Puchar Konfederacji - Brazylia 2013

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ

Kto Twoim zdaniem wygra Puchar Konfederacji

Czas głosowania minął 30 czerwca 2013, 00:01

Brazylia
27
16%
Japonia
0
Brak głosów
Meksyk
0
Brak głosów
Włochy
70
42%
Hiszpania
30
18%
Tahiti
37
22%
Nigeria
2
1%

Liczba głosów: 166
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2013, 22:44

jedynym napastnikiem na ławce jest Giovinco;d wchodzi Gilardino;d

:rotfl:

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Reaper

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2013, 22:52

Wie ktoś czemu Vela nie gra :?:

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2013, 22:55

Minutę po tym jak Cerci wchodzi na boisko pseudokomentator Iwański ogłasza, że on wielkiej kariery nie zwojuje. (zapewne pierwszy raz w życiu widząc gościa na oczy)...

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2013, 22:57

No i Gacek w końcu znalazł się tam gdzie powinien i właściwie dostawił głowę. Inna sprawa, że 80% akcji zrobił Super Mario.

Cerci :angry: czyli zmiana roku. Chłop był tak posrany, że wyglądał jakby piłkę widział pierwszy raz w życiu. Gorszy był tylko ten Aquino.

Dziwne zmiany Prandellego, ale jest zwycięstwo, więc daruję.

PROFESOR Chiellini. No po prostu skała i mur nie do przejścia. Genialny występ.

Włosi za silni na Meksyk, który co prawda może pochwalić się indywidualnościami z przodu, ale ich obrona i gra nogami bramkarza woła o pomstę do nieba.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2013, 22:58

Nawet, nawet zagrali Włosi. Szkoda błędu Barzaliego, ale każdemu się zdarza. Myślę ,że Brazylia może mieć z Italią spore problemy. Cerci dla mnie wygrał, z jego 15-18 minutowego występu można by było nagrać filmik na YT pod tytułem "Mój pierwszy kontakt z piłką".

Lambi120

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2013, 22:58

Szwarou pisze:
Marat87 pisze:Czy ja dobrze usłyszałem od tego drugiego pana, że ojcem Dos Santosa jest Rivaldo, mistrz świata z 2002 roku? :prochno:
Taaa też to słyszałem.
Przeczesałem internet w poszukiwaniu tych informacji i kompletnie nie wiem skąd oni ją wzięli...
Na dodatek dodał że Dos Santos jednak przyjął meksykańskie obywatelstwo...
Zizinho jest ojcem Giovaniego wg. wikipedii.

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 15 razy
Otrzymał podziękowanie: 37 razy

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2013, 22:59

Eric6666 pisze:
zakiii pisze:
Marat87 pisze:Czy ja dobrze usłyszałem od tego drugiego pana, że ojcem Dos Santosa jest Rivaldo, mistrz świata z 2002 roku? :prochno:
Dobrze dobrze, najwyraźniej Rivaldo przygarnął nowe dzieciaki :-D
gafa;x wystarczy sprawdzić wikipedię zamiast hejcić. Jest synem Rivaldo dos Santosa, który grał w meksykańskiej lidze. Był brazylijczykiem, jego matka jest meksykanką.
Lepiej ty sprawdź.
http://en.wikipedia.org/wiki/Geraldo_Fr ... dos_Santos
Jak ktos tu wspominał, gość ma pseudonim Zizinho.

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2013, 23:00

gucio_juve pisze:Gdyby podawał Pirlo zamiast Gacka, to pewnie połowa piałaby, że asysta roku już jest. Być może brakuje mu umiejętności czysto piłkarskich, ale wole patrzeć na niego walczącego i chcącego coś stworzyć, niż na bezproduktywnego Vucinicia.
To dobrze, że nie jesteś trenerem Juve, bo leniwy Vucinic jednak trochę punktów nam narobił a Gacek ile? ja pamiętam tylko te 3 z Catanią za co możemy być mu wdzięczni. Jednak dzisiaj potwierdził to co wszyscy wiemy - może być jedynie głęboką rezerwą na takim poziomie. Co z tego, że się stara, ale i tak nic z tego nie wychodzi? :doh:

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 68 razy

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2013, 23:01

zahor pisze:[...]oprócz niego wyróżniłbym też Montelivio i De Silio.
Trzeba przyznać, że współpraca tej dwójki wyglądała niemal idealnie. Świetne zrozumienie na boisku.

