Mercato (2012-2014)
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Przy 185cm Jovetic nadaje sie do wrzutek rownie co reszta ekipy ;-) Procz konusa, ktory mam nadzieje odejdzie.Łukasz pisze:Ja zaryzykowałbym dużą kwotę za Joveticia, ale jestem fanbojem, przyznaję. A jakby się udało jeszcze opchać obu naszych cofniętych i na ławkę zakontraktować Diamantiego - byłbym bardzo happy. Ale to już takie subiektywne fm-owanie, obiektywnie niekoniecznie dobre.
Igła jak Igła, ale Jovetić i granie głową?iltalismano pisze:
Mamy wielu zawodnikow dobrze grających głową, a dojdzie jeszcze Llorente, Jo-Jo czy Igła.
Zalayeta był dobry, ale jako 5-ty napastnik. I tyle w temacie.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Łukasz
- Juventino
Vucinić ma 186 i gra głową równie słabo co Jovetić, dla którego 'heading' to nie jest atut, zdecydowanie te są inne. Falcao, niższy o 10 - przeciwnie. Nie sam wzrost decyduje o grze głową.iltalismano pisze: Przy 185cm Jovetic nadaje sie do wrzutek rownie co reszta ekipy ;-)
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
To prawda - Bendtner, mimo swojego wzrostu gra równie dobrze głową, co nogami 8)Łukasz pisze:Nie sam wzrost decyduje o grze głową.iltalismano pisze: Przy 185cm Jovetic nadaje sie do wrzutek rownie co reszta ekipy ;-)
@Dolce Vita, Dante93 i inni podzielający ich zdanie na temat Joveticia Koledzy
W zeszłym sezonie pisałem, żeby kupić Suareza, to byłem jechany przez całe JP (łącznie z Łukaszem

No i to jest właśnie Wasz masakryczny błąd - statystyki nie grają. Wystarczy oglądać mecze. Jovetić ciągnie całą grę Fiorentiny, bierze udział w każdej akcji. Ostatnio jest w lekkim dołku, więc jest megaśna okazja, żeby go wyciągnąć za dobry hajs! Zresztą podobnie jak Igła.
Żadnych Aubameyangów, Lewandowskich i innych Cavanich! W tej chwili ich wartość jest w lokalnym maksimum...
- Santos
- Juventino
Skar7,
W sumie to ja się zgadzam z większością Twojej argumentacji i nie uważam, żeby Igła miał mniejsze problemy obecnie od Jojo, po prostu uważam go za lepszego piłkarza, ale jestem w stanie zrozumieć inne zdanie. Chodzi mi jedynie o cenę za JoJo, która wydaje się kosmiczna.
A co do tych kibiców Realu, to ja oglądałem pare meczy Królewskich i daleko Higuainowi do Amauriego. Kibice go nie chcą, ale oni tam w większości myślą o Cavanim czy Falcao, więc nie dziwne, że Igła im się nie podoba
Szczypek,
To zdanie, że rozmawiajmy o przydatności a nie o kwotach transferowych nie ma żadnego sensu, bo przecież przydałby się nam prawie każdy ogarnięty napastnik. Jaki sens ma porównywanie Jovetica do Diamantiego skoro ten drugi ma kosztować 1/3 tego co Czarnogórzec? Można tu wstawić dowolnych innych graczy np. Muriel. Dla mnie oczywistym jest że należy porównywać zawsze cena/jakość.
Yanquez,
Ja już Ci przyznałem wcześniej rację (a Ty mnie
). Cały problem w tym, że Viola nie chce zejść z ceny mimo problemów JoJo i ja tu okazji nie widzę.
Podsumowując Jovetic za 10-15 mln + Quag, to dobry interes, za 30 to głupota.
Aha, jeszcze do Szczypka,
Bez problemu znalazłbym tu mnóstwo postów, które hejtują Marottę za to, że nie płaci 30 mln euro za Jojo. Także nie mów, że nikt na forum takich pomysłów nie ma, bo jest ich sporo.
W sumie to ja się zgadzam z większością Twojej argumentacji i nie uważam, żeby Igła miał mniejsze problemy obecnie od Jojo, po prostu uważam go za lepszego piłkarza, ale jestem w stanie zrozumieć inne zdanie. Chodzi mi jedynie o cenę za JoJo, która wydaje się kosmiczna.
A co do tych kibiców Realu, to ja oglądałem pare meczy Królewskich i daleko Higuainowi do Amauriego. Kibice go nie chcą, ale oni tam w większości myślą o Cavanim czy Falcao, więc nie dziwne, że Igła im się nie podoba
Szczypek,
To zdanie, że rozmawiajmy o przydatności a nie o kwotach transferowych nie ma żadnego sensu, bo przecież przydałby się nam prawie każdy ogarnięty napastnik. Jaki sens ma porównywanie Jovetica do Diamantiego skoro ten drugi ma kosztować 1/3 tego co Czarnogórzec? Można tu wstawić dowolnych innych graczy np. Muriel. Dla mnie oczywistym jest że należy porównywać zawsze cena/jakość.
Yanquez,
Ja już Ci przyznałem wcześniej rację (a Ty mnie

Podsumowując Jovetic za 10-15 mln + Quag, to dobry interes, za 30 to głupota.
Aha, jeszcze do Szczypka,
Bez problemu znalazłbym tu mnóstwo postów, które hejtują Marottę za to, że nie płaci 30 mln euro za Jojo. Także nie mów, że nikt na forum takich pomysłów nie ma, bo jest ich sporo.
- dp10
- Juventino
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=141286
Lucek nazywa Lewego TOPem
Może i byłoby nas stać na jego transfer (ok. 25-30 mln + kontrakt 5-6 mln), ale niestety Serie A nie jest kierunkiem, który Robert preferuje. Skupmy się więc na Igle (i ewentualnie Jo-Jo).
Lucek nazywa Lewego TOPem
Może i byłoby nas stać na jego transfer (ok. 25-30 mln + kontrakt 5-6 mln), ale niestety Serie A nie jest kierunkiem, który Robert preferuje. Skupmy się więc na Igle (i ewentualnie Jo-Jo).
- @D@$
- Juventino
Wiadomo, że Jovetic to nie jest jakaś ciapa, każdy na tym forum chyba zdaje sobie z tego sprawę. Pytanie czy jest wart 30 mln, jak nawet w tamtym mercato uważałem, że nie. I sory, ale jak słyszę, że ma słabszy sezon, bo chciał odejść a mu nie pozwolili, to ogarnia mnie śmiech. Nie bierzmy wszystkich miarą sytuacji Llorente w Atheltic.
Tak jak pisałem, Vucinic NIE odejdzie, Seba pewnie też, jak już to jeden z dwójki Mitra/Quag, jak będzie inaczej to się bardz zdziwię.
Aha, nie wiem co ma Llorente do Mirko.
O przydatności? OK, masz rację, Jojo by się przydał, ale za 15 mln a to nierealne.
Z resztą serio chcesz rozmawiać o golach o stawkę? Bo przypomnę Mirko z Chelsea i Realem jeszcze za czasów Romy...
@iltalismano - skumałem wcześniej, nie musiałeś się produkować. Niemniej było też kilka wielkich meczów Violi w tym sezonie, w których akurat nie grał Jojo...
No to jak przyjdzie to mamy problem. Jak nie czuję się gwiazdą w Violi, to co będzie w Juve?Ouh_yeah pisze:On sam też to wie, Mihajlović o tym mówił jakiś czas temu w wywiadzie, że napastnik nie czuje się gwiazdą Fiorentiny, kluczową postacią i to mu również doskwiera.

To gdzie Bayern wtedy doszedł to mnie średnio obchodzi. I mam wrażenie, że niektórzy za bardzo żyją tamtym sezonem Jojo w Fiorentinie.iltalismano pisze:Dodajac ze Bayern doszedl do Finału tamtych rozgrywek)
A sam Jo-Jo strzelil 4 w 4 meczach.
Całkiem mądra wypowiedź, ale nie wytłumaczysz tego tym którym się wydaje, że Matri i Quagliarella od 2 sezonów są wypychani, tylko nie chcą odejść.Dante93 pisze:Szanujmy się, i Matri i Quag całkiem sporo zrobili dla klubu i wyrzucanie ich w bezczelny sposób poprostu nie przystoi. Mają ważne kontrakty które i oni i klub muszą respektować. Szczerze to się im zupełnie nie będę dziwił, jeżeli nie będą chcieli odejść do jakiejś Parmy czy innej Sampdorii skoro mają z Juventusem aktualne i całkiem świeże kontrakty. (ble ble ble)
Tak jak pisałem, Vucinic NIE odejdzie, Seba pewnie też, jak już to jeden z dwójki Mitra/Quag, jak będzie inaczej to się bardz zdziwię.
Tu się nie mogę zgodzić. Jeszcze w kwestii charakterystyki to bym się zgodził, że może tamta dwójka byłaby lepsza (można polemizować). Natomiast nie wiem co jest w nich "bezpieczniejszego". Tevez w każdej chwili może zakończyć karierę, a Jojo połamać lub coś naciągnąć sobie na miesiąc. Już nawet to pomijająć, to jak dla mnie Igła całą swoją karierą jest większą gwarancją na cokolwiek niż Jovetic.SKAr7 pisze:Przybiję piąteczkę Moggiemu i Tacchiemu i pokręcę nosem na Igłe. Jovetić (abstrahując od kompletnie różnych zadań na boisku i charakterystyki) i Tevez to bezpieczniejsze typy. Mając Llorente w garści, wymiana/zluzowanie Vucinicia to rzecz priorytetowa.
Aha, nie wiem co ma Llorente do Mirko.
No właśnie nieprawda. Niektórzy byli za tym by wydać i 30 mln albo inne fajne kombinacje Quagliarella+ 20/25 mln...szczypek pisze:Człowieku i cała masa innych, NIKT na forum NIE NAPISAŁ, że Jovetic to bóg futbolu i należy za niego płacić każde pieniądze, co więcej - WIĘKSZOŚĆ NAPISAŁA, że to dobry gracz, na pewno wzmocnienie (to ta mądrzejsza część forum...) i że pozbywając się innych albo płacąc niewygórowaną stawkę chętnie by go u nas widzieli.
O przydatności? OK, masz rację, Jojo by się przydał, ale za 15 mln a to nierealne.
Może nie do końca spełnia to warunek, ale Matri walnął dwie bramy Milanowi (wprawdzie jedna nieuznana), co jak twierdzą Milaniści dało nam mistrzostwo. Strzelił też gola w 1/8 LM, co jest oczkiem wyżej niż faza grupowazahor pisze:Czekam na kompilację, w której Matri czy Giovinco wali dwie bramki tak poważnemu rywalowi w tak poważnym meczu.

Z resztą serio chcesz rozmawiać o golach o stawkę? Bo przypomnę Mirko z Chelsea i Realem jeszcze za czasów Romy...
Fabio bardzo dobrze gra głową.zahor pisze:Quagliarella czy Matri mają ten element opanowany w stopniu co najwyżej poprawnym, o Szwagrze czy Giovinco nie wspominając.
@iltalismano - skumałem wcześniej, nie musiałeś się produkować. Niemniej było też kilka wielkich meczów Violi w tym sezonie, w których akurat nie grał Jojo...
Ostatnio zmieniony 24 maja 2013, 10:42 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukasz
- Juventino
Dynamikę. Jeszcze przy ustawieniu z trójką, jak się wrzuci na prawo kogoś biegającego, to może i to ma sens. Ale w dwójce ich jakoś nie widzę. Za wolno.@D@$ pisze: Aha, nie wiem co ma Llorente do Mirko.
A co do zniżki formy Joveticia... Pamiętajcie, że on grał wysuniętego w tym sezonie. To nie do końca jest jego pozycja - musiał grać dużo tyłem do bramki, na odegranie. Lepszy jest przodem, z piłką przy nodze.
(L)oczkerson na piłce pl wrzucił coś takiego - a propos Fabio i Matriego:

- wagner
- Juventino
Nie nie jest wart, bo że kopie piłki prosto nie oznacza że Viola ma za niego żądać kupy złota. Jak dla mnie kwota za kontuzjogennego gracza nie powinna przekraczać 20 mil.@D@$ pisze:Pytanie czy jest wart 30 mln
* Higuain

wyjdźmy na ulice i krzyczmy jak kiedyś Jarosław Jarosław: ! Aaamaaauri ! Aaamaaauri !Łukasz pisze: (L)oczkerson na piłce pl wrzucił coś takiego - a propos Fabio i Matriego:
- Adrian27th
- Juventino
Ty czytać ze zrozumieniem potrafisz, czy tak za kazdym razem bedziesz ludzi zasypywać swoim bełkotem?@D@$ pisze:To gdzie Bayern wtedy doszedł to mnie średnio obchodzi. I mam wrażenie, że niektórzy za bardzo żyją tamtym sezonem Jojo w Fiorentinie..
Ktoś zasugerował ze brak Jo-Jo ogrania na arenie miedzynarodowej, na to była odpowiedz moja i kilku pobratymców, wspominajacych jego swietne wystepy przeciwko Bayernowi w sezonie 9/10.
Nie masz pojecia chyba ile robi Jovetic dla Fiory. Wiekszosc pilek przechodzi przez jego nogi, stwarza ciagle zagrozenie pod bramka przeciwnika etc.
To top wloskiej ligi grajacy w slabszym klubie.
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
yanquez pisze:Jovetić ciągnie całą grę Fiorentiny, bierze udział w każdej akcji.
Panowie, co by z niego była za dziesiątka, gdyby akcje nie szły przez niego? 8)iltalismano pisze:Nie masz pojecia chyba ile robi Jovetic dla Fiory. Wiekszosc pilek przechodzi przez jego nogi
- Adrian27th
- Juventino
Pewnie słaba 10Ouh_yeah pisze:yanquez pisze:Jovetić ciągnie całą grę Fiorentiny, bierze udział w każdej akcji.Panowie, co by z niego była za dziesiątka, gdyby akcje nie szły przez niego? 8)iltalismano pisze:Nie masz pojecia chyba ile robi Jovetic dla Fiory. Wiekszosc pilek przechodzi przez jego nogi

Na Goalu pojawił sie ciekawy artykuł na temat przeprowadzki Igły do nas, jako naszego 'biletu' do elity europejskiej ; )
- AdiZ
- Juventino
Ilość spędzonych minut w stosunku do bramek w przepadku Matriego mija się z rzeczywistością. Matri gdy spędza dłuższą ilość minut na boisku kopie się po czole jak wchodzi na te 20 minut to pożal się Boże coś mu wyjdzie ale z takim czołokopaczem od którego piłka się odbija na 5 metrów LM nie zwojujemy.Łukasz pisze:Dynamikę. Jeszcze przy ustawieniu z trójką, jak się wrzuci na prawo kogoś biegającego, to może i to ma sens. Ale w dwójce ich jakoś nie widzę. Za wolno.@D@$ pisze: Aha, nie wiem co ma Llorente do Mirko.
A co do zniżki formy Joveticia... Pamiętajcie, że on grał wysuniętego w tym sezonie. To nie do końca jest jego pozycja - musiał grać dużo tyłem do bramki, na odegranie. Lepszy jest przodem, z piłką przy nodze.
(L)oczkerson na piłce pl wrzucił coś takiego - a propos Fabio i Matriego:
- zahor
- Juventino
Nie, jedna bramka w lidze przeciwko zdziesiątkowanemu przez kontuzje Milanowi nie spełnia tego warunku, podobnie jak wbicie jednej bramki outsiderowi w 1/8 LM.@D@$ pisze:Może nie do końca spełnia to warunek, ale Matri walnął dwie bramy Milanowi (wprawdzie jedna nieuznana), co jak twierdzą Milaniści dało nam mistrzostwo. Strzelił też gola w 1/8 LM, co jest oczkiem wyżej niż faza grupowa
Tematu Vucinicia nie poruszałem, bo on akurat potrafi zagrać na wysokim poziomie. Problem jest taki, że dokonuje tego dwa razy do roku.@D@$ pisze: Z resztą serio chcesz rozmawiać o golach o stawkę? Bo przypomnę Mirko z Chelsea i Realem jeszcze za czasów Romy...
Pytanie - co rozumiesz przez "bardzo dobrze". Dla mnie bardzo dobrze głową gra chociażby Cristiano Ronaldo, który w tym elemencie nakrywa Quagliarellę czapką. Albo Miro Klose, o nim też można powiedzieć że gra głową bardzo dobrze. Przy czym obu tych panów znacznie przewyższa Falcao.@D@$ pisze:Fabio bardzo dobrze gra głową.
A zapytam z ciekawości. Załóżmy że mamy 25. Sierpnia, Marotta dalej nikogo nie sprowadził do ataku, żaden z piłkarzy których potencjalnie moglibyśmy pozyskać nie wypalił a Llorente, choć gra nieźle, to widać po nim że ataku sam nie zbawi. Co wtedy jest większą głupotą - dać te 30 baniek za Jojo czy zostawić ten żenujący atak w niezmienionej formie?Santos pisze: Podsumowując Jovetic za 10-15 mln + Quag, to dobry interes, za 30 to głupota.
Kontuzjogennym graczem to był Materazzi, a nie Jovetić.wagner pisze:Jak dla mnie kwota za kontuzjogennego gracza nie powinna przekraczać 20 mil.
Z tym Cavanim bym polemizował. Grał co prawda w tym sezonie bardzo dobrze, został królem strzelców Serie A, ale nie zaryzykowałbym stwierdzenia że jego wartość w tym konkretnym momencie jest szczytowa. Facet raczej nie powinien spuścić z tonu w kolejnych latach, natomiast jest w stanie się jeszcze lepiej wypromować, chociażby strzelając kilka ważnych goli w LM. Wydaje mi się że w tym momencie można go mimo wszystko kupić taniej, niż za rok. Co nie zmienia faktu że Juventusu na niego już nie stać.yanquez pisze: Żadnych Aubameyangów, Lewandowskich i innych Cavanich! W tej chwili ich wartość jest w lokalnym maksimum...
Ostatnio zmieniony 24 maja 2013, 11:26 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Yanquez, musimy się wybrać na flachę 
Fabio, jak to mówi boskiSzpaku, Koncentroąąą powiedział dziś, że czuje się źle w klubie, ma wrażenie, że wszyscy chcą się go pozbyć i być może odejdzie z Realu. Media są przekonane, że Juventus pytał Królewskich o jeszcze kogoś oprócz Higuaina. Jedne źródła stawiają na Di Marię, inne na Portugalczyka. Być może faktycznie jest coś na rzeczy
Ja tam bym Koncentratem nie pogardził, jeśli byłby w rozsądnej cenie.

Fabio, jak to mówi boskiSzpaku, Koncentroąąą powiedział dziś, że czuje się źle w klubie, ma wrażenie, że wszyscy chcą się go pozbyć i być może odejdzie z Realu. Media są przekonane, że Juventus pytał Królewskich o jeszcze kogoś oprócz Higuaina. Jedne źródła stawiają na Di Marię, inne na Portugalczyka. Być może faktycznie jest coś na rzeczy

- blackadder
- Juventino
Koncentrao albo Di Maria
? Ja będę wielce uradowany jeśli starczy nam na Higuaina i Joveticia. Wiadomo, kogoś się sprzeda, budżet podobno nie jest mały, ale Conte chce 7-8 zawodników. Przy zmianie formacji trzeba skupić się na napastnikach. A jeśli już myślimy o takich zawodnikach to skupiłbym się bardziej na trochę tańszych odpowiednikach - Kolarov i Diamanti.