Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 18:02

Krystek pisze:Na onecie napisali że w piątek ma być potwierdzony transfer Ogbonny który jest już dogadany. Kurcze, ale by było fajnie, po Llorente przyjdzie Ogbonna, mam nadzieje, że oprócz tego Higuain i ktoś z dwójki Jovetic-Tevez. Do nich ktoś jeden na bok i może Ilicić i mamy okienko idealne. Ale nie potrzebnie się nakręcam, co okienko tak robię, a potem jest wielkie rozczarowanie, pewnie przyjdzie Osvaldo albo ktoś w stylu Bendtnera :(.
No na Onecie same fajne wiadomości, wchodzę a tam info o Ogbonnie, a zaraz pod nim, że Higuain wybrał Juventus. Oby chociaż jedna z tych informacji się potwierdziła :D

Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 18:19

jackop pisze:
Antek666 pisze:Może założył konto w wieku lat pięciu? :think:
Gacie odziedziczył po tacie, a konto i dziewczynę po bracie. Przechodzone to to, ale nie wypada się nie pochwalić.
Zdun pisze:Jakbyś choć trochę ogarniał wiedziałbyś ze Liorente bedzie tylko rezerwowym ;)
Ogarnij lepiej pisownie nazwiska naszego nowego napastnika, który będzie grał w podstawie. Z resztą, ty wiesz co znaczy ogarniać.
Zdun pisze:Hehe nie ta liga kolego ;)
Racja. Jak znam Antka, to nie startuje on do okręgówki.

Mam nadzieję, że nie uda się pozyskać Joveticia.
Ja nie znam ale widzę...z taką facjatą to raczej na łowy w B klasie http://img32.imageshack.us/img32/9595/dsc06446k.jpg :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Lepiej dolozyć te 5 mln i zakonczyć to kupnem Higuaina i mieć napadziora wysokiej klasy niz żydzić i mieć Matriego LIorente w pierwszym a potem się dziwic ze max 1/4 LM :doh:

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 18:28

Zdun pisze:Ja nie znam ale widzę...z taką facjatą to raczej na łowy w B klasie http://img32.imageshack.us/img32/9595/dsc06446k.jpg :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Bujaj się. Cwanyś bo anonimowy jesteś? Widzisz,ja chociaż miałem w sobie tyle odwagi by tu swoją facjatę pokazać jak i parę osób z forum naprawdę mnie realnie zna,ty odwagi żadnej nie masz i w lustro pewnie też nie patrzysz :roll: Swoją drogą te ilości alkoholu które wtedy we mnie były ty nigdy na oczy nie ujrzysz,a na woodstock nie pojedziesz bo byś tam jednego dnia nie wytrzymał. Swoją drogą już kiedyś się zastanawiałem czy aby na pewno to dobry pomysł wrzucać tu swoje foto,przecież gimbusów tu jak widać pełno...

Myslicie,że ten Obgonna wypali u nas? :think: Ja wątpie,jemu potrzeba jednak więcej gry niż to co dostanie u nas,no i szkoda mi cały czas Martina ,że tak mało u nas gra... :(

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 18:30

Zdun pisze:Ja nie znam ale widzę...z taką facjatą to raczej na łowy w B klasie http://img32.imageshack.us/img32/9595/dsc06446k.jpg

Lepiej dolozyć te 5 mln i zakonczyć to kupnem Higuaina i mieć napadziora wysokiej klasy niz żydzić i mieć Matriego LIorente w pierwszym a potem się dziwic ze max 1/4 LM
Koleś, masz iq na poziomie pantofelka. Weź idź bądź nierozgarniętym gdzie indziej bo mysle, że już wszyscy mają tutaj dojść twojego syfnego poziomu.

Już pewnie prawie miesiąc będzie jak się głośniej mówi o transferze Igły/Jove i coś tak nadal nic nie widać. Przeczuwam scenariusz z poprzednich lat, niestety.

ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 18:54

Ogbonna? Dla mnie nie bardzo ten transfer ma sens. Mamy swoich nietykalnych BBC, a ponoć prócz 3-5-2 mamy też próbować swoich sił w 4-3-3, wtedy jeden z nich siada na ławie, a na niej mamy jeszcze bardzo solidnego Caceresa.
Poza tym przecież ten murzynek tak zarzekał się, że nigdy nie zagra u nas, tak szybko zmienił zdanie? :wink:

#AllegriOut
Barisz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 19:01

W obliczu plotek o Ogbonnie, tudzież innych zawodników defensywnych, grających po lewej stronie, Juventus zdecydował o olaniu Peluso?

"Chtěl bych jak divoký kůň běžet běžet
nemyslet na návrat
s koňskými handlíři vyrazit dveře
to bych rád"
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 19:07

nieoficjalnie: Ogbonna w Juve

jaram sie, w koncu jakis ogarniety zmiennik do naszej "trójcy z defensywy" bo Caceres to taki "ni w pi.. ni w oko", a Ogbonna sie wydaje taki solidny murzyn.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 19:12

Bazyliszek pisze:nieoficjalnie

jaram sie
Kiedy Wy się w końcu nauczycie, że nieoficjalnie znaczy tyle co nic...

filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 19:15

Antek666 pisze:
Zdun pisze:Ja nie znam ale widzę...z taką facjatą to raczej na łowy w B klasie http://img32.imageshack.us/img32/9595/dsc06446k.jpg :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Bujaj się. Cwanyś bo anonimowy jesteś? Widzisz,ja chociaż miałem w sobie tyle odwagi by tu swoją facjatę pokazać jak i parę osób z forum naprawdę mnie realnie zna,ty odwagi żadnej nie masz i w lustro pewnie też nie patrzysz :roll: Swoją drogą te ilości alkoholu które wtedy we mnie były ty nigdy na oczy nie ujrzysz,a na woodstock nie pojedziesz bo byś tam jednego dnia nie wytrzymał. Swoją drogą już kiedyś się zastanawiałem czy aby na pewno to dobry pomysł wrzucać tu swoje foto,przecież gimbusów tu jak widać pełno...

Myslicie,że ten Obgonna wypali u nas? :think: Ja wątpie,jemu potrzeba jednak więcej gry niż to co dostanie u nas,no i szkoda mi cały czas Martina ,że tak mało u nas gra... :(
Antek, to forum od jakiegoś czasu odwiedza coraz więcej gimbusów, co mnie powoli zaczyna przerażać. Jeszcze niedawno, wiadomo, napinki się zdarzały, ale taka dziecinada jaka się robi od jakiegoś czasu tutaj, to mózg staje w poprzek :?

Według mnie Ogbonna to świetny transfer. Będzie miał dużo okazji do grania, bo Chiellini i Barzagli co jakiś czas się łamią. Być może Ogbonna jest kupowany z myślą o przejściu na 4-3-3, albo inne ustawienie z 4 obrońców.

To by mi pasowało :dance:

forumowy ujadacz
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 19:25

szczypek pisze:
Bazyliszek pisze:nieoficjalnie

jaram sie
Kiedy Wy się w końcu nauczycie, że nieoficjalnie znaczy tyle co nic...
W sumie masz rację, ale akurat w temacie Ogbonny TS, LGDS, SKY, TMW i SM są zgodne, że zawodnik jest blisko Turynu, więc na pewno jest coś na rzeczy. Inna sprawa, czy A. Ogbonna jest tak "ogarnięty", jak to pisze kolega wyżej :think: Nie wiem, ja tam jakiegoś kosmicznego potencjału w nim nie widzę, szczególnie w minionym sezonie, gdzie grał po prostu kiepsko.

Juve dogadane z Tevezem? Wow, widzę, że media Berlusconiego szaleją. Według nich dwa czy trzy dni temu Jovetić był w Juve za 12mln + Quag ( :lol: ), więc nawet szkoda emocjonować się ich wypocinami.

