Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 18:11

@D@$ pisze: Dalej czekam na kandydata lepszego od Marotty, który nie miał wpadek typu Martinez za 12 mln a przy tym co roku racjonalnie wzmacnia zespół przy podobnym budżecie :whistle
Adriano Galliani. Znajdź mi wpadkę DO klubu na miarę Martineza, której dopuścił się w ostatnich latach. Sprzedaż zawodników co 3 lata za grube miliony to nie jego wina. Pod względem znajomości rynku i przeprowadzania transferów zjada Marotte na śniadanie. Gdybyśmy mieli takiego człowieka w tym momencie w klubie, to w ciągu 2 lat wygralibyśmy LM.
@D@$ pisze: Coś czuję, że Matri zostanie :whistle:
A ja mam jednak nadzieję, że nie będziesz szczęśliwy tego lata, bo to będzie oznaczać, że Vucinić i Matri odeszli.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 18:22

Śmiecham się kiedy słyszę, że Tevez byłby lepszy od lepszym wyborem od Higuaina pod względem finansowym :lol: Pensja+potencjalny czas gry+ ewentualna konieczność szukania następcy. Trzy czynniki, które należy wziąć pod uwagę porównując Bliznowatego i Igłe. Oczywiście trzeba pamiętać, że Tevez może przechodzić okresy miesiączkowe. A co do poczynań "Starej Damy", to nie wierzę, aby Padoin czy inny Paolo dobrowolnie sam opuścił Turyn. Co ciekawe zarząd do Alexa jakoś nie miał sentymentów, tutaj z kolei czai się :smile:
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2013, 18:24 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 18:23

ewerthon pisze:
@D@$ pisze: Coś czuję, że Matri zostanie :whistle:
A ja mam jednak nadzieję, że nie będziesz szczęśliwy tego lata, bo to będzie oznaczać, że Vucinić i Matri odeszli.
co do irytacji nad grą Vucinica rozumiem ok. Jeśli będzie kupiec to sprzedać (choć ja uważam że i tak zostanie u nas) ale nad odejściem Matriego bym się po prostu zastanowił. Strzela bramki, strzela, siedzi na ławie i nie grymasi, nie grymasi, pensji nie zżera dużej, nie. Dlaczego nie może być po prostu zmiennikiem dla 9 ktorą bedzie/jest Llorente? Ktoś tą rolę spełniać musi, a całego ataku nie wymienimy i tak.

A tak ogolnie..
To forum zaczyna przypominać targowisko. Dobrze że rzadko tu bywam :prochno:
Bazyliszek pisze:(...)cieszmy sie ze malo zarabiaja, nie kopią się po czole, nie marudzą ze siedzą na ławie, niczego nie wnoszą do gry, ale za to nic nie pieprzą!!11oneone, bo gdy przeciwnik sie zbliża wycofuja bezpiecznie pilke do tyłu. :smile:(...)
przepowiedział zwolennik talentu Giovinco :lol:
ewerthon pisze:Chcemy być w czołówce europejskiej, tak? Chcemy podnieść level? To ja nie widzę w tych wielkich, bogatych klubach zbyt wielu napastników o umiejętnościach Matriego. Którzy przez połowę sezonu nie potrafiliby strzelić dla klubu nawet kilku bramek, a przypomnij sobie jaki był dorobek tego piłkarza choćby do grudnia zeszłego roku.
my nie potrafimy ściągnąć do zespołu jednego pożadnego napastnika a wy wymagacie zmieników :ok: :ok: wierzcie sobie dalej w Aguerów Kunów Van Persów i Tevezów. Tworzcie sobie drużyny w FMie lepiej wam to wychodzi od lat
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2013, 18:41 przez wagner, łącznie zmieniany 3 razy.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 18:25

Gdyby nie Galliani nie mielibyśmy pewnie mistrzostwa rok temu, bo Pirlo dalej by pykał w Milanie :whistle: Pozbył się Andrei a zostawił starszego Van Bommela, do dziś tego nie kumam.
Zlatan pewnie dużo im dał, ale jego zarobki trochę zepsuły Milanowi budżet płacowy, m in. stąd te sprzedaże.
ewerthon pisze:A ja mam jednak nadzieję, że nie będziesz szczęśliwy tego lata, bo to będzie oznaczać, że Vucinić i Matri odeszli.
Nie wiem jak Matri, ale Vucinic na bank zostanie. Jeśli się mylę, to się już nie wypowiem w tym temacie. Znaczy się trzymajcie kciuki ze zdwojona siłą.

