Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
baka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2013, 14:04

Orkos pisze:Zamiast czołokopacza Bonery wolałbym ponownie powitać w klubie wypożyczonego Masiego.
Ale równie dobrze mógłby zostać Marrone czy wcześniej przywoływany przeze mnie Sorensen. My chcemy, żeby oni się ogrywali, a do tego muszą grać regularnie więc takiej opcji nie widzę.

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 maja 2013, 14:09

To jest właśnie trochę wnerwiające u Conte. Uczepił się tego schematu i mało kiedy cokolwiek w nim zmienia. Na zespoły w tabeli od 10 w dół spokojnie można rotować. Taki Masi przy normalnej rotacji mógłby rozegrać pełnym kilkanaście spotkań. Tak samo Giaccherini czy Isla. I tak prawie każda bramka idzie środkiem więc to kto jest na skrzydle powiedziałbym nie jest decydujące w naszym zespole.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2013, 14:14

Z darmowych opcji na środek w trzyosobowym bloku najbardziej pasuje Hilton. Tylko on już jest stary i nie ma paszportu EU. Nie mniej gra kolejny bardzo dobry sezon we Francji. Na transfermarkt znalazłem wzmiankę z początku kwietnia, mówiącą o tym, że obserwujemy Chedjou. Bardzo dobry stoper potrafiący grać długie piłki. Nie wiem nawet, czy nie za dobry, jak na nasze potrzeby. Kwota odstępnego też wcale nie byłaby mała, gdyż mówi się o około 12 mln E.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2013, 14:41

Orkos pisze:To jest właśnie trochę wnerwiające u Conte. Uczepił się tego schematu i mało kiedy cokolwiek w nim zmienia. Na zespoły w tabeli od 10 w dół spokojnie można rotować. Taki Masi przy normalnej rotacji mógłby rozegrać pełnym kilkanaście spotkań. Tak samo Giaccherini czy Isla. I tak prawie każda bramka idzie środkiem więc to kto jest na skrzydle powiedziałbym nie jest decydujące w naszym zespole.
Conte już raz tak zrobił i nie dało to zadowalającego efektu. Taki Giaccherini i Padoin to dobrzy są jak mają obok siebie 9-10 zawodników pierwszego składu. Niektórzy natomiast wychodzą z założenia, że na środek tabeli wystarczy jak od pierwszej minuty wybiegną Marrone, Peluso, Giacchierini, Padoin i Beltrame. Wszyscy od miejsc 7-8 w dół położą się przed takim składem i dadzą sobie strzelić dwa gole. :roll:

Masi, Sorensen i Marrone potrzebują pograć te 25 (i więcej) spotkań w lidze, a nie kisić się w Juve grając w 10-12 spotkaniach - w tym 3 w ramach CI.

Obrazek
Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 maja 2013, 14:47

Nie mówię żeby zmieniać cały skład, ale 2-3 zawodników na ogóry spokojnie można zmienić i jakoś na tym nie stracimy.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2013, 15:34

wytłumaczy mi ktoś, co takiego jest w tym Diamantim? Facet tułał się w kwiecie wieku po Livorno, mocarnym WHU i Bresci [']. Facet w wieku 24 lat grał jeszcze w C2, grał w B i nawet D... OK, występ na Euro miał całkiem udany, ale szału tam też nie robił. Naprawdę jest sen pchać się w gościa, który gra na poziomie ... Pepe? Już pomijam fakt, że jego fryzura mnie rozwala, jak go oglądam na boisku :prochno:

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2013, 15:41

Jakby Ci to po "januszowemu" wytłumaczyć... Facet ma lepszy drybling niż wszyscy nasi zawodnicy razem wzięci - po za tym, jak to większość włoskich średniaków, okolice 30 roku życia, to okres kiedy tacy zawodnicy grają najlepiej. No i nasz szalanooki uwielbia sprowadzać zawodników z naszej ligi bo może proponować pierdyliard połówek kart i 30zł za kartę takiego zawodnika.

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2013, 15:44

pan Zambrotta pisze:wytłumaczy mi ktoś, co takiego jest w tym Diamantim? Facet tułał się w kwiecie wieku po Livorno, mocarnym WHU i Bresci [']. Facet w wieku 24 lat grał jeszcze w C2, grał w B i nawet D... OK, występ na Euro miał całkiem udany, ale szału tam też nie robił. Naprawdę jest sen pchać się w gościa, który gra na poziomie ... Pepe? Już pomijam fakt, że jego fryzura mnie rozwala, jak go oglądam na boisku :prochno:
Może u nas myślą , że Diamanti to tzw. "late bloomer" :whistle: Pepe to zamało do 4-3-3 jeśli tanio go ściągną to może być, ale czytając wypowiedzi właściciela Bolonii to pewnie z 10 mln będą za niego chcieli - wtedy to ja podziękuję :stop:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2013, 15:44

Skibil pisze:Facet ma lepszy drybling niż wszyscy nasi zawodnicy razem wzięci
żartujesz sobie? MVP, Vucinić, porównywalni są pod tym względem. Drybling i waleczność to chyba jego atuty, ale nie wiem czy by się wybijał u nas.

Chyba że opchniemy Vucinicia, a sprowadzimy Diamantiego. Poziom porównywalny, +10 fejmu dla ItalJuve, -10 do zadowolenia turyńskich fryzjerów.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2013, 15:45

pan Zambrotta pisze:wytłumaczy mi ktoś, co takiego jest w tym Diamantim? Facet tułał się w kwiecie wieku po Livorno, mocarnym WHU i Bresci [']. Facet w wieku 24 lat grał jeszcze w C2, grał w B i nawet D... OK, występ na Euro miał całkiem udany, ale szału tam też nie robił. Naprawdę jest sen pchać się w gościa, który gra na poziomie ... Pepe? Już pomijam fakt, że jego fryzura mnie rozwala, jak go oglądam na boisku :prochno:
Może masz racje. Przecież skoro Motta grał już w wieku 24 lat w JUVENTUSIE, to dla takiego Diamantiego nie powinno być miejsca. Wielu jest takich piłkarzy, którzy gnietli się w przeciętnych klubach, a mimo wszystko dawali radę w czymś większym. W cale bym nie powiedział, że piłkarsko ustępuje Vuciniciowi, ale na pewno ma coś, czego leniwiec nie ma - serce do gry. A jeżeli porównujemy go do Pepe, to już w ogóle klasa wyżej.
Nie zdziwiłbym się gdyby to on był naszą podstawową '10', tudzież prawym skrzydłowym w 4-3-3. Jeżeli kupujemy go nawet tylko na ławkę, to inne kluby będą mogły nam pozazdrościć takiego rezerwowego.
TAK dla Diamantiego.

Obrazek
Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2013, 15:46

Zgadzam się...po co brać kolejnego gracza na poziomie Vucinica czy Pepe to bez sens...co do fryzury , zawsze mozna w szatni dobry chrzest przygotowac :prochno: ale mam nadzieje ze nie przejdzie do nas.

Moze jakas niespodzianka będzie w okienku i kupia zawodnika ofensywnego ktory sam potrafi z przodu zasiać strach....Diamanti na pewno takim zawodnikiem nie jest

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2013, 15:53

pan Zambrotta pisze:Facet w wieku 24 lat grał jeszcze w C2, grał w B i nawet D... OK
Sam zauważyłeś, czas przeszły
pan Zambrotta pisze:Występ na Euro miał całkiem udany, ale szału tam też nie robił. Naprawdę jest sen pchać się w gościa, który gra na poziomie ... Pepe? Już pomijam fakt, że jego fryzura mnie rozwala, jak go oglądam na boisku :prochno:
Nie wiem czy miałeś okazję oglądać tego Włocha w rozgrywkach ligowych, poza meczami z Juve. Gościu ma świetnie ułożoną lewą nogę, ciężko go przewrócić, a co byłoby nowością dla napastników Juve, potrafi dryblować biegnąc środkiem pola. Oczywiście, że jest sens wydać na tego pana pieniążki, jednak nie więcej jak 8-9 mln euro. On, albo Ilicić+Higuain i atak zaczyna już wyglądać. O Armeńcu z Doniecka się nie wypowiadam, bo nie sądzę, aby Giuseppe miał zamiar, aż tak szastać kasą

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2013, 16:02

Kucharius1 pisze:Atalanta jest zdesperowana by zatrzymać Bonaventurę, ale wszystko wskazuje na to że piłkarz trafi do większego klubu w Italii.
Hmm.. to ciekawe, bo ja czytałem chyba we trzech czy czterech źródłach, że jest blisko podpisania nowego kontraktu do 2017 roku.

Diamanti mało mnie rajcuje. Transfer na dopełnienie - tak go traktuję. Jedna noga służy mu tylko do podpierania się, a ogólna klasa sportowa nie jest wyższa niż Vucinicia. Wpierw powinniśmy skupić się na zawodnikach o 2-3 klasy lepszych.

Obrazek
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2013, 16:08

pan Zambrotta pisze:
Skibil pisze:Facet ma lepszy drybling niż wszyscy nasi zawodnicy razem wzięci
żartujesz sobie? MVP, Vucinić, porównywalni są pod tym względem. Drybling i waleczność to chyba jego atuty, ale nie wiem czy by się wybijał u nas.
Ilość udanych dryblingów wg. whoscored:

Vucinić - 1.2
Pirlo - 1.2
Vidal - 0.6
Marchisio - 0.8
Diamanti - 2.8

Facet zagrał wyśmienity sezon i byłby dla naszego ataku sporym wzmocnieniem.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 maja 2013, 17:29

Skibil pisze: Ilość udanych dryblingów wg. whoscored:
jak czytam takie wypowiedzi, to ręce opadają. Rok temu alina przekonywał ze estigarribia na lewej flance nie jest zły, bo na whoscored miał niezle statsy. Randze nie traktować ten portal jak wyrocznie, tylko traktować w formie ciekawostki.

Zablokowany