Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2013, 23:15

Jeśli Jovetic nie podoła to jakoś mnie to specjalnie nie zdziwi. Jest w dobrym wieku więc po 2 sezonach jego potencjalnej padaki będzie można jeszcze coś na nim zarobić.
Moim zdaniem nie powinien dostawać kontraktu większego niż np 2,5 mln. Vidal podobno ma dostać 4 więc to by było trochę nie fair.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2013, 23:15

francois pisze: Jesteś z okolic Krakowa więc może jakiś zakład :D?
Tylko tak sobie myślę, że ciężko będzie zweryfikować czy okazał się niewypałem. No bo co miałoby o tym świadczyć? Liczba goli, asyst, wartość na transfermarkt po roku gry, procent hejtów na 100 komentarzy na JuvePoland? :P

Chodzi mi o to, że wydamy pewnie z 25 mln, a jakość naszej drużyny znacząco nie wzrośnie. Niektórzy wciąż uważają, że Giovinco i Diego nie byli niewypałami, bo pierwszy stara się + jest wychowankiem, a drugi padł ofiarą złej taktyki, złych partnerów, złego trenera, złego stadionu, złego ośrodka szkoleniowego itd. Higuain kosztowałby niewiele więcej, a po Cavanim i Balotellim byłby najlepszym napastnikiem we Włoszech.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 28 maja 2013, 23:35

Arbuzini pisze:
zoff pisze:Higuain to świetna okazja, ale ciekaw jestem gdzie i za ile wyląduje Gomez. Napastnik też z wyższej półki.
Myślę, że Gomez jest lepszy zarówno od Igły, jak i Llorente. Dla nas nierealny ze względu na zarobki - 10 baniek. Może właśnie Chelsea się skusi.

Skoro Diamanti się wypiął to trzeba brać Ilicicia. Jeśli cena 5 mln E jest prawdziwa to nie ma się co zastanawiać. Oddawanie Sorensena uważam za totalną głupotę.
Czyli Mandzukicz lepszy od Gomeza. Taki super napastnik co nie moze sie przebic do pierwszego składu kosztem 'sredniego' Chorwata..

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 maja 2013, 23:38

Ludzie tu mają zmartwienia :/ Zawodnik jeszcze nie nasz a już robią po nogach.

Jojo gorszy od Diego ? :rotfl:
W wieku 19 lat wkręcał innych piłkarzy w Europie i strzelał bramki Bayernowi. A Diego przyszedł do Porto, był rezerwowym, nic nie grał. Poszedł do Werderu, coś tam zagrał niezłe 2-3 sezony, w Juve znowu nic, Wolfsburg - nic , Atletico - tak sobie, ale nie chcieli za niego nawet grosza zapłacić, teraz znowu niemcy, i znowu średniawa :/

Jojo póki co gra dobrze wszędzie - Partizan , Viola , repra. Skąd wniosek że nagle nie wypali? Rozumiem że można powiedzieć , że nie będzie super gwiazdom, ale do cholery ... że będzie niewypałem i jest gorszy od Diego ??!!

PS. Też wolę Igłę, ale skoro Conte pragnie Jojo, dostanie pewnie Czarnogórca.
PS2. Moratti ma ponoć niezbite dowody że dzisiejszy mecz był ustawiony na remis, korzystny dla obu drużyn. Rozmowę Conte z sędzią miał ponoć usłyszeć niejaki Walter M. :whistle:

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 00:08

iltalismano pisze:
Arbuzini pisze:
zoff pisze:Higuain to świetna okazja, ale ciekaw jestem gdzie i za ile wyląduje Gomez. Napastnik też z wyższej półki.
Myślę, że Gomez jest lepszy zarówno od Igły, jak i Llorente. Dla nas nierealny ze względu na zarobki - 10 baniek. Może właśnie Chelsea się skusi.

