Mercato (2012-2014)
- Orkos
- Juventino
Ja Marchisio nie chce wypchnąć na siłę krzycząc przy tym, że to wieśniak, słabiak i że powinien grać w okręgówce. Nie. Jak sam będzie chciał odejść to nie widzę problemu. Z niewolnika nie ma pracownika i taka prawda. 40 mln i wszystkiego najlepszego w nowym klubie. Chcesz zostać'? Nie ma sprawy.
- AdiZ
- Juventino
Mi chodziło o formę. Zostajesz, zostajesz a Marotta za plecami kombinuje i informuje głównych zainteresowanych jako ostatnich o decyzjach, które zapadły. Kontrakt Amauriego też był tłusty. Jednak ten został. Elli nie żałuje ale forma również była żałosna.alina pisze:I za kim tu płakać? Camor i Treze to byli świetni piłkarze, ale jak ich Marotta wypychał, to ich prawdziwe umiejętności były już tylko pięknym wspomnieniem (a kontrakty były tłuste). Deal z Diego za 16 mln to z perspektywy czasu majstersztyk. Jakby go Marotta nie sprzedał, to byłby kolejny przypadek w stylu Amauriego, Melo czy Iaquinty (pensja!). Żałujesz Elii? :roll:AdiZ pisze:Słowa Claudio dziwić nie mogą. Marotta już podobnie działał. Kto pamięta jak pozbył się tak Camoranesi'ego, Trezeguet, Diego czy nawet Elia.
Wyręczę Łukasza: "Camoranesiego" i "Elii".
Mam podobnie. Immobile bokiem mi wychodzi. Marnowanie pieniędzy gdy są pilniejsze wydatki.pumex pisze:Kompletnie nie rozumiem jarania się Zazą, podobnie, jak nie rozumiałem jarania się Immobile rok temu, który, przypominam, miał o wiele więcej strzelonych goli niż ten cały wytatuowany 22-latek z dziwacznym irokezem na głowie. Macie co poniektórzy takie ciśnienie na gwiazdę znikąd a'la Del Piero że nie potraficie myśleć trzeźwo i byle kogo dołączylibyście do pierwszego składu.
- el Pirlo
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
@Orkos z całym szacunkiem ale <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> głupoty. Drużyna z roku ma być coraz lepsza i ma się wzmacniać a nie osłabiać, i nie myśl że jak Marotta dostanie 30mln za sprzedaż Marchisio to kupi topa do ataku, niestety taka jest rzeczywistość i jak ma się w klubie takiego gracza jak Marchisio to za wszelką cenę trzeba go zatrzymać. Chyba że wolisz Padoina na środku pomocy.
- Orkos
- Juventino
Czyli, że jak sam będzie chciał odejść to co? Nie puścimy go jak Viola Joveticia?el Pirlo pisze:@Orkos z całym szacunkiem ale <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> głupoty. Drużyna z roku ma być coraz lepsza i ma się wzmacniać a nie osłabiać, i nie myśl że jak Marotta dostanie 30mln za sprzedaż Marchisio to kupi topa do ataku, niestety taka jest rzeczywistość i jak ma się w klubie takiego gracza jak Marchisio to za wszelką cenę trzeba go zatrzymać. Chyba że wolisz Padoina na środku pomocy.
Daj spokój. Gdyby ktoś Ci teraz zaproponował pracę za 2-3x większe pieniądze to jak piesek na dwóch łapkach byś tam pobiegł, a płakałbyś jak bóbr gdyby firma Cię nie puściła.
Jak Marchisio chce odejść to nie ma co go trzymać.
- Eric6666
- Juventino
nie było ani jednej informacji, że Marchisio chce odejść. Po prostu w mediach powiedział, że klub nie dał mu gwarancji, a z jego rozmowy, nawet średnio inteligentny człowiek wywnioskuje, że Claudio chce zostać.Orkos pisze:Czyli, że jak sam będzie chciał odejść to co? Nie puścimy go jak Viola Joveticia?el Pirlo pisze:@Orkos z całym szacunkiem ale <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> głupoty. Drużyna z roku ma być coraz lepsza i ma się wzmacniać a nie osłabiać, i nie myśl że jak Marotta dostanie 30mln za sprzedaż Marchisio to kupi topa do ataku, niestety taka jest rzeczywistość i jak ma się w klubie takiego gracza jak Marchisio to za wszelką cenę trzeba go zatrzymać. Chyba że wolisz Padoina na środku pomocy.
Daj spokój. Gdyby ktoś Ci teraz zaproponował pracę za 2-3x większe pieniądze to jak piesek na dwóch łapkach byś tam pobiegł, a płakałbyś jak bóbr gdyby firma Cię nie puściła.
Jak Marchisio chce odejść to nie ma co go trzymać.
2x pensja większa tak?
- musi się wyprowadzić do innego państwa,
- musi nauczyć się nowego języka, bądź korzystać z tłumacza,
- musi zamieszkać wśród nowych ludzi, nowym miejscu itd.
- jest wychowankiem Juventusu, a jak pamięć mnie nie myli, to w Turynie dużo znaczy, szczególnie, że nasza pomoc jest jedną z najlepszych w Europie, to jaki sens jest ją rozbijać?
- Pogba grał więcej jak był w formie, co będzie jak będzie pod nią? też go sprzedamy?
- to, że Marchisio nie strzela bramek jak Vidal, nie znaczy, że jest mniej potrzebny,
- kto powiedział, że nie damy mu podwyżki ( moim zdaniem przyjście Llorente i ew. Tevez, itd. spowoduje lawinę podwyżek, aby nikt nie został na lodzie),
- Juventus nie sprzedaje najlepszych zawodników, a do nich bezsprzecznie zalicza się Claudio. Po co w ogóle ten temat? nie powinniście piać i rozważać nad przyjściem "topa" do ataku?

Ostatnio zmieniony 16 czerwca 2013, 12:59 przez Eric6666, łącznie zmieniany 1 raz.
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- Dybala 4ever
- Juventino
@pumex : Zasadniczo to masz rację, ale co powiesz na kazus El Shaarawy'ego
Jego gra wyglądała podobnie, niby talent, pewnie gwiazdka 1 sezonu, ale Milan zaryzykował i się opłaciło.

- pumex
- Juventino
Poczytaj najpierw sobie przeróżne wywiady z Marchisio, w których mówił o stosunku do Juve, do sportu, do Turynu, a także o podejściu do tych tematów jego żony. Wtedy będziesz wiedział, że z własnej woli niepodjudzonej działaniami Marotty Marchisio nie opuści Starej Damy. Poza tym nikt, nawet w Monaco, nie zaproponuje mu 3 razy większych zarobków niż ma obecnie, bo musiałby być to pensja rzędu 9mln euro rocznie netto.Orkos pisze:Daj spokój. Gdyby ktoś Ci teraz zaproponował pracę za 2-3x większe pieniądze to jak piesek na dwóch łapkach byś tam pobiegł
Pradwa, prawda. Tyle, że El Shaarawy, z tego co wiem, był uważany za wielki talent już od 14-15 roku życia, kiedy to obserwowały go największe firmy.Elo Vidal:) pisze:@pumex : Zasadniczo to masz rację, ale co powiesz na kazus El Shaarawy'egoJego gra wyglądała podobnie, niby talent, pewnie gwiazdka 1 sezonu, ale Milan zaryzykował i się opłaciło.

- zahor
- Juventino
Problem dyskusji na temat sensu kupienia napastnika z Serie B, toczonych na tym forum polega na tym, że mało kto tak naprawdę wie cokolwiek o graczach, na temat których się wypowiada. Jaki słusznie zauważyłeś, nie ma prostego przelicznika na zasadzie "tyle i tyle goli strzelił w Serie B -> tyle i tyle strzeli w Serie A" - do każdego przypadku trzeba podejść indywidualnie, przyjrzeć się grze danego zawodnika, zobaczyć jakie są jego silne strony (i czy w najwyższej klasie rozgrywkowej dalej będą to atuty), jakie są braki (i czy jest szansa że z czasem je zniweluje) i na tej podstawie można cokolwiek powiedzieć, jeżeli obejrzy się 10, 20, 30 meczów z udziałem danego delikwenta. Ręka do góry kto może się pochwalić taką wiedzą na temat Zazy/Immobile rok temu/innych gołowąsów z Serie B? Jestem skłonny uwierzyć że De Rossi, ale czy ktoś jeszcze?Elo Vidal:) pisze:@pumex : Zasadniczo to masz rację, ale co powiesz na kazus El Shaarawy'egoJego gra wyglądała podobnie, niby talent, pewnie gwiazdka 1 sezonu, ale Milan zaryzykował i się opłaciło.