@ewerthon - ok tylko bardziej chodziło mi DS który potencjalnie mógłby tu przyjść, Galliani raczej nie jest taką opcją. I czy niszczy Marotte na wejściu, to też bym polemizował, choć może i sprzedaje lepiej.

Co do Pirlo, to się nie zgodzę. Nie 2-3 lata a ostatni rok miał słabszy i to z powodu kontuzji. Niektórzy się oburzają, jak się nazywa Joveticia szklanką, natomiast jeszcze większym nadużyciem jest czepianie się o kontuzje Pirlo. Bo on wypadł, ale raz na pół roku.
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2013, 18:53 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 18:30

wagner pisze: A ja mam jednak nadzieję, że nie będziesz szczęśliwy tego lata, bo to będzie oznaczać, że Vucinić i Matri odeszli. co do irytacji nad grą Vucinica rozumiem ok. Jeśli będzie kupiec to sprzedać (choć ja uważam że i tak zostanie u nas) ale nad odejściem Matriego bym się po prostu zastanowił. Strzela bramki, strzela, siedzi na ławie i nie grymasi, nie grymasi, pensji nie zżera dużej, nie. Dlaczego nie może być po prostu zmiennikiem dla 9 ktorą bedzie/jest Llorente? Ktoś tą rolę spełniać musi, a całego ataku nie wymienimy i tak.
ok, zatem trzymajmy w klubie dalej takich piłkarzow ze slabymi umiejetnosciami i sprowadzajmy takich sredniaczkow w wieku 28-31 z Atalant i cieszmy sie ze malo zarabiaja, nie kopią się po czole, nie marudzą ze siedzą na ławie, niczego nie wnoszą do gry, ale za to nic nie pieprzą!!11oneone, bo gdy przeciwnik sie zbliża wycofuja bezpiecznie pilke do tyłu. :smile:
Zmiennicy są od tego by coś zmienić gdy wchodzą na boisko, tak? po co nam improwizatorzy jak Padoin ktorzy jak wejdą na boisko to wszystko grają do tylu, graja na alibi itd? Jedyny cenny rezerwowy to tylko Giaccherini, Padoinow, Pelusow i innych nalezaloby pozegnac.

To już lepiej Vucinica zostawic w druzynie, jego forma nie jest stabilna, ale czasami ma przebłyski a Matri? gdy nie bedzie szło nic nie wyczaruje, bo to typowy lis pola karnego. Prawde mowiac nie ma zadnej wybijajacej cechy napastnika za którą można byłoby go pochwalić, bo w zasadzie we wszystkim jest średniawy, ani z głowy nie potrafi strzelić mimo wzrostu, ani zastawic sie dobrze, ani kiwnąć, ani odegrać, ani ustawic sie w polu karnym jakos nie potrafi. Piłkarz słynący z wbijania patelni, ot co.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 18:38

wagner pisze: ale nad odejściem Matriego bym się po prostu zastanowił. Strzela bramki, strzela, siedzi na ławie i nie grymasi, nie grymasi, pensji nie zżera dużej, nie. Dlaczego nie może być po prostu zmiennikiem dla 9 ktorą bedzie/jest Llorente? Ktoś tą rolę spełniać musi, a całego ataku nie wymienimy i tak.
Chcemy być w czołówce europejskiej, tak? Chcemy podnieść level? To ja nie widzę w tych wielkich, bogatych klubach zbyt wielu napastników o umiejętnościach Matriego. Którzy przez połowę sezonu nie potrafiliby strzelić dla klubu nawet kilku bramek, a przypomnij sobie jaki był dorobek tego piłkarza choćby do grudnia zeszłego roku.
@D@$ pisze:Gdyby nie Galliani nie mielibyśmy pewnie mistrzostwa rok temu, bo Pirlo dalej by pykał w Milanie :whistle: Pozbył się Andrei a zostawił starszego Van Bommela, do dziś tego nie kumam.
.
Wiesz jak Pirlo grał w Milanie 2-3 sezony przed odejściem? Wiecznie kontuzjowany, miał przebłyski raz za jakiś czas. A w 2011 roku po prostu nie pasował do taktyki Allegriego, dlatego nie przedłużono z nim kontraktu. Choć wiadomo, że później okazało się to błędem, to miałeś wymienić transfer do klubu, a takiej wtopy jak Martinez w ostatnich latach po prostu Galliani nie zaliczył. Nie twierdze, że zna się na wszystkim, jednak Marotta mógłby się od niego sporo nauczyć.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 18:52

Bazyliszek pisze: Zmiennicy są od tego by coś zmienić gdy wchodzą na boisko, tak? po co nam improwizatorzy jak Padoin ktorzy jak wejdą na boisko to wszystko grają do tylu, graja na alibi itd? Jedyny cenny rezerwowy to tylko Giaccherini, Padoinow, Pelusow i innych nalezaloby pozegnac.
Ci ofensywni - na pewno. Ci defensywni jednak zazwyczaj mają zadanie nie zmieniać nic - nic nie zepsuć.
;)

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 18:57

@iltalismano

A skąd takie stwierdzenie, że mając 19 lat Jovetic osiągnął więcej niż Tevez w wieku 19 lat?!
W 2003 Tevez grając jeszcze w barwach Boca Juniors zdobył mistrzostwo Argentyny, wygrał Copa Libertadores, oraz Puchar Interkontynentalny.
Niebawem dołożył olimpijskie złoto w Atenach z reprezentacją, a także został najlepszym graczem imprezy. Miał wówczas 19-20 lat.
Jakimi osiągnięciami mógł (może) pochwalić się Jovetic??!!
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2013, 19:10 przez Lucas87, łącznie zmieniany 1 raz.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 19:03

ewerthon pisze:
@D@$ pisze:Gdyby nie Galliani nie mielibyśmy pewnie mistrzostwa rok temu, bo Pirlo dalej by pykał w Milanie :whistle: Pozbył się Andrei a zostawił starszego Van Bommela, do dziś tego nie kumam.
.
Wiesz jak Pirlo grał w Milanie 2-3 sezony przed odejściem? Wiecznie kontuzjowany, miał przebłyski raz za jakiś czas. A w 2011 roku po prostu nie pasował do taktyki Allegriego, dlatego nie przedłużono z nim kontraktu. Choć wiadomo, że później okazało się to błędem, to miałeś wymienić transfer do klubu, a takiej wtopy jak Martinez w ostatnich latach po prostu Galliani nie zaliczył. Nie twierdze, że zna się na wszystkim, jednak Marotta mógłby się od niego sporo nauczyć.
Wybacz ale gadasz głupoty, tylko w ostatnim sezonie miał dłuższą kontuzję i tylko w nim grał słabiej. Opierasz się na jakieś dziwnej opinii która wyrosła wśród milanistów, gdy okazało się że Pirlo odchodzi. Trzeba też dodać że w tym samym okienku pozbył się Sokratisa i Aubameyanga. Łysy też nie jest bez wad, np ostro przegina z płacami, a później się dziwią że nie ma kasy na transfery.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 19:03

Lucas87 pisze:@iltalismano

A skąd takie stwierdzenie, że mając 19 lat Jovetic osiągnął więcej niż Tevez w wieku 19 lat?!
Wynika ono z ignorancji :smile:
Carlos, come to papa :D Llorente - Tevez !!!! ( Jojo za rok :P czekamy na niego już długo, poczekamy jeszcze roczek ;) )

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 19:04

Kucharius1 pisze: Wybacz ale gadasz głupoty, tylko w ostatnim sezonie miał dłuższą kontuzję i tylko w nim grał słabiej.
Z kontuzjami - prawda. Z poziomem - nieprawda, Pirlo przez ostatnie sezony w Milanie grał piach. Motywacji brakowało mu gołym okiem.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 19:05

Bazyliszek pisze:siedzą na ławie
I to mnie powoli zaczyna irytować.

Na początku pomysł z całą kadrą dostępną na ławce uznałem za znakomity. Żonglowanie taktyką w trakcie meczu, dobór idealnego zmiennika w sytuacji, gdy ktoś z podstawy gra wyraźnie gorzej, wzmocnienie danej formacji, gdy nie idzie itd. itp. No same plusy dla Juve słynącego z kolektywu.

Niestety okazało się, że jedyne co daje nam szeroka ławka to ściąganie do klubu i sadzanie na niej coraz to większej ilości misiów-pysiów Antonio, których ZAWSZE wpuszcza na boisko. Kto z nas oglądając rozgrzewających się graczy nie myśli: "oho, zaraz wejdzie Padoin". O zmianie ustawienia, którego praktycznie w zeszłym sezonie nie było, nie wspomnę. Totalna lipa.

Gdyby można było zabrać ze sobą tylko 7 graczy problem szrotu rozwiązałby się sam.

Na ławkę poszliby: bramkarz, dwóch środkowych obrońców, ogarnięty WB mogący grać na obu flankach, dwóch środkowych pomocników (ofensywny i defensywny) czy w naszym przypadku b2b i regista, oraz wszechstronny napastnik.

Koniec z wydziwianiem i szukaniem rezerwowego pół-lewego, pół-prawego, pół-środkowego, pół-ofensywnego czy pół-srakiego.

Mocna podstawa, 7 <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> zmienników, a szrot w postaci reszty kadry mógłby sobie być... w Turynie na treningach i zarabiać 500 &#8364; + vat, grający w 2 meczach CI i 3 ligowych w sezonie.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 19:21

Kucharius1 pisze: Wybacz ale gadasz głupoty, tylko w ostatnim sezonie miał dłuższą kontuzję i tylko w nim grał słabiej. Opierasz się na jakieś dziwnej opinii która wyrosła wśród milanistów, gdy okazało się że Pirlo odchodzi.
Propsy za to, że lepiej znasz środowisko wokół klubu, niż ich kibice :ok: . Wybacz, ale nie uwierzę ci po prostu, nie mam do tego żadnych podstaw. Zwłaszcza po przejrzeniu jeszcze raz jego statystyk z tamtych sezonów.

Łukasz pisze: Z kontuzjami - prawda. .
2006-2007 i 2007-2008 - odpowiednio 52 i 45 meczów.
2008-2009 i 2010-2011 - 29 i 25 meczów
Musze coś więcej dodawać?
Jedynie w sezonie 2009-2010 zagrał sporo spotkań, ale grą nie powalał. Jak tu wierzyć w oskarżenia Kuchariusa, skoro sam gada głupoty?

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 20:24

jackop pisze:
Bazyliszek pisze:siedzą na ławie
I to mnie powoli zaczyna irytować.
Na początku pomysł z całą kadrą dostępną na ławce uznałem za znakomity. Żonglowanie taktyką w trakcie meczu, dobór idealnego zmiennika w sytuacji, gdy ktoś z podstawy gra wyraźnie gorzej, wzmocnienie danej formacji, gdy nie idzie itd. itp. No same plusy dla Juve słynącego z kolektywu.
Niestety okazało się, że jedyne co daje nam szeroka ławka to ściąganie do klubu i sadzanie na niej coraz to większej ilości misiów-pysiów Antonio, których ZAWSZE wpuszcza na boisko. Kto z nas oglądając rozgrzewających się graczy nie myśli: "oho, zaraz wejdrzie Padoin". O zmianie ustawienia, którego praktycznie w zeszłym sezonie nie było, nie wspomnę. Totalna lipa.
Wole misie pysie Antonio w postaci Peluso niż Martinezy czy Motty pana Marotty. Trener ma prawo do takich widzimisię zresztą Conte bronią go wyniki.
Masz sztuczny problem. Tak jak i inni. W czym przeszkadza ci obecność Peluso, Padoina, Giaccheriniego :?: Ktoś musi być w rezerwie na tą czarną godzinę. Przytrafi się 6 kontuzji, wy kartkowania i nie ma kim grać.
Ci piłkarze trochę kosztowali a na nowych nie ma pieniędzy są ważniejsze wydatki. Mocna podstawa + 7 ogarniętych zmieników to może być tylko i wyłącznie jak jesteś pewien że nikt nie będzie przez cały sezon kontuzjowany, i wy kartkowany bo przy fatalnym zbiegu okoliczność będzie gigantyczny problem i zaciąg z Primki nie wystarczy.

Ktoś kto ma wątpliwości czy zostawić Matriego czy Quagliarella, może obu nie dostrzega, rzeczy oczywistej mianowicie czołokopactwa tych panów z nimi nie zwojujemy LM a o Serie A też będzie ciężko. Ci panowie już są wystarczająco długo w Turynie, kosztowali odpowiednio 18mln i 15mln udowodnili wszem i wobec że Juventus to za wysoki poziom.
(Gio i leń Vucinic podobnie)

Tevez to jakaś abstrakcja. Cena/wysokość kontraktu/problemy z głową to nie to. Nie nie nie.
Ogbonna 2 lata temu nie miał bym nic przeciwko. Teraz 25 lat na karku sezon niezbyt wybitny wydatek powyżej 7 mln będzie topieniem pieniędzy w błoto.
Tak myślę sobie Higuain nie jest to TOP Player, to dobry zawodnik i duże wzmocnienie marności nad marnościami w naszym ataku 23mln +/- Jovetic 30mln kontuzjogenny. Ma przyjść 2 napastników oscylujemy w obrębie kwoty 50mln pozbyć się Vucinica/Matriego czy FabioQ i tą 10 dozbierać i kupić Cavaniego. Jakość przez duże J lub Q. Ale przypomniało mi się że Marotta jest DS :rotfl:
Dobrze, że Pazzini jest kontuzjowany i to dość poważnie więc 2 września raczej nie zawita do Turynu. Jest jeszcze Osvaldo. Nie mniej nie więcej to będzie przełomowe okienko. Albo przebudujemy atak ( w co powątpiewam) albo to będzie upragniony i długo wyczekiwany koniec przeciętnego Marotty w Turynie :happy:
PS Adriano Galliani jest kibicem Juventusu :prochno:

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 20:31

pan Zambrotta pisze:Mam nadzieje, że Agnelli bardziej ufa Conte i w przypadku (tfu, tfu) niesprowadzenia dobrego napastnika pogoni szalonookiego z tego klubu. W tym roku nie ma zmiłuj. Lud już ostrzy widły, czekają na topa :prochno:
Agnelli: "Do tego [transferów] wyznaczony jest głównie Marotta, który konsultuje się z Paraticim, Nedvedem i Conte. W takiej postaci to działało i tak pozostanie. Dla mnie ważne jest pogodzenie ambicji klubu z budżetem".

I dalej:
Włoska piłka jest na pewno w tarapatach. Niedawno zdefiniowano Serie A jako ligę przejściową. Zawodnicy trafiają tutaj, żeby się wybić i wyjechać. Dla wielu piłkarzy Włochy nie są miejscem docelowym. W takiej sytuacji trudno sprowadzić zawodnika za 30-40-50 milionów. Nie jest łatwo zdefiniować w ogóle top playera. Ogólnie przyjmuje się, że najlepsi, to ci, którzy kosztują najwięcej. Llorente miał klauzulę wykupu 37 milionów. Gdybyśmy wyłożyli te pieniądze rok temu, to byłby topem, ale przychodzi za darmo, więc... No właśnie. To przede wszystkim kwestia dobrej oceny umiejętności i potencjału zawodnika. Spójrzmy na nasze zakupy: Vidal, Pogba, Barzagli i Pirlo. Czwórka świetnych zawodników kosztowała nas około 14 milionów. Czyli średnia wartość jednego z naszych mistrzów wynosi trzy miliony euro? Nie musimy wydać fortuny. Jak mówiłem, wymieniliśmy 21-22 graczy od 2010 roku i dziś mamy drugi tytuł mistrzowski. Mogę tylko pogratulować dobrej pracy Marottcie, Paraticiemu i Nedvedowi.
Serio sądzisz, że przy takim podejściu do sprawy - podkreślaniu jak im jest ciężko, że nie mają kasy i to on musi temperować zapędy reszty - Agnelli pogoni Marottę?
bendzamin pisze:Giuseppe Marotta - Contract until 30.06.2013. Nie będzie topa to się żegnamy? :think: Wiem, mało prawdopodobne.
Dziwi mnie, że nie ma ogłoszenia o przedłużeniu ani też poważnych spekulacji o odejściu. Mercato się nie planuje z dnia na dzień i jakby Marotta miał odejść za 3 tygodnie to już dawno inny DG byłby zaklepany i planował swoje zakupy. Beppe nie będzie też raczej pracował w to lato na warunkowej umowie o dzieło. Albo kontrakt przedłużyli po cichu, albo niedługo oficjalne ogłoszenie (ale dogadane dawno temu).

Zablokowany