Wszystko o Milanie
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Na Serie A Milan ma dobrą kadrę. Zresztą my też pod tym względem nie jesteśmy jakimś niedoścignionym ideałem. Gdyby Milan miał trenera, który umiałby ich zmobilizować jak naszych Conte i wycisnąć z nich maksimum na boisku, to mieliby szanse na mistrza nawet w tym sezonie.
Abbiati - Abate, Zapata, Mexes, Constant - De Jong, Montolivo, Boateng - Robinho, Balotelli, El Scharaawy
ławka: D.Sciglio, Flamini, Muntari, Nocerino, Pazzini, Niang
zakupy: bramkarz i jakiś środkowy obrońca, czyli np. Perrin i Ogbonna, a jakby jeszcze udało im się wyciągnąć takiego Hernanesa z Lazio (ktoś taki jak u nas Vidal), to spokojnie mogliby nam stawić czoła
Zapata, Constant, Montolivo i Pazzini grają w tym sezonie niespodziewanie dobrze. Boateng, Nocerino i El Scharaawy nieco spuścili z tonu, ale nie wiadomo jak będą grać w przyszłym sezonie. Przyszły sezon zależy od dzisiejszego meczu ze Sieną. Jeśli Napoli sprzeda Cavaniego to obowiązkiem Milanu będzie zajęcie co najmniej tego drugiego miejsca.
Abbiati - Abate, Zapata, Mexes, Constant - De Jong, Montolivo, Boateng - Robinho, Balotelli, El Scharaawy
ławka: D.Sciglio, Flamini, Muntari, Nocerino, Pazzini, Niang
zakupy: bramkarz i jakiś środkowy obrońca, czyli np. Perrin i Ogbonna, a jakby jeszcze udało im się wyciągnąć takiego Hernanesa z Lazio (ktoś taki jak u nas Vidal), to spokojnie mogliby nam stawić czoła
Zapata, Constant, Montolivo i Pazzini grają w tym sezonie niespodziewanie dobrze. Boateng, Nocerino i El Scharaawy nieco spuścili z tonu, ale nie wiadomo jak będą grać w przyszłym sezonie. Przyszły sezon zależy od dzisiejszego meczu ze Sieną. Jeśli Napoli sprzeda Cavaniego to obowiązkiem Milanu będzie zajęcie co najmniej tego drugiego miejsca.
- Arbuzini
- Juventino
@Cabrini_idol
De Sciglio, Abate, Constant - w czym niby te boki są gorsze od naszych: Lichtsteiner, Asamoah, DC/Isla? Ja tam nie widzę przepaści i powiedziałbym, że tutaj jesteśmy na podobnym poziomie co Milan.
Milan nie ma kasy? Ile ojro wydał Marotta żeby stworzyć najsilniejszy środek pomocy we Włoszech i jeden z lepszych na świecie? Niecałe 15 mln E licząc transfer Vidala z bonusami oraz opłatę dla Machesteru za Pogbę.
Jeśli Milan rzutem na taśmę zdobędzie 3. miejsce to Łysy w lecie na pewno będzie miał pełne ręce roboty. Moim zdaniem Rossoneri zaprezentowali się całkiem nieźle w Lidze Mistrzów i gdyby mieli lepszego trenera/lepszą obronę mogliby przejść Barcelonę. Nie lekceważyłbym ich. My też mamy sporo do poprawienia.
@Crunny
Pomoc złożona z Montolivo, Hernanesa i wspierającego ich jakiegoś rzeźnika może być bardzo silna. Transfer Brazylijczyka jest jednym z tych, których obawiam się najbardziej w kontekście wzmocnień Milanu.
De Sciglio, Abate, Constant - w czym niby te boki są gorsze od naszych: Lichtsteiner, Asamoah, DC/Isla? Ja tam nie widzę przepaści i powiedziałbym, że tutaj jesteśmy na podobnym poziomie co Milan.
Milan nie ma kasy? Ile ojro wydał Marotta żeby stworzyć najsilniejszy środek pomocy we Włoszech i jeden z lepszych na świecie? Niecałe 15 mln E licząc transfer Vidala z bonusami oraz opłatę dla Machesteru za Pogbę.
Jeśli Milan rzutem na taśmę zdobędzie 3. miejsce to Łysy w lecie na pewno będzie miał pełne ręce roboty. Moim zdaniem Rossoneri zaprezentowali się całkiem nieźle w Lidze Mistrzów i gdyby mieli lepszego trenera/lepszą obronę mogliby przejść Barcelonę. Nie lekceważyłbym ich. My też mamy sporo do poprawienia.
@Crunny
Pomoc złożona z Montolivo, Hernanesa i wspierającego ich jakiegoś rzeźnika może być bardzo silna. Transfer Brazylijczyka jest jednym z tych, których obawiam się najbardziej w kontekście wzmocnień Milanu.
- juventussek
- Juventino
Constant najlepszy gracz na globie 
- Crunny
- Juventino
Na globie nie, ale przecież piszę o Serie A, a w drugiej części sezonu Constant był jednym z najlepszych lewych obrońców całej ligi (jeśli nawet nie był najlepszy). Kibice Milanu są bardzo zadowoleni z jego gry, po ustawieniu go na lewej stronie obrony. W obu meczach z nami był zresztą jednym z najlepszych na boisku.juventussek pisze:Constant najlepszy gracz na globie
- Cabrini_idol
- Juventino
1 : 0 dla SIeny,
0 : 2 dla Fiory
Panie boze niech tak zostanie

- grande amore
- Juventino
Co sie dzieje w Sienie...
1:0 dla gospodarzy po 25 minutach, poki co...
Edit: Cabrini mnie ubiegl :-P

Edit: Cabrini mnie ubiegl :-P
Juve, storia di un grande amore 
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda

------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ehm. Uderzyłeś sie w głowę?Cabrini_idol pisze:1 : 0 dla SIeny,
Nie moze tak zostać pod zadnym pozorem.
Fiora nie moze byc w LM bo znowu stracimy pkt w rankingu, a Jo-Jo MOZE zostac przekonany o pozostaniu we Florencji.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Cabrini_idol
- Juventino
0:3 Fiora prowadzi. Wynik rostrzygniety.
Teraz wszystko w nogach graczy Sieny. Oby dowiezli zwyciestwo albo remis
Nie interesuje mnie sila Seria a tylko Juve. A Milanu nie lubie tak jak interu napoli czy romy
Teraz wszystko w nogach graczy Sieny. Oby dowiezli zwyciestwo albo remis
iltalismano pisze:
Ehm. Uderzyłeś sie w głowę?
Nie moze tak zostać pod zadnym pozorem.
Nie interesuje mnie sila Seria a tylko Juve. A Milanu nie lubie tak jak interu napoli czy romy

Ostatnio zmieniony 19 maja 2013, 21:20 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

- filippo
- Juventino
Czułem przed meczem, że pewność siebie (bufoniasta) Allegriego i Gallianiego przed ty meczem zostanie ukarana. Niezależnie od tego jak się skończy ten mecz, wspomniani przeze mnie panowie już mają pełne gacie.Cabrini_idol pisze:1 : 0 dla SIeny,
A Galliani na kolanie pewnie już liczy potencjalne straty z tytułu braku udziału Milanu w CL
forumowy ujadacz
- Crunny
- Juventino
Tak jak pisałem - z jednej strony brak Milanu w LM to dobrze, bo nie wzmocnią się tak, by nam zagrozić, a z drugiej to tragedia dla Serie A, bo Inter i Milan to w tej chwili najlepiej rozstawione zespoły w europejskich pucharach. Może się okazać, że Juve będzie losowane z trzeciego koszyka, a Napoli i Fiorentina z czwartego. Przynajmniej w przypadku braku awansu Milanu mielibyśmy większe szanse na drugi koszyk ;]
- Osgiliath
- Juventino
Milan bez LM to Milan z dużo mniejszym hajsem a przez to z ograniczonymi transferami (oby) - to mnie cieszy. Fajnie, że posucha Violi się skończy, choc wtedy już chyba zapomnimy o Jojo a i moga się jeszcze wzmocnić, więc w następnym sezonie będzie ciekawie.
I tak szkoda mi Sieny i będe trzymał za nich kciuki, a teraz oby dotrwali...
I tak szkoda mi Sieny i będe trzymał za nich kciuki, a teraz oby dotrwali...
- ewerthon
- Juventino
Nie, nie, nie, ja nie chce Fiorentiny w LM. Montella robi postępy, ale to nadal żółtodziób i zderzenie w takimi wielkimi rozgrywkami może okazać się dla nich katastrofalne. A Milan jak trafi do LE, to oleję ją szybko i skupi się na Serie A, gdzie może nam naprawdę poważnie zagrozić. Poza tym, jeśli Fiorentina wcześniej trafi na Arsenal, bądź jakąś niemiecką drużynę w kw. to jest praktycznie bez szans, nie to co Rossoneri.
Niech Milan nabija punkty w LM, a traci w Serie A, dlatego mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj wygrają.
Niech Milan nabija punkty w LM, a traci w Serie A, dlatego mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj wygrają.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Brawo. Jeden człowiek myslący rozsądnie.ewerthon pisze:Nie, nie, nie, ja nie chce Fiorentiny w LM. Montella robi postępy, ale to nadal żółtodziób i zderzenie w takimi wielkimi rozgrywkami może okazać się dla nich katastrofalne. A Milan jak trafi do LE, to oleję ją szybko i skupi się na Serie A, gdzie może nam naprawdę poważnie zagrozić. Poza tym, jeśli Fiorentina wcześniej trafi na Arsenal, bądź jakąś niemiecką drużynę w kw. to jest praktycznie bez szans, nie to co Rossoneri.
Z cała nie-miłościa do Milanu. Niech beda w LM. Lepsze to dla nas w kontekscie zakupu Jo-jo, przyszłego sezonu w Serie A i rankingu UEFA.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Buffalo
- Juventino
@ewerthon - nie ma LM -> nie ma wielkich pieniedzy -> nie ma wielkich transferów. Tak do tego tez mozna podejsc. A LE to mozliwe dalekie, egzotyczne wyjazdy, watpie zeby Milan olal sprawe tak jak zrobilo to Napoli. A tak w ogole, ostatnia i najwazniejsza kwestia - patrzmy na siebie! Forza Juve! Tak dla Violi w LM
Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.