Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2013, 10:35

Ouh_yeah pisze:Lamela, z tego co pamiętam, kosztował Romę 12 milionów, a przynajmniej tak wszędzie podawano. Teraz na transfermarkt widzę, że 17 :think: Jeśli kosztował ich 17, to nie ma szansy kupić go za rozsądne pieniądze.
według (nie śmiejcie się) FM'a kosztowal Rome 12 mln €, wlazlem w profil Lameli w FM, jego historie i zostal kupiony wlasnie za 12 a nie 17 :prochno:

Padoin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2013, 10:37

Łukasz
Tak, Diamant jest obunożny. Radzę oglądać więcej meczy.
Co do Lameli i Jojo, obaj nie są warci 30 mln.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2013, 10:39

Santos pisze: Muriela można kupić i zostawić w Udine, z Zielińskim spokojnie, narazie zagrał trzy dobre mecze dopiero.
rozegrał 9 meczy, spędził na boisku 319 minut, zaliczyl 2 asysty. 5 razy w wyjsciowym skladzie, 4 mecze z lawki. Całkiem niezly bilans

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2013, 10:40

Bazyliszek pisze:
Santos pisze: Muriela można kupić i zostawić w Udine, z Zielińskim spokojnie, narazie zagrał trzy dobre mecze dopiero.
rozegrał 9 meczy, spędził na boisku 319 minut, zaliczyl 2 asysty. 5 razy w wyjsciowym skladzie, 4 mecze z lawki. Całkiem niezly bilans
Kolega napisał "dobre mecze". To, że ktoś wychodzi na boisko nie oznacza, że gra dobrze.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2013, 10:47

pumex pisze:Matko, jakie tu kwoty padają odnoście Lameli. 20-23 mln max... :doh: Ja bym go nie chciał za 15mln. Zawodnik płaczliwy, obrażalski, podobnie jak Giovinco charakterem kompletnie niepasujący do obecnego Juve. Ni to pomocnik, ni napastnik, bez jakichkolwiek walorów defensywnych, trochę jeździec bez głowy. Dajcie spokój...
nie zauwazylem zeby byl placzliwy no chyba tylko wtedy gdy gral z Juve, widac ze chlopak ambitny i chcial sie pokazac, jezdziec bez glowy? nie powiedziałbym, dla mnie jezdzcami bez glowy są pilkarze bazujący tylko i wyłącznie na szybkości (Krasic, Lennon) a Lamela owszem jest szybki, tylko ze w przeciwienstwie do Krasica ma wiekszy talent pilkarski, lepsza technike, lepszy drybling dzieki czemu bez trudu łamie szyki obronne rywala.

matimat1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2013, 10:58

Tylko Juventus!
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2013, 11:05

Pojawiły się ploty, że gadamy z Sampą o kilku młodzianach naszych. Chciałbym zobaczyć w przyszłym sezonie naszych młodzianów na poziomie SerieA. Miałem nadzieję, że uda ich się upchnąć wszystkich (większość) w Sassuolo gdzie mieliby najwięcej szans na grę. Leali, Berardi (:pray: ), Boakye... Może Marrone i Gabbiadini (mi się gra tego chłopaka podoba - Moim zdaniem coś z niego będzie)... Może Sorensen... Ciekawe, czy daliby radę utzrymać się w SerieA :think:
Łukasz pisze:
Bazyliszek pisze:Lamela jest bardziej wart tych 30 mln niz Jovetic..
A Diamanti jest obunożny.
Hmmm... Ja coś tam kojarzę jakieś jego gole zdobyte prawą nogą zza pola karnego... :doh: Nie chce mi się szukać, ale jestem pewien, że kilka takich rypnął w życiu...

Lamela i Jovetić to porównywalni zawodnicy moim zdaniem - obaj jednak to półka niżej niż Higuain. Wiem, że wiele osób uwielbia JoJo, ale ja za nim nie przepadam. Takie ciepłe kluchy jak Matri... Nie widzę sensu wymiany Czarnogórców - na przestrzeni ostatnich kilku sezonów grają porównywalnie (choć oczywiście sinusoidalnie i koniunkturalnie)... A na pewno nie za 30milionów...
matimat1 pisze:http://transfery.przegladsportowy.pl/Pi ... 1,972.html

Co wy na taką transakcję?
Nie bardzo...
Chociaż gdyby dali Modricia :think:
Ostatnio zmieniony 15 maja 2013, 11:06 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2013, 11:05

dadzą 10-15 mln i moze isc, znacząco obnizyl loty w stosunku do ubieglego sezonu, wiekszosc bramek bądź groźnych kontr padało od jego zabaw z piłką w środku pola, jedyne czego bedzie mi brakowac po nim to stalych fragmentow z tego sezonu, ktore znacznie ulatwialy nam wtedy mecze, gdy nam nie sżło. Ale odejscie Pirlo musialoby sie wiązać z przyjsciem jakiegos powazniejszego registy

btw Jovetic wraz z obcięciem kudłów stracil jakby skilla? :prochno: w tych kudłach ala Puyol lepiej wymiatał

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2013, 11:16

Padoin pisze:Łukasz
Tak, Diamant jest obunożny. Radzę oglądać więcej meczy.
Obiecałem sobie, że nie będę z Tobą dyskutował, ale tym razem zrobię wyjątek. Diamanti jest tak obunożny jak Robben. End of transmission.
Bazyliszek o Lameli pisze:nie zauwazylem zeby byl placzliwy no chyba tylko wtedy gdy gral z Juve
Oj jest, uwierz mi :wink:
yanquez pisze:Pojawiły się ploty, że gadamy z Sampą o kilku młodzianach naszych
Gadamy też o Polim. Za każdym razem, gdy o nim słyszę mam w żołądku 'you can dance' :x

Obrazek
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2013, 11:44

pumex pisze:Matko, jakie tu kwoty padają odnoście Lameli. 20-23 mln max... :doh: Ja bym go nie chciał za 15mln. Zawodnik płaczliwy, obrażalski, podobnie jak Giovinco charakterem kompletnie niepasujący do obecnego Juve. Ni to pomocnik, ni napastnik, bez jakichkolwiek walorów defensywnych, trochę jeździec bez głowy. Dajcie spokój...
Faktycznie przesadziłem ale sugerowałem się kwotą jaką Roma zapłaciła a wg goal 20mln :prochno:

Nie ma szans na wyciągnięcie go za 15 :think:

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2013, 12:17

Nie mamy pieniędzy na odejście Pirlo. W takiego Verrattiego (albo ofensywnego pomocnika) trzeba by zainwestować konkretne pieniądze. A z perspektywy Realu zakontraktowanie Andrei to kiepski interes. To geniusz, ale wiekowy, a tam ma kto grać w środku.

Co do kwestii Vucinić-Jovetić. Młodszy jest szybszy.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2013, 12:37

Tymczasem Marotta powrócił na sampdorianą ziemię i dokonuje tam pewnych ustaleń ws. Polego i Obianga. Żeby nie było tak jak z Deschampsem. Conte zostanie?

Wiadomością, która dodaje trochę więcej otuchy jest zainteresowanie lewym obrońcą Lille, Lucasem Digne.

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 maja 2013, 12:58

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 15 maja 2013, 12:58

matimat1 pisze:http://transfery.przegladsportowy.pl/Pi ... 1,972.html

Co wy na taką transakcję?
Di Maria i Igła z naszą dopłatą 30 milionów i możemy się zgodzić ;)

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 maja 2013, 13:01

Z newsa nic konkretnego nie wynika. Jeśli wyciągać jakieś wnioski to Marotta bardziej zainteresowany jest żeby w Sampdorii ogrywać zawodników niż ich z niej ściągać.

Osobiście nic do Obianga nie mam. Na pewno byłby sporym wzmocnieniem i mógłby przejąć pałeczkę po Pirlo. Poli lepiej broni niż atakuje więc żaden z niego regista. Na zmiennika b2b też go nie potrzebujemy, bo mamy Pogbe, Gacka oraz Asamoaha. Nie wiadomo co z Islą.

Co zaś się tyczy młodych bocznych obrońców z LigĘ to ja niezmiennie mam jednego faworyta i jest nim Aurier. Zresztą zarówno on, jak i Digne są chyba jeszcze za słabi żeby być podstawowymi zawodnikami Juventusu.

Zablokowany