Ciekawostki dotyczące Juventusu. Czyli pytania i odpowiedzi.

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 23:59

Robaku pisze:https://twitter.com/raymondverheije

trochę o Juve w kotekscie LM 1996
Jakieś pitu-pitu ze strony zakompleksionego holendra który mógłby przybić piątkę z Morattim. Ciekawe czy Holendrzy będą się otwarcie upominać o puchar z 1996 roku :roll:

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
Karowiew

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2013, 07:48

I ciekawe czy dołączy do nich River Plate, upominając się o Puchar Interkontynentalny :wink: : http://www.goal.com/it/news/94/calcio-e ... ra-la-dose

"(…) mówmy o przykrych rzeczach, ale… eee… musi… przejście na emeryturę musi być na tyle późne, że oczekiwany przeciętny oczywiście, oczekiwana przeciętna długość życia nie była bardzo długa" - Jacek Rostowski
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 27 maja 2013, 09:12

zagroo pisze:

Co to jest :-D ?
nie wiem czy kiedykolwiek padła tu odpowiedź na to pytanie więc postaram się dopowiedzieć: z cała pewnością można powiedzieć, że nie są to kibice Juventusu i prawdopodobnie taki filmik można by nakręcić o wielu zespołach... są to kibice Gimnazjum Małogoszcz, czterotysięcznego miasta w woj. świętokrzyskim, którego drużyna bierze udział w Lidze Mistrzów "Echa Dnia" gdzie każdy uczestnik ma przypisaną sobie jakąś nazwę prawdziwego klubu (wybieraną lub losowaną - nie wiem), jutro ćwierćfinały
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /130529278

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2013, 09:25

Marotta już nam szykuje TOPa :D

elduche10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 czerwca 2013, 21:46

Mam pytanie czy te znaczki na 100 lecie JUVE to byly jakies limitowane bo nie wiem

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2013, 19:26

Nie wiedziałem, gdzie zagaić, więc spróbuję tutaj.

Natknąłem się wczoraj na relację z finału coca-cola cup i tam chłopaki ze zwycięskiej drużyny cieszyli się bardzo, że w nagrodę jadą do Turynu na obóz. Zerknąłem na stronę turnieju i faktycznie, nagrodą główną był wyjazd na obóz treningowy z Juventusem . Ktoś coś wiedział wcześniej na ten temat? Nasz klub nawiązał jakąś współpracę z coca-colą? Wiem, że w Krakowie (tam rozgrywane były finały) Juventus ma swoją szkółkę; może to ma jakiś związek... :think:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2013, 20:29

wojczech7 pisze: Natknąłem się wczoraj na relację z finału coca-cola cup i tam chłopaki ze zwycięskiej drużyny cieszyli się bardzo, że w nagrodę jadą do Turynu na obóz. Zerknąłem na stronę turnieju i faktycznie, nagrodą główną był wyjazd na obóz treningowy z Juventusem . Ktoś coś wiedział wcześniej na ten temat? Nasz klub nawiązał jakąś współpracę z coca-colą? Wiem, że w Krakowie (tam rozgrywane były finały) Juventus ma swoją szkółkę; może to ma jakiś związek... :think:
W 2009 Juventus podpisał kontrakt z The Coca-Cola Company. Na jego mocy w wielu miejscach na stadionie pojawia się logo Powerade i jest to oficjalny napój Juventusu, ponadto we Włoszech sprzedawane Powerade mają na etykiecie logo Juve.

Obrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2013, 23:13

bendzamin pisze:
wojczech7 pisze: Natknąłem się wczoraj na relację z finału coca-cola cup i tam chłopaki ze zwycięskiej drużyny cieszyli się bardzo, że w nagrodę jadą do Turynu na obóz. Zerknąłem na stronę turnieju i faktycznie, nagrodą główną był wyjazd na obóz treningowy z Juventusem . Ktoś coś wiedział wcześniej na ten temat? Nasz klub nawiązał jakąś współpracę z coca-colą? Wiem, że w Krakowie (tam rozgrywane były finały) Juventus ma swoją szkółkę; może to ma jakiś związek... :think:
W 2009 Juventus podpisał kontrakt z The Coca-Cola Company. Na jego mocy w wielu miejscach na stadionie pojawia się logo Powerade i jest to oficjalny napój Juventusu, ponadto we Włoszech sprzedawane Powerade mają na etykiecie logo Juve.
Jakoś nie pokojarzyłem tego z Powerade'm, dzięki za wyjaśnienie ;)

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Piotr21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2013, 14:11

Nie wiem ale chyba nikt nie podawał tutaj, a więc Coca Cola zorganizowała akcję a główną wygraną są 4 dwuosobowe wycieczki na JUVENTUS!!! Oto link i szczegóły http://www.dolaczdogry.pl/. W skrócie trzeba w biedronce kupić dwie puszki Coca coli paragon zatrzymać, na tej stronce zarejestrować etykiety i bierzemy udział w losowaniu. Może się komuś poszczęści więc informuję:)

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2013, 16:51

Oficjalna strona klubowa zmieniła lay-out. Wie ktoś może dokładniej kiedy?
Bardziej mi się podobała grafika wcześniejszej wersji :/

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2013, 17:01

Mateuszello pisze:Oficjalna strona klubowa zmieniła lay-out. Wie ktoś może dokładniej kiedy?
13-go czerwca.

http://www.juvepoland.com/news.php?id=25630

Obrazek
andylono

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 09:33

Piotr21 pisze:Nie wiem ale chyba nikt nie podawał tutaj, a więc Coca Cola zorganizowała akcję a główną wygraną są 4 dwuosobowe wycieczki na JUVENTUS!!! Oto link i szczegóły http://www.dolaczdogry.pl/. W skrócie trzeba w biedronce kupić dwie puszki Coca coli paragon zatrzymać, na tej stronce zarejestrować etykiety i bierzemy udział w losowaniu. Może się komuś poszczęści więc informuję:)

No właśnie jestem jednym z tych szczęśliwców!! Wczoraj do mnie dzwonili i mówią że wygrałem :D A ja dalej jestem w szoku :D

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2013, 10:00

Fajna i wygodna byłaby opcja "szukaj" na stronie głownej. Można byloby szybko dotrzec do szukanych informacji i danych newsow.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 21:54

Taka tam ciekawostka historyczna :lol:

15Kowal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2013, 13:12

Nie wiedziałem w sumie gdzie to dodać.

Pewien Anglik postanowił być pierwszym posiadaczem koszulki Bendtnera :P

http://www.talksport.co.uk/radio/drivet ... irt-193278

Angielski na poziomie podstawówki wymagany.

Obrazek
ODPOWIEDZ