Mercato (2012-2014)
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Chłopak raz zerwał więzadła i od razu została mu przypisana łatka że jest szklany. Nie powiedziałbym. Zresztą italismano przytoczył już słusznie. Jojo to jednak cały czas nr 10, a Juventus potrzebuje mimo wszystko 9.
Ciekawa opcja pojawiła się dzisiaj z Marrone. Florencja ciekawy kierunek, miałby szansę gry jako środkowy obrońca, pomoc mają naprawdę niezłą. A Luca chyba sam przestaje mieć złudzenia co do swojej pozycji. Vidalem nie będzie.
Ciekawa opcja pojawiła się dzisiaj z Marrone. Florencja ciekawy kierunek, miałby szansę gry jako środkowy obrońca, pomoc mają naprawdę niezłą. A Luca chyba sam przestaje mieć złudzenia co do swojej pozycji. Vidalem nie będzie.
- juverm
- Juventino
Wiesz, na dobrą sprawę Conte na środku dobrze nie sprawdził nawet Asy@D@$ pisze:Sory, ale dalej mnie dziwią jego legendy o fenomalnej grze w środku, skoro Conte woli tam wsadzać Padoina czy Giacchieriniego...juverm pisze:Np. na środek pomocy, czyli pozycję, na której Isla rozgrywał najlepsze spotkania w zeszłym sezonie?wojczech7 pisze:Po kiego im Isla, jak mają Cuadrado? Nie sądzę, by Chilijczyk chciał zamienić ławkę Juventusu na ławkę Fiorentiny...

10tki potrzebujemy, 10tki... 9tkę już mamy w osobie LL. Nie wierzę w bajki, że Conte zażyczył oprócz Hiszpana zażyczył sobie jeszcze dwóch topów. Szalonooki nie da na to kasy. Jovetić jako 10tka to dobry wybór, ale nie za takie pieniądze o jakich się pisze. Pamiętajmy, że ciągle jest w wieku, w którym jego potencjał może wybuchnąć, ale na dobrą sprawę od dwóch lat to jednak przygasa. W Violi się wypalił. Dlatego jestem na tak, ale nie za 30 baniek, za duże ryzyko.zoff pisze:Chłopak raz zerwał więzadła i od razu została mu przypisana łatka że jest szklany. Nie powiedziałbym. Zresztą italismano przytoczył już słusznie. Jojo to jednak cały czas nr 10, a Juventus potrzebuje mimo wszystko 9.
Wciąż pamiętam mecz Fiorentina-Liverpool z 2009 LM. Co Jovetić tam wyprawiał, miazgun. :shock:

- Orkos
- Juventino
Nie no 10 też by się przydała bo obecne kołki nie spełniają w sumie żadnej roli na boisku.zoff pisze:Chłopak raz zerwał więzadła i od razu została mu przypisana łatka że jest szklany. Nie powiedziałbym. Zresztą italismano przytoczył już słusznie. Jojo to jednak cały czas nr 10, a Juventus potrzebuje mimo wszystko 9.
- Lucas87
- Juventino
Świetnym zawodnikiem spełniającym rolę 10-tki mógłby zostać Tevez. Ale to raczej skończy się na plotkach, a wielka szkoda pomimo jego minusów uważam, że dopiero przy metodach Conte pokazałby co naprawdę potrafi :!:
- pumex
- Juventino
Di Marzio donosi, że Marotta z Paraticim (bez Nedveda) faktycznie są dziś w Madrycie. Zjedli obiad z Bronzettim a o 17:00 jest umówione spotkanie z F. Perezem. Ciekawe ile w tym prawdy
Tyle, co w obiedzie Hiddinka czy więcej...?

Ostatnio zmieniony 22 maja 2013, 16:44 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- juverm
- Juventino
Niemożliwe. Tevez powiedział wczoraj w wywiadzie „Dla Mnie Monaco jest jednym z największych klubów francuskich. Jest oczywistością, że każdy chce tam grać. Kocham tamto miasto i klub, wiele razy tam byłem.”Lucas87 pisze:Świetnym zawodnikiem spełniającym rolę 10-tki mógłby zostać Tevez.
:lol:
No ale chyba taka magia Ranieriego, znów dostanie do dyspozycji 'budżet Wielkopolski' i wyleci po sezonie

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ok. Giovinco i Vucinic faktycznie szału nie robią. Fabio lub Matri praktycznie lecą z klubu. Nie wiem czy 10 jest aż tak konieczna, tym bardziej jak mamy wracać do ustawienia 4-3-3. Zastanówmy się. 30 baniek na 10tke to praktycznie pogodzenie się z tym, że LL będzie naszym głównym żądłem w sezonie 13/14.Orkos pisze:Nie no 10 też by się przydała bo obecne kołki nie spełniają w sumie żadnej roli na boisku.
- zahor
- Juventino
O tym 4-3-3 wiadomo z jakiegoś sprawdzonego źródła? Bo co chwilę ktoś pisze na forum o powrocie do tej formacji, podczas gdy nie ma chyba żadnych przesłanek żeby uznać że to będzie nasze wyjściowe ustawienie w przyszłym sezonie. Na bardzo upartego można uznać że ewentualne sprowadzenie Diamantiego może umożliwić rotowanie taktyką, ale w dalszym ciągu uważam że przestawienie formacji na 4-3-3 wymagałoby znacznej przebudowy składu. Przede wszystkim nie mamy defensorów do grania czwórką w obronie - jedynie Lichtsteiner się do tego nadaje, a on ponoć wcale niekoniecznie musi zostać w Turynie na przyszły sezon.zoff pisze: Ok. Giovinco i Vucinic faktycznie szału nie robią. Fabio lub Matri praktycznie lecą z klubu. Nie wiem czy 10 jest aż tak konieczna, tym bardziej jak mamy wracać do ustawienia 4-3-3. Zastanówmy się. 30 baniek na 10tke to praktycznie pogodzenie się z tym, że LL będzie naszym głównym żądłem w sezonie 13/14.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
zahor pisze:O tym 4-3-3 wiadomo z jakiegoś sprawdzonego źródła? Bo co chwilę ktoś pisze na forum o powrocie do tej formacji, podczas gdy nie ma chyba żadnych przesłanek żeby uznać że to będzie nasze wyjściowe ustawienie w przyszłym sezonie.
Wyjściowe nie, chodzi chyba o tą możliwość rotowania ustawieniem, którą dawał w poprzednim sezonie Pepe (śmiem twierdzić, że gdyby w obecnym nie był kontuzjowany też kilka razy zagralibyśmy trójką z przodu). Łączenie z nami różnych zawodników na skrzydło sugeruje, że Conte chce mieć taki alternatywne ustawienie.
Peluso.zahor pisze:Przede wszystkim nie mamy defensorów do grania czwórką w obronie - jedynie Lichtsteiner się do tego nadaje, a on ponoć wcale niekoniecznie musi zostać w Turynie na przyszły sezon.
Rozwalają mnie komentarze o Joveticu, ale nie mam już sił, aby tłumaczyć, że taki zawodnik jest dla nas wzmocnieniem.
- dp10
- Juventino
Ciekawe czy jest jakakolwiek możliwość, żeby dziś klepneli Igłę. Podobno sam zawodnik powiedział TAK, pozostaje Real.Ouh_yeah pisze:Marotta naprawdę jest w Madrycie. Na TuttoJuve jest realcja live, wszystkie media o tym trąbią. Ma być lekki poślizg z tym spotkaniem.
- SKAr7
- Juventino
I pewnie właśnie dlatego pierwsze doniesienia o Marrone we Florencji pojawiają się w momencie, kiedy ich jedyny regista, Pizarro, mówi publicznie, że chce odejść...zoff pisze: Florencja ciekawy kierunek, miałby szansę gry jako środkowy obrońca, pomoc mają naprawdę niezłą

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
W tej sytuacji chodzi raczej o Lodiego, którego Viola (ze względu na prawdopodobny rozbrat z Pizarro właśnie) chętnie by u siebie widziała. My też jesteśmy zainteresowani piłkarzem Słoni, ale bylibyśmy rzekomo skłonni go odpuścić, rzecz jasna by <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Fiorkę w sprawie Joveticia...SKAr7 pisze:I pewnie właśnie dlatego pierwsze doniesienia o Marrone we Florencji pojawiają się w momencie, kiedy ich jedyny regista, Pizarro, mówi publicznie, że chce odejść...zoff pisze: Florencja ciekawy kierunek, miałby szansę gry jako środkowy obrońca, pomoc mają naprawdę niezłą
Swoją drogą. Rzekomo maleńki kroczek dzieli nas od Higuaina. Real ma nam nie robić problemów przy tym transferze. Pojawiło się info, że w ramach wymiany zażyczył sobie Vidala, ale wiadomo, jaką otrzymał odpowiedź... Cieszę się, że Marotta w końcu zaczyna wyciągać wnioski z poprzednich okienek, kiedy w ostatnich dniach liczył na świetne okazje, a dostawał ochłapy. Coraz więcej prawdopodobne też, że zasilić nas może Jovetić. On sam ponoć chętnie by się u nas widział i "pozostaje" przekonać samą Fiorentinę, która z kolei w ostatnim czasie nie jest już tak uparta jak wcześniej...
Mam nadzieję, że Marotta nas nie zawiedzie i przeprowadzi znakomite mercato. Mamy piłkarzy, którymi interesują się inni i dzięki temu możemy powalczyć o takich zawodników jak Ogbonna (jesteśmy gotowi zaoferować Immobile, Boakye + kasę/bylibyśmy też ponoć w stanie poświęcić Gabbiadiniego - ogólnie rzecz biorąc gracz Toro wyceniany jest przez swój obecny klub na ok. 15 mln), Obiang (w transferze mógłby pomóc Storari). Mówi się też, że bardzo niewiele brakuje nam do pozyskania Zunigi.
Nie deprecjonowałbym Higuaina. Bardziej lubiany w Madrycie jest Benzema, ale to Argentyńczyk ma dopiero pierwszy słabszy sezon. Gdyby udało się pozyskać Higuaina, Joveticia (mamy też Llorente)...

Cieszy też Leali. Zdaje się, że rośnie nam fenomenalny bramkarz, ale nie ryzykowałbym z przypisywaniem mu roli zastępcy Buffona - jest jeszcze za wcześnie. Niech póki co ogrywa się w Serie A i wróci w pełni gotowy do przejęcia schedy po Supermanie.
- Nevermind
- Juventino
Czego się spodziewałeś po Tevezie? To bardzo prosty człowiek i powtarza słowa które podłoży mu agent nawet za bardzo go nie interesuje, że są to bzdury i praktycznie nikt w to nie uwierzy. Ryzyko małe, bo Monaco kibiców ma niewielu.juverm pisze:Niemożliwe. Tevez powiedział wczoraj w wywiadzie „Dla Mnie Monaco jest jednym z największych klubów francuskich. Jest oczywistością, że każdy chce tam grać. Kocham tamto miasto i klub, wiele razy tam byłem.”Lucas87 pisze:Świetnym zawodnikiem spełniającym rolę 10-tki mógłby zostać Tevez.
:lol:
No ale chyba taka magia Ranieriego, znów dostanie do dyspozycji 'budżet Wielkopolski' i wyleci po sezonie
Tymczasem Gonzalo Higuain zawsze był w cieniu wielkich gwiazd Realu, bo został sprowadzony za marne 13 miliony. Praktycznie w tym samym momencie Galacticos sprowadzili Gago za 20 milionów i to on miał być tym obiecującym, następcą Makalele. W Madrycie nie ma większego znaczenia jak prezentuje się dany piłkarz, ważne żeby był jeszcze słono przepłacony i dana koszulka sprzedawała się należycie. Dany zawodnik czuje taką sytuacje, kiedy na jego miejsce przez prase proponowane są kolejne "topowe" nazwiska i nie zawsze potrafi sobie z tym poradzić. Prawdopodobnie dlatego Higuain grał nieco słabiej przeciwko topowym ekipom. El Pipita w Juventusie mógłby wyrosnąć na ofensywną gwiazdę, cracka gwarantującego over 20 goli w sezonie. Tym bardziej, że jest już zawodnikiem kompletnym i w Turynie zostałby przywitany jak król, obiecany top player i lek na marną skuteczność napastników.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2013, 18:48 przez Nevermind, łącznie zmieniany 1 raz.
- annihilator1988
- Juventino
I zrobiło mi się słabo...juverm pisze:Niemożliwe. Tevez powiedział wczoraj w wywiadzie „Dla Mnie Monaco jest jednym z największych klubów francuskich. Jest oczywistością, że każdy chce tam grać. Kocham tamto miasto i klub, wiele razy tam byłem.” :lol:Lucas87 pisze:Świetnym zawodnikiem spełniającym rolę 10-tki mógłby zostać Tevez.
Domyślam się, że na twarzy Giuseppe pojawił się banan gdy usłyszał tak niedorzeczną propozycję.mrozzi pisze:Real ma nam nie robić problemów przy tym transferze. Pojawiło się info, że w ramach wymiany zażyczył sobie Vidala, ale wiadomo, jaką otrzymał odpowiedź
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG