Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 22:37

Bazyliszek pisze:panowie kolejna gazeta potwierdza ze Jovetic dogadany
Trudno mi w to uwierzyć. Fiorentinia strzeliła focha z przytupem za Berbatova, którego wypominała nam przez cały sezon, Della Valle chciał mu wpisać w kontrakt klauzulę antyjuve, a teraz ot tak po prostu nam go sprzedadzą? Jestem naprawdę skonfundowany.

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 22:45

Vimes pisze:
Bazyliszek pisze:panowie kolejna gazeta potwierdza ze Jovetic dogadany
Trudno mi w to uwierzyć. Fiorentinia strzeliła focha z przytupem za Berbatova, którego wypominała nam przez cały sezon, Della Valle chciał mu wpisać w kontrakt klauzulę antyjuve, a teraz ot tak po prostu nam go sprzedadzą? Jestem naprawdę skonfundowany.
Wiesz, nie mają wyjścia. Obiecali mu rok temu, że pozwolą mu odejść. A że sam Jojo chce tylko do Juve...

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 22:48

SKAr7 pisze:
Kucharius1 pisze:To chyba 15 bramka Igły w 27 spotkaniu ( w tym w wielu wchodził z ławy ), daj bóg naszym napastnikom taki słabszy sezon ;-)
Wyszło mi, że strzelił średnio w tym sezonie bramkę co 131 minut.

Dla porównania:
FQ - 118 minut.
Matri - 153
Vucinić - 206
Giovinco - 272

Nie licząc Giovinco, biorąc poprawkę na miejsce na boisku Vucinicia i to, że w PD nie ma tylu drużyn-bunkrów, powiedziałbym, że nasi napastnicy właśnie mieli podobny sezon. I patrząc w historię Quaqa czy Mirko, to również był ich "słabszy" sezon :P Więc proszę bardzo, mam nadzieję, że pomogłem. I że się cieszysz, że Twoje marzenia tak łatwo się spełniają
:prochno:
Według Transfermarkt

FQ - 128
Matri -125
Gio- 280
Mirko - 206

a Igła do dzisiejszego spotkania co -112.

Aha czy jak El Szarawy strzelał gola co 174 minuty to zaliczył gorszy sezon od Matriego ? Wiesz jaką wartość mają takie obliczenia?

Ciekaw jestem też Twojej oceny poziomu defensywy w Hiszpanii, i po czym dochodzisz do tych wniosków ? Liga włoska to już nie jest defensywny monolit. Fakt jest taki że w PD było 13 drużyn które straciły więcej niż 50 bramek, a w Serie A 11. Przepaść? Chyba nie. Przy tym że w PD nie było w tym sezonie drużyny która miała by tak śmieszny bilans jak Pescara.

Bramek nadal pada tam więcej, ale poziom defensywy już nie jest tak kosmicznie niższy. Gonzalo Rodriguez stał się czołowym obrońcą Serie A ( do naszych graczy dzieli go kosmos, ale jest lepszy od zawodników z innych ekip ) a PD szału nie robił, grając jeszcze w żółtej łodzi podwodnej.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 22:52

fazzi pisze:Wiesz, nie mają wyjścia. Obiecali mu rok temu, że pozwolą mu odejść. A że sam Jojo chce tylko do Juve...
Jovetić wcześniej zarzekał się w wywiadzie, że nie zdradzi Fiorentiny dla Juve. Jeżeli do nas przyjdzie to jego słowo jest funta kłaków warte. Jednak skoro Conte go chce to nie mam nic przeciwko, będzie z niego dobry najemnik.

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 22:56

Vimes pisze:
fazzi pisze:Wiesz, nie mają wyjścia. Obiecali mu rok temu, że pozwolą mu odejść. A że sam Jojo chce tylko do Juve...
Jovetić wcześniej zarzekał się w wywiadzie, że nie zdradzi Fiorentiny dla Juve. Jeżeli do nas przyjdzie to jego słowo jest funta kłaków warte. Jednak skoro Conte go chce to nie mam nic przeciwko, będzie z niego dobry najemnik.
Wielu takich było co podobnie gadali ;) Zresztą co miał mówić, wiedząc, że przed nim cały sezon jeszcze w Violi.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 22:57

Qrczak pisze:
A w środę news - "Juventus nie może się porozumieć z Violą, Rocchi w kręgu zainteresowań. "
Ja po ostatnich latach już nie jaram się tak :(
Haha! Good point!

Dokładnie tak jest. Nie ma się co ekscytować, bo tylko sobie nerwy popsujemy.
Z resztą... sesja...
:płaczę:

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 23:36

Dzis Jovetic, w Srode Tevez, w Sobote Libor Kozak.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 23:40

iltalismano pisze:Dzis Jovetic, w Srode Tevez, w Sobote Libor Kozak.
Chciałbym się tak wyłączyć pod względem zainteresowania Juventusem aż do września by nie móc przechodzić tego koszmaru zwanego mercato.

Ziółi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2013, 00:14

Qrczak pisze: Ja po ostatnich latach już nie jaram się tak :(

no no dokładnie tak, Tevez, Igła, Jojo, dylemat kurde co
przyjdzie Paolucci to się uśmieję i cześć

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2013, 01:07

Kucharius1 pisze:
Aha czy jak El Szarawy strzelał gola co 174 minuty to zaliczył gorszy sezon od Matriego ? Wiesz jaką wartość mają takie obliczenia?
Wiesz, ja tylko wziąłem Twój tok myślenia ("strzelił 15 bramek a nie grał tak dużo -> to fajny "słaby" sezon") i przyrównałem go konkretami (liczyłem wg minut i bramek we wszystkich turniejach podanych na seriea.pl i pd.pl) do naszych bombardierów. Nie znaczy to, że się z nim zgadzam.
Kucharius1 pisze: Ciekaw jestem też Twojej oceny poziomu defensywy w Hiszpanii, i po czym dochodzisz do tych wniosków ? Liga włoska to już nie jest defensywny monolit. Fakt jest taki że w PD było 13 drużyn które straciły więcej niż 50 bramek, a w Serie A 11. Przepaść? Chyba nie. Przy tym że w PD nie było w tym sezonie drużyny która miała by tak śmieszny bilans jak Pescara.
Czytaj oczkami, a nie brzuszkiem, misiek :) Nie napisałem wielce uwielbianych tutaj bzdur o radosnej kopanince w Hiszpanii i ustawieniach 1-1-8, i że ogólnie Serie A ma najlepszych obrońców świata; tylko że we Włoszech jest kilka drużyn - bunkrów, takich jak Siena czy Bolognia, które mimo nie posiadania realnych szans na duże zdobycze punktowe w kontekście całego sezonu, mimo wszystko potrafią urwać punkty każdemu. Wychodzą na boisko z nastawieniem walki o każdą piłkę, podwajają, potrajają, wchodzą faworytowi do głowy i czasem kiedy ten zaczyna się denerwować strzelają bramkę po strzale z 50 metra i 3 rikoszetach. A takim drużynom znacznie łatwiej się strzela środkowym obrońcom, z jakiegoś wymęczonego rożnego, niż napastnikom z gry.
Ja wiem, że Hiszpania się zmienia i że wykonano tam ogromną pracę w obszarach defensywy. Ale pewnych rzeczy się nie wykorzeni, w dalszym ciągu tam, gdzie włosi skupiają 100 % swojej uwagi na asekuracji i czytaniu gry, tam Hiszpan już kątem oka zerka, jak w razie obioru się ustawić by dobrze wyjść z szybką kontrą. To kwestia kultury piłkarskiej. Hiszpanie od lat mają wpajany kult strzelania bramek, "najlepszą obroną jest atak", podczas gdy Włosi odpowiadają na to "najlepszym atakiem jest dobra obrona".
Różnice w trudności strzelaniu bramek w jednym i drugim przypadku wynikają bardziej z wyborów taktycznych trenerów, i właśnie tejże kultury, niż w różnicy umiejętności obrońców. Bo w przypadku tej ostatniej, dałbym prym graczom z Iberyjskiego.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 maja 2013, 10:45

SKAr7 najbardziej interesuje mnie liczba strzelonych goli w lidze , bo to jest jednak najbardziej wymierne ;) Jeśli ktoś ich strzela 15 na kolejkę przed końcem rozgrywek, a wszyscy otwarcie mówią że to był dla niego słaby sezon, a Matri , Gio i Fabio Q udzielają wywiadów chwaląc się udanym rokiem, to chyba ktoś tu zwariował.

Może jestem nieobiektywny , ale chciałbym zobaczyć Gonzalo rozgrywającego niezły sezon u nas. Zgadzam się z boskim Diego, że w naszych barwach bił by się o koronę króla strzelców.

Peace bracie ;) Chyba oboje się do końca nie zrozumieliśmy ;)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2013, 10:57

Dziś krążą po necie nieśmiałe plotki, że Conte rozważa od przyszłego sezonu "model niemiecki" 4-2-3-1, gdzie byłaby ograniczona rola Pirlo. Ale to tak tylko w ramach zwykłej ciekawostki.

Poza tym przez przypadek znalazłem na necie (ten w czapce to ponoć Bendtner i jego "niezwykłe umiejętności", choć jakość jest jaka jest, ciężko zweryfikować po twarzy):

Obrazek

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2013, 11:05

pumex pisze:Dziś krążą po necie nieśmiałe plotki, że Conte rozważa od przyszłego sezonu "model niemiecki" 4-2-3-1, gdzie byłaby ograniczona rola Pirlo. Ale to tak tylko w ramach zwykłej ciekawostki.
Pisze o tym GdS więc te plotki to nie ąz tak nieśmiałe.
http://www.gazzetta.it/Calcio/Squadre/S ... 3883.shtml

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2013, 11:09

fazzi pisze:
pumex pisze:Dziś krążą po necie nieśmiałe plotki, że Conte rozważa od przyszłego sezonu "model niemiecki" 4-2-3-1, gdzie byłaby ograniczona rola Pirlo. Ale to tak tylko w ramach zwykłej ciekawostki.
Pisze o tym GdS więc te plotki to nie ąz tak nieśmiałe.
http://www.gazzetta.it/Calcio/Squadre/S ... 3883.shtml
Ooo, szczerze mówiąc, szukałem tego na stronie LGDS ale jakoś nie mogłem znaleźć :-D Fajno.

Czyli, że jak miałoby to wyglądać?

---------------x----------------
-Jovetic-Marchisio-Diamanti-
-------Pogba---Vidal---------
Chiellini-Bonucci-Brazagli-Licht

:?:

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 maja 2013, 11:11

Nie lubię tego. Chiellini na boku, Markiz za napastnikiem...

Zablokowany