Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2013, 20:35

stahoo pisze:Dobry link. Oczywiście De Rossi mógł zacisnąć zęby, i mimo pewnego bólu nie upadać. Pytanie tylko po co miałby to robić, skoro gracz Chievo chamsko go nadepnął? Po to, żeby udowodnić teoretykom piłkarskim z JP, jaki jest twardy?
yanquez pisze:Oczywiście reakcja Daniele przesadzona i wręcz komiczna, ale to pewnie bolało jak cholera.
Fakt, za takie chamstwo należała się czerwień. Ale z tego wynika, że sędzia zareagował na krzyk, a nie na podstawie tego co widział.

yanquez, De Rossi na pewno mocno to poczuł, ale czy aż tak bardzo jak cholera? Polemizowałbym.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2013, 23:10

francois pisze:
stahoo pisze:Dobry link. Oczywiście De Rossi mógł zacisnąć zęby, i mimo pewnego bólu nie upadać. Pytanie tylko po co miałby to robić, skoro gracz Chievo chamsko go nadepnął? Po to, żeby udowodnić teoretykom piłkarskim z JP, jaki jest twardy?
yanquez pisze:Oczywiście reakcja Daniele przesadzona i wręcz komiczna, ale to pewnie bolało jak cholera.
Fakt, za takie chamstwo należała się czerwień. Ale z tego wynika, że sędzia zareagował na krzyk, a nie na podstawie tego co widział.

yanquez, De Rossi na pewno mocno to poczuł, ale czy aż tak bardzo jak cholera? Polemizowałbym.
To znaczy, ja powiem tak: mialem 2 razy watpliwa przyjemnosc byc deptany korem przez skurczysyna (najlepsze, ze to byl orlik, gra nie o zlote gacie, ba, nawet nie playarena, czy inna amatorska liga, ot pokopanie z randomami) i ostatnia rzecza ktora by mi przyszla do glowy jest zlozenie sie jak origami i przywitanie Matki Ziemi w 3 sekundy :roll:
Za 1 razem po prostu pchnalem dziada cialem, za 2 wywiazala sie szamotanina, i gosciu dostal w czerep. Oczywiscie to byl koniec meczu, nie tylko dla nas, ale obu druzyn, bo, jako ze ja gralem ze swoimi, a on ze swoimi, skonczylo sie rzeźnia na boisku :smile:
Ale nie no, nawet w profesjonalnej pilce wolalbym albo go odepchnac, dac w zeby, rowniez go nadepnac, albo NAWET (!!) naskarzyc sedziemu (chociaz to tez niehonorowa opcja, ale jesli chcemy oslabic rywala) ale na pewno nie rozlozyc sie jak trafiony w czolko przez snajpera szeregowiec, narazajac sie na SMIESZNOSC. :x

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2013, 23:21

Dobry Mudżyn pisze:
To znaczy, ja powiem tak: mialem 2 razy watpliwa przyjemnosc byc deptany korem przez skurczysyna (najlepsze, ze to byl orlik, gra nie o zlote gacie, ba, nawet nie playarena, czy inna amatorska liga, ot pokopanie z randomami) i ostatnia rzecza ktora by mi przyszla do glowy jest zlozenie sie jak origami i przywitanie Matki Ziemi w 3 sekundy :roll:
Za 1 razem po prostu pchnalem dziada cialem, za 2 wywiazala sie szamotanina, i gosciu dostal w czerep. Oczywiscie to byl koniec meczu, nie tylko dla nas, ale obu druzyn, bo, jako ze ja gralem ze swoimi, a on ze swoimi, skonczylo sie rzeźnia na boisku :smile:
Ale nie no, nawet w profesjonalnej pilce wolalbym albo go odepchnac, dac w zeby, rowniez go nadepnac, albo NAWET (!!) naskarzyc sedziemu (chociaz to tez niehonorowa opcja, ale jesli chcemy oslabic rywala) ale na pewno nie rozlozyc sie jak trafiony w czolko przez snajpera szeregowiec, narazajac sie na SMIESZNOSC. :x

Obrazek

Niczym Harlekin :prochno:

Seria A a orlik to 2 rozne priorytety :prochno:

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2013, 23:25

serio ktoś bierze opowieści mudżyna na poważnie ? :smile: ja myślę, że jak go koleś nadepnął to poszedł po swoich "barczystych kolegów", ale żaden sie nie kwapił wymierzać boiskową sprawiedliwość, więc mu trauma pozostała do dziś :lol: ziomek, jaki masz nick na Allego ? muszę zapisać, żeby unikać kontaktów :prochno:

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 maja 2013, 23:32

pan Zambrotta pisze:serio ktoś bierze opowieści mudżyna na poważnie ? :smile: ja myślę, że jak go koleś nadepnął to poszedł po swoich "barczystych kolegów", ale żaden sie nie kwapił wymierzać boiskową sprawiedliwość, więc mu trauma pozostała do dziś :lol: ziomek, jaki masz nick na Allego ? muszę zapisać, żeby unikać kontaktów :prochno:
Nie musialem po nich isc, myslisz, ze dlaczego wywiazala sie szamotanina? :prochno:

Orlik czy Serie A -znaczaca roznica, przyznaje, ALE, pajacowanie przed milionami osob, a - np - pajacowanie na osiedlowym boisku to rowniez znaczaca roznica. Ja wiem, ze on ma to pewne gleboko w dupie, i zarobi w tydzien tyle pieniedzy co ja w 10 lat, ale umowmy sie: pilkarze to tez ludzie, i nie powinni robic z siebie idiotow. Symulki to najohydniejsze co moze byc. Nie mowie, ze lamanie kosci czy nadmiernie ostra gra jest fajna, ale symulki sprawiaja, ze facet na boisku wychodzi na ostatnia <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, i baletnice. Nie moglbym zyc w ten sposob. Juz blizej mi do myslenia Pepe i Suareza (chociaz oni przeginaja w 2 strone :prochno: ) niz np do Busquetsa, czy - ostatnio - De Rossiego.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2013, 00:32

Dobry Mudżyn, Panem Z. się nie przejmuj. On tyle siedzi przed monitorem, że ani na Orlika, ani na rodzimą Serie A nigdy nie miał czasu :whistle:

A żeby nie było offtopu to dodam, że po zwolnieniu Zemana Romą mógł objąć Blanc.

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 maja 2013, 18:21

Roma sobie kupiła jakiegos młodego (1990) brazylijskiego bramkarza za 4,5 bańki:

http://www.gianlucadimarzio.com/senza-c ... ne-rafael/

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2013, 19:41

alina pisze:Roma sobie kupiła jakiegos młodego (1990) brazylijskiego bramkarza za 4,5 bańki
Ojej, 4,5 miliona za gostka z nadwagą (przynajmniej tak wygląda na zdjęciu)? :doh:

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2013, 00:16

pumex pisze:
alina pisze:Roma sobie kupiła jakiegos młodego (1990) brazylijskiego bramkarza za 4,5 bańki
Ojej, 4,5 miliona za gostka z nadwagą (przynajmniej tak wygląda na zdjęciu)? :doh:
w ktorym miejscu jest gruby bo nie widze :prochno:

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 maja 2013, 04:07

Co z tego. Nawet jakby ten chłopak wyszedł z siebie to przy marnej obronie nic nie pomoże. Jeśli Roma myśli o LM czy choćby LE to musi tracić max 40 goli, a nie ponad 50.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2013, 16:13

pumex pisze:
Boruc mógłby zostać twarzą reklamową McDonald's, a jak broni (a przynajmniej bronił kilka lat temu, kiedy atletą też nie był) to każdy tutaj wie.

Tylko po co Romie taki drogi rezerwowy, gdy jest Stekelenburg :think:

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tanhayi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2013, 16:59

Roma się doczekała nowego herbu. Jak dla mnie stary był lepszy...

Obrazek

Osgiliath

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2013, 18:34

tanhayi pisze:Roma się doczekała nowego herbu. Jak dla mnie stary był lepszy...

Obrazek
Rzeczywiście, jakiś niewydarzony jest. Poprzedni zdecydowanie lepszy, choć akurat dla mnie w Rzymie herb Lazio zawsze mi się bardziej podobał.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2013, 12:29

Sporo się czytało, że Blanc ślini się do Romy, a ta śpi. Potem były doniesienia, że jednak Amerykańce rozważą rozmowy z Francuzem, ale chyba zbyt późno się obudzili, bo ponoć jutro jest ważne spotkanie Blanca z PSG i to on jest faworytem do ewentualnego zastąpienia Ancelottiego.

Ciekawe, kogo tam w Romie przymierzają na stanowisko trenera? :think: Ponoć na horyzoncie jest jakiś Rudi Garcia. Nie znam typa.

Obrazek
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2013, 14:05

pumex pisze: Ciekawe, kogo tam w Romie przymierzają na stanowisko trenera? :think: Ponoć na horyzoncie jest jakiś Rudi Garcia. Nie znam typa.
Trener Lille. Pojęcia nie mam jak sobie radzi.

ODPOWIEDZ