Puchar Konfederacji - Brazylia 2013
-
Bruce Badura
- Juventino

Za całym szacunkiem, ale Zambrotta to naprawdę był poziom światowy. Nie tylko zresztą na mundialu, gdzie zagrał na obu bokach obrony, a w meczu z Ukrainą jeszcze bodaj na prawej pomocy. teraz jest z tym trochę posucha, Abate to nie ten poziom. Chiellini to dawno już nie jest lewy defensor. Ale ja wierzę w młodych. De Sciglio bardzo dobrze się zapowiada, nie zapominam także o Santonie, który rozegrał ciekawy sezon w Newcastle. Szkoda, że nie ma go w kadrze dorosłej, ani tej do lat 21. Rocznik 90' bodaj, także mógłby grać.Arbuzini pisze:Jak to jest, że Włosi od tylu lat nie potrafią wyszkolić sensownych zawodników na bokach? Nawet w mistrzowskiej drużynie Lippiego nie można było mówić o urodzaju, bo byli Zambrotta z Camoranesim i Grosso, któremu wyszedł turniej. Potem długo nic.
Btw. Dlaczego gra Italia, a nie np. Holandia, która tak samo jak Włosi zagrała w finale?
- pan Zambrotta
- Juventino

z Ukrainą również grał na prawej obronie.zoff pisze:Za całym szacunkiem, ale Zambrotta to naprawdę był poziom światowy. Nie tylko zresztą na mundialu, gdzie zagrał na obu bokach obrony, a w meczu z Ukrainą jeszcze bodaj na prawej pomocy.
Zambro to była klasa światowa, ale to był wiatrak, umiejętnie harujący i zapierniczający od jednej linii do drugiej. Problem zaczął sie w Barcelonie, gdzie wymagano od niego więcej kreatywności, niż tylko granie na obieg i podanie do bliżej ustawionej osoby.
Włosi nie kształcą na potęgę bocznych pomocników, bo ich nie potrzebują, proste. Bocznych wahadlowych jest cała masa.
bo to puchar konfederacji, czyli zespoły o sukcesach na mistrzostwach kontynentalnych. Tylko mistrz świata jest dodatkowo uprzywilejowany.zoff pisze:Btw. Dlaczego gra Italia, a nie np. Holandia, która tak samo jak Włosi zagrała w finale?
- Myzarel
- Juventino

Poważnie ?! :shock:Supersonic pisze:
Same ekipy, których nie lubię - Brazylia, Hiszpania, Włochy, Urugwaj...
Liczę na Italię (krzyczcie, palcie i linczujcie ale dla mnie to reprezentacja nr 1, zdecydowanie przed ekipą smutnego Waldemara), Brazylia mnie nie przekonuje i mam serdecznie dość Hiszpanii...
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- francois
- Juventino

- Arbuzini
- Juventino

Camoranesi to już nie?zoff pisze:Za całym szacunkiem, ale Zambrotta to naprawdę był poziom światowy. Nie tylko zresztą na mundialuArbuzini pisze:Jak to jest, że Włosi od tylu lat nie potrafią wyszkolić sensownych zawodników na bokach? Nawet w mistrzowskiej drużynie Lippiego nie można było mówić o urodzaju, bo byli Zambrotta z Camoranesim i Grosso, któremu wyszedł turniej. Potem długo nic.
W czasach gdy królowało 442 przeplatane 4312 też ich za wielu nie mieli, a by się przydali. Z tą całą masą wahadłowych bym nie przesadzał. Na poziomie (względnie) reprezentacyjnym jest Maggio i...? Abate w klubie tak nie grywa, choć można go podciągnąć, bo zaczynał jako skrzydłowy. Lekko naciągany Gacek. Antonelli powołania nie dostał. Ni ma szau.pan Zambrotta pisze:Włosi nie kształcą na potęgę bocznych pomocników, bo ich nie potrzebują, proste. Bocznych wahadlowych jest cała masa.
- pumex
- Juventino

Według football-italia, Prandelli na Tahiti wystawi prawie całkowicie rezerwowy skład: (4-3-3) Sirigu - Maggio, Bonucci, Astori, De Sciglio - Giaccherini, Aquilani, Diamanti - Cerci, Gilardino, Candreva
..to tak tylko w ramach ciekawostki, bo wiadomo, że Włosi mają obowiązek rozwalić tę egzotyczną drużynę nawet grając Marco Mottą w obronie.
..to tak tylko w ramach ciekawostki, bo wiadomo, że Włosi mają obowiązek rozwalić tę egzotyczną drużynę nawet grając Marco Mottą w obronie.

- pumex
- Juventino

Nie pomyliłem, tylko zwyczajnie nie interesowałem się do tej pory Pucharem Konfederacji, nie znałem nawet grup. Na szybko przeczytałem o meczu Włochów. Teraz zobaczyłem, że chodzi o towarzyski mecz, a nie o spotkanie w ramach turnieju i stąd wziął się mój babol.hara pisze:Strasznie tu mylicie Haiti z Tahiti, aż w oczy razi i to jeszcze redaktorzy...

- Lucas87
- Juventino

No zapewniam, że na Tahiti nic nie wiedzą o takim kraju jak Polska nawet heh
Ale nie ukrywam, że chciałbym aby sprawili jakąś ogromną sensację na tym turnieju.
Skład mają praktycznie składający się w 99.9% z samych anonimów oprócz tego kolesia:
http://www.transfermarkt.de/pl/marama-v ... _3926.html
Skład mają praktycznie składający się w 99.9% z samych anonimów oprócz tego kolesia:
http://www.transfermarkt.de/pl/marama-v ... _3926.html
- hara
- Juventino

- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Akurat nie jestem pewien czy to Cię broni, czy przypadkiem nie pogrąża jeszcze bardziej... ale w końcu masz 5tys postów od 2008 roku.pumex pisze:Nie pomyliłem, tylko zwyczajnie nie interesowałem się do tej pory Pucharem Konfederacji, nie znałem nawet grup. Na szybko przeczytałem o meczu Włochów. Teraz zobaczyłem, że chodzi o towarzyski mecz, a nie o spotkanie w ramach turnieju i stąd wziął się mój babol.hara pisze:Strasznie tu mylicie Haiti z Tahiti, aż w oczy razi i to jeszcze redaktorzy...
Capo di tutti capi