W ogóle porównanie lewej strony do prawej w dzisiejszym meczu, to jak niebo i ziemia. Chiellini, De Sciglio, Gacek (i Monto) zdeklasowali dziś Barze, Abate i Marchisio/Cerciego.

Prosiłbym o nie zasyfianie mojego tematu jakimiś 'pierdołami o żabach' i usilnej próby zainteresowania tym innych. Mam nadzieję, że modzi zrobią porządek, żeby można było podyskutować o piłce.

http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... &start=150
^
|
Temat o komentatorach. Zapraszam.
Ostatnio zmieniony 16 czerwca 2013, 23:07 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
pelbel

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2013, 23:06

Włosi zagrali jak zagrali, na stojąco na spokojnie. Tak jak mieli.
Co tu pisać. Wygrać turnieju nie wygrają ale z grupy wyjdą. Cerci słaby, trzeba przyznać. Barzagli też jakiś taki mniej pewny. Iwański do zmiany, wyrzucenia cokolwiek. Koleś jest prze głupi i przechodzi ludzkie pojęcie co on gada. No można rzygać. Bzdury, że Cerci fatalnie uderzył bo piłka poleciała daleko od bramki, a za chwilę dumnie przyznaje, że przynajmniej róg wywalczył bo odbiła się piłka od obrońcy. Niby błyskotliwe docinki, które mają być śmieszne i cała reszta uwag, które mógłby sobie darować.

Szkoda, że ktoś taki obrzydza mecz. Nie dziwię się, że uruchomili już wersję z alternatywnymi komentarzami, a także bez komentatorów. Tylko Laskowski ratuje TVP, dziękujmy Smokowskiemu, że go się pozbył, bo jest szansa na to, że on skomentuje najważniejsze mecze. No chyba, że to będzie Szpaku, ale on to już klasyk i każdy się przyzwyczaił.

Hejterzy i pikniki. 2 słów o meczu nie potraficie sklecić (poza wolny Pirlo), ale o komentarzu napisalibyście kuźwa elaborat.
Mam nadzieję, że spełniłem oczekiwania.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2013, 23:07

jackop pisze:
mazi12 pisze:Barzagli nie w swoim stylu, co to było? Chyba juventini potrzebują odpoczynku po ciężkim sezonie.
To był błąd techniczny + zła ocena sytuacji - zdarza się i tyle. Nie wiem co ma do tego zmęczenie.
jackop pisze:Hejterzy i pikniki. 2 słów o meczu nie potraficie sklecić
Nie ma to jak się samemu zripostować. Barzagli zaliczył kolejny słaby mecz w ostatnim czasie.

Generalnie niezłe spotkanie naszych zawodników. Dziś u Włochów nasi to: najlepszy bramkarz, najlepszy obrońca i najlepszy pomocnik.

Gacek ogarnął się w drugiej połowie i zagrał naprawdę przyzwoicie. Bardzo ładna, a jeszcze ważniejsza asysta. Chyba Cerci po wejściu na boisko przejął na siebie jego wszelkie nieudolności, bo nie wiem czy zaliczył jakieś celne podanie do przodu. Zagrał gorzej od Marchisio, którego zmienił, a trzeba dodać, że Claudio nie bez powodu zszedł z boiska jako pierwszy. Jednak nie rozumiem po co również do tego wątku przenosić szambodyskusję o tym zawodniku? Żenua trochę.

Całkiem przyzwoicie dzisiaj śmigały te boki Milanu. Szczególnie dobre spotkanie w wykonaniu De Sciglio, który mimo młodego wieku bez dwóch zdań jest najlepszym włoskim lewym obrońcą. Oby na Mundial pojechał jeszcze lepszy. Dzisiejsze występy środkowym pomocników (poza Marchisio) to sama przyjemność dla oka. Montolivo i De Rossi stworzyli naprawdę godne tło dla popisów Pirlo. Na koniec został nam Mariuszek, który grał słabo, ale ostatecznie zrobił to co do niego należało i wykorzystał piłkę meczową.

Słabo wygląda obsada pozycji cofniętego napastnika/ofensywnego pomocnika. W przyszłym roku w walce o wyjazd na Mundial realne szanse mają Insigne i Florenzi. Cassano i Di Natale definitywnie poza kadrą? Przydaliby się na ostatni marsz entów. Trochę smutno się człowiekowi robi, kiedy pomyśli sobie, że 35-letni Totti nadal przewyższa o klasę umiejętnościami obecnych reprezentantów na tej pozycji.

E:
Pardą. Totti w tym roku skończy 37 lat. Tym smutniejsza sytuacja.
Ostatnio zmieniony 16 czerwca 2013, 23:20 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2013, 23:17

Giac słabizna, De Sciglio słabe wrzutki, takiego błędu Barzagliego nie pamiętam od początku jego przygody w Juve :shock: Pirlo mistrz, kapitalne trafienie w 100 meczu w Italii, nice :) Zwycięstwo w tym meczu poprostu musiało być. teraz Japonia i awans ;D

ps. może mi ktoś powiedzieć o co chodzi z meczem Hiszpania - Urugwaj ? bo mecz jest dziś 00:00 a relacja na TVP od 00:50. Mecz nie jest transmitowany na żywo ta?
Ostatnio zmieniony 16 czerwca 2013, 23:26 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2013, 23:17

Andrea :bravo: Bardzo się cieszę, że w tak ważnym dla niego dniu Włosi wygrali, a on sam walnie się do tego przyczynił. Geniusz. Szkoda jedynie, że Prandelli nie zdecydował się na zmianę z jego udziałem w końcówce - kibice zgotowaliby mu niesamowite owacje, na które niewątpliwie zasłużył.

Cerci to jakaś porażka. Ten koleś wyraźnie odstawał poziomem od reszty drużyny.

Szkoda mi Barzagliego. Momentami grał dziś niepewnie, a nie jest przecież tajemnicą, że jest obecnie najlepszym włoskim obrońcą.

Niewidoczny Marchisio, bezproduktywny Giaccherini (jeśli się nie mylę miał asystę przy golu Mario, ale ogólnie rzecz biorąc nie radził sobie pod polem karnym rywala).

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2013, 23:18

Prandelli chyba na siłę chciał wystawić Monto i możliwie jak najwięcej zawodników Juventusu. Dlaczego w 4-3-2-1 nie zagrali ani Diamanti, ani Candreva? Jeden i drugi spisaliby się lepiej jako para wspomagająca Mario w ataku.

Marchisio ma ewidentny problem, gdy trzeba stale grać bliżej bramki - nie powinno się go ruszać z 3-osobowej pomocy. Giach zagrał tragicznie.
Arbuzini pisze:
Słabo wygląda obsada pozycji cofniętego napastnika/ofensywnego pomocnika. W przyszłym roku w walce o wyjazd na Mundial realne szanse mają Insigne i Florenzi. Cassano i Di Natale definitywnie poza kadrą? Przydaliby się na ostatni marsz entów. Trochę smutno się człowiekowi robi, kiedy pomyśli sobie, że 35-letni Totti nadal przewyższa o klasę umiejętnościami obecnych reprezentantów na tej pozycji.
Osobiście liczę, że Rossi się odrodzi u fioletowych.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2013, 23:30

Elo gimby,

jeśli frustrujecie się jakimś komentrarzem na tvp, to polecam stronę internetową pucharu konfederacji na tvp, dzisiaj lecą mecze bez komentarza.

ODPOWIEDZ