Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 22:40

Onet dzisiaj szaleje na temat naszego klubu. Teraz napisali, że Tevez zagra Juventusie i będzie kosztował około 20 mln euro. 3 transfery 1 dnia według onetu, fajnie jakby to była prawda :D

Forza Juve!
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 22:43

Krystek pisze:Onet dzisiaj szaleje na temat naszego klubu. Teraz napisali, że Tevez zagra Juventusie i będzie kosztował około 20 mln euro. 3 transfery 1 dnia według onetu, fajnie jakby to była prawda :D
20 mln to on by chyba kosztował łącznie z 1,5 roczną pensją. Nie sądzę, żeby Marotta szarpnął się na taki wydatek w stosunku do 30-latka, któremu za rok wygasa kontrakt.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 22:43

Arbuzini pisze:Sorensena w rozliczeniu za kogo? Ogbonnę?! :shock: Przecież ten deal w ogóle nie ma sensu.
http://www.canalejuve.it/news/immobile- ... onna-87745
Po prostu głupota.

Marotta miałby zapłacić 20 mln € za zawodnika, któremu za rok kończy się kontrakt? :rotfl:
Krystek pisze:fajnie jakby to była prawda :D
Skup się. Rok kontraktu, 20 mln €, 30 lat. To ma być fajnie?

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 22:56

http://sport.interia.pl/premier-league/ ... nId,978250

Juz wiem kto bedzie naszym topem w ataku :C

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 22:59

Arbuzini pisze:
Lucas87 pisze:No jeśli chcą dorzucić Sorensena to powinni zaoferować góra 5 baniek
Sorensena w rozliczeniu za kogo? Ogbonnę?! :shock: Przecież ten deal w ogóle nie ma sensu. Fredrik jest zawodnikiem o 4 lata młodszym, a moim zdaniem nie odstaje od Murzyna jakoś bardzo umiejętnościami, czy warunkami fizycznymi. Duńczykowi trafiają się jeszcze fatalne, babolaste spotkania, ale to też kwestia wieku i braku ogrania. Ja uważam go za utalentowanego i opanowanego młodego zawodnika.

Powraca temat Zunigi. Za 7-8 baniek nie narzekałbym. Nie wiem, czy to dobry wybór do podstawy na lewą flankę, mam ku temu spore wątpliwości, ale z samego transferu byłbym zadowolony. Solidny zawodnik, który na obu flankach przewyższa umiejętnościami zarówno Padoina, jak i Peluso. O Isli jakoś tak głupio wspominać, bo się gość całkowicie pogubił.
Jak to miałoby tak wyglądać z Ogbonną to będę jeszcze bardziej wkurzony na Beppe i cały ten deal który ogólnie jako pierwszy transfer itp itd(pisałem o tym wcześniej,nie chcę mi się powtarzać) nie ma sensu a co dopiero za Duńczyka :angry:

Odnośnie Zunigi też jestem na nie... Choć w jego sprawie przyznam się,że nawet nie ogarniam jak on ogarniał w zeszłym sezonie i do niedawna byłem przekonany,że on to głównie prawa strona boiska,a lewa to od biedy... Z tego co kojarzę Kolumbijczyka to wydaje się on być gorszym w defensywie od Peluso i Padoina,ale mogę się mylić i może byłby to lepszy rezerwowy niż wyżej wymienieni... flankowa uniwersalność u niego to też fajna sprawa w sumie... ale ~7mln.... :?:
elpueblo pisze:mamy niby to najlepszego bramkarza serie b, a w meczu U-21 stoi jakis Bardi, kto to jest i gdzie on gra??

dla mnie wymarzone okno to, koralov,ogbonna,obiang,jovetic,higuain wiecej nie chce :D
Sam się nad tym zastanawiałem na początku dzisiejszego meczu młodzieżówki Italii,wyjaśnił mi to jeden z userów,ja mu ufam,pozwól że go zacytuję:
Juvefanatp pisze:Jak kogos interesuje dlaczego gra Bardi a nie Leali to ja wyjaśnię.

