Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 16:22

@D@$ pisze:On ma jakąś wadę wymowy, że go nikt nie rozumie i trzeba dementować każdą jego wypowiedź?
Niezupełnie, ale już dziennikarze mają bardzo zaraźliwą (choć tylko między sobą :think: ) wadę słuchu, pamięci i nadmierną wyobraźnię. Czasem objawem jest również brak dobrej woli. Ostatni wywiad z Elkannem jest tu dobrym przykładem, jak ładne rzeczy mogą sobie panowie podopowiadać i jakie to jest trwałe.

Przeceniacie władzę Marotty, Panowie. Naprawdę myślicie, że mu nikt nie patrzy na ręce? Że gdzieś tam, pięknej majowej nocy nasz Beppe się z Paraticim ululał w zombiaczka i pod wpływem tychże procentów postanowił przelać brakującą kwotę za Cudownego Alessandro w pakiecie z Piękną Federicą? I choć Fabianissimo, zapierał się rękami i nogami we framugi, by nasz pocieszny Zezol nie wysłał tego felernego faksu, to potem i tak wszyscy musieli się głowić, jak by tutaj dociułać do tego top playera? Trochę karykaturalnie wygląda mi teza wygląda, mając pod uwagę, że mówimy o klubie posiadającym setki milionów obrotu.

Jesteśmy po dwóch fajnych sezonach. Zarząd zbudował drużynę, która po dwóch 7 miejscach zdobyła dwa mistrzostwa i, jeśli nie wydarzy się jakiś kataklizm, będzie faworytem po 3, pierwsze takie od 80 lat. Tematu zwolnienia Marotty nawet nie powinno być. Oczywiście, obawy zahora i reszty są jak najbardziej uzasadnione, bo faktycznie wygląda na to , że są pewne braki u Marotty, wszak rok temu miał być napastnik, a go nie było. Ale mimo to, Juventus osiągnął swoje cele na ten sezon. Jeśli nikt już do nas nie dołączy, a my wygramy za rok ligę mistrzów po bramkach Padoina i Supertonio Floresa to tematu odejścia Marotty też nie będzie. Jeśli z kolei kiedyś drużynie naszego DSa podwinie się noga (a apetyt przecież będzie rósł w miarę jedzenia) to ten temat się pojawi i jak najbardziej wtedy trzeba będzie szukać winnych. Jeśli ludzie, którzy są w klubie, widzą budżet, działania od podszewki do koron drzew, uznają, że faktycznie to nasz DS jest winny, a nie głupota Conte, bo chciał Bonaventurę zamiast Messiego to niech Beppo leci. Ale póki nie ma zbrodni, to lepsze jest wrogiem dobrego. Tylko niech to będą ludzie naprawdę się na na tym znają, a nie nasze forum, gdzie nawet jak ktoś chce poczytać więcej i wyjść dalej niż "manifest image" meczu czy środowiska sportowego- to wciąż jest bliżej takiej piniaty i Darka Szpakowskiego, niż poważnej dyskusji o futbolu i Jose Mourinho.
Ja rozumiem, że siedzimy w tej naszej przytulnej piaskownicy i bawimy się naszymi cudownymi resorakami z kiosku za rogiem. Też lubię poustawiać sobie babki w różne pozycje, nie przeczę. I rozumiem, że komuś może się czasem wydać, że ten resorak to prawdziwy samochód, którym może sobie pojechać do babci, bo tam i Jagiełło będzie i dobra zupa. Ale wypadałoby czasem wrócić do rzeczywistości.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 16:22

Na moje oko Ogbonna to niepotrzebna fanaberia i mam nadzieję, że to jedynie wymysł prasy, ale to Conte jest trenerem. Priorytet to partner dla Ll, a nie kombinacje z obroną.

Fajnie by było, jakby Mirko poszedł do tego Tottenhamu. Mieć na cofniętym zestaw Jovetić/Tevez-Diamanti to byłoby coś.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 16:33

Oby to była w końcu prawda!!! Ten news z Tevezem mnie bardzo ucieszył. Nie ma sensu czekać na Higuaina. Najlepiej żeby Carlos przyszedł razem z Kolarovem. Oddać im Melo i może jeszcze kogoś i dopłacić ile ustalone. Można będzie jeszcze pomyśleć nad sprawą Jovetica i uzupełnieniem zespołu.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 16:37

Lucas87 pisze:Oby to była w końcu prawda!!! Ten news z Tevezem mnie bardzo ucieszył. Nie ma sensu czekać na Higuaina. Najlepiej żeby Carlos przyszedł razem z Kolarovem. Oddać im Melo i może jeszcze kogoś i dopłacić ile ustalone. Można będzie jeszcze pomyśleć nad sprawą Jovetica i uzupełnieniem zespołu.
Jeśli zaklepiemy Teveza - Jovetić nie wchodzi w grę. To ta sama pozycja.

PS.
Joveticia

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 16:44

Moim zdaniem, w przypadku zakupu Ogbonny, De Ceglie na pewno odejdzie, a Peluso będzie częściej na lewym skrzydle występować jako zastępca Asy. I na tym wzmocnienie lewej strony będzie polegać - żaden Kolarov czy Coentrao, ale po prostu odciążenie Peluso.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 16:47

Ja nie mogę Pumex fapie nad Ogbonną, teraz jakiś gość wyżej uważa, że powinniśmy odciążać tego leszcza Peluso :angry:
Mercato ewidetnie się zaczęło
Obonna nie jest nam potrzebny po prostu i na pewno nie za ponad 10mln.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 16:52

@Łukasz
Wygląda na to,że tak...W takim układzie możnaby zamknąć temat transferu Joveticia do Juventusu i przeznaczyć pozostałe pieniądze na zakup bocznego obrońcy i wspominane uzupełnienia kadry. Ciekawe na ile mógłby się sprawdzić ten Holender typowany na pozycje Lichsteinera.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 16:56

Ja tylko marzę, abyśmy do połowy lipca zaklepali napastnika, klasowego napastnika. To jest najważniejszy cel na to mercato i powinien zostac zrealizowany jako pierwszy. Żeby nie powtórzyła się sytuacja z poprzednich lat, gdzie na gwałt szukaliśmy leszczy w ostatnich dniach okna.

Klasowy napastnik. Dodatkowo chciałbym tego Zunige w za niewielką kase. Jakiś grajek za darmo, a reszta mnie nie obchodzi... :)

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 16:59

Virgil pisze:Ja nie mogę Pumex fapie nad Ogbonną...
Czy Ty aby na pewno dobrze się czujesz?
Obrazek
pumex pisze:Równiez według mnie Caceres nie jest obrońcą o gorszej klasie niż Ogbonna, wręcz przeciwnie...
Arbuzini pisze:
pumex pisze:Nie o tym, gdzie gra Caceres w reprze, a o tym, gdzie widzi go Conte.
No właśnie, gdzie?
Wszystko wskazuje na to, że na prawej stronie środka obrony [ewentualnie na prawej flance]

Na marginesie: Marotta nie da Tevezowi zarobić 7mln rocznie, natomiast Tevez nie zgodzi się na 7mln w ciągu 3 lat. That's true story. Mediaset znowu świruje.

Obrazek
Santos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 17:10

http://www.oddschecker.com/football/foo ... fer-window

Chyba rzeczywiście coś jest na rzeczy z Tevezem, bo bukmacherzy mylą się zdecydowanie rzadziej niż dziennikarze.

Na pewno to gracz o klasę lepszy niż Jovetic. Oby tylko z głową było u niego wszystko ok podczas pobytu u nas.

Edit:
Jesteśmy też faworytem do pozyskania Higuaina, za to na Jovetica nie mamy większych szans według bukmacherów.
Ostatnio zmieniony 06 czerwca 2013, 17:22 przez Santos, łącznie zmieniany 1 raz.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 17:17

Tevez teraz, Berardi w przyszłości? Argentyńczyk to moim zdaniem napastnik kompletny, bez wątpliwości lepszy od Joveticia. Trochę już wiekowy, ale to samo można było powiedzieć o jego rodaku Milito, który zrobił bardzo wiele dobrego dla Interu.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 17:32

Milto nawet w najwyższej formie nie był, aż tak kompletnym zawodnikiem jak Tevez choć wiadomo ile zrobił dla Interu...Jeśli udałby się transfer to mam nadzieje, że Tevezowi będzie dane strzelenie zwycięskiej bramki w finale Ligi Mistrzów!!! Oby kiedyś tak się stało :pray: Jovetic może będzie zawodnikiem najwyższego formatu, ale jeszcze nie dziś.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 17:44

Już tak strasznie nie przesadzajcie z tym wiekiem Teveza. Gość ma 29 lat, jeszcze 4 lata gry na wysokim poziomie. A jak wiemy, gdyby przyszedł to 4 lata raczej u nas nie wysiedzi. Po 2 latach zacznie mu odbijać, że chce wracać do Argentyny. Dlatego jeśli Marotta dogada się z City i samym Tevezem to nie mam nic przeciwko.

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 18:02

Arbuzini pisze:No Adasiu, jak dla Ciebie Muriel nie jest lepszy od choćby Giovinco to chyba znak, że trzeba wrócić do łóżka boś się nie wyspał.

Ekhm... a nie sądzisz, że z Aguero o trofea byłoby ciut łatwiej?
no jak on bije na głowę naszych napastników, nawet pieprzonego Giovinco, to nie wiem kto się t nie wyspał. Co on takiego ugrał do tej pory? Wiem że kontuzja, ale co to zmienia? Aspiracje ma, ale równie dobrze może być to niewypał. Z resztą jakbyś wypalił równo rok temu, że Muriel jest lepszy od Giovinco toby wszyscy pukali się w czoło.
Z Aguero byłoby łatwiej? Gdyby przez ten transfer brakło na Lichtsteinera i Vidala (a tak mogłoby być) to mogłoby być paradoksalnie trudniej.
zahor pisze:Popatrz na napastników z innych włoskich klubów, którzy są lepsi od naszych asów i zastanów się ilu z nich było niedostępnych finansowo dla Juventusu ostatnimi laty. El-Shaarawy? Lamela? Balotelli? Ljajić? Jovetić? A z Francji? Z Ukrainy? Z innych krajów?
A to poruszasz inną kwestię trochę. Szary, Lamela, Jojo, Ljajic (ten ostatni to tak średnio lepszy od naszych asów) to były zawodnicy znikąd, zdolna młodzież. Na tym polu to faktycznie jest trochę do nadrobienia, ale już nieśmiałe kroki po talenty zostały poczynione (Sorensen, Pogba, Boakye, Giabbiadini) a będą następni. Tyle że wiesz o tym, że Juve generalnie nie jest dobre miejsce na szkolenie młodych, poza kilkoma wybitnymi którzy się szybko wybili, Marchisio i Giovinco mieli trochę łatwiej bo trafili na moment zesłania do serie B...
Tyle że chyba mówiliśmy o zawodnikach ukształtowanych, którzy dają jako tako gwarancje jakiegoś poziomu, Ty wymieniłeś obiecujące ale młode talenty.
A moje zdanie na temat Balotelliego chyba znasz.
zahor pisze:Jak murarze zbudują Ci dom i potrzebujesz teraz, żeby ktoś założył Ci instalacje elektryczną, to bierzesz do tego elektryka, czy nalegasz żeby zrobili to tamci budowlańcy "bo przecież fajny dom zbudowali, nie wypada ich teraz kopnąć w tyłek i wziąć kogoś innego"?
To idąc tym tokiem jesli trafi się dyrektor który sprowadzi super atak, ale oleje trochę temat obrony, to potem poszukamy speca o defensywy? No z tego wywodu tak to wychodzi,
Jak by mi ktoś dom budował to docenię takiego który w całości zrobi porządny, a nie walnie bajerancki dach którego cała wieś będzie mi zazdrościć, za to postawi całą ruderę na słabych fundamentach 8)
Dalej czekam na kandydata lepszego od Marotty, który nie miał wpadek typu Martinez za 12 mln a przy tym co roku racjonalnie wzmacnia zespół przy podobnym budżecie :whistle:
pan Zambrotta pisze:z adasiem nie ma sensu dyskutować. wybierze wybiórczo setki cytatów, coś odpowie, coś "przeoczy", coś mruknie i wielki dyskutant. Marotta i @D@$ - jedyni "racjonalni" na tej planecie.

Mam nadzieje, że Agnelli bardziej ufa Conte i w przypadku (tfu, tfu) niesprowadzenia dobrego napastnika pogoni szalonookiego z tego klubu. W tym roku nie ma zmiłuj. Lud już ostrzy widły, czekają na topa :prochno:
Za to twoja argumentacja jest zabójcza: kupmy gwiazdorka do ataku, byle <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> kibiców :ok:
Wybiórczo? Raczej te najbardziej irracjonalne.

W sumie to się nie dziwię, ze @alina coraz rzadziej udziela się w tym temacie. :whistle:
pumex pisze:Najwyraźniej niektórym nie da się przetłumaczyć po polsku, że Ogbonna z Caceresem najprawdopodobniej nie ma nic wspólnego Obrazek
Z Caceresem nie, ale z Peluso już tak.
Wyjątkowo mam podobne zdanie o Virgil, są dużo większe priorytety niż lewy stoper, jak atak, czy nawet skrzydła. Tak tylko ostrzegam by nie było płaczu jak braknie tych 10 mln do Higuaina.
SKAr7 pisze:Niezupełnie, ale już dziennikarze mają bardzo zaraźliwą (choć tylko między sobą :think: ) wadę słuchu, pamięci i nadmierną wyobraźnię. Czasem objawem jest również brak dobrej woli. Ostatni wywiad z Elkannem jest tu dobrym przykładem, jak ładne rzeczy mogą sobie panowie podopowiadać i jakie to jest trwałe.
Tego wywiadu co wrzuciłem chyba nie można źle zinterpretować, czy też aż tak przerobić. Szczerze to na miejscu kibiców Torino bym się wkurzył jakby poszedł do Juve po takich gadkach.

Coś czuję, że Matri zostanie :whistle:

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 18:09

Arbuzini pisze:Tevez teraz, Berardi w przyszłości? Argentyńczyk to moim zdaniem napastnik kompletny, bez wątpliwości lepszy od Joveticia. Trochę już wiekowy, ale to samo można było powiedzieć o jego rodaku Milito, który zrobił bardzo wiele dobrego dla Interu.
Po czym wnioskujesz ze jest lepszy od Jo-jo?

19 Letni Jo-jo , Wciagal nosem 19 letniego Teveza ; )

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Zablokowany