Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 14:02

francois pisze:
annihilator1988 pisze:Podobno Zuniga byłby bardziej skłonny odejść do interu, a niżeli Juventusu. W tym kontekście warto powiedzieć, że De Laurentiis kilka lat temu udzielił wywiadu, w którym stwierdził, iż jeżeli miałby sprzedać Hamsika do innej włoskiej drużyny, to byłby to właśnie klub z Mediolanu. Teraz żąda 10 mln euro za swojego skrzydłowego. Jak myślicie, zespół MM może liczyć na rabat, bądź inne względy?
Hamsik ma 3 lata do końca kontraktu, więc te 10 milionów to jakaś lipa. Nie wierzę, że De Laurentis daje jakieś bonusy zespołowi, który zakosił mu trenera.
Z tymi 10 milionami to raczej chodzi o Zunige.. :wink:

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 14:30

Paweljuve2006 pisze: Z tymi 10 milionami to raczej chodzi o Zunige.. :wink:
francois pisze:Hamsik ma 3 lata do końca kontraktu, więc te 10 milionów to jakaś lipa. Nie wierzę, że De Laurentis daje jakieś bonusy zespołowi, który zakosił mu trenera.
Nie, nie, nie rozumiecie mnie :D Przytaczając sprawę z Hamsikiem i deklaracją tamtejszego bosa, chciałem zaznaczyć, że może dojść do współpracy na linii inter-Napoli. Chociażby w kwestii samego Zunigi (tutaj pojawia się mowa o 10 mln za kartę zawodniczą). Jest to tym bardziej ze względu na nowego szkoleniowca klubu z Mediolanu. Btw, Hamsik chyba nie jest skrzydłowym :wink:

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 14:37

annihilator1988 pisze:
Paweljuve2006 pisze: Z tymi 10 milionami to raczej chodzi o Zunige.. :wink:
francois pisze:Hamsik ma 3 lata do końca kontraktu, więc te 10 milionów to jakaś lipa. Nie wierzę, że De Laurentis daje jakieś bonusy zespołowi, który zakosił mu trenera.
Nie, nie, nie rozumiecie mnie :D Przytaczając sprawę z Hamsikiem i deklaracją tamtejszego bosa, chciałem zaznaczyć, że może dojść do współpracy na linii inter-Napoli. Chociażby w kwestii samego Zunigi (tutaj pojawia się mowa o 10 mln za kartę zawodniczą). Jest to tym bardziej ze względu na nowego szkoleniowca klubu z Mediolanu. Btw, Hamsik chyba nie jest skrzydłowym :wink:
To zmienia postać rzeczy :)
Ale jakie zyski miałoby z tego Napoli?

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 14:39

Orkos pisze:Daje sobie rękę uciąć, że Asamoah na jego pozycji w cale by gorzej nie grał.
Róznica jest przede wszystkim taka, że Kwadwo ma miękko w ważnych spotkaniach, w których to Marchisio zazwyczaj gra najlepiej. "Tylko dobry taktycznie"? Dla mnie to wielki atut.
Przyznam szczerze, ze kiedyś wziąłbym pod uwagę sprzedaż Claudio a było to zaraz po przyjściu Conte kiedy mieliśmy już Pirlo i Vidala a mówiło się o 4-2-4 na stałe. Po tamtym mercato widać już jednak, że jest pewniakiem nie do ruszenia, z resztą środek pola to nasz największy chyba atut (mimo, że tego nie pokazali z Bayernem), nie ma sensu sobie tam bruździć. Naprawdę prędzej pożegnałbym Pogbę lub Asamoah choć i tego zwolennikiem bym nie był.
Orkos pisze:Jak ktoś mówi, że Markiz to centralna postać to taki człowiek nie wie co mówi.
Trzeba by zapytać Conte co sądzi o Marchisio, stawiam flaszkę że "nie wie co mówi" :whistle:
@Yasq - akurat do Makalele bym go nie porównywał, bo Włoch nie jest takim wymiataczem w defensywie. Claudio jest idealny do gry w trójce pomocy gdy ma koło siebie rozgrywającego (Pirlo) i mistrza odbiorów (Vidal) co nie znaczy że tylko "spija śmietankę". Można powiedzieć, ze Claudio o kwintesencja słowa "pomocnik", właśnie wspomaga środkową linię ale i atak i obronę jak trzeba.
Bazyliszek pisze:Higuain i Jovetic w jedno okienko jest jak najbardziej do zrealizowania, Fiorentina przeciez pozyskala (co prawda połamanego) Giuseppe Rossiego, nad ktorym tez polowa forum fapała jakiś czas temu, wiec nie bedą jakoś żalowac odejsciu Jove tym bardziej ze dostana w zamian napastnika od nas i uzupełnią odrazu luke
Rossiego, który jeśli się mylę, nie rozegrał nawet meczu. Może im się opłacić to ryzyko, a może to być większa wtopa niż Isla...
Bazyliszek pisze:To prawda z tym, ze Conte powiedzial Vucinic i Marchisio tez 'for sale'?
A gdzie w ogóle taka plota była? Myślałem, ze to radosna twórczość któregoś użytkownika forum, ale już któraś osoba to podrzuca.
Jakby co, dementuję, obaj zostają :whistle: Ktoś się założy?
Mate.G pisze:Po co Bayern miałby go sprzedać ?
Może Guardioli nie pasuje do koncepcji :) A poważnie, to przy zmianie trenera pewnie więcej takich plotek będzie (kto z Bayernu nie odejdzie) i połowa z kosmosu.
Ouh_yeah pisze:btw - po co Interowi Melo?
Nie drąż, niech go biorą szybko. :) Nie powiem by był to słaby grajek, ale w Juve to już nie ma miejsca.
Orkos pisze:Powinniśmy jednak celować mimo wszystko wyżej. Wiem, że szukamy kogoś na ławkę, ale Ogbonna i Ranocchia to nie są zawodnicy lepsi od tych co mamy. Nawet Caceres miewa w Juve bezbłędne mecze.
Tyle że nie szukamy stopera do pierwszego składu, ja się nawet zastanawiam po co i gdzie miałby grać? :think: Skoro mówicie, że jest prawonożny, to chyba tylko jako zmiennik Bonucciego i kiedyś może zastąpi Barzagliego... Jak dla mnie są pilniejsze zakupy, ale jak się uda w to wmanewrować Melo, to czemu nie.

Jeśli Zuniga faktycznie może ogarnąć oba skrzydła* i jeszcze byłby do wyciągnięcia za małą kasę, to super pomysł.

*skrzydła w 3-5-2 rzecz jasna

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 14:45

Swoją drogą podrzucam linkacza do polskiego forum Fiorentiny (nie wiedzialem ze maja az tylu kibicow, prawie 200 stron nabitych w temacie o mercato :smile: )
nie którzy tam juz pogodzeni ze Jovetic opusci Fiore na rzecz Juventusu, są podjarani tym ze mialby do nich przyjsc Marrone i Quag :P

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 14:50

Bazyliszek pisze:Swoją drogą podrzucam linkacza do polskiego forum Fiorentiny (nie wiedzialem ze maja az tylu kibicow, prawie 200 stron nabitych w temacie o mercato :smile: )
nie którzy tam juz pogodzeni ze Jovetic opusci Fiore na rzecz Juventusu, są podjarani tym ze mialby do nich przyjsc Marrone i Quag :P

Niektórzy tam mają zayeahbistą fantazję...
Juve niech da Marrone i Pogbę albo Vidala wtedy można by się zgodzić.

:plflag: :juveflag: :plflag:
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 14:51

Ja już niestety zacząłem się na Joveticia napalać, ale z drugiej strony myślę o plotce nt. odejścia szwagra do Tottenhamu. Mój kolega jest kibicem tego klubu i mówi, że chętnie ozbaczyłby tam Czarnogórca, ale pod warunkiem odejścia Adebayora. Czemu? Bo wteyd by mieli dwóch niesamowitych mistrzów truchtania :P

Na tym forum mają niezłą gramatykę, myślałem przez chwilę, że to zagraniczne forum, tłumaczone translatorem :rotfl:
Ostatnio zmieniony 26 maja 2013, 14:52 przez Mehehehe, łącznie zmieniany 1 raz.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 14:52

Bazyliszek pisze:Swoją drogą podrzucam linkacza do polskiego forum Fiorentiny (nie wiedzialem ze maja az tylu kibicow, prawie 200 stron nabitych w temacie o mercato :smile: )
Podjarani, jak podjarani, ale to:
jakiś Janusz na forum z linka pisze:Juve niech da Marrone i Pogbę albo Vidala wtedy można by się zgodzić.
...można by się zgodzić. :prochno:

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Rommanov

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 15:17

Ja nie widzę tam żadnego optymizmu :prochno:

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 15:21

Bazyliszek pisze:Higuain i Jovetic w jedno okienko jest jak najbardziej do zrealizowania
Ciekawe i interesujące stwierdzenie. Byłbym w stanie uwierzyć tylko jedynie gdy do transakcji z Jojo włączyć tych dwóch zawodników + 10 i jeśli Real spuścił by z Hiugaina do 20, ALE z tego co się piszę, chcemy wzmocnić jeszcze choćby obronę (środek) i ewentualnie prawe skrzydło + jakiś zmiennik Pirlo, jak dla mnie dużo kosztów, coś kosztem czegoś, plan wydaje się mało prawdopodobny żeby wszystko wypaliło
jakku1 pisze:Inter w zwiazku z naszym zainteresowaniem Ranocchia
:think: pozyskanie młodego jeszcze obrońcę + osłabienie rywala, to mi się bardzo podoba + a no i jeszcze Italijuve, i like this

@zahor tak sobie czytam i czytam te Twoje posty i wychodzisz na pierwszego filozofa tego forum, 20+ do fejmu. :bravo:
To może uściślę..
zahor pisze:Wiesz co, podobnego formatu "osłabieniem rywala" było wypożyczenie Peluso z Atalanty.
1. Porównywanie Peluso do Ranocchi -> :bravo:
2. Jeśli Inter chce się odbudować to na kim jak nie na Andrei, to najlepszy obrońca spośród tych co grzebią się w tym syfie
Dziękuje.
Ostatnio zmieniony 26 maja 2013, 17:22 przez wagner, łącznie zmieniany 1 raz.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 16:56

wagner pisze:
jakku1 pisze:Inter w zwiazku z naszym zainteresowaniem Ranocchia
:think: pozyskanie młodego jeszcze obrońcę + osłabienie rywala, to mi się bardzo podoba + a no i jeszcze Italijuve, i like this
Wiesz co, podobnego formatu "osłabieniem rywala" było wypożyczenie Peluso z Atalanty. To mniej więcej ten sam poziom rywalizacji, którego w przyszłym roku spodziewam się z Interem - rozgrywamy z nimi dwa mecze w lidze, ale oni mają swoje cele, my swoje.

O ile nie jestem zwolennikiem zakładania oddzielnego tematu dla każdego zawodnika, który jest łączony z transferem do Juventusu, o tyle uważam że akurat dla defensora Interu stworzenie takowego miałoby sens, bo po pierwsze to nie są jakieś spekulacje wyssane z brudnego palucha kebaba88, a po drugie temat jest dość skomplikowany i wart głębszego przedyskutowania.

Ranocchia nigdy nie będzie "nowym Nestą", jak to go swego czasu opisywano, nawet nie zbliży się do poziomu tego kapitalnego obrońcy Lazio i Milanu, ale nie jest aż tak słaby jak to by się mogło wydawać. Tzn. jego występy w Interze ostatnimi czasy były straszliwą żenadą, nie bez powodu został wybrany przez goal.com najgorszym graczem minionego sezonu, natomiast chyba każdy zdaje sobie sprawę z tego że gość potrafi grać znacznie lepiej.

Przede wszystkim warto sobie zdać sprawę z tego że kto jak kto, ale środkowy obrońca jest skrajnie uzależniony od ustawienia i dyscypliny taktycznej całego zespołu. Chociaż trójka naszych stoperów zbiera dobre recenzje, zarówno za grę w klubie, jak i reprezentacji, to trzeba sobie powiedzieć wprost że jak na podstawowych defensorów włoskiej kadry, to są oni mocno przeciętni - daleko im do takich legend jak Maldini, Cannavaro czy Nesta. Na szczęście Conte znalazł takie ustawienie, które pozwala przykamuflować największe wady każdego z trójki BBC i wyeksponować zalety. Z tego między innymi powodu nie wierzę w przejście na 4-3-3, bo nagle by się okazało że mamy spory problem ze środkiem obrony. Nie chcę wyciągać zbyt daleko idących wniosków, ale uważam że fakt, że Włosi grając w grupie z Hiszpanią stracili tylko jednego gola, a w finale aż cztery był w pewien sposób powiązany ze zmianą ustawienia.

Wracając do naszego potencjalnego wzmocnienia, wydaje mi się że to dobry moment żeby spróbować go wyjąć. W Interze jest syf, kiła i mogiła, po tak tragicznym sezonie każdy szuka wszędzie winnych, wielu oskarża Ranocchię. Mazzari oczekuje pieniędzy na wzmocnienia, skądś trzeba je wziąć, mało którego piłkarza z obecnego Interu można próbować sprzedać z zyskiem, więc okoliczności jak najbardziej sprzyjają pozyskaniu tego gracza. Jeżeli Conte go chce, to zakładam że wiem co robi, natomiast zastanawia mnie tylko jedna rzecz - czy Ranocchii, tak jak swego czasu Bonucciemu, nie jest potrzebna regularna gra żeby przestać sadzić tyle baboli? Bo jeżeli tak, to może być z tym problem.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 17:01

No i co drodzy państwo? Było tyle gadki, że już blisko i tylko formalności dzielą nas od Diamantiego, Berardiego, a teraz nastała cisza. Teraz mówi się dużo o Higuainie i Jojo. Jaki z tego wniosek? Tylko gadka gadka i gadka, a oficjala jak ni ma tak ni ma :roll: . To jest właśnie mercato i plotki. Mi piace.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 17:21

do usunięcia. sry

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 17:34

Elo Vidal:) pisze:No i co drodzy państwo? Było tyle gadki, że już blisko i tylko formalności dzielą nas od Diamantiego, Berardiego, a teraz nastała cisza. Teraz mówi się dużo o Higuainie i Jojo. Jaki z tego wniosek? Tylko gadka gadka i gadka, a oficjala jak ni ma tak ni ma :roll: . To jest właśnie mercato i plotki. Mi piace.
No tak, skoro przed rozpoczęciem okienka nie potrafimy nikogo ściągnąć, to co to będzie, jak już okienko się zacznie... Nikogo nie sprowadzimy, ot co! :angry:

---

Niektórzy mają fajnie w domu.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Jedzenie

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 maja 2013, 17:44

Jako iż okres transferowy zbliża się wielkimi krokami to należałoby coś skrobnąć na ten temat
Ekhem...priorytetem wydaje mi się sprowadzenie cofniętego napastnika i lewego wahadłowego do 3-5-2 bo na tych pozycjach jesteśmy za Europą baaardzo daleko.
Dla mnie najlepszym wyborem w zasięgu naszych możliwości jest Jojo. Bo jeżeli by się dało 50 % Marrone i Quaqa + 10mln to bym się nie zastanawiał jeżeli 50% + 20 mln to po sprzedaży Quaqa i przeznaczeniu tego na transfer by wyszło podobnie.
Na lewego wahadłowego bym chciał Kolarova, którego ponoć można tanio kupić a wg ludzi którzy oglądają PL jest bardzo solidnym zawodnikiem.
Ich bym chciał bo by wyszło tanio i dobrze pod względem jakości. Poza tym skompletowalibyśmy podstawową jedenastkę

Zablokowany