Zacznijmy od tego, że Bardi jest rok starszy od Lealiego a to ma znaczenie, bo jak nie trzeba, w takim sensie że jak młodszy odpowiednik na jakiejś pozycji nie jest dużo lepszy to się go zostawia młodszej kategorii. I tak Bardi jeszcze za Ferrary był rezerwowym bramkarzem w U-21, potem przyszedł Mangia a wychowanek Livorno miał już za sobą całkiem udany cały sezon gry w Serie B, w odróżnieniu od Lealiego czy Perina. Dlatego też drugim bramkarzem został 2 lata starszy od naszego młodziaka Colombi. Na trzeciego brał różnych typów, zostawiając Nicole młodszym kategoriom. Perin natomiast nie chciał przyjeżdżać na kadrę nie będąc pierwszym wyborem, wiec całkowicie wypadł z obiegu. Przy tym Bardi w tym sezonie prezentował się tak dobrze, że w 1 z 2 najważniejszych plebiscytów został wybrany najlepszym bramkarzem Serie B. Teraz U-20 nigdzie nie gra więc Mangia dowołał na mistrzostwa naszego młodziaka, ale na równych warunkach, co jasne, w najważniejszej młodzieżówce to on zacznie grać dopiero po mistrzostwach.
jackop pisze:
Krystek pisze:fajnie jakby to była prawda :D
Skup się. Rok kontraktu, 20 mln €, 30 lat. To ma być fajnie?
Brzmisz jak nauczyciel :smile: Każesz się skupić,wymieniasz konkrety na "nie" stawiając oponenta pod ścianą,po czym zadajesz retoryczne pytanie :D

Ogólnie to....Kto ma wehikuł czasu na stanie w garażu? :) Daj użyczyć,ja już nawet do ciebie podjadę i ustawię datę 2 września bieżącego roku i będę miał wakacje a nie mercatową zawieruchę której już mam lekko dość.Powtarzam-chodzi o wehikuł czasu a nie o saturator! :prochno:
jareckik pisze:http://sport.interia.pl/premier-league/ ... nId,978250

Ty.....żeby to tylko na tym "topie" do ataku się skończyło...rezerwowy środkowy obrońca,cofnięty napastnik i "następca" Pirlo,Beppe pewnie już też to widzi,przecież ma szerze pole widzenia :D

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 23:10

jareckik pisze:http://sport.interia.pl/premier-league/ ... nId,978250

Mówisz o Arszawinie? Jezeli damy mu wiecej niz Hazar Lenkoran ktory proponuje mu... 25mln rocznie - to kto wie :prochno:

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 23:17

jackop pisze:
Arbuzini pisze:Sorensena w rozliczeniu za kogo? Ogbonnę?! :shock: Przecież ten deal w ogóle nie ma sensu.
http://www.canalejuve.it/news/immobile- ... onna-87745
Po prostu głupota.
15 baniek za rezerwowego stopera, kiedy mamy Caceresa? Conte zwariował czy co? Bo po prostu nie wierzę, że to może być wymysł Marotty. Zbyt racjonalnie podchodzi do wydatków.

Na flankach przeciąg, że aż piszczy. Lichtsteiner, Asamoah i... długo, długo nic. Średnia sytuacja w pierwszym składzie, jak i na rezerwie. Atak po przyjściu Llorente to chyba jeszcze większa zagadka niż rok temu, bo akurat na co stać Bendtnera chyba każdy wiedział. W pomocy coraz bardziej odczuwalny jak brak następcy Pirlo i brak pomysłu jak to rozwiązać. Tym czasem my chcemy zawodnika na rezerwę, który wyceniany jest na 15 baniek. Tyle co Vucinic, więcej niż Vidal czy Lichtsteiner. Głupota? Pewnie, jak nie idiotyzm.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 23:21

Arbuzini pisze:Sorensena w rozliczeniu za kogo? Ogbonnę?! :shock: Przecież ten deal w ogóle nie ma sensu. Fredrik jest zawodnikiem o 4 lata młodszym, a moim zdaniem nie odstaje od Murzyna jakoś bardzo umiejętnościami, czy warunkami fizycznymi. Duńczykowi trafiają się jeszcze fatalne, babolaste spotkania, ale to też kwestia wieku i braku ogrania. Ja uważam go za utalentowanego i opanowanego młodego zawodnika.
Kluczowe słowa. Powiem Ci i reszcie tak. Zanim przyszedł Conte to Bonucciego wyrzuciłbym z Juve nawet za darmo, miałem dość tych baboli, beznadziejnych spotkań itd. Teraz o Bonuccim wyrażam się jako o bardzo ważnym składniku układanki jaką jest zespół Juventusu i nie chciałbym aby odchodził. Conte nie jest idiotą, wychodzę z założenia, że moje obserwacje, moje sympatie to jedno, ale to, co robią ludzie, którzy się tym zajmują od środka jest istotniejsze. Oni też się mylą, ale oni jak na razie osiągają przekonywujące wyniki. I teraz tak, Conte widzi Duńczyka i albo wie, że za jakiś czas będzie to gracz, który nam się przyda, albo nie. Może się przydać, ale priorytetem teraz jest obrońca, który jest na wyższym poziomie, a nie mamy pieniędzy na wszystko. Tu jest tyle pytań, że w zasadzie skoro chcą oddać "młodego, opanowanego i utalentowanego" zawodnika za Ogbonne to znaczy, że to jest coś, czego nam trzeba. Tego się, cholera, trzymajmy. Chociaż ja oczywiście nie zabraniam nikomu wyrażać swojego zdania.

