Informacje o Ultras naszych i nie naszych !!!

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2013, 12:19

yanquez pisze: I nie rozbrajajcie mnie z tymi porównaniami Legii do Juve. Juventus jest bardzo lubiany w całej Italii (poza większością Turynu i zaledwie kilkoma regionami), a Legia to przecież wróg niemal całej Polski...
Tu żeś popisał się wiedzą :bravo:

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2013, 12:42

Łyko pisze:
yanquez pisze: I nie rozbrajajcie mnie z tymi porównaniami Legii do Juve. Juventus jest bardzo lubiany w całej Italii (poza większością Turynu i zaledwie kilkoma regionami), a Legia to przecież wróg niemal całej Polski...
Tu żeś popisał się wiedzą :bravo:
A co się nie zgadza? Poważnie pytam... to z Juventusem, czy z Legią? Bo tego z Juve to jestem raczej pewien... Masa kibiców w całej Italii (nawet w Mediolanie), cała masa na Sycylii..

A Legia wiem, że trzyma z Pogonią i Zagłębiem Sosnowiec, natomiast reszta za Warszawiakami nie przepada najdelikatniej mówiąc...

Proszę o poważną odpowiedź, bo mnie to ciekawi...
Chociaż może temat nie ten, więc bardzo proszę o pw.

@pumex
aaaa widzisz! To może o to Kolegom chodziło... Ale w Polsce chyba Lech ma więcej fanów od Legii z tego co gdzieś tam kiedyś tam czytałem...
Ostatnio zmieniony 23 maja 2013, 12:54 przez yanquez, łącznie zmieniany 2 razy.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2013, 12:48

Yanq, widziałem kiedyś takie zastawienie przedstawiające, że Juventus jest jednocześnie najbardziej lubianym i najbardziej nielubianym klubem w Italii, to znaczy, mają najwięcej kibiców i jednocześnie najwięcej przeciwników (coś jak United w Anglii), choć nie wiem, czy to jest aktualne.

Obrazek
Buffalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2013, 14:08

Juz predzej porownalbym Juventus do Widzewa z lat 90'. Masa fan clubow w całej Polsce, liczne sukcesy, haslo "pol Polski nas nienawidzi, drugie pol to My".

Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2013, 16:37

yanquez pisze: @Pusz3k mnie również ta zgoda załamuje. Ale z drugiej strony przecież nikt nie zmusi mnie do kibicowania Legii.
Może niedoczytałeś, ale jedyne co mnie ostatnio w tym temacie załamało to filmik z tymi gimnazjalistkami.

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 00:06

yanquez pisze:
Proszę o poważną odpowiedź, bo mnie to ciekawi...
Chociaż może temat nie ten, więc bardzo proszę o pw.
Sorry, za moja ostatnia wypowiedz, faktycznie zbytnio poważna to ona nie była. Co do Fanów Juve w Italii, to jest ich wielu (na YouTube można znaleźć bawiacych się z ostatniego mistrzostwa mieszkańców innych większych miast). Legia ma zgody z polskimi klubami, a Juventus? Jedna mała zgoda z niewielkim klubem. Wielu kibiców nas nienawidzi, bo jak można pajac sympatia klub, który od wielu lat ciagle coś wygrywa, zostawiając w tyle kluby z innych regionów? A Ile to razy nasi zostali przywitani kamieniami podczas wjazdu do miasta?

charles

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 00:22

Push3k pisze:
yanquez pisze: @Pusz3k mnie również ta zgoda załamuje. Ale z drugiej strony przecież nikt nie zmusi mnie do kibicowania Legii.
Może niedoczytałeś, ale jedyne co mnie ostatnio w tym temacie załamało to filmik z tymi gimnazjalistkami.
Push3k weź czasem zachowaj swoje myśli dla siebie. wrzucamy informacje a nie lamentujemy czy się komuś coś podoba czy nie.

dla większości z nas lepiej gdyby tej zgody nie było a przynajmniej tak nagłaśnianej jak ostatnio, miejmy nadzieje że temat znów przycichnie bo jeszcze ktoś zacznie łapać pasiaki na podwórkach i wrzucać z nimi "ultras fotki" z tytułem barw się pilnuje.
stwierdzenie :whistle:

żeby nie być gołosłownym, pewnie większość zna ale filmik warty przypomnienia, miażdży system

http://www.youtube.com/watch?v=M5i655HD8Wk

DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 06:46

To jest z tego meczu, który Malaga wygrała z Realem w tym sezonie, bodajże 3:2?

yanquez, myślę, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Niemal na pewno można stwierdzić, że jeden i drugi klub ma zarówno najwięcej fanów jak i antyfanów w kraju. Zasadniczo, sytuacja Legii i Juve różni się na pewno tym, że Juve ma więcej powodów do poczucia bycia najlepszym. Legia tytułów ma jednak trochę mało i częściej zawodzi.

Co do zgody, mnie osobiście bardzo ona cieszy. Nikt nie musi z tej racji kibicować Legii ale wypadałoby przynajmniej szanować tą zgodę, nie sądzicie? :)

blk01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 08:39

http://euroislam.pl
Europa dla Europejczyków.
tanhayi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 08:50

BLK. Było na forum już milion razy to po 1. Po 2 nie sądzisz że trzeba by to wybejać z z internetu a nie wrzucać na największe forum Juve w kraju co 5 minut w innym temacie? Uwierz mi naprawdę większość to już widziała.

Pomyśl. :angry:

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 08:55

tanhayi ma rację. Ten film powinien być jak najszybciej zapomniany, a pojawia się w 30 tematach na JuvePoland. najśmieszniejsze jest to, że tutaj jest 5 postów wyżej wrzucony, ale po co czytać, po co sprawdzić. Lepiej nabić posta. Czekam aż jakiś geniusz wrzuci to w kolejnym temacie, może tym razem o mercato? Tam jest taki syf, że ten filmik idealnie by pasował.

Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 09:49

stahoo pisze:tanhayi Czekam aż jakiś geniusz wrzuci to w kolejnym temacie, może tym razem o mercato? Tam jest taki syf, że ten filmik idealnie by pasował.
hehehe dobre

Faktycznie zostało już trochę napisane na temat tego arcydzieła. Mysle jednak ze powoli musimy sie przyzwyczajac do tego typu akcji. Popularnosc Juve rosnie, wiec i ilosc sezonowców wzrasta. Niemniej jednak film należy delikatnie mówiąc wy*<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z forum :ok:

pamiętajcie, jak już raz coś dostało się do internetu, to go nie opóści

tanhayi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 09:55

http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... start=1575

Tu wrzucił ten filmik ten sam użytkownik;) Niech Fanpage to wrzuci na fejsa;)

Stahoo. Ja czekam aż ktoś to tu wrzuci again;)

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 10:41

Pan Mietek pisze:
To jest z tego meczu, który Malaga wygrała z Realem w tym sezonie, bodajże 3:2?
Nie, zresztą masz opis po spodem. Malaga ograła real 2-1 jak dobrze pamiętam a to jest płacz dziadka i radość jego wnuczka. Niezły.

Co do zgody z legią to ja się nie zagłebiam w temat ale u siebie miałem już wcześniej wiele zapytań od motorowców o moim stosunku do niej. Teraz temat się nasila jak widać. Na szczęście nie miałem żadnych nieprzyjemności a z barwami oczywiście nie zamierzam się kryć.

Obrazek
blk01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 maja 2013, 13:12

tanhayi pisze:http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... start=1575

Tu wrzucił ten filmik ten sam użytkownik;) Niech Fanpage to wrzuci na fejsa;)
nie zesraj się

http://euroislam.pl
Europa dla Europejczyków.
ODPOWIEDZ