Rivaldo będzie grać w Arabii Saudyjskiej
- juveneverdie
- Juventino
Mistrz świata z 2002 roku, Brazylijczyk Rivaldo, pozostający bez klubu po odejściu z AC Milan, będzie występować w drużynie Al-Ittihad Djeddah z Arabii Saudyjskiej. Za pięć miesięcy gry otrzyma 3 mln dolarów.
"Rivaldo przyjął naszą ofertę. Podpisze kontrakt pojutrze, w poniedziałek, i prześle go nam. W ciągu dziesięciu dni przyleci do Arabii i rozpocznie treningi" - powiedział agencji AFP prezes arabskiego klubu Mansour Al-Balawi.
W tym sezonie Rivaldo praktycznie nie grał, nie mając uznania w oczach trenera Milanu Carlo Ancelottiego. Gdy jego kontrakt z klubem z Mediolanu został rozwiązany, otrzymał liczne oferty m.in. z Benfiki Lizbona, FC Porto, Sao Paulo, Cruzeiro i Espanyolu Barcelona.
W 1999 roku Brazylijczyk zdobył dwie najbardziej prestiżowe nagrody: Złotą Piłkę magazynu "France Football" dla najlepszego zawodnika grającego w Europie oraz nagrodę FIFA dla najlepszego piłkarza świata.
źródło:onet.pl
"Rivaldo przyjął naszą ofertę. Podpisze kontrakt pojutrze, w poniedziałek, i prześle go nam. W ciągu dziesięciu dni przyleci do Arabii i rozpocznie treningi" - powiedział agencji AFP prezes arabskiego klubu Mansour Al-Balawi.
W tym sezonie Rivaldo praktycznie nie grał, nie mając uznania w oczach trenera Milanu Carlo Ancelottiego. Gdy jego kontrakt z klubem z Mediolanu został rozwiązany, otrzymał liczne oferty m.in. z Benfiki Lizbona, FC Porto, Sao Paulo, Cruzeiro i Espanyolu Barcelona.
W 1999 roku Brazylijczyk zdobył dwie najbardziej prestiżowe nagrody: Złotą Piłkę magazynu "France Football" dla najlepszego zawodnika grającego w Europie oraz nagrodę FIFA dla najlepszego piłkarza świata.
źródło:onet.pl
E' BIANCONERA LA BELLA SIGNORA
- swiergot
- Juventino
Zupełnie rozbijają mnie piłkarze, którzy decydują się na grę w takich klubach. A tym bardziej jeżeli chodzi o jednego z najlepszych piłkarzy na świecie. Nie rozumiem tego, to się w pale nie mieści. A mógł grać choćby w Espanyolu... no dobra, tam może nie bo wiadomo co by się działo, zwłaszcza w derbach, ale przecież łatwo mógł znaleźć przyzwoity klub. Teraz będzie największą gwiazdą w Azji, ale co z tego? Wszędzie indziej zostanie zapomniany. Bez sensu 

- Johnny777
- Juventino
Odpowiem Ci krótko "dlaczego?":swiergot pisze:Zupełnie rozbijają mnie piłkarze, którzy decydują się na grę w takich klubach. A tym bardziej jeżeli chodzi o jednego z najlepszych piłkarzy na świecie. Nie rozumiem tego, to się w pale nie mieści. A mógł grać choćby w Espanyolu... no dobra, tam może nie bo wiadomo co by się działo, zwłaszcza w derbach, ale przecież łatwo mógł znaleźć przyzwoity klub. Teraz będzie największą gwiazdą w Azji, ale co z tego? Wszędzie indziej zostanie zapomniany. Bez sensu
kasa,kasa i jeszcze raz kasa...
Jakiś szejk wywalił na niego grube miliony bo Rivaldo jest jeszcze znany na świecie...
- KwiAtek
- Juventino
Niestety musze sie zgodzic :evil: A myslalem, ze jednak zostanie w Europie, nawet w jakims sredniaku Premiership czy Primera Division, ale coz.. :roll:Johnny777 pisze:Odpowiem Ci krótko "dlaczego?":swiergot pisze:Zupełnie rozbijają mnie piłkarze, którzy decydują się na grę w takich klubach. A tym bardziej jeżeli chodzi o jednego z najlepszych piłkarzy na świecie. Nie rozumiem tego, to się w pale nie mieści. A mógł grać choćby w Espanyolu... no dobra, tam może nie bo wiadomo co by się działo, zwłaszcza w derbach, ale przecież łatwo mógł znaleźć przyzwoity klub. Teraz będzie największą gwiazdą w Azji, ale co z tego? Wszędzie indziej zostanie zapomniany. Bez sensu
Jakiś szejk wywalił na niego grube miliony bo Rivaldo jest jeszcze znany na świecie...
Widze, ze pan Rivaldo niestety sie skonczyl i juz mysli o odkladaniu pieniazkow na starosc..
"Gypsy, give me your tears. If you will not give them to me, I will take them from you!"
- swiergot
- Juventino
Wiesz co, jakoś ten argument do mnie nie przemawia. Gdybym był takim geniuszem jak Rivaldo, waliło by mnie to, że jakiś Arab daje mi choćby największe pieniądze na świecie. To samo mógłby dostać przykładowo od Abramovica.Johnny777 pisze:Odpowiem Ci krótko "dlaczego?":swiergot pisze:Zupełnie rozbijają mnie piłkarze, którzy decydują się na grę w takich klubach. A tym bardziej jeżeli chodzi o jednego z najlepszych piłkarzy na świecie. Nie rozumiem tego, to się w pale nie mieści. A mógł grać choćby w Espanyolu... no dobra, tam może nie bo wiadomo co by się działo, zwłaszcza w derbach, ale przecież łatwo mógł znaleźć przyzwoity klub. Teraz będzie największą gwiazdą w Azji, ale co z tego? Wszędzie indziej zostanie zapomniany. Bez sensu

- kouba
- Qualità Juventino
no ale taki piłkarza ja On ma juz kasy od groma :!: On jeż jest tak bogaty jak niejeden Rusek. W tej Arabii to zostanie zapomniany niczym płomień gasnący, a jak mówi Swiergot, mógłby grać chociać w takim średnim Espaniolu. W pełni sie zgadzam ze Swiergotem. Mało Mu kasy jeszczeJohnny777 pisze:Odpowiem Ci krótko "dlaczego?":swiergot pisze:Zupełnie rozbijają mnie piłkarze, którzy decydują się na grę w takich klubach. A tym bardziej jeżeli chodzi o jednego z najlepszych piłkarzy na świecie. Nie rozumiem tego, to się w pale nie mieści. A mógł grać choćby w Espanyolu... no dobra, tam może nie bo wiadomo co by się działo, zwłaszcza w derbach, ale przecież łatwo mógł znaleźć przyzwoity klub. Teraz będzie największą gwiazdą w Azji, ale co z tego? Wszędzie indziej zostanie zapomniany. Bez sensu

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Rzeczywiscie Rivaldo pójdzie już w zapomnienie :? Wszytko tak niedobrze mu się potoczyło. Grał w Barcelonie, był tam uwielbiany. Przeyszedł do zespołu Van Haal, z którym był skłócony i powiedział, że niebędzie z nim pracował. Obaj panowie się nielubieli a Rivaldo zdecydował się odejść... co jak już wiemy było jego największym błędem w karierze. Niewiem, ale moim zdaniem Rivaldo jest o wiele lepszy od Tomassona.
Morał z tego taki, że najlpesze miejsce dla ,,piłkarskich emerytów i nieudaczników'' to... kraje Arabskie... :?
Morał z tego taki, że najlpesze miejsce dla ,,piłkarskich emerytów i nieudaczników'' to... kraje Arabskie... :?

- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
a ja się nie dziwię za pięć miesięcy gry dostanie 3 mln dolarów będzie grał w pięknym ciepłym kraju może nawet harem załozyswiergot pisze:Zupełnie rozbijają mnie piłkarze, którzy decydują się na grę w takich klubach. A tym bardziej jeżeli chodzi o jednego z najlepszych piłkarzy na świecie. Nie rozumiem tego, to się w pale nie mieści. A mógł grać choćby w Espanyolu... no dobra, tam może nie bo wiadomo co by się działo, zwłaszcza w derbach, ale przecież łatwo mógł znaleźć przyzwoity klub. Teraz będzie największą gwiazdą w Azji, ale co z tego? Wszędzie indziej zostanie zapomniany. Bez sensu

- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Przed chwilą na eurosport news czytałem że Rivaldo zaprzeczył tym informacjom. POdobno jest bliski podpisania umowy z tym Brazylijskim klubem.
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
O boże no to jak wkońcu jest???ADAMJUVENTUSPL pisze:Przed chwilą na eurosport news czytałem że Rivaldo zaprzeczył tym informacjom. POdobno jest bliski podpisania umowy z tym Brazylijskim klubem.
Lepiej niech przejdzie do Arabi i po bóliu.