Obrazek
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 19:29

Piszą, że Ogbonna blisko Turynu? Nic dziwnego, jest zawodnikiem Torino ;)

dopoki nie zobacze oficjalnej informacji, nie uwierze.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 19:37

Antichrist pisze:I pytanie brzmi, czy wobec takiego scenariusza, który nie jest jakimś sci-fi, bo Marotta odkąd przyszedł sprowadza nam dobrego napastnika - należy się pozbyć Marotty? Ja myślę, że tak.
Arbuzini pisze:Na pewno zrobił więcej dobrego niż złego i jest niezłym fachowcem, ale w obliczu takiego rozwoju spraw nie widzę innego wyjścia.
zahor pisze:Ja też tak to widzę. Problemem Marotty zdaje się być to, że dla niego "nieprzepłacenie" za jakiegoś piłkarza jest celem samym w sobie, a nie środkiem.
Kiedy kilkanaście dni temu napisałem, że to okienko będzie ostatecznym testem dla Marotty i w przypadku nie ściągnięcia takiego Higuaina będzie trzeba się pożegnać to zostałem wyśmiany. Trzeba przyznać, że nasz guru transferowy zrobił porządki z kominami płacowymi, zbudował bardzo mocny kolektyw i szeroką kadrę ale już z wypychaniem nie chcianych zawodników i ściąganiem topów za gotówkę jest u niego kiepsko. Jeśli wieści o Paraticim są prawdą to nie zdziwię się jeśli po wypełnieniu kontraktu Marotta pożegna się z nami, a jego prawa ręka wskoczy na jego miejsce. Swoją drogą do kiedy ma ważną umowę Giuseppe?

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 19:37

Pisałem już kiedyś, że ten sezon wskazał następujące pozycje do wzmocnienia w 3-5-2 (braki będą inne jeśli mielibyśmy przejść na 4-3-3):
- środkowy obrońca: Ogbonna?
- lewy obrońco-pomocnik: Kolarov/Zuniga/Coentrao?
- środkowy pomocnik: Hernanes?
- cofnięty napastnik: Tevez/Jovetic/Mchitarjan?
- wysunięty napastnik, a najlepiej dwóch: Llorente, Higuain/Gomez?

Fajnie byłoby w to mercato załatać chociaż 3 z 6 dziur, za ok. 40 mln, a resztę za rok. W tym roku Llorente, Ogbonna i Higuain + ewentualnie Tevez, a za rok skupić się na lewym obrońco-pomocniku i kimś kreatywnym do rozgrywania. Nie załatamy naraz wszystkich braków - tu potrzeba planowania i strategii, a nie myślenia, że w tym roku trzeba koniecznie sprowadzić 6 nowych graczy na te pozycje. Wtedy skończy się jak zawsze ilościowo, nie jakościowo.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 19:41

pumex pisze: Ogbonny TS, LGDS, SKY, TMW i SM są zgodne, że zawodnik jest blisko Turynu
:prochno:

Ja mogę nawet Ci powiedzieć, że na 99,9% ten zawodnik będzie grać w przyszłym sezonie w Turynie :wink:

Cóż, chłopak jak dla mnie ma umiejętności na poziomie Kielonka z Fiorentiny, wiek podobny, więc jak najbardziej wypadałoby go wyciągnąć za dobre pieniądze.

Czy nie jest tak, że dopóki Fiorentina nie skorzysta z opcji wykupu Cuadrado, to nie ma nic do gadania w sprawie drugiej połówki? :think: Tu widzę furteczkę do wmieszania się, choć pewnie ani biało-czarni nie byliby chętni na robienie glutów w relacjach z Florencją. :think:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2013, 19:42

meda11 pisze:Jeśli wieści o Paraticim są prawdą to nie zdziwię się jeśli po wypełnieniu kontraktu Marotta pożegna się z nami, a jego prawa ręka wskoczy na jego miejsce. Swoją drogą do kiedy ma ważną umowę Giuseppe?
Contract until: 30.06.2013

:doh:

Dziwne. Kończy mu się kontrakt i... cisza? Dziwne, ale i tak mu przedłużą po tym, ile naczytaliśmy się o "idyllicznej współpracy".

SKAr7 o Ogbonnie pisze:Cóż, chłopak jak dla mnie ma umiejętności na poziomie Kielonka z Fiorentiny, wiek podobny, więc jak najbardziej wypadałoby go wyciągnąć za dobre pieniądze.
Z tym wiekiem to nie bardzo. Kielon grając we Florencji miał 21 lat, Ogbonna ma już 25 wiosen.

Obrazek
Zablokowany