Skoro Diamanti się wypiął to trzeba brać Ilicicia. Jeśli cena 5 mln E jest prawdziwa to nie ma się co zastanawiać. Oddawanie Sorensena uważam za totalną głupotę.
Czyli Mandzukicz lepszy od Gomeza. Taki super napastnik co nie moze sie przebic do pierwszego składu kosztem 'sredniego' Chorwata..
Eeee...? A co to ma do mojej wypowiedzi? Gomez jest specyficzny i oldskulowy, ale w Bayernie do niedawna cienili takich zawodników. Sezony 10/11 i 11/12 w jego wykonaniu to ponad 20 bramek w Bundeslidze i średnio jeden gol na spotkanie w LM. Mimo że gościa nie lubię to uznaję jego piłkarską klasę.

BTW. Zaczyna się. "Jestem taki cool, pan XYZ będzie niewypałem - mówię wam to. Za rok wspomnicie moje prorocze słowa i spłynie na mnie chwała wróżbity Macieja, a kolejka chętnych i pięknych dziewic nie będzie miała końca".

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 00:45

Arbuzini pisze: BTW. Zaczyna się. "Jestem taki cool, pan XYZ będzie niewypałem - mówię wam to. Za rok wspomnicie moje prorocze słowa i spłynie na mnie chwała wróżbity Macieja, a kolejka chętnych i pięknych dziewic nie będzie miała końca".
No, ale czy nie jest to trochę uzasadnione? Jojo powiedzmy sobie szczerze wiele do tej pory nie osiągnął i nie było w sumie wielu okazji by to sprawdzić. Może chłopina nie podołać. Fiorentina to niestety nie jest klub TOPowy i nie traktuje się go jako ostateczny sprawdzian umiejętności.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 08:50

Orkos pisze:
Arbuzini pisze: BTW. Zaczyna się. "Jestem taki cool, pan XYZ będzie niewypałem - mówię wam to. Za rok wspomnicie moje prorocze słowa i spłynie na mnie chwała wróżbity Macieja, a kolejka chętnych i pięknych dziewic nie będzie miała końca".
No, ale czy nie jest to trochę uzasadnione? Jojo powiedzmy sobie szczerze wiele do tej pory nie osiągnął i nie było w sumie wielu okazji by to sprawdzić. Może chłopina nie podołać. Fiorentina to niestety nie jest klub TOPowy i nie traktuje się go jako ostateczny sprawdzian umiejętności.
o czym ty bredzisz? :doh: strzelanie bramek cie nie przekonuje? moze jeszcze zlota pilke musialby zgarnac albo z Fiorentina dojsc do finalu LM wtedy by cie przekonal? zreszta gral juz za ery Prandellego w Fiorze w LM i radzil sobie znakomicie jak na jego wiek, a co takiego Vidal osiagnal w Leverkusen? przeciez to nie jest klub topowy mogl przejsc do Bayernu i wtedy moglby przejsc ostateczny sprawdzian umiejetnosci :lol: tylko ze wtedy bylby juz nie do ruszenia :smile:

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 08:59

Bazyliszek pisze: omg, o czym ty bredzisz? :doh: strzelanie bramek cie nie przekonuje? moze jeszcze zlota pilke musialby zgarnac albo z Fiorentina dojsc do finalu LM wtedy by cie przekonal? zreszta gral juz za ery Prandellego w Fiorze w LM i radzil sobie znakomicie jak na jego wiek, a co takiego Vidal osiagnal w Leverkusen? przeciez to nie jest klub topowy mogl przejsc do Bayernu i wtedy moglby przejsc ostateczny sprawdzian umiejetnosci :lol: tylko ze wtedy bylby juz nie do ruszenia :smile:
Chłopie obejrzyj sobie mecze Leverkusen i zobacz jakim tam zawodnikiem był Vidal. Dokładnie takim jak teraz u nas. Najlepszym zawodnikiem. Od niego się zaczyna ustalanie składu. U nas stał sie TOPem. Bo grze w Leverkusen było wiadomo, że jakiś ogromny klub go zgarnie.
Strzelanie bramek ha...Jovetic to żaden bombardier to od tego zacznijmy. O ile się orientuje to bardziej potrzebujemy skutecznej 9, ale fakt Vucinic i Giovinco są beznadziejnie i 10 też się przyda. Ten sezon w jego wykonaniu był średni, ale wiadomo kontuzja - można wybaczyć.
Uważam, że jest dobry. Wybija się.
Jego transfer to bardziej kaprys Conte, natomiast Vidal był graczem idealnym dla nas. Tego potrzebowaliśmy. Bez Jovetica byśmy się obeszli i tragedii by nie było.
Dobrze, że Beppe chce to załatwić z dorzuceniem zawodnika bo płacenie za niego więcej jak te...hmm 18 mln to już przesada.
Nie mówię, że Jovetic to łamaga. Chłop ma talent i może coś z niego być natomiast jego dotychczasowa kariera nie powala na kolana. Jednak możemy czuć nadzieje i to, że w ataku troszkę poziom podskoczy w górę bo przy takich napastnikach jakich mamy to akurat nie trudne.
Nawet emeryt Totti byłby bardziej przydatny od naszych tuzów, nie mówiąc już o Del Piero którego Agnelli pogonił.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 09:40

aha a Jovetic to niby pionek w Fiorentinie i od niego sie nie rozpoczyna druzyny?, spoko ;) to dlaczego przez ostatnie lata traktowali go jaka najwieksza gwiazde Firoentiny i robili druzyne pod niego?
Jovetic to kaprys Conte? kaprysem Conte to bylo sprowadzenie Padoina, Peluso i Giaccheriniego, Jovetic jest kaprysem wszystkich w Juve wlacznie z Marotta i Paraticim.

A co do wypowiedzi mojej o Vidalu to byla ironia.

Jovetic bombardierem nie jest, to wiadome ale nie mozna powiedziec ze nie strzela bramek bo strzela je wiecej niz nasi bombardierzy, oprocz tego ze strzela to jeszcze kreuje akcje kolegom.
Chyba ktos tu zapomnial ze przychodzi Llorente, bo to on bedzie tym od wciskania bramek.

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 09:43

Bazyliszek pisze:to dlaczego przez ostatnie lata traktowali go jaka najwieksza gwiazde Firoentiny i robili druzyne pod niego?
A kiedy im się przed nim trafił jakiś młody obiecujący zawodnik? Popatrz na miejsca w tabeli jakie zajmowała Fiorentina. Tam też wybicie się nie było jakąś wielką sztuką. Giovinco też się wybijał i ciągnął Parmę.
Musieli zrobić wokół niego szum i gadać, że to ich przyszłość i gracz nie na sprzedaż itp.
Patrząc na czas spędzony na boisku to staty Jojo nie powalają. Jako tako można go porównać z łamagą Vuciniciem, który ma 500 min na boisku mniej.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2013, 09:47 przez Orkos, łącznie zmieniany 1 raz.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 09:46

Orkos pisze:nie mówiąc już o Del Piero którego Agnelli pogonił.
Na życzenie Conte.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 10:16

francois pisze:
Też wolałbym Teveza lub Higuaina niż Joveticia (o Dzeko nawet nie wspomnę), ale na pewno nie okaże się niewypałem.
Skąd taka pewność, jeśli można spytać? :roll:

:plflag: :juveflag: :plflag:
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 10:20

Teve robi sie stary. Jest chimeryczny. Panowie z Ameryki Płd. Mają tendencję do szybszego regresu. Igła to zawodnik na lata.

Obrazek
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 10:24

Na początku czerwca ponoć mamy dogadać Igłe. Coraz bardziej możliwa jest opcja pozyskania Żaby za Mirko, lub Isle.

Mały Offtop :

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=141906

:bravo: Ktoś widział kiedy ona to zrobiła ?

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 maja 2013, 10:27

Kucharius1 pisze: http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=141906

:bravo: Ktoś widział kiedy ona to zrobiła ?
odsyłam do:
/
Dzisiaj ma byc te spotkanie z Della Valle i Prade w sprawie Jovetica?

Zablokowany