Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 10:05

jakku1 pisze:Tevez byl swego czasu bardzo blisko Milanu i dziwie sie, mowiac szczerze, ze teraz Mediolanczycy po raz kolejny nie probuja go wyciagnac. Chyba, ze Galliani - zreszta w swoim stylu - zamierza dzialac z zaskoczenia i po cichu.
Kogo jak kogo, ale napastników Milanowi raczej nie potrzeba. Mają ich trochę, i to klasowych.

:plflag: :juveflag: :plflag:
Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 11:29

Nie wiem.. jakoś mi tutaj nie pasuje ten gorący temperament Teveza. To taki Cassano tyle że z Argentyny.. Umiejętności ma, ale z głową zawsze coś było nie tak (w United było jeszcze chyba z nim ok, ale potem coś w City mu odwaliło). Nie wiem dlaczego ale wolałbym Higuaina i może tego Joveticia (o ile jest taka możliwość). W każdym razie Tevez byłby dużym wzmocnieniem przy naszym miernym ataku.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 13:56

Dolce Vita pisze:Oczywiście do tego mam nadzieję na sprowadzenie Igły. Argentyński duet mógłby nieźle namieszać.
To byłoby coś mega, zupełnie inny level. Nasz atak - z formacji, będącej najsłabszym punktem zespołu - stały się prawdopodobnie największym naszym atutem.

Ale chyba w jednym okienku nie stać nas na obydwu Argentyńczyków. Konkurencja transferowa też nie przepuści takiej okazji. A ich pensje też nie są przecież małe (w dodatku zapominajmy o 4.5 mln dla Llorente).

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 15 razy

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 14:09

Fajnym duetem byłby nie tylko Tevez - Higuain, ale też Tevez - Llorente. Jeden wysoki, świetnie grający głową, zgrywający górne piłki, a drugi niski, ale zwrotny, potrafiący minąć rywala i huknąć z dystansu.

Jeśli Tevez jest opcją realną, to musimy zrobić wszystko, aby do nas przeszedł. Gościu o posturze Miccoliego, ale silniejszy, lepszy technicznie, bardziej kreatywny i do tego Argentyńczyk, a ta nacja świetnie odnajduje się we Włoszech. W Serie A walczyłby pewnie z Cavanim i Balotellim o tytuł króla strzelców.

Niestety wydaje mi się, że podobnie jak Ibra to tylko nierealne wymysły prasy. Atak Tevez, Llorente, Higuain to już marzenie, ale wtedy nie potrzebowalibyśmy już nikogo z obecnych napastników (tzn. jeden mógłby zostać jako rezerwowy).

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 14:33

Crunny pisze:Fajnym duetem byłby nie tylko Tevez - Higuain, ale też Tevez - Llorente. Jeden wysoki, świetnie grający głową, zgrywający górne piłki, a drugi niski, ale zwrotny, potrafiący minąć rywala i huknąć z dystansu.

Jeśli Tevez jest opcją realną, to musimy zrobić wszystko, aby do nas przeszedł. Gościu o posturze Miccoliego, ale silniejszy, lepszy technicznie, bardziej kreatywny i do tego Argentyńczyk, a ta nacja świetnie odnajduje się we Włoszech. W Serie A walczyłby pewnie z Cavanim i Balotellim o tytuł króla strzelców.

Niestety wydaje mi się, że podobnie jak Ibra to tylko nierealne wymysły prasy. Atak Tevez, Llorente, Higuain to już marzenie, ale wtedy nie potrzebowalibyśmy już nikogo z obecnych napastników (tzn. jeden mógłby zostać jako rezerwowy).
Prawda jest taka, ze to by było więcej niż bajka ale wątpię, że stać nas na utrzymanie pensi 4,5-LL , kolo 5-igly i 6-7-dla teveza... Ale taki atak plus któryś z naszych obecnych to było by piękne...

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Padoin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 14:36

Zaczyna się... Tevez nie bo rozwali szatnie.. :lol: maskara, przecież to nie Balotelli..czy nawet wasz ukochany Zlatan, też strasznie zrównoważony. Jeśli ma być rewolucja w ataku (a powinna) to Tevez za małe pieniądze jest mile widziany, najlepiej z Higuainem :P ...
Ciekawe czy zrobimy pożytek z tego mercato, hue hue.

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 15:12

Moim zdaniem w to mercato powinnismy podjac najwieksze ryzyko i pojsc na calosc. Za rok sytuacja bedzie wygladac bardziej skomplikowanie, Pirlo bedzie mial 35 na karku, Barzagli tez moze nie grac juz tak po profesorsku jak robi to obecnie, a i Gigi mlodszy nie bedzie. Moze sie okazac, ze potrzebowac bedziemy zmian w trzonie druzyny, gdzie polsrodki absolutnie nie wchodza w gre.

Szwambrania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 15:31

Nie rozumiem tej podniety Higuainem, facet nigdy nie pokazał nic w LM (strzelił tam w życiu 8 bramek, i to takim ekipom jak FC Zurich, czy Dinamo Zagrzeb (raz tylko mu się udało z Milanem)), z Borussią miał z tego co pamietam jeden strzał w 4 meczach.
W lidze hiszpańskiej strzelał w kończącym się sezonie tylko przeciętniakom-słabeuszom (13 bramek, 10 drużyn którym strzelał, z czego 5 z tych drużyn zajmuje ostatnie miejsca w tabeli, a najlepsza ekipa na koniec zajęła 6 miejsce), no z czym do Juve?
Argument, że u nas miałby mu kto podawać i by zrobił 25 bramek w lidze i 10 w LM? xD
A w Realu to co?
W pomocy gra tam Ozil, Modrić, Di Maria, Ronaldo też gra bardzo pod drużynę, X. Alonso potrafi wrzucać piłki na miarę Pirlo, no pełen wachlarz możliwości, równie wielki jak nie większy od Juve, i co?
I nic.
Mam nadzieje, że Higuain nie przejdzie, z miłą chęcią bym przyjął Teveza albo Jowe oraz Diamantiego (no i z nowych naturalnie jeszcze LL).

LL, Jowe/Tevez, Diamanti, Mirek, Matri/Q i starczy.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 15:38

niestety Szwambaria ale Marotta juz zarzucil sieci na Higuaina i raczej przyjdzie, moze i nie strzelil zbyt wiele w LM ale sredniakiem nie jest widac po jego <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, po tm jak biegnie z piłką, czy uderza ze ma bardzo dobrą sprawnosc, kiwnac przeciwnika tez potrafi, odegrac tez, no i potrafi zarowno lewą jak i prawą nogą wykonczyc, wszystko jeszcze przed nim ma dopiero 25 lat nie ktorym sie moze wydawac ze DOPIERO, no wlasnie! zaczal szybko przygode z Realem i juz w wieku 19 lat gral prawie że regularnie w Realu, klubie ktory moze miec kazdego napastnika bo ich stać.

A co do jego slabej formy to cóż..może to ten sam przypadek co z Pirlo ktory na koniec przygody z Milanem naprawde gral ladną padake a u nas całkowicie odmieniony, widać bylo chęć do gry..poprostu potrzebowal zmiany otoczenia, Higuain byc moze tez tego potrzebuje.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 15:41

Dolce Vita pisze: Kogo jak kogo, ale napastników Milanowi raczej nie potrzeba. Mają ich trochę, i to klasowych.
No wlasnie mnie to zastanwia. Wydaje mi sie, ze z Milanu odejdzie Robinho w tym okienku. Zostanie trojka Pazzini, Balotelli, Szarawy (+ ewentualnie Niang). I tutaj dalej wszystko zalezy od nowego trenera Milanu. Jesli dalej Mediolanczycy beda grali 433 to jasne jest, ze przyjdzie raczej ktos lewonozny, na prawy atak (interesowali sie Iliciciem i Yarmolenką). Jesli jednak nowy trener zmieni taktyke Milanu, na 41212 albo 442 to uwazam, ze transfer kogos takiego jak Tevez jest mozliwy.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 16:38

http://www.calciomercato.com/mercato/te ... erm-215565

Tevezowi podobają się francuskie kluby :smile: Jak dla mnie możemy wybić go sobie z głowy, bo wiadomo że tam dostanie lepszą pensję.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 16:50

Kucharius1 pisze:Tevezowi podobają się francuskie kluby :smile: Jak dla mnie możemy wybić go sobie z głowy, bo wiadomo że tam dostanie lepszą pensję.
Tevez zostal nam zaproponowany przez jego agenta. Przypuszczam, ze taka propozycja zostala rozeslana do wielu klubow, w tym na pewno PSG.

Sa za to ciekawe informacje na temat Joveticia. Podobno chlopak sam bardzo chce trafic do Juve i odrzuca wszystkie inne oferty. Poza tym, Sacchi powiedzial, ze tak naprawde to wszyscy w klubie pracuja teraz nad transferem Czarnogorca a wszystko inne zeszlo na dalszy plan. Conte rzekomo ma swira na punkcie Jojo. Niektore przecieki do prasy moga byc w zwiazku z tym picem na wode, zmierzajacym do odwrocenia uwagi od graczy, ktorymi sie naprawde interesujemy. Sacchi wspomnial tutaj o Higuainie, ale temu zaprzeczaja z kolei inne zrodla.

Agresti dodaje do tego, ze Fiorentina jest zainteresowana Matrim i Quagliarella. Ich wlaczenie w ten deal jest dla nas kluczowe. Sam Montella rzekomo bardziej sklania sie ku Quagliarelli. Pojawiaja sie takze pierwsze oznaki zainteresowania Lichtsteinerem. Do PSG podobno dolaczyl Arsenal. Marchisio i Pirlo z kolei sie nie ruszaja z Turynu.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 16:56

Szwambrania pisze:Nie rozumiem tej podniety Higuainem, facet nigdy nie pokazał nic w LM (strzelił tam w życiu 8 bramek, i to takim ekipom jak FC Zurich, czy Dinamo Zagrzeb (raz tylko mu się udało z Milanem)), z Borussią miał z tego co pamietam jeden strzał w 4 meczach.
W lidze hiszpańskiej strzelał w kończącym się sezonie tylko przeciętniakom-słabeuszom (13 bramek, 10 drużyn którym strzelał, z czego 5 z tych drużyn zajmuje ostatnie miejsca w tabeli, a najlepsza ekipa na koniec zajęła 6 miejsce), no z czym do Juve?
Argument, że u nas miałby mu kto podawać i by zrobił 25 bramek w lidze i 10 w LM? xD
A w Realu to co?
W pomocy gra tam Ozil, Modrić, Di Maria, Ronaldo też gra bardzo pod drużynę, X. Alonso potrafi wrzucać piłki na miarę Pirlo, no pełen wachlarz możliwości, równie wielki jak nie większy od Juve, i co?
I nic.
Mam nadzieje, że Higuain nie przejdzie, z miłą chęcią bym przyjął Teveza albo Jowe oraz Diamantiego (no i z nowych naturalnie jeszcze LL).
Kilka(naście) stron wcześniej pisałem co myślę o Higuainie, no ale te mądre posty zawsze szybko giną w tłumie, jeśli chcesz podyskutować to zapraszam. Coby było śmieszniej wtedy nie było tematu Teveza czy Diamantiego, był Suarez i Ibrahimovic. Jeśli chcesz to z największą przyjemnością wyśmieje Twoich dwóch kandydatów. Powtórzę też, większość ludzie kieruje się emocjami, sympatiami, nie wiem wyglądem zawodnika, jakąś jego wypowiedzią. To wszystko można zmienić, przyjdzie i zacznie strzelać - polubisz go, zrobi operacje plastyczną - spodoba ci się, powie o 31 mistrzostwach - zapomnisz o wcześniejszych fochach. Tymczasem kopia moich wypowiedzi:
Ja myślę, że to jest tak... W Realu jest ktoś taki kto strzela te 30-40 bramek, na którym też spoczywa ciężar gry, on strzela i strzelają inni. Ci inni strzelają swoje, może nie grzeszą kosmiczną skutecznością, ale coś tam strzelają, asystują. Jeśli "nie przeszkadzają" Ronaldo, on strzela, oni też są chwaleni i wtedy to są tak zwani napastnicy z najwyższe półki, kiedy wszystko gra. Real gra wtedy cudnie. Jeśli Ronaldo obniża loty, przeciwnik spina poślady, to wtedy bardziej patrzy się na tych, którzy są wokół niego i wtedy gdy oni grają swoje, to co zwykle, raz strzelą, raz nie strzelą, raz rzucą jakąś fajną piłkę etc., a wyniki są średnie to wszyscy i oni są słabo oceniani. Do czego zmierza mój bełkot? Mając w zespole Ronaldo trudno jest być tak wybijającym się piłkarzem, aby cię wychwalali na co dzień, bo jeśli zagrasz dobry mecz to w kolejnym on strzeli cztery bramki i już nikt o Twoim dobrym meczu nie będzie pamiętał.

Higuain to klasowy, świetny napastnik. Może ten sezon nie jest dla niego najbardziej udany, ale byli i tacy co mieli jeden dobry sezon i się kończyli, on ma jeden słabszy. Myślę, że wiele osób, zwłaszcza u nas na forum, ocenia go przez pryzmat meczów z Borussią, gdzie no nie był w najlepszej dyspozycji. I przychodzi temat, że z nim negocjujemy, wszyscy niezadowoleni, no bo jak to tak brać odpadki z Realu i to bez formy. Polecam obejrzeć jego wyczyny z poprzednich lat i skonfrontować to z tym co w najlepszych latach wyprawiali Matri, Giovinco, Vucinic czy Quagliarella, a potem zacząć pitolić.