Ja, podobnie jak pumex, do wszystkich tych "młodych, zdolnych", podchodzę raczej sceptycznie. Oczywiście, jeżeli ktoś dostarczy mi merytorycznych argumentów (fragmenty spotkań, opinie fachowców itd.) to jestem wówczas skłonny uwierzyć że jeden z drugim może się okazać zbawcą naszego ataku. Problem w tym, że znakomita większość fapiących nad Zazą posiłkuje się głównie danymi z wikipedii oraz nieśmiertelnym założeniem, że jeżeli piłkarz jest młody, to z definicji musi być też zdolny.
- Orkos
- Juventino
Nie wiem o co się szczypiecie. Wszystko co napisałem pojawiło się w newsie o niby chłodnych stosunkach na linii zawodnik-klub i tylko mówię, że jak będzie chciał odejść to ok. Nie ma sprawy. Jak zostanie to nie widzę problemu. Problemem byłaby luka w pomocy i fakt, że cała kasa z Claudio poszłaby na Bonaventure i innych tuzów bo na porządnego napastnika nie ma co liczyć. Pozostaje liczyć na to, że Llorente wepchnie te 20 goli we wszystkich rozgrywkach na co się nie zanosi.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
Racja, jego pierwsze mecze w barwach Juventusu nie zapowiadają niczego dobrego. Zaraz, zaraz... wróć.... on jeszcze nie rozegrał ani jednego meczu! :rotfl:Orkos pisze:Pozostaje liczyć na to, że Llorente wepchnie te 20 goli we wszystkich rozgrywkach na co się nie zanosi.
- pan Zambrotta
- Juventino
olej go. Semestr szkolny się kończy, dużo wolnego czasu ma, to wypisuje bzdety w każdym temacie.Marat87 pisze:Racja, jego pierwsze mecze w barwach Juventusu nie zapowiadają niczego dobrego. Zaraz, zaraz... wróć.... on jeszcze nie rozegrał ani jednego meczu! :rotfl:Orkos pisze:Pozostaje liczyć na to, że Llorente wepchnie te 20 goli we wszystkich rozgrywkach na co się nie zanosi.
Co do transferowej sagi, to Milan na pewno nie pozyska Hondy i Teveza, musi wybrać ktoregoś z nich. Wszystko z powodu pozyskania już jakiegoś latynoskiego obroncy (limit non-ue). Znając skąpstwo gallianiego, prędzej pokusi sie chyba na Hondę (mam nadzieję). Marotta - widły zaostrzone, benzyna kupiona, odliczamy

- Orkos
- Juventino
Nie rejestrowałem się na forum, ale w miarę regularnie czytam je od 7 lat i na prawdę gdyby złożyć Twoje złote myśli to stworzylibyśmy tom wielkości PWN pełnego durnot Miś Coccolino bez formy.pan Zambrotta pisze:olej go. Semestr szkolny się kończy, dużo wolnego czasu ma, to wypisuje bzdety w każdym temacie.
- Krystek
- Juventino
Zaza nie będzie drogi, także spróbować można, a najnowszy przykład El Shaarawy'ego pokazuje, że może takie coś może wypalić. Del Piero jak przychodził do Juventusu był jeszcze mniej znany i wszyscy wiemy jak się potem wszystko potoczyło. Zaza na pewno będzie bardziej opłacalny niż trzymanie drogiego w utrzymaniu Matriego który nic a nic nie potrafi, jest beznadziejnym napastnikiem, który miał 1 dobry sezon.
Forza Juve!