Rivaldo będzie grać w Arabii Saudyjskiej

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
juveneverdie

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2004, 22:56

Mistrz świata z 2002 roku, Brazylijczyk Rivaldo, pozostający bez klubu po odejściu z AC Milan, będzie występować w drużynie Al-Ittihad Djeddah z Arabii Saudyjskiej. Za pięć miesięcy gry otrzyma 3 mln dolarów.

"Rivaldo przyjął naszą ofertę. Podpisze kontrakt pojutrze, w poniedziałek, i prześle go nam. W ciągu dziesięciu dni przyleci do Arabii i rozpocznie treningi" - powiedział agencji AFP prezes arabskiego klubu Mansour Al-Balawi.

W tym sezonie Rivaldo praktycznie nie grał, nie mając uznania w oczach trenera Milanu Carlo Ancelottiego. Gdy jego kontrakt z klubem z Mediolanu został rozwiązany, otrzymał liczne oferty m.in. z Benfiki Lizbona, FC Porto, Sao Paulo, Cruzeiro i Espanyolu Barcelona.

W 1999 roku Brazylijczyk zdobył dwie najbardziej prestiżowe nagrody: Złotą Piłkę magazynu "France Football" dla najlepszego zawodnika grającego w Europie oraz nagrodę FIFA dla najlepszego piłkarza świata.

źródło:onet.pl

E' BIANCONERA LA BELLA SIGNORA
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2004, 23:29

no i zszedł całkowice na psy...Go stać na wiele więcej, On jest ciągle dobrym zawodnikiem, poprostu Mu w Milanie nie wyszło. Szkoda mi Go :(

swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2004, 23:39

Zupełnie rozbijają mnie piłkarze, którzy decydują się na grę w takich klubach. A tym bardziej jeżeli chodzi o jednego z najlepszych piłkarzy na świecie. Nie rozumiem tego, to się w pale nie mieści. A mógł grać choćby w Espanyolu... no dobra, tam może nie bo wiadomo co by się działo, zwłaszcza w derbach, ale przecież łatwo mógł znaleźć przyzwoity klub. Teraz będzie największą gwiazdą w Azji, ale co z tego? Wszędzie indziej zostanie zapomniany. Bez sensu :(

Obrazek
Johnny777

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2004, 00:33

swiergot pisze:Zupełnie rozbijają mnie piłkarze, którzy decydują się na grę w takich klubach. A tym bardziej jeżeli chodzi o jednego z najlepszych piłkarzy na świecie. Nie rozumiem tego, to się w pale nie mieści. A mógł grać choćby w Espanyolu... no dobra, tam może nie bo wiadomo co by się działo, zwłaszcza w derbach, ale przecież łatwo mógł znaleźć przyzwoity klub. Teraz będzie największą gwiazdą w Azji, ale co z tego? Wszędzie indziej zostanie zapomniany. Bez sensu :(
Odpowiem Ci krótko "dlaczego?":
kasa,kasa i jeszcze raz kasa...
Jakiś szejk wywalił na niego grube miliony bo Rivaldo jest jeszcze znany na świecie...

KwiAtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2004, 02:32

Johnny777 pisze:
swiergot pisze:Zupełnie rozbijają mnie piłkarze, którzy decydują się na grę w takich klubach. A tym bardziej jeżeli chodzi o jednego z najlepszych piłkarzy na świecie. Nie rozumiem tego, to się w pale nie mieści. A mógł grać choćby w Espanyolu... no dobra, tam może nie bo wiadomo co by się działo, zwłaszcza w derbach, ale przecież łatwo mógł znaleźć przyzwoity klub. Teraz będzie największą gwiazdą w Azji, ale co z tego? Wszędzie indziej zostanie zapomniany. Bez sensu :(
Jakiś szejk wywalił na niego grube miliony bo Rivaldo jest jeszcze znany na świecie...
Niestety musze sie zgodzic :evil: A myslalem, ze jednak zostanie w Europie, nawet w jakims sredniaku Premiership czy Primera Division, ale coz.. :roll:
Widze, ze pan Rivaldo niestety sie skonczyl i juz mysli o odkladaniu pieniazkow na starosc..

"Gypsy, give me your tears. If you will not give them to me, I will take them from you!"
swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2004, 09:53

Johnny777 pisze:
Wiesz co, jakoś ten argument do mnie nie przemawia. Gdybym był takim geniuszem jak Rivaldo, waliło by mnie to, że jakiś Arab daje mi choćby największe pieniądze na świecie. To samo mógłby dostać przykładowo od Abramovica.

Obrazek
kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2004, 10:34

Johnny777 pisze:
no ale taki piłkarza ja On ma juz kasy od groma :!: On jeż jest tak bogaty jak niejeden Rusek. W tej Arabii to zostanie zapomniany niczym płomień gasnący, a jak mówi Swiergot, mógłby grać chociać w takim średnim Espaniolu. W pełni sie zgadzam ze Swiergotem. Mało Mu kasy jeszcze :?:

PiontaS

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2004, 12:03

No szkoda tego zawodniak ze tak sie zepsol w tym milanie :( a co do tego to tez bym wolał zeby gral w Espaniolu :!: a nei w Arabi Saudyjskiej

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2004, 12:31

Rzeczywiscie Rivaldo pójdzie już w zapomnienie :? Wszytko tak niedobrze mu się potoczyło. Grał w Barcelonie, był tam uwielbiany. Przeyszedł do zespołu Van Haal, z którym był skłócony i powiedział, że niebędzie z nim pracował. Obaj panowie się nielubieli a Rivaldo zdecydował się odejść... co jak już wiemy było jego największym błędem w karierze. Niewiem, ale moim zdaniem Rivaldo jest o wiele lepszy od Tomassona.
Morał z tego taki, że najlpesze miejsce dla ,,piłkarskich emerytów i nieudaczników'' to... kraje Arabskie... :?

Obrazek
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2004, 12:32

a ja się nie dziwię za pięć miesięcy gry dostanie 3 mln dolarów będzie grał w pięknym ciepłym kraju może nawet harem załozy :) WYPAS

Peja48

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2004, 12:36

Szkoda Milan kupuje same gwiazdy a potem je rójnuje np:Redondo,Rivaldo

Solo Grazie Grande Forza Juve :D :8
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2004, 14:53

Przed chwilą na eurosport news czytałem że Rivaldo zaprzeczył tym informacjom. POdobno jest bliski podpisania umowy z tym Brazylijskim klubem.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2004, 20:11

ADAMJUVENTUSPL pisze:Przed chwilą na eurosport news czytałem że Rivaldo zaprzeczył tym informacjom. POdobno jest bliski podpisania umowy z tym Brazylijskim klubem.
O boże no to jak wkońcu jest???

Lepiej niech przejdzie do Arabi i po bóliu.

ODPOWIEDZ