Gratis: http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=43129
jackop pisze:@szczypku, jest też druga strona medalu. Higuain jeszcze nigdy w profesjonalnej piłce (znaczy, od kiedy trafił do Realu) nie był tym, kogo oczekujemy, czyli mistrzem potrafiącym zrobić różnicę w pojedynkę.
ewerthon pisze:@szczypek - dorobek Higuaina w lidze jest naprawdę imponujący. Facet ma smykałkę do strzelania goli w Hiszpanii, jednak według mnie, tego TOP PLAYERA ściągamy w 90% po to, by osiągnąć sukces w Europie.
Załóżmy, że zawodnicy, którymi się interesujemy to: Suarez, Ibrahimovic i Higuain. Nad dwoma pierwszymi mam być wniebowzięty, ale Argentyńczyk to już nie. Garść statystyk.
Zacznijmy od sezonu 2009/2010. Europa... (Zawodnik - Gole - Asysty - Ilość minut na gola)
Suarez - 2 - 4 - 275 (warto dodać, że to Liga Europejska)
Ibrahimovic - 4 - 2 - 190
Higuain - 2 - 1 - 234

2010/2011:
Suarez - 1 - 3 - 449
Ibrahimovic - 4 - 1 - 163
Higuain - 3 - 0 - 135

2011/2012:
Suarez - nie grał w europejskich pucharach
Ibrahimovic - 5 - 5 - 144
Higuain - 3 - 2 - 167

2012/2013:
Suarez - 4 - 1 - 127 (warto dodać, że to Liga Europejska)
Ibrahimovic - 3 - 7 - 264
Higuain - 1 - 2 - 477.

Tak jak mówiłem, Higuaina najgorszy sezon to sezon obecny. Statystyki potwierdzają. Teraz OCZEKUJĘ WYJAŚNIEŃ dlaczego jako TOP-a (bo tak kwalifikuje się Suareza) mam uważać gościa, który w Lidze Mistrzów strzelił JEDNĄ bramkę?! Który w Lidze Europejskiej strzelił łącznie MNIEJ bramek niż nierzadko krytykowany (bo to przecież nie TOP) Llorente w ciągu jednego sezonu?!

Ibrahimovic ma lepsze statystyki, ale tak naprawdę nie powalają one z nóg aż tak bardzo, dlatego będę się upierał przy swoim zdaniu. Oczywiście zaraz mi ktoś wyskoczy, że Argentyńczyk gra w Realu, tam wystarczy dostawić nogę i gol, no ale kurde chyba szukamy gracza, który w pojedynkę potrafi rozpykać najlepsze zespoły Europy, więc ja chcę zobaczyć mecze, w których w Europie zrobili to czy Szwed czy Urugwajczyk.

Dziękuję za uwagę i proszę nie pierzyć głupot.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 17:26

Szczypek, te statystyki poszczególnych zawodników to dobry argument, któremu nie mogę zaprzeczyć. W sumie sam nie potrafię podać powodów dlaczego Suareza i Ibrę uważam za lepszych snajperów. Może dlatego, że są bardziej efektowni? Jednak nam przecież chodzi głównie o to, żeby ten piłkarz zapewniał zwycięstwa w decydujących meczach, a nie jestem przekonany co do tego, że Higuain taką umiejętność posiada.

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 maja 2013, 17:33

Christian Benteke ładnie wymiata w pierwszym sezonie 20 bramek mimo młodego wieku , tu będzie konkurencja bo jest wielu chętnych.
Higuaina tez nie jestem przekonany do niego zwłaszcza jak widzę jak Conte gra ustawieniem i taka szybka 9 nie pasuje do naszej taktyki jakos go nie widze jako partnera llorente ale wszystko zalezy od cenny za 20 można brac i jego i rodaka choć ja wole zawodników z głodem sukcesu moze mnie ogranych ale głodnych krwi , tak ico usłyszy hymn Lm to od razu mu sie właczy 6 bieg .
Jak bym był Conte to bym naciskał i ściemniał Marco Reus do przyjścia za tego dał bym nawet te 30 milionów ,wiem że to trudna operacja ale co jesteśmy juventus nie można ciągle liczyć darmochę .
hernandez - by zrobic konkurencje w pomocy i wieksza technika, kreatywność za napastnikiem bo mrówka zawodzi

Zablokowany