Mercato (2012-2014)
- juventussek
- Juventino
Na onecie Ogbonna jest już nasz, a Higuain woli Juve zamiast Arsenalu. Solojuve mowi ze walczymy ostro o Teveza, nie obrazilbym sie gdyby wszyscy do nas doszli, chociaz po zastanowieniu Tevez to tylko znany zawodnik, nie widzialem jak grał ostatnio, z tego co wiem to w city bardzo malo gral do tego mlody nie jest.
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2013, 19:59 przez juventussek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Krystek
- Juventino
Jeśli Ogbonna będzie u nas grał i będzie grał na poziomie, to pewnie zastąpi Barzagliego jak ten będzie już za stary w 3-5-2. To samo pewnie będzie z Pogbą, gdy Pirlo będzie za stary na grę w pierwszym składzie, albo odejdzie.
Forza Juve!
- Antek666
- Juventino
Często widać gołym okiem,że ludzie w sprawie Ogbonny popełniają ten sam błąd co w opiniach o Giovinco. Wiecznie młody talentpumex pisze:Z tym wiekiem to nie bardzo. Kielon grając we Florencji miał 21 lat, Ogbonna ma już 25 wiosen.SKAr7 o Ogbonnie pisze:Cóż, chłopak jak dla mnie ma umiejętności na poziomie Kielonka z Fiorentiny, wiek podobny, więc jak najbardziej wypadałoby go wyciągnąć za dobre pieniądze.

Nie wiem.... może i coś będzie z tego Ogbonny,ale jeśli to miałby być nasz pierwszy potwierdzony transfer tego mercato to będę chyba nawet wkurzony.Bo 5-6 środkowy obrońca nie jest naszym priorytetem,bo szkoda mi Caceresa który często będzie siedział na ławie kosztem Angelo O. , bo później jak zabraknie nawet na Higuaina i kupimy Gilardino/Osvaldo to będzie LOL, bo można śmiało znaleźć tańszego gracza na tym samym(albo i lepszym...) poziomie co Ogbonna i też w średnim(piłkarsko) wieku-ale do tego trzeba by umieć wychylić łeb poza Italię :?
według onetu mamy obecnie 29 Scudetti,mają skłonności do pisania nieprawdyjuventussek pisze:Na onecie Ogbonna jest już nasz a Higuain woli Juve zamiast Arsenal.

- Nevermind
- Juventino
Przemyslałem sobie i wygląda to tak, że po ewentualnym transferze Ogbonny mielibysmy obrone obsadzoną na lata. Ogbonna, Chiellini na lewej, Barzagli, Caceres na prawej, Bonucci na środku. Jestem ciekaw ewentualnie umiejętności wyprowadzania piłki przez Ogbonne, bo przecież na pozycji Bonucciego nigdy nie występował. Podobny transfer raczej przekreśliłby wykupienie Peluso, bo kompletnie mijałoby się to z celem. Ma to wszystko sens, jeżeli weźmiemy pod uwagę odejście Marrone i Peluso, kto wie może i Caceres? Na transfer MUSI naciskać Conte i najwyraźniej dla Angelo miejsce na boisku.
Transferem napastnika się nie jaram wcale. Codziennie sytuacja zmienia się jak w kalejdoskopie i klubu bliżej są wymiennie Tevez, Higuain, Jovetic. Najmniej wierzę w tego pierwszego.
Transferem napastnika się nie jaram wcale. Codziennie sytuacja zmienia się jak w kalejdoskopie i klubu bliżej są wymiennie Tevez, Higuain, Jovetic. Najmniej wierzę w tego pierwszego.
- SKAr7
- Juventino
Z tym "Kielonem w Fiorentinie" to był z mojej strony skrót myślowy. Chodziło mi o okres, kiedy Giorgio był uważany jeszcze za talent, a nie za pełnoprawnego gwiazdora.Antek666 pisze:Często widać gołym okiem,że ludzie w sprawie Ogbonny popełniają ten sam błąd co w opiniach o Giovinco. Wiecznie młody talent![]()
Różnica między tym, jak rozwijają się i dojrzewają obrońcy a napastnicy, jest kolosalna. Dla defensora na tym poziomie tytaniczna część jego ogólnych umiejętności to ogranie i doświadczenie. Popatrz choćby jak grał Bonuc jeszcze 2 lata temu, a jest rok starszy od Angelo. Tego nie można się nauczyć w Primce.
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Totalnie nie rozumiem po co nam on w TYM okienku. Mamy kim grać w obronie przy 3-5-2 i przy ewentualnym 4-3-3 (wg mnie Cacares zasługuje na więcej zaufania). Podobnie sytuacja ma się z pomocą. Mamy nieśmiertelne trio MVP + ławkę, która mimo braku ciekawych nazwisk nie narobi wiochy jak wyjdzie na boisko, ale też szału nie ma. Priorytetem powinny być dwa wielkie nazwiska w ataku (nie licząc Llorente), bo ta formacja u nas jest najsłabsza. I na tym Szalonooki powinien się skupić. Po tym mógłby poszukać uzupełnień składu w swoim stylu. Bo jak się okaże, że przyjście Ogobonny zabierze część środków na napastnika, to będzie porażka.Bazyliszek pisze:nieoficjalnie: Ogbonna w Juve
jaram sie, w koncu jakis ogarniety zmiennik do naszej "trójcy z defensywy" bo Caceres to taki "ni w pi.. ni w oko", a Ogbonna sie wydaje taki solidny murzyn.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- pumex
- Juventino
gregab pisze:Moim zdaniem Martin C zasługuje na większą liczbę minut na boisku
Równiez według mnie Caceres nie jest obrońcą o gorszej klasie niż Ogbonna, wręcz przeciwnie, jednak według wiarygodnych źródeł Urugwajczyk z naturalizowanym Włochem nie ma nic wspólnego, ponieważ Conte rozpatruje Martina tylko i wyłącznie jako pół-prawego obrońcę, czyli zastępcę dla Barzagliego, zaś Angelo miałby być tylko i wyłącznie zastępcą Chielliniego jako pół-lewy.Antichrist pisze:wg mnie Cacares zasługuje na więcej zaufania
Bzdura. Trudno, żeby lewonożny Ogbonna grał jako pół-prawy defensor.Krystek pisze:Jeśli Ogbonna będzie u nas grał i będzie grał na poziomie, to pewnie zastąpi Barzagliego jak ten będzie już za stary w 3-5-2

- Lucas87
- Juventino
Nieoficjalnie Ogbonna w Juve czyli możliwe, że tak samo jak Jovetic...Nie mam nic do tego zawodnika, ale nie spełniliśmy póki co najważniejszego celu czyli pozyskania super strzelca, a najlepiej jednocześnie zawodnika kreatywnego. Aczkolwiek Ogbonna stanowił by niezłą alternatywę dla naszych obrońców.
- mazi12
- Juventino
Nie ma co sie tak nastawiać, bo nieoficjalnie to my już mieliśmy Aguerów i innych. Jeśli jednak to prawda to trochę nie rozumiem takie decyzji. Po co wzmacniamy naszą najmocniejszą formację, podczas gdy atak jest cieniem samego siebie? To atak musi być priorytetem i jeśli zostanie tak jak jest, to ja chętnie może się pakować, bo ile lat można czekać na kogoś przyzwoitego. Jesteśmy z wszystkimi dogadani, ale żaden nie przychodzi. Sytuacja zmienia się z dnia na dzień. Plan minimum to jeden top oprócz Ll. Optymalnie będzie dwóch z Jojo Tevez Igła bo jeśli nie, yo ciężko widzę tę 1/2 LM
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Sytuacja może wyglądać tak, jak pisałem kilka stron wcześniej. Żaden z naszych obecnych napastników nie ma zamiaru odchodzić ew. nie budzą zainteresowania na rynku. Dopóki Marotta nie będzie miał nagranego jakiegoś konkretnego dealu na sell, transfery do ataku mogą być zwyczajnie zablokowane. Myślę, że nasz ds. bardziej martwi się w tej chwili budżetem płacowym (niż kwotami transferów), a chyba żaden z nas nie chciałby powtórki z Iaquinty czy Amauriego.
Nawet jeśli tak jest i Beppe ma na razie związane ręce 'z przodu', to priorytetem powinno być ogarnięcie lewej flanki, a nie zakup kolejnego obrońcy. Szczególnie, że Ogbonna to ta sama półka 'cena/jakość' co Żaba z Mediolanu, a już dorzucanie do transakcji perspektywicznego Sorensena zupełnie mi się nie podoba.
Nawet jeśli tak jest i Beppe ma na razie związane ręce 'z przodu', to priorytetem powinno być ogarnięcie lewej flanki, a nie zakup kolejnego obrońcy. Szczególnie, że Ogbonna to ta sama półka 'cena/jakość' co Żaba z Mediolanu, a już dorzucanie do transakcji perspektywicznego Sorensena zupełnie mi się nie podoba.
I to jest dobrze postawione pytanie, które też chodzi mi po głowie. Dopóki Fiorentina nie nabędzie praw do 50%, oficjalnie karta Cuadrado należy w całości do Udinese. Nie byłoby więc mowy o handlu połówkami, gdybyśmy ubiegli Fioletowych.SKAr7 pisze:Czy nie jest tak, że dopóki Fiorentina nie skorzysta z opcji wykupu Cuadrado, to nie ma nic do gadania w sprawie drugiej połówki?
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2013, 22:06 przez jackop, łącznie zmieniany 2 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Lucas87
- Juventino
No jeśli chcą dorzucić Sorensena to powinni zaoferować góra 5 baniek. Zresztą to kolejne niepotwierdzone info. Mnie denerwuje cisza panująca w sprawie negocjacji z Tevezem. Pewnie nie dzieje się nic konkretnego.
- PlanetJuve
- Juventino
Bardi to bramkarz Interu ktory miniony sezon spedzil na wypozyczeniu w Novarze i wedlug innego rankingu to on zostal najlepszym bramkrzem serie b..elpueblo pisze:mamy niby to najlepszego bramkarza serie b, a w meczu U-21 stoi jakis Bardi, kto to jest i gdzie on gra??
dla mnie wymarzone okno to, koralov,ogbonna,obiang,jovetic,higuain wiecej nie chce
Fajnie jakby udalo sie zalozenie, ze na zgrupowanie pojedzie juz "nowa" ekipa w calej okazalosci.
- Arbuzini
- Juventino
Sorensena w rozliczeniu za kogo? Ogbonnę?! :shock: Przecież ten deal w ogóle nie ma sensu. Fredrik jest zawodnikiem o 4 lata młodszym, a moim zdaniem nie odstaje od Murzyna jakoś bardzo umiejętnościami, czy warunkami fizycznymi. Duńczykowi trafiają się jeszcze fatalne, babolaste spotkania, ale to też kwestia wieku i braku ogrania. Ja uważam go za utalentowanego i opanowanego młodego zawodnika.Lucas87 pisze:No jeśli chcą dorzucić Sorensena to powinni zaoferować góra 5 baniek
Powraca temat Zunigi. Za 7-8 baniek nie narzekałbym. Nie wiem, czy to dobry wybór do podstawy na lewą flankę, mam ku temu spore wątpliwości, ale z samego transferu byłbym zadowolony. Solidny zawodnik, który na obu flankach przewyższa umiejętnościami zarówno Padoina, jak i Peluso. O Isli jakoś tak głupio wspominać, bo się gość całkowicie pogubił.