Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 00:43

Łukasz pisze:Ja zaryzykowałbym dużą kwotę za Joveticia, ale jestem fanbojem, przyznaję. A jakby się udało jeszcze opchać obu naszych cofniętych i na ławkę zakontraktować Diamantiego - byłbym bardzo happy. Ale to już takie subiektywne fm-owanie, obiektywnie niekoniecznie dobre.
iltalismano pisze:
Mamy wielu zawodnikow dobrze grających głową, a dojdzie jeszcze Llorente, Jo-Jo czy Igła.
Igła jak Igła, ale Jovetić i granie głową?

Zalayeta był dobry, ale jako 5-ty napastnik. I tyle w temacie.
Przy 185cm Jovetic nadaje sie do wrzutek rownie co reszta ekipy ;-) Procz konusa, ktory mam nadzieje odejdzie.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 00:45

iltalismano pisze: Przy 185cm Jovetic nadaje sie do wrzutek rownie co reszta ekipy ;-)
Vucinić ma 186 i gra głową równie słabo co Jovetić, dla którego 'heading' to nie jest atut, zdecydowanie te są inne. Falcao, niższy o 10 - przeciwnie. Nie sam wzrost decyduje o grze głową.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 07:59

Łukasz pisze:
iltalismano pisze: Przy 185cm Jovetic nadaje sie do wrzutek rownie co reszta ekipy ;-)
Nie sam wzrost decyduje o grze głową.
To prawda - Bendtner, mimo swojego wzrostu gra równie dobrze głową, co nogami 8)

@Dolce Vita, Dante93 i inni podzielający ich zdanie na temat Joveticia Koledzy
W zeszłym sezonie pisałem, żeby kupić Suareza, to byłem jechany przez całe JP (łącznie z Łukaszem ;) ), że to wtopa straszna. Po co nam zawodnik, który strzelił 11 goli jedynie? Chcieliście "prawdziwego topa w super formie", a statystyki Luisa nie były zbyt imponujące... "To już Giovinco lepszy..."

No i to jest właśnie Wasz masakryczny błąd - statystyki nie grają. Wystarczy oglądać mecze. Jovetić ciągnie całą grę Fiorentiny, bierze udział w każdej akcji. Ostatnio jest w lekkim dołku, więc jest megaśna okazja, żeby go wyciągnąć za dobry hajs! Zresztą podobnie jak Igła.

Żadnych Aubameyangów, Lewandowskich i innych Cavanich! W tej chwili ich wartość jest w lokalnym maksimum...

Santos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 08:23

Skar7,
W sumie to ja się zgadzam z większością Twojej argumentacji i nie uważam, żeby Igła miał mniejsze problemy obecnie od Jojo, po prostu uważam go za lepszego piłkarza, ale jestem w stanie zrozumieć inne zdanie. Chodzi mi jedynie o cenę za JoJo, która wydaje się kosmiczna.
A co do tych kibiców Realu, to ja oglądałem pare meczy Królewskich i daleko Higuainowi do Amauriego. Kibice go nie chcą, ale oni tam w większości myślą o Cavanim czy Falcao, więc nie dziwne, że Igła im się nie podoba
Szczypek,
To zdanie, że rozmawiajmy o przydatności a nie o kwotach transferowych nie ma żadnego sensu, bo przecież przydałby się nam prawie każdy ogarnięty napastnik. Jaki sens ma porównywanie Jovetica do Diamantiego skoro ten drugi ma kosztować 1/3 tego co Czarnogórzec? Można tu wstawić dowolnych innych graczy np. Muriel. Dla mnie oczywistym jest że należy porównywać zawsze cena/jakość.
Yanquez,
Ja już Ci przyznałem wcześniej rację (a Ty mnie :D ). Cały problem w tym, że Viola nie chce zejść z ceny mimo problemów JoJo i ja tu okazji nie widzę.

Podsumowując Jovetic za 10-15 mln + Quag, to dobry interes, za 30 to głupota.

Aha, jeszcze do Szczypka,
Bez problemu znalazłbym tu mnóstwo postów, które hejtują Marottę za to, że nie płaci 30 mln euro za Jojo. Także nie mów, że nikt na forum takich pomysłów nie ma, bo jest ich sporo.

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 08:35

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=141286

Lucek nazywa Lewego TOPem :smile:

Może i byłoby nas stać na jego transfer (ok. 25-30 mln + kontrakt 5-6 mln), ale niestety Serie A nie jest kierunkiem, który Robert preferuje. Skupmy się więc na Igle (i ewentualnie Jo-Jo).

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 10:06

Wiadomo, że Jovetic to nie jest jakaś ciapa, każdy na tym forum chyba zdaje sobie z tego sprawę. Pytanie czy jest wart 30 mln, jak nawet w tamtym mercato uważałem, że nie. I sory, ale jak słyszę, że ma słabszy sezon, bo chciał odejść a mu nie pozwolili, to ogarnia mnie śmiech. Nie bierzmy wszystkich miarą sytuacji Llorente w Atheltic.
Ouh_yeah pisze:On sam też to wie, Mihajlović o tym mówił jakiś czas temu w wywiadzie, że napastnik nie czuje się gwiazdą Fiorentiny, kluczową postacią i to mu również doskwiera.
No to jak przyjdzie to mamy problem. Jak nie czuję się gwiazdą w Violi, to co będzie w Juve? :think:
iltalismano pisze:Dodajac ze Bayern doszedl do Finału tamtych rozgrywek ;))

A sam Jo-Jo strzelil 4 w 4 meczach.
To gdzie Bayern wtedy doszedł to mnie średnio obchodzi. I mam wrażenie, że niektórzy za bardzo żyją tamtym sezonem Jojo w Fiorentinie.
Dante93 pisze:Szanujmy się, i Matri i Quag całkiem sporo zrobili dla klubu i wyrzucanie ich w bezczelny sposób poprostu nie przystoi. Mają ważne kontrakty które i oni i klub muszą respektować. Szczerze to się im zupełnie nie będę dziwił, jeżeli nie będą chcieli odejść do jakiejś Parmy czy innej Sampdorii skoro mają z Juventusem aktualne i całkiem świeże kontrakty. (ble ble ble)
Całkiem mądra wypowiedź, ale nie wytłumaczysz tego tym którym się wydaje, że Matri i Quagliarella od 2 sezonów są wypychani, tylko nie chcą odejść.
Tak jak pisałem, Vucinic NIE odejdzie, Seba pewnie też, jak już to jeden z dwójki Mitra/Quag, jak będzie inaczej to się bardz zdziwię.
SKAr7 pisze:Przybiję piąteczkę Moggiemu i Tacchiemu i pokręcę nosem na Igłe. Jovetić (abstrahując od kompletnie różnych zadań na boisku i charakterystyki) i Tevez to bezpieczniejsze typy. Mając Llorente w garści, wymiana/zluzowanie Vucinicia to rzecz priorytetowa.
Tu się nie mogę zgodzić. Jeszcze w kwestii charakterystyki to bym się zgodził, że może tamta dwójka byłaby lepsza (można polemizować). Natomiast nie wiem co jest w nich "bezpieczniejszego". Tevez w każdej chwili może zakończyć karierę, a Jojo połamać lub coś naciągnąć sobie na miesiąc. Już nawet to pomijająć, to jak dla mnie Igła całą swoją karierą jest większą gwarancją na cokolwiek niż Jovetic.
Aha, nie wiem co ma Llorente do Mirko.
szczypek pisze:Człowieku i cała masa innych, NIKT na forum NIE NAPISAŁ, że Jovetic to bóg futbolu i należy za niego płacić każde pieniądze, co więcej - WIĘKSZOŚĆ NAPISAŁA, że to dobry gracz, na pewno wzmocnienie (to ta mądrzejsza część forum...) i że pozbywając się innych albo płacąc niewygórowaną stawkę chętnie by go u nas widzieli.
No właśnie nieprawda. Niektórzy byli za tym by wydać i 30 mln albo inne fajne kombinacje Quagliarella+ 20/25 mln...
O przydatności? OK, masz rację, Jojo by się przydał, ale za 15 mln a to nierealne.
zahor pisze:Czekam na kompilację, w której Matri czy Giovinco wali dwie bramki tak poważnemu rywalowi w tak poważnym meczu.
Może nie do końca spełnia to warunek, ale Matri walnął dwie bramy Milanowi (wprawdzie jedna nieuznana), co jak twierdzą Milaniści dało nam mistrzostwo. Strzelił też gola w 1/8 LM, co jest oczkiem wyżej niż faza grupowa :P
Z resztą serio chcesz rozmawiać o golach o stawkę? Bo przypomnę Mirko z Chelsea i Realem jeszcze za czasów Romy...
zahor pisze:Quagliarella czy Matri mają ten element opanowany w stopniu co najwyżej poprawnym, o Szwagrze czy Giovinco nie wspominając.
Fabio bardzo dobrze gra głową.

@iltalismano - skumałem wcześniej, nie musiałeś się produkować. Niemniej było też kilka wielkich meczów Violi w tym sezonie, w których akurat nie grał Jojo...
Ostatnio zmieniony 24 maja 2013, 10:42 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 10:11

@D@$ pisze: Aha, nie wiem co ma Llorente do Mirko.
Dynamikę. Jeszcze przy ustawieniu z trójką, jak się wrzuci na prawo kogoś biegającego, to może i to ma sens. Ale w dwójce ich jakoś nie widzę. Za wolno.

A co do zniżki formy Joveticia... Pamiętajcie, że on grał wysuniętego w tym sezonie. To nie do końca jest jego pozycja - musiał grać dużo tyłem do bramki, na odegranie. Lepszy jest przodem, z piłką przy nodze.

(L)oczkerson na piłce pl wrzucił coś takiego - a propos Fabio i Matriego:
Obrazek

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 10:26

@D@$ pisze:Pytanie czy jest wart 30 mln
Nie nie jest wart, bo że kopie piłki prosto nie oznacza że Viola ma za niego żądać kupy złota. Jak dla mnie kwota za kontuzjogennego gracza nie powinna przekraczać 20 mil.

* Higuain :pray:
Łukasz pisze: (L)oczkerson na piłce pl wrzucił coś takiego - a propos Fabio i Matriego:
wyjdźmy na ulice i krzyczmy jak kiedyś Jarosław Jarosław: ! Aaamaaauri ! Aaamaaauri !

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 10:29

@D@$ pisze:To gdzie Bayern wtedy doszedł to mnie średnio obchodzi. I mam wrażenie, że niektórzy za bardzo żyją tamtym sezonem Jojo w Fiorentinie..
Ty czytać ze zrozumieniem potrafisz, czy tak za kazdym razem bedziesz ludzi zasypywać swoim bełkotem?

Ktoś zasugerował ze brak Jo-Jo ogrania na arenie miedzynarodowej, na to była odpowiedz moja i kilku pobratymców, wspominajacych jego swietne wystepy przeciwko Bayernowi w sezonie 9/10.

Nie masz pojecia chyba ile robi Jovetic dla Fiory. Wiekszosc pilek przechodzi przez jego nogi, stwarza ciagle zagrozenie pod bramka przeciwnika etc.
To top wloskiej ligi grajacy w slabszym klubie.

Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 10:41

yanquez pisze:Jovetić ciągnie całą grę Fiorentiny, bierze udział w każdej akcji.
iltalismano pisze:Nie masz pojecia chyba ile robi Jovetic dla Fiory. Wiekszosc pilek przechodzi przez jego nogi
Panowie, co by z niego była za dziesiątka, gdyby akcje nie szły przez niego? 8)

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 10:45

Ouh_yeah pisze:
yanquez pisze:Jovetić ciągnie całą grę Fiorentiny, bierze udział w każdej akcji.
iltalismano pisze:Nie masz pojecia chyba ile robi Jovetic dla Fiory. Wiekszosc pilek przechodzi przez jego nogi
Panowie, co by z niego była za dziesiątka, gdyby akcje nie szły przez niego? 8)
Pewnie słaba 10 ;)

Na Goalu pojawił sie ciekawy artykuł na temat przeprowadzki Igły do nas, jako naszego 'biletu' do elity europejskiej ; )

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 10:55

Łukasz pisze:
@D@$ pisze: Aha, nie wiem co ma Llorente do Mirko.
Dynamikę. Jeszcze przy ustawieniu z trójką, jak się wrzuci na prawo kogoś biegającego, to może i to ma sens. Ale w dwójce ich jakoś nie widzę. Za wolno.

A co do zniżki formy Joveticia... Pamiętajcie, że on grał wysuniętego w tym sezonie. To nie do końca jest jego pozycja - musiał grać dużo tyłem do bramki, na odegranie. Lepszy jest przodem, z piłką przy nodze.

(L)oczkerson na piłce pl wrzucił coś takiego - a propos Fabio i Matriego:
Obrazek
Ilość spędzonych minut w stosunku do bramek w przepadku Matriego mija się z rzeczywistością. Matri gdy spędza dłuższą ilość minut na boisku kopie się po czole jak wchodzi na te 20 minut to pożal się Boże coś mu wyjdzie ale z takim czołokopaczem od którego piłka się odbija na 5 metrów LM nie zwojujemy.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 11:03

@D@$ pisze:Może nie do końca spełnia to warunek, ale Matri walnął dwie bramy Milanowi (wprawdzie jedna nieuznana), co jak twierdzą Milaniści dało nam mistrzostwo. Strzelił też gola w 1/8 LM, co jest oczkiem wyżej niż faza grupowa :P
Nie, jedna bramka w lidze przeciwko zdziesiątkowanemu przez kontuzje Milanowi nie spełnia tego warunku, podobnie jak wbicie jednej bramki outsiderowi w 1/8 LM.
@D@$ pisze: Z resztą serio chcesz rozmawiać o golach o stawkę? Bo przypomnę Mirko z Chelsea i Realem jeszcze za czasów Romy...
Tematu Vucinicia nie poruszałem, bo on akurat potrafi zagrać na wysokim poziomie. Problem jest taki, że dokonuje tego dwa razy do roku.
@D@$ pisze:Fabio bardzo dobrze gra głową.
Pytanie - co rozumiesz przez "bardzo dobrze". Dla mnie bardzo dobrze głową gra chociażby Cristiano Ronaldo, który w tym elemencie nakrywa Quagliarellę czapką. Albo Miro Klose, o nim też można powiedzieć że gra głową bardzo dobrze. Przy czym obu tych panów znacznie przewyższa Falcao.
Santos pisze: Podsumowując Jovetic za 10-15 mln + Quag, to dobry interes, za 30 to głupota.
A zapytam z ciekawości. Załóżmy że mamy 25. Sierpnia, Marotta dalej nikogo nie sprowadził do ataku, żaden z piłkarzy których potencjalnie moglibyśmy pozyskać nie wypalił a Llorente, choć gra nieźle, to widać po nim że ataku sam nie zbawi. Co wtedy jest większą głupotą - dać te 30 baniek za Jojo czy zostawić ten żenujący atak w niezmienionej formie?
wagner pisze:Jak dla mnie kwota za kontuzjogennego gracza nie powinna przekraczać 20 mil.
Kontuzjogennym graczem to był Materazzi, a nie Jovetić.
yanquez pisze: Żadnych Aubameyangów, Lewandowskich i innych Cavanich! W tej chwili ich wartość jest w lokalnym maksimum...
Z tym Cavanim bym polemizował. Grał co prawda w tym sezonie bardzo dobrze, został królem strzelców Serie A, ale nie zaryzykowałbym stwierdzenia że jego wartość w tym konkretnym momencie jest szczytowa. Facet raczej nie powinien spuścić z tonu w kolejnych latach, natomiast jest w stanie się jeszcze lepiej wypromować, chociażby strzelając kilka ważnych goli w LM. Wydaje mi się że w tym momencie można go mimo wszystko kupić taniej, niż za rok. Co nie zmienia faktu że Juventusu na niego już nie stać.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2013, 11:26 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 11:23

Yanquez, musimy się wybrać na flachę :ok:

Fabio, jak to mówi boskiSzpaku, Koncentroąąą powiedział dziś, że czuje się źle w klubie, ma wrażenie, że wszyscy chcą się go pozbyć i być może odejdzie z Realu. Media są przekonane, że Juventus pytał Królewskich o jeszcze kogoś oprócz Higuaina. Jedne źródła stawiają na Di Marię, inne na Portugalczyka. Być może faktycznie jest coś na rzeczy :think: Ja tam bym Koncentratem nie pogardził, jeśli byłby w rozsądnej cenie.

Obrazek
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 11:42

Koncentrao albo Di Maria :D? Ja będę wielce uradowany jeśli starczy nam na Higuaina i Joveticia. Wiadomo, kogoś się sprzeda, budżet podobno nie jest mały, ale Conte chce 7-8 zawodników. Przy zmianie formacji trzeba skupić się na napastnikach. A jeśli już myślimy o takich zawodnikach to skupiłbym się bardziej na trochę tańszych odpowiednikach - Kolarov i Diamanti.

Obrazek
Zablokowany