nie dobiegły końca, a irytacją pod koniec czerwca, gdy nasz guru mówi "mamy czas", a ilość konkurentów do pozyskania solidnego napastnika rośnie.
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2013, 12:17 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- Lucas87
- Juventino
Ludzie nie straszcie?! Kolarov do Interu? Może jeszcze Tevez.
Wszystko możnaby znieść, ale nie takie upokorzenie. Marotta zepsułby wrażenie jakie zyskał po 2-krotnym zdobyciu przez Juventus- Mistrzostwa.
Wiele można o nim złego pisać, ale swój wkład w nasze sukcesy jednak ma.
Ale trzeba skończyć te tłumaczenia o początku mercato, bo na Monaco i City świat się nie kończy, więc faktycznie za chwilę do akcji wkroczy Chelsea, Real, Milan itp.
I wówczas jakie będzie inne wyjście niż sprowadzenie ogórka dnia 1 września
Najwyżej pozostawienie statusu quo
Wszystko możnaby znieść, ale nie takie upokorzenie. Marotta zepsułby wrażenie jakie zyskał po 2-krotnym zdobyciu przez Juventus- Mistrzostwa.
Wiele można o nim złego pisać, ale swój wkład w nasze sukcesy jednak ma.
Ale trzeba skończyć te tłumaczenia o początku mercato, bo na Monaco i City świat się nie kończy, więc faktycznie za chwilę do akcji wkroczy Chelsea, Real, Milan itp.
I wówczas jakie będzie inne wyjście niż sprowadzenie ogórka dnia 1 września

Najwyżej pozostawienie statusu quo

- Mate.G
- Juventino
Trochę mnie tez irytuje, pieprzenie użytkowników, że mercato się jeszcze nie zaczęło. Ale to nie ma nic do rzeczy. Taka okazja jak Tevez się nie przytrafi w to mercato. Wolicie Jovetica za 30 mln w ostatnie dni mercato? (Fiorentina go nie puści za mniej, bo niby czemu? Imho pójdzie do Chelsea, Mourinho go skusi, on to potrafi robić )
Powinniśmy się skupić na Tevezie, w ogóle nie rozumiem działań Marotty... Jedzie na kawkę do Fiorentiny, za tydzień pewnie też za dwa pewnie też... Tymczasem Galliani szykuje się do ściągnięcia Teveza
Chyba, że Marotta wie o tym, że może sprowadzić Jojo za mniej niż 30, w co osobiście nie wierzę. Za duże ryzyko czekać, aż Fiorentina go puści. W dodatku, że sporo jest na niego chętnych...
Ale Asamoaha, Isle, potrafił kupić (tak na prawdę mógł tą gotówkę lepiej wykorzystać np na prawdziwego LO).
Matriego też potrafił kupić za 18mln ale 15 mln na Teveza nam szkoda...
Powinniśmy się skupić na Tevezie, w ogóle nie rozumiem działań Marotty... Jedzie na kawkę do Fiorentiny, za tydzień pewnie też za dwa pewnie też... Tymczasem Galliani szykuje się do ściągnięcia Teveza

Chyba, że Marotta wie o tym, że może sprowadzić Jojo za mniej niż 30, w co osobiście nie wierzę. Za duże ryzyko czekać, aż Fiorentina go puści. W dodatku, że sporo jest na niego chętnych...
Ale Asamoaha, Isle, potrafił kupić (tak na prawdę mógł tą gotówkę lepiej wykorzystać np na prawdziwego LO).
Matriego też potrafił kupić za 18mln ale 15 mln na Teveza nam szkoda...
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2013, 12:26 przez Mate.G, łącznie zmieniany 1 raz.
- pan Zambrotta
- Juventino
osoba "ktoś" wygrywa każdą merytoryczną dyskusję, ale dziwnym trafem przegrywa każdy zakład
Marotta prezentuje podejście, że on nigdy swojego dobrego zawodnika nie sprzeda, ale inni mają mu po promocji oddać smaczne kąski - no bo tak. trzecie mercato z rzędu. Tymczasem kolejne 5 mln ląduje na koncie Atalanty za jakiegoś pachoła, caritas normalnie \o/

Marotta prezentuje podejście, że on nigdy swojego dobrego zawodnika nie sprzeda, ale inni mają mu po promocji oddać smaczne kąski - no bo tak. trzecie mercato z rzędu. Tymczasem kolejne 5 mln ląduje na koncie Atalanty za jakiegoś pachoła, caritas normalnie \o/
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Słowa Marotty? Nie są dla mnie zaskoczeniem.
Najbardziej podobał mi się fragment, w którym przypomniał o LLorente jako o mistrzu świata i Europy. :lol: "Ludzie o nim zapominają, bo przyszedł za darmo". Fakty są takie, że Łysy Dziad jest głupi i cały czas się asekuruje. Jego zdaniem Juventus będąc wielką europejską marką i tak nie musi się o nikogo starać, bo przecież wszyscy chcą nas zasilić. Śmieszna jest oferta 11 mln za Teveza (nawet gdybyśmy nie zakupili Peluso I TAK Stary nie chciałby zaoferować więcej za Argentyńczyka), śmieszna także propozycja wypożyczenia Kolarova z opcją pierwokupu... City będzie chciało pieniędzy i dostanie je prawdopodobnie od Interu (Kolarov), Milan też lekką ręką da te 15 za Teveza (o ile uda się im kogoś sprzedać). To zabawne, żałosne zarazem, że mistrz kraju, który obronił tytuł, kopie się w czoło i nie jest w stanie, przez nieudolność Łysego Dziada, wzmocnić ataku. Taki Milan zaryzykował i ma Balotellego (który zagwarantował im awans do kw. LM), Szarego i może mieć niebawem Teveza. Ale co tam... Marotta ma czas (szkoda tylko, że wszystkie rozgarnięte kluby Europy właśnie teraz działają na rynku, potem będzie coraz trudniej), z czasem wszyscy zmiękną i bez żadnego problemu pozyskamy kogoś z topu... Śmiejemy się z nazwisk, które w ostatnich dniach mercato przewijały się w naszym kontekście, a wcale nie zdziwiłby mnie transfer kogoś marnego.
Dziadowi zdarzają się dobre transakcje, ale głównie irytuje, bo jest mało konkretny, na każdym kroku chciałby zaoszczędzić, a tak się po prostu nie da i nie na tym polegają negocjacje. Zajmuje się pozyskiwaniem młodych i zdolnych, zapominając o pierwszym składzie.
Dziadowi zdarzają się dobre transakcje, ale głównie irytuje, bo jest mało konkretny, na każdym kroku chciałby zaoszczędzić, a tak się po prostu nie da i nie na tym polegają negocjacje. Zajmuje się pozyskiwaniem młodych i zdolnych, zapominając o pierwszym składzie.
- Bandiera_Rossa
Nie no oczywiście, przecież każdy dyrektor sportowy w wywiadach dla prasy opowiada szczerze i szczegółowo o swoich planach.Virgil pisze:![]()
Ten człowiek to idiota niestety, nawet Barcelona czy Real muszą się starać i bić o zawodników a są to w tej chwili dużo większe i porządane marki niż Juventus, a on będzie siedział i czekał aż ktoś z podkulonym oknem i pochyloną głową łaskawie do Juve przyjdzie
Naprawdę, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z tego Agnellego. Trzyma na stanowisku Marottę za grube tysiące, zamiast zatrudnić kogoś z forum JuvePoland.
- szczypek
- Juventino
Jaki nowy konkurent pojawił się w walce o tych zawodników? Gdzie oni są, bo cholera nie widzę? Poza tym, KAŻDY KLUB, KTÓRY MA SPRZEDAĆ ZAWODNIKA WIEDZĄC, ŻE Z CZASEM POJAWIĄ SIĘ WYŻSZE OFERTY, POCZEKA NA NIE.Lypsky pisze:ilość konkurentów do pozyskania solidnego napastnika rośnie.
Juventus: "Dajemy Wam 15 za Teveza."
Manchester City: "No nie wiem, Monaco za miesiąc rzuci 20, a nam się nie spieszy."
Lypsky: "Cholercia, była okazja, żeby go kupić za 15 to go nie kupiliśmy".
Ta Twoja (Wasza) logika jest powalająca.
- Mate.G
- Juventino
Juventus : "Dajemy wam 18mln za Jovetica i Maronne"szczypek pisze: Juventus: "Dajemy Wam 15 za Teveza."
Manchester City: "No nie wiem, Monaco za miesiąc rzuci 20, a nam się nie spieszy."
Fiorenitna: "Nie sprzedamy Jovetica za mniej, niż 30 mln, mamy wyższe oferty"
Sczypek:
szczypek pisze:Uważam, że sprowadzimy Jovetica.
- zahor
- Juventino
Prawie, dokładniej wygląda to tak:szczypek pisze: Juventus: "Dajemy Wam 15 za Teveza."
Juventus: Dajemy wam 11 baniek za Teveza.
Man City: No nie wiem, Galliani zaraz sprzeda gdzieś Robinho, to da nam 15.
Co powinien powiedzieć Marotta: Pieprzcie Łysego, my wam damy te 15 tu i teraz.
Co mówi Marotta: To ja poczekam. Zresztą Juventus jest wielką firmą, mamy wyrównany skład, Vidal strzela mnóstwo goli, nie będę wchodzić w te wasze licytacje.
- szczypek
- Juventino
A jak Łysy da 20? Oni mogą czekać. Na pewne rzeczy po prostu TRZEBA poczekać.zahor pisze:Prawie, dokładniej wygląda to tak:
Juventus: Dajemy wam 11 baniek za Teveza.
Man City: No nie wiem, Galliani zaraz sprzeda gdzieś Robinho, to da nam 15.
Co powinien powiedzieć Marotta: Pieprzcie Łysego, my wam damy te 15 tu i teraz.
Co mówi Marotta: To ja poczekam.
Lol, uważam, że go sprowadzimy, to wszystko. Nie wiem na jakich warunkach. Nie krytykuję Marotty, że jeszcze tego nie zrobił, dla mnie to może być transfer w ostatnim dniu.Mate.G pisze:Juventus : "Dajemy wam 18mln za Jovetica i Maronne"
Fiorenitna: "Nie sprzedamy Jovetica za mniej, niż 30 mln, mamy wyższe oferty"
- Lucas87
- Juventino
@mrozzi
Bardzo słuszne słowa.
Odnośnie argumentacji Miernego - to Mistrzem Świata i Europy jest Beckenbauer to może warto namówić go do gry?!
Ja też licze na powrót Llorente do formy - będzie strzelał gole, ale przez cały czas większość ludzi słusznie zauważa, iż potrzeba gracza bardziej kreatywnego. Innymi słowy klasyczna 10-tka Tevez, twardziel z charakterem, bramkostrzelny i mający bagaż doświadczeń w grze o najwyższą stawkę. Jaka jest gwarancja, że z Joveticem nie byłoby podobnej sytuacji co kiedyś z Andrade?!
Nie dziwi mnie zatem, iż wielu osobom puszczają nerwy w związku z bierną postawą łysego. No cóż pożyjemy, zobaczymy
Bardzo słuszne słowa.
Odnośnie argumentacji Miernego - to Mistrzem Świata i Europy jest Beckenbauer to może warto namówić go do gry?!
Ja też licze na powrót Llorente do formy - będzie strzelał gole, ale przez cały czas większość ludzi słusznie zauważa, iż potrzeba gracza bardziej kreatywnego. Innymi słowy klasyczna 10-tka Tevez, twardziel z charakterem, bramkostrzelny i mający bagaż doświadczeń w grze o najwyższą stawkę. Jaka jest gwarancja, że z Joveticem nie byłoby podobnej sytuacji co kiedyś z Andrade?!
Nie dziwi mnie zatem, iż wielu osobom puszczają nerwy w związku z bierną postawą łysego. No cóż pożyjemy, zobaczymy