Mercato (2012-2014)
- Piti
- Juventino
Lol slyszeliscie? Alex Ferguson powiedzial w wywiadzie, ze Rooney poprosil go o wystawienie na liste transferową, oj będzie się działo w tym oknie transferowym :C Nie mowie ze Rooney nas zasili, ale raczej PSG moze sie o niego pokusic, a w przypadku przyjscia Rooneya, Ibra moglby miec otwartą droge do nas.
- Orkos
- Juventino
Tu nie o to chodzi. Każdy zawodnik po dłuższej nieobecności kaleczy. Jak Chiellini wrócił po kontuzji to był bardzo niepewny i dawał się często objeżdżać jak dziecko. Po długiej przerwie w przypadku Storariego nie mogło być inaczej. Gdy grał regularnie to świetnie bronił, a teraz gdy wchodzi na praktycznie mecze bez znaczenia i to po okresie tygodni czy miesięcy bez gry ma bronić jak regularny Buffon?strong return pisze: Że jest dobrym duchem drużyny? No to fajnie, zostawmy też De Ceglie, gdyż jest wychowankiem, a te gole, które może zawalić, bądź ewentualnie zawalić, to wpuścimy sobie w koszta, bo przecież i tak jesteśmy faworytem rozgrywek w SerieA na 2013/2014, i to nam nie zaszkodzi, a przed LM nieszczęścia będą nas omijać. Wystarczy napastnik, a reszta jakoś bydzie no. :roll:
- Piti
- Juventino
z Joveticem ciekawe, pewnie czeka na oferte z Juve :twisted:jakku1 pisze:Rooney jest na wylocie z Utd. Czyli potwierdza sie to, o czym pisalem pare miesiecy temu.
Wedlug SKY Milan jest blisko pozyskania Ljajicia. Ale to sie kloci z tym, co zapowiedzial Prade w jednym z ostatnich wywiadow.
Nowym trenerem City moze zostac Pellegrini, a wtedy jest pewne prawdopodobienstwo, ze oczy szejkow zwroca sie ku Higuainowi. W sprawie tego transferu Marotta musi sie pospieszyc.
Jovetic podobno odrzucil propozycje Arsenalu.
- jareckik
- Juventino
Ibra musi sam otworzyć furtkę rezygnując z połowy wynagrodzenia, w co kompletnie nie wierze...Bazyliszek pisze:Lol slyszeliscie? Alex Ferguson powiedzial w wywiadzie, ze Rooney poprosil go o wystawienie na liste transferową, oj będzie się działo w tym oknie transferowym :C Nie mowie ze Rooney nas zasili, ale raczej PSG moze sie o niego pokusic, a w przypadku przyjscia Rooneya, Ibra moglby miec otwartą droge do nas.
- strong return
- Juventino
Ma bronić tak by nie w każdym meczu/znacznej większości meczów z jego udziałem nie pachniało chociaż raz bramką na spotkanie, przy jego wydatnym współudziale po niepewnej intewencji. Jak Buffon miał kontuzje, a Manninger czasem też wchodził za Storariego, to Austriak radził sobie lepiej. Tyle. Tak, uważam, że drugi bramkarz może być pewniejszy niż teraz Storari, a dwa i pół sezonu temu, to odpadliśmy w grupie LE z Lechem Poznań.Orkos pisze: ma bronić jak regularny Buffon?
Ostatnio zmieniony 12 maja 2013, 20:43 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
No to sprzedajmy go, sprowadźmy innego bramkarza, który będzie siedział przez cały sezon na ławce, a jak będzie miał zagrać kilka spotkań w Pucharze to nie będzie miał prawa się pomylić, bo skoro Marco nie ma takiego prawa (a ja jego błędów się nie dopatrzyłem...) to inny też niech nie ma. Jakie masz propozycje na zmiennika Buffona? Oł_Je szukałby takiego będącego top3 albo chociaż top5 w Italii także nieco Ci się zawęża grono, ale wierzę, że sobie poradzisz. Czekam.strong return pisze:Wiem, że są rzeczy, które się fizjologom nie śniły, ale jednak ten dziwny pocisk po Oł_Je naprawdę mnie dziwi. Co odróżnia w większości przypadków mecze z udziałem Storariego? To, że po jego niepewnej interwencji padnie gol, albo i nie padnie, ale za to jest dosyć gorąco. On jest gorszy aktualnie niż Manninger zastępujący Buffona, więc o co chodzi?
Poproszę o 4 takie sytuacje z tego sezonu i 4 z poprzedniego. Konkretnie mi napisz w którym meczu i w którym momencie to było. Wtedy przyznam Ci rację.strong return pisze:Ma bronić tak by nie w każdym meczu/znacznej większości meczów z jego udziałem nie pachniało chociaż raz bramką na spotkanie, przy jego wydatnym współudziale, niepewnej intewencji.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Szczypek teraz prosi mnie, żebym mu pokazał gole zawalone przez Storariego, chociaż pamiętam, że przy ostatniej dyskusji on nie uznawał gola z Genoą za ewidentną winę Marco, więc ta wymiana zdań pewnie miałaby podobny przebieg, ale ja odeprę to z innej strony: pokaż mi gola zawalonego przez Islę, oprócz tej ręki co jej nie było, w zasadzie nie ma się do czego przyczepić, super zmiennik, tylko nic nie gra. Pokaż mi gola zawalonego przez Marrone, żaden? No to jakiś top obrońców we Włoszech.
Ja nie szukałbym top 3 albo 5 w lidze, ale takie są opinie. Storari to super bramkarz, tylko jak gra, to akurat szału nie robi, golkiperzy drużyn z miejsc poniżej 10 bronią lepiej.
Storari gra słabo, a że nikt tego nie podnosi w klubie, nie znaczy, że tak nie jest, bo sądząc po krągłościach Pepe na ceremonii też nic nie będzie grał przynajmniej do połowy następnego sezonu i nikt o tym nie mówi.
Ja nie szukałbym top 3 albo 5 w lidze, ale takie są opinie. Storari to super bramkarz, tylko jak gra, to akurat szału nie robi, golkiperzy drużyn z miejsc poniżej 10 bronią lepiej.
Storari gra słabo, a że nikt tego nie podnosi w klubie, nie znaczy, że tak nie jest, bo sądząc po krągłościach Pepe na ceremonii też nic nie będzie grał przynajmniej do połowy następnego sezonu i nikt o tym nie mówi.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Skoro nie możemy znaleźć gola zawalonego przez Marrone to z dużym prawdopodobieństwem możemy przyjąć, że dobrze spełnia on swoją rolę środkowego obrońcy, którego głównym zadaniem jest bronienie dostępu do własnej bramki. Bonucciego dwa sezony temu jechaliśmy z góry na dół, bo zawalał nam gole. Czy to oznacza, że Marrone jest od niego lepszy? Nie, bo Marrone to TYLKO zmiennik. Na pozycji na której występuje Isla oczekuję się czegoś więcej niż "nie zawalenia gola". Zresztą na każdej pozycji czegoś się wymaga, ale jeśli kogoś krytykujemy to to argumentujemy, toteż powiedzenie "Storari jest słaby" mi nie wystarcza. Pytam o przyczyny. Kiedy ja powiem, że "Isla jest słaby" to pokaże Ci spotkania, w których zagrał totalną padakę i wtedy okaże się, że rzeczywiście mogę tak twierdzić, bo są ku temu jakiekolwiek podstawy.Ouh_yeah pisze:Szczypek teraz prosi mnie, żebym mu pokazał gole zawalone przez Storariego, chociaż pamiętam, że przy ostatniej dyskusji on nie uznawał gola z Genoą za ewidentną winę Marco, więc ta wymiana zdań pewnie miałaby podobny przebieg, ale ja odeprę to z innej strony: pokaż mi gola zawalonego przez Islę, oprócz tej ręki co jej nie było, w zasadzie nie ma się do czego przyczepić, super zmiennik, tylko nic nie gra. Pokaż mi gola zawalonego przez Marrone, żaden? No to jakiś top obrońców we Włoszech.
Jakie opinie? Gdzie? Storari to dobry bramkarz, wszyscy pamiętamy co wyprawiał pod nieobecność Buffona. Tylko no mówię, niech on nam zawala kolejne spotkania to się zgodzę, niech odejdzie, bo robi nam źle. Czy tak jest?Ouh_yeah pisze:Ja nie szukałbym top 3 albo 5 w lidze, ale takie są opinie. Storari to super bramkarz, tylko jak gra, to akurat szału nie robi, golkiperzy drużyn z miejsc poniżej 10 bronią lepiej.
Powiedział jakiś pachoł Ouh_yeah...Ouh_yeah pisze:Storari gra słabo, a że nikt tego nie podnosi w klubie, nie znaczy, że tak nie jest
- ewerthon
- Juventino
@Oł_je - Storari zarabia dużo - to fakt. Gra w tym sezonie słabiej - być może. Jednak...
Jakikolwiek podstawowy bramkarz (Pelizzoli, Curci itd.) by do nas nie przyszedł, na pewno będzie "grał"(bo trudno jednoznacznie nazwać zaliczenie kilku spotkań) na podobnym poziomie. Marco nie ma nawet czasu się rozegrać, bo zalicza pojedyncze mecze. A jeszcze do tego, pozycja bramkarza jest u nas nieco "dziwna", bo w Serie A podczas większości spotkań nie ma tam zbyt wiele pracy. Buffon zachwyca tym, że przez kwadrans nie dotyka piłki, a potem wyciąga niesamowity strzał, bo gra REGULARNIE. Dlatego nie należy oczekiwać, że Storari będzie jakoś bardzo pewny w tych swoich interwencjach. Moim zdaniem nie ma co przeginać z tym obcinaniem kontraktów. Bramka to nie jest pozycja na której z sezonu na sezon potrzeba ciągłych zmian. Możemy wywalić Storariego i zatrudnić jakiegoś innego dziadka, który będzie brał grosze. Jednak nie ma pewności, że piłkarz w tych 4-5 meczach sezonu będzie grał dużo lepiej. Kombinowanie jest tutaj niewskazane.
Jakikolwiek podstawowy bramkarz (Pelizzoli, Curci itd.) by do nas nie przyszedł, na pewno będzie "grał"(bo trudno jednoznacznie nazwać zaliczenie kilku spotkań) na podobnym poziomie. Marco nie ma nawet czasu się rozegrać, bo zalicza pojedyncze mecze. A jeszcze do tego, pozycja bramkarza jest u nas nieco "dziwna", bo w Serie A podczas większości spotkań nie ma tam zbyt wiele pracy. Buffon zachwyca tym, że przez kwadrans nie dotyka piłki, a potem wyciąga niesamowity strzał, bo gra REGULARNIE. Dlatego nie należy oczekiwać, że Storari będzie jakoś bardzo pewny w tych swoich interwencjach. Moim zdaniem nie ma co przeginać z tym obcinaniem kontraktów. Bramka to nie jest pozycja na której z sezonu na sezon potrzeba ciągłych zmian. Możemy wywalić Storariego i zatrudnić jakiegoś innