LaLiga
Ciekawe co dalej z Realem. Drużyny z których odchodził Jose raczej nie zachwycały po jego odejściu ( a zwłaszcza ta w którą trenował przed Realem :C )
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Piti
- Juventino
Niestety trzeba sie przygotowac na to, ze włoski rynek bedzie mocno ciśnięty przez Carlo i bedzie chcial sprowadzac pilkarzy tylko z Wloch jak to robil w PSG, przeciez w tym PSG polowe składu żywcem wydarł z Serie A.ewerthon pisze:Mourinho został wywalony z Realu. Kto teraz, Ancelotti? To czekają ich kolejne męki w następnym sezonie, bo styl drużyn prowadzonych przez Włocha w ostatnich latach nie powala na kolana.
- pumex
- Juventino
Sukcesy same w sobie w Realu nie wystarczą, mieliśmy już kilka tego przykładów. Tam seryjne triumfy muszą iść w parze z piękną grą i tutaj Ancelottiemu (bo myślę, że to właśnie on będzie następcą Mou) może być trudno się wykazać.19 pisze:Styl może nie powalać, ale przy takich piłkarzach mogą być bardzo skuteczni i perfidni a to może doprowadzić do sukcesów
Cóż, zobaczymy, jak będzie wyglądał przyszłoroczny Real. Mnie przy takim obrocie spraw najbardziej interesuje przyszłość Verrattiego, choć i w Madrycie może być kilku ciekawych grajków do wyciągnięcia.

- gucio_juve
- Juventino
Nie wiem dlaczego, ale odnoszę dziwne wrażenie, że Realu pod wodzą Ancelottiego, obawiam się o wiele mniej niż pod skrzydłami Mourinho?
- zahor
- Juventino
Nie mogę się zgodzić. Real od ponad dziesięciu lat nie grał w finale LM. Co roku kibice tego klubu są karmieni opowieściami o tym że to teraz, w tym roku uda się wygrać te rozgrywki i zawsze muszą się obejść smakiem. Zaryzykuję stwierdzenie, że nie ma drugiego klubu który w ostatnich latach dostarczył swoim kibicom tylu rozczarowań w europejskich rozgrywkach - co roku apetyty na dziesiąty triumf, co roku obiektywne przesłanki pozwalają liczyć na zwycięstwo i co roku guzik z tego jest. Jeżeli Ancelotti (czy ktokolwiek inny) da im upragniony Puchar Mistrzów, to będą go tam nosić na rękach niezależnie od wszystkiego.pumex pisze:Sukcesy same w sobie w Realu nie wystarczą, mieliśmy już kilka tego przykładów. Tam seryjne triumfy muszą iść w parze z piękną grą i tutaj Ancelottiemu (bo myślę, że to właśnie on będzie następcą Mou) może być trudno się wykazać.
Jasne, ale na 100% nie po pierwszym sezonie pracy. Portugalczyk dostał trzy szanse, mimo że sam deklarował że na wygranie LM potrzebuje dwóch lat. Jeżeli taki wynik o jakim piszesz następca Mourinho osiągnie w sezonie 2013/14, z pewnością zostanie oceniony pozytywnie. Jeżeli powtórzy go za rok, faktycznie już niekoniecznie, jako że apetyt rośnie w miarę jedzenia.pumex pisze:Zgoda, ale wystarczy przegrany finał LM i zwycięstwo w Primera Division, żeby prawdopodobny był scenariusz a'la Capello czy a'la Schuster.
Ostatnio zmieniony 20 maja 2013, 21:33 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Zgoda, ale wystarczy przegrany finał LM i zwycięstwo w Primera Division, żeby prawdopodobny był scenariusz a'la Capello czy a'la Schuster.zahor pisze:Nie mogę się zgodzić. Real od ponad dziesięciu lat nie grał w finale LM. Co roku kibice tego klubu są karmieni opowieściami o tym że to teraz, w tym roku uda się wygrać te rozgrywki i zawsze muszą się obejść smakiem. Zaryzykuję stwierdzenie, że nie ma drugiego klubu który w ostatnich latach dostarczył swoim kibicom tylu rozczarowań w europejskich rozgrywkach - co roku apetyty na dziesiąty triumf, co roku obiektywne przesłanki pozwalają liczyć na zwycięstwo i co roku guzik z tego jest. Jeżeli Ancelotti (czy ktokolwiek inny) da im upragniony Puchar Mistrzów, to będą go tam nosić na rękach niezależnie od wszystkiego.pumex pisze:Sukcesy same w sobie w Realu nie wystarczą, mieliśmy już kilka tego przykładów. Tam seryjne triumfy muszą iść w parze z piękną grą i tutaj Ancelottiemu (bo myślę, że to właśnie on będzie następcą Mou) może być trudno się wykazać.

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Mistrzowska Chelsea sprzed trzech lat grała <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> piłkę, 7-1 z Aston Villą, 7-0 w ostatniej kolejce z Wigan, bilans bramek na 103-32. Jest to zresztą rekord Premier League jeśli chodzi o liczbę strzelonych bramek.ewerthon pisze:Mourinho został wywalony z Realu. Kto teraz, Ancelotti? To czekają ich kolejne męki w następnym sezonie, bo styl drużyn prowadzonych przez Włocha w ostatnich latach nie powala na kolana.
- Lucas87
- Juventino
Ancelotti wie jak mało kto w jaki sposób wygrać Ligę Mistrzów. Lecz uważam, że doprowadzić Real do równorzędnej rywalizacji z Barceloną ( w ostatnich latach) potrafił tylko Mourinho. Zanim Jose przyszedł do Madrytu, mimo, iż kupili Ronaldo i tak odpadli z Lyonem i tradycyjnie w 1/8 Ch. League. A swoją drogą ciekawe kiedy Special One zdecyduje się w końcu poprowadzić jakąś reprezentacje :C .
- Dante93
- Juventino
Ja obstawiam, że o ile w bezpośrednich pojedynkach z Barceloną Real z Carlo będzie miał cięzej wygrać, o tyle jestem pewny, że Włoch na tyle przemyślnie i z głową uporządkuje ten zespół, ze będą w stanie sięgnąć po majstra. Aczkolwiek pare lat temu był tam już jeden Włoch który z Madrytu całkiem dobrą machine zrobił która wygrała PD po czym został wywalony. No cóż taki kraj, taki klub 
ktoś tam pisze:"(...)oni sa chorzy na zwyciestwa"
- baka
- Juventino
Za to teraz będzie trzeba obawiać się Chelsea. Mou pewnie dostanie prawie, że nie ograniczony budżet na transfery. Realu na pewno nie będę się bał w następnym sezonie, widać, że chcą wyprzedać większą część składu. A Carlo nie jest tak dobrym trenerem aby przez tak krótki okres zgrać ze sobą nowych piłkarzy.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
A wystarczyło zostawić Casillasa na bramce :lol: Odkąd Barca osiągnęła 'bezpieczną' przewagę na Realem, w ruch poszła samospełniająca się przepowiednia. Zarówno Mou jak i cały zespół dostali co sobie wywróżyli - a wystarczyło nie kalkulować, tylko robić swoje.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- francois
- Juventino
Ja to widzę tak:
Ancelotti -> Real
Mourinho -> Chelsea
Ale filozofii raczej nie odkryłem
Ciekaw jestem, jak będą wyglądały relacje Mou z Abramowiczem po tym, co stało się kilka lat temu
Ancelotti -> Real
Mourinho -> Chelsea
Ale filozofii raczej nie odkryłem

Ciekaw jestem, jak będą wyglądały relacje Mou z Abramowiczem po tym, co stało się kilka lat temu

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”