Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 17:09

ewerthon pisze:
Sila Spokoju pisze:Milan właśnie nas uratował od Poliego :smile: :smile: :smile:
Gdyby go brała Roma, inter czy jakiś rosyjski klub, to nie zwróciłbym na to uwagi. Jednak wziął go Milan, a ich polityka stawiania na ciekawych zawodników za niewygórowane kwoty
To będzie kolejna wtopa po Traore, dziwne, że Milan nie stara się o Belga z Cagilari. Mieliby takiego odpowiednika Vidala, tyle, że o wiele mniej kreatywnego. Najbliższe tygodnie ws. transferów Juve to będzie istna mordęga i nie wydaje mi się, aby coś miało ruszyć w kwestii napastnika :roll:
Ostatnio zmieniony 31 maja 2013, 17:31 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 17:14

dajcie spokoj z Chicharito, to pilkarz ktory potrafi grać tylko jako Joker, czyli jak sie go wprowadza na ostatnie 10 minut, to nie jest pilkarz na podstawowy skład. United doczekało sie nowego Solskjaera i niech tak lepiej pozostanie.
Zwlaszcza ze mamy juz jednego bramkowpychacza zakontraktowanego, jest nim Llorente.

Potrzebujemy kogoś jak Jovetic, kogoś kto oprocz wykonczenia potrafi rowniez zrobic cos niekonwencjonalnego, kiwnąć, strzelić z dystansu, czy zagrać komuś magiczna pilke.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 17:28

@Bazyliszek
Skoro jest RvP i Rooney to Hernandez ma grać w pierwszym składzie?! Wchodzi głównie na końcówki i ma 18 goli + 8 asyst w tym sezonie w różnych rozgrywkach. Więc nic tylko porównać z naszymi mistrzami z ataku i samemu ocenić. I nie powinien robić ceregieli z pensją jak Tevez lub kosztować zbyt drogo jak Higuain. :bravo:

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 17:55

Bazyliszek pisze:dajcie spokoj z Chicharito, to pilkarz ktory potrafi grać tylko jako Joker
Wypisz, wymaluj - następca Solskjaera ;)

:plflag: :juveflag: :plflag:
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 18:02

Chicharito byłby idealnym zawodnikiem do walenia głową w mur w ataku pozycyjnym. Nie jest zły, taki meksykański Pippo, ale nie takiego topplejera sobie wyobrażałem. Jovetić ma przynajmniej czym się przepchać, niczego sobie technika, ale jak pisałem, Viola nam niczego nie ułatwi, a 30 mln to całkiem sporo pieniędzy. Wolałbym tańszego Muriela ze sporym potencjałem.

Obrazek
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 20:22

Czy wymienia się w tym temacie jakieś nazwiska na lewe skrzydło, czy akurat nie trafiam na te strony :?: Uważam, że naszym największym mankamentem są skrzydła. Po lewej stronie gra środkowy pomocnik i średni Peluso, a ja mam wrażenie, że oprócz ataku to wgl nie jest naszym priorytetem :doh: Po prawej za to Lichtsteiner, któremu ciężko coś zarzucić (choć mimo wszystko i tak lepszy jest w czteroosobowym bloku obrony) niemający solidnego zmiennika. Upatrywałbym się tu Pepe, ale po tym co przeszedł może to być Islax2
Jak będzie wyglądał nasz "domyślny" duet w ataku? Dziewiątka jak Llorente/Higuain/Matri i kreatywny zawodnik typu Jovetić/Vucinić/Giovinco?
Gdy zdarzy nam się zagrać 4-3-3 przód uzupełnią Ci wyżej wymienieni + ew. Pepe?

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 20:38

Tego nie wie nikt na 100%, ale być może dowiemy się wcześniej niż sądzimy.
Marotta pisze:Naszym celem jest udostępnienie trenerowi pełnej kadry na lipcowe przygotowania
Choć z drugiej strony
Marotta pisze:Zbadaliśmy różne opcje, ale raczej nie podejmiemy ostatecznych decyzji w najbliższym czasie
Z newsa. Także trzeba uzbroić się w cierpliwość i zobaczyć co wymyśli 'Asekuracyjny Beppe'. :whistle:

Fioletowi żądają samej mamony, co wcale mnie nie dziwi. Nikt nie da za 1/2 Marrone i FQ przypisywanej im wartości gdy mówiło się o transakcji łączonej (15-20 mln).

Ja wam mówię, olejmy Czarnogórca ew. zostawmy go jako opcję F i spoglądajmy gdzie indziej (czyt. do Manchesteru). :smile:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 20:52

Czy wymienia się w tym temacie jakieś nazwiska na lewe skrzydło, czy akurat nie trafiam na te strony
Są ploty o Coentrao, Zunidze i chyba o Kolarovie coś było.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 21:06

Fiorentina, a tym bardziej Real nie są zainteresowani piłkarzami, których Juventus sam nie potrzebuje w swojej kadrze. Kolejny raz fioletowi dali do zrozumienia,że interesuje ich jedynie gotówka, oraz nie mają zamiaru obniżać swoich wymagań finansowych. Istmieje możliwość, że Jovetic się zbuntuje, ale ja bym na to nie liczył. Sam mógłby zaszkodzić sobie takim postępowaniem. Obawiam się na ile Llorente będzie gotów do gry na najwyższym poziomie po doświadczeniach przeżytych w zeszłym sezonie w Bilbao. Wykorzystać na ile możliwe- zainteresowanie osobą Melo ze strony City i dopłacić rozsądną kwotę do Teveza. Pozbywając się jednego, dwóch zbędnych graczy spokojnie znajdą się pieniądze dla Teveza, aczkolwiek z pewnością nie należy się nawet zbliżać do wypłacania poborów w wysokości tych z City. Dodatkowo pozyskaniem Kolarova i jeszcze jakiegoś pomocnika można by zakończyć w sposób udany letnie mercato :bravo: .

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 21:24

jackop pisze:Fioletowi żądają samej mamony, co wcale mnie nie dziwi.
Sposób płatności jak dla mnie nie ma znaczenia. Pytanie ile tej gotówki chcą. Nie uśmiecha mi się (Marotcie tym bardziej) dawać 30 melonów za kolesia, który strzelił w lidze jedną bramkę więcej od Borriello. 23-25 byłoby ok. Ciekawe jak z chętnymi na Q, bo z połówką Marrone nie powinno być problemów.

Prade niedawno powiedział: “For us, Juve, Manchester, Liverpool are all the same.”, więc jak tylko kasa się będzie zgadzać, to go nam oddają. Sam Jojo wraz z agentem też mogliby sporo pomóc - swego czasu za Lewego Lechowi oferowano większe pieniądze, ale się uparł na Borussię i tyle było z negocjacji.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 21:52

Lucas87 pisze:Fiorentina, a tym bardziej Real nie są zainteresowani piłkarzami, których Juventus sam nie potrzebuje w swojej kadrze.
[...]
Wykorzystać na ile możliwe- zainteresowanie osobą Melo ze strony City i dopłacić rozsądną kwotę do Teveza.
Podsumowując - Fiorentina ani Real nie potrzebują graczy, którzy w Juve są niechciani, ale już Manchester City owszem.
alina pisze:Sam Jojo wraz z agentem też mogliby sporo pomóc - swego czasu za Lewego Lechowi oferowano większe pieniądze, ale się uparł na Borussię i tyle było z negocjacji.
Jeżeli jest coś, co pozwala mi przejawiać jakiś optymizm w kwestii tego transferu, to właśnie to. A zwłaszcza szczegół, o którym ostatnio pisał jakku1 sugerujący że jeżeli Viola poleci w kulki i zatrzyma Joveticia "na siłę", to wygasającego za rok kontraktu może nie przedłużyć Ljajić.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 22:05

alina pisze:Prade niedawno powiedział: “For us, Juve, Manchester, Liverpool are all the same.”, więc jak tylko kasa się będzie zgadzać, to go nam oddają. Sam Jojo wraz z agentem też mogliby sporo pomóc - swego czasu za Lewego Lechowi oferowano większe pieniądze, ale się uparł na Borussię i tyle było z negocjacji.
Wierzysz, że Giuseppe lekką ręką da 30 mln euro za jednego gracza? Bo ja nie. Gościu będzie sępił, jeździł do i z Florencji, aż się obudzi pod koniec sierpnia z ręką w nocniku (a wtedy baju baj Szalonooki). Jutro zapewne przeczytamy, że Muriel wraca na celownik Juventus. I to jest jedyny napastnik, wysokiej jakości, którego sprowadzenia można by być pewnym. Pytanie czy gracz Udine już teraz potrafiłby wygrywać spotkania w LM dla "Starej Damy"? Zawsze istnieje opcja z 3-6-1 i zmienioną rolą skrzydłowych w tej formacji. Na chwilę obecną lista ataku: Llorente, Vucinić, Giovinco, Matri, Quagliarella przyprawia mnie o mdłości

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 22:17

annihilator1988 pisze:
alina pisze:Prade niedawno powiedział: “For us, Juve, Manchester, Liverpool are all the same.”, więc jak tylko kasa się będzie zgadzać, to go nam oddają. Sam Jojo wraz z agentem też mogliby sporo pomóc - swego czasu za Lewego Lechowi oferowano większe pieniądze, ale się uparł na Borussię i tyle było z negocjacji.
Wierzysz, że Giuseppe lekką ręką da 30 mln euro za jednego gracza? Bo ja nie. Gościu będzie sępił, jeździł do i z Florencji, aż się obudzi pod koniec sierpnia z ręką w nocniku (a wtedy baju baj Szalonooki).
Ale ja nawet chcę, żeby te 30 mln dał. Niech sępi, bo po takim sezonie to za dużo za Jojo. Jeżeli jest prawdą, że obiecali mu transfer to nie mogą teraz kurczowo trzymać się tych 30 baniek (chyba :prochno: ).

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 22:22

@zahor
No jeśli wierzyć w news dotyczący zainteresowania Melo ze strony City to wychodzi na to, że jednak go chcą. A czy ja sam w to wierze czy jedynie bardzo chciałbym, aby tak się stało to inna sprawa. Będzie niewesoło jak mercato skończy się na niczym, ale przynajmniej jest pewność, że klub nie sprowadzi za grube milione zawodnika, który mógłby się nie sprawdzić.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2013, 23:07

Andre Schurrle oficjalnie w Chelsea, wiec juz pewnie odpuszcza sobie Jovetica :) zrobia jedynie wymiane z Napoli 30 mln + Torres za Cavaniego i tyle. Moim zdaniem to bedzie dobry deal dla Neapolu, 30 mln to nie mala suma i w dodatku pozyskaja pilkarza ktory obecnie jest gorszy od urusa, ale marketingowo sa podobni, fejmowo chyba nawet Torres lepszy, no i jest szansa ze wroci do pelnej formy przy Benitezie, w Neapolu, nie bedzie mial takiego ciśnienia jak w Chelsea, presji itd. przyszly sezon powinien byc ciekawy.

Zablokowany