Jeśli chodzi o inne wzmocnienia to też myślę jest jakaś hierarchia w tych działaniach. Jeśli ktoś myśli, że wydamy 30 mln na zawodników na ławkę, albo tych, którzy wydają się zbędni a potem okaże się, że nie mamy na napastnika z topu, to uważa ten zarząd za bandę kretynów, a ja się pytam, za co? Za dwa mistrzostwa z rzędu po fatalnych latach posuchy?

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 23:24

z tym Ogbonna ma byc ufficiale w piątek ponoc

@Arbuzini
Caceres jest prawonozny, wiec to ewentualny zmiennik dla Barzy, natomiast Ogbonna to lewonozny, bylby nominalnym zmiennikiem dla Kielona, wiecie co ten transfer moglby oznaczac? ze Peluso zegna sie z nami :dance:

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 23:28

Arbuzini pisze: Conte zwariował czy co?
Jeśli się nie mylę, to pierwszy plotkowotransferowy news na JP po zakontraktowaniu Conte dotyczył właśnie Angelo Ogbonny. I info o naturalizowanym Włochu pojawia się przy każdym okienku (tylko z ostatniego zimowego sobie nic nie przypominam).

Albo wyjątkowo dobrze zakorzeniony mit dziennikarski, podawany z rączki do rączki, albo Conte chce go od bardzo dawna.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 23:35

jackop pisze:
SKAr7 pisze:Czy nie jest tak, że dopóki Fiorentina nie skorzysta z opcji wykupu Cuadrado, to nie ma nic do gadania w sprawie drugiej połówki? :think:
I to jest dobrze postawione pytanie, które też chodzi mi po głowie. Dopóki Fiorentina nie nabędzie praw do 50%, oficjalnie karta Cuadrado należy w całości do Udinese. Nie byłoby więc mowy o handlu połówkami, gdybyśmy ubiegli Fioletowych.
Ja rozumiem że satysfakcja ze znalezienia luki prawnej i wydymania Violi byłaby wielka, ale niestety nie da się zachachmęcić tak, żeby zgarnąć im sprzed nosa Cuadrado.

Po pierwsze i najważniejsze - sprzedać można tylko i wyłącznie grającą połówkę (jest o tym mowa w FAQ), a prawa do pierwokupu tejże ma Fiorentina, koniec, kropka. Jeżeli jakiś klub chciałby nabyć prawa do tej "biernej" połówki, to może to oczywiście zrobić, ale tylko w jeden sposób - kupując całość gracza, a następnie odsprzedając kontrahentowi "grającą" połówkę. Chyba nie muszę dodawać że Udinese nie ma prawa nam sprzedać całego Cuadrado.

Po drugie - nie jestem pewien, ale wydaje mi się że wypożyczenie tego gracza wygasa z końcem sezonu, a sprawa ewentualnego wykupu ma się rozstrzygnąć od razu po tym. Nie możemy zatem ubiec Fiorentiny, bo wtedy musielibyśmy sprowadzić tego gracza jeszcze przed otwarciem okna transferowego.

Przypomnę jeszcze że Cuadrado ma podpisany kontrakt, który wejdzie w życie w momencie, kiedy Viola wykupi połówkę, stąd ewentualne podjudzanie go żeby nie zgodził się na przenosiny do Florencji też na nic się nie zda. Podsumowując - proponuję zakończyć wątek vendetty na Fiorentinie, bo w tej konkretnej sytuacji przepisy są sformułowane na tyle precyzyjnie, że nie da się ich obejść taką tanią sztuczką.

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 00:02

Nie wiem po co właściwie nam ten Ogbonna. Jeśli ma być rezerwowym to trochę kosztuje no chyba, że Conte planuje jakieś zmiany w ustawieniu. Zresztą pewnie jutro lub pojutrze wystąpi jego agent lub ktoś z Torino i powie, że żadnego kontaktu nie było.

playmaker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 00:51

Ktoś się orientuje czy Ogbonna mógłby z powodzeniem grać w środku 3-osobowego bloku obronnego?

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 01:57

szczypek pisze:Tego się, cholera, trzymajmy. Chociaż ja oczywiście nie zabraniam nikomu wyrażać swojego zdania.
Szczypku, nie krępuj się. Napisz: "Arbuz, zamknij mordę. Conte to buk i wie wszystko. Wszyscy zamknijcie mordę, bo oni mają rację, a ja jestem ich głosem na forum". Osobiście apelowałbym do moderatorów żeby nie dawali Ci za to bana. Niektórych trzeba traktować łagodniej.

Swojego zdania odnośnie transferu Ogbonny nie zmienię. Porównania do Bonucciego są zabawne. Dlaczego? Bo są bez sensu i tego nauczyły nas nawet niedawne lata. Martinez miał być "maszyną atletyczną" i drugim Camorem. Każdy zawodnik jest inny i ta sama historia powtarza się bardzo rzadko. Nie ma czegoś takiego, że przychodzi byle jaki przeciętniak i Conte lub dowolny inny trener z topu robi z niego zawodnika światowego formatu. Jeśli jakiś trener zaczyna tak myśleć to znaczy, że jest megalomanem i prędzej, czy później trzeba go pogonić, bo nic dobrego z tego nie będzie. Wracając do Bonucciego to on sprawdza się głównie w swojej specyficznej roli, ale już grając w 433 nie prezentuje się tak dobrze. Ukłony w stronę Conte, że tak ustawił zespół, że wielu zawodników w optymalny sposób wykorzystuje swoje umiejętności. Choć są też przypadki w drugą stronę i trzeba tutaj przywołać przykład Lichtsteinera, który trochę traci grając w 352.

@Bazyliszek
Wiem do czego pijesz, ale Caceres już w tym sezonie zastępował Chielliniego, a w reprezentacji grywał nawet na boku lewej obrony. Zapewne nie jest to dla trenera do końca komfortowa sytuacja, ale lipy też nie ma.

Ogbonna stracił miejsce w reprezentacji kosztem Astoriego. Zawodnika, który wg whoscored na jesieni był mistrzem baboli. Jakkolwiek można mieć zastrzeżenia do wystawianych przez nich not to tutaj mamy do czynienia z suchą statystyką więc podważanie ich wiarygodności mija się z celem. Naprawdę uważacie, że to taki super pomysł brać za 15 mln E rezerwowego stopera, kiedy przede wszystkim atak prosi o wzmocnienia? Ten atak, który tak mizernie prezentował się w LM. Krótka jest pamięć kibica, który jeszcze tak niedawno płakał nad losem ukochanego klubu skarconego przez Bayern.
Angelo to spoko zawodnik. Zagra przede wszystkim zamiast Kielona i od biedy Bonucciego, ale na boba - nie podniesie naszego prestiżu na arenie europejskiej, a to jest chyba główny cel tego mercato. Już pal sześć tego Sorensena, bo on tu i teraz jest akurat najmniej istotny. Jednak jeśli już ma dojść do wymiany zawodników to ja nie rozumiem, dlaczego mamy do tego dopłacać. Nasz zawodnik jest młodszy, ma tyle samo rozegranych spotkań w Serie A, również był piłkarzem pierwszego składu, a jego drużyna zajęła wyższą lokatę i nie przechodził w tym sezonie ciężkiej kontuzji, która znacząco odbiła się na jego formie. No panocki - jeśli mowa o 15 mln E za Ogbonne to transfer bardziej przepłacony niż Jojo za 30 baniek.

Żeby nie było, podsumuję. Ogbonna zapewne będzie lepszy zarówno od Peluso, jak i Marrone. Przeraża mnie cena, jaką za niego żąda Torino. Oferta o jakiej piszą na głównej, czyli 9 mln E + 50% Immobile brzmi jeszcze rozsądnie choć trzeba przyznać, że niska nie jest. Pomijam fakt, że znowu robimy ruchy nie od tej strony co trzeba. Znowu, bo rok temu było dokładnie to samo.

Basiek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2013, 07:42

Arbuzini - myślę, że trochę przesadzasz. Mam tu na myśli stwierdzenie, że Sorensen nie odstaje od Ogbonny. Oglądałem kilka meczów Angelo w tym sezonie i naprawdę imponował mi spokojem i czytaniem gry. Widziałem też kilka spotkań naszego Duńczyka i nie napawały optymizmem. Angelo nie jest może piłkarzem światowej klasy, ale jak wszyscy wiemy, Conte chce obrońcę. Mając do wyboru Żabkę z Mediolanu i Ogbonnę, zdecydowanie wolę tego drugiego. W obecnym sezonie Ranocchia kiksował chyba częściej niż Bonucci za "najlepszych" czasów. Bezcelowy jest też Twój argument o utracie miejsca w reprezentacji na rzecz Astoriego. Czy to świadczy, że jest od niego gorszy? Możliwe, że chwilowo jest w słabszej formie niż podczas sezonu. Ale nie oszukujmy się, Prandelli też ma swoich faworytów. Chyba najlepszym przykładem jest Giaccherini, rezerwowy u nas, a jednocześnie podstawowy zawodnik wicemistrzów Europy.
Podsumowując-nie napalam się na ten transfer i też uważam, że mamy obecnie inne potrzeby, niż kolejny defensor. Jeśli już jednak musimy wzmocnić obronę(w wygląda na to, że Conte na tym zależy), to Angelo jest chyba najlepszym wyborem z nazwisk, które się przewijały w ostatnim czasie. A gdyby jednocześnie udało się pozbyć tego beztalencia Immobile i zbić cenę Sorensenem, nie byłoby źle.

BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
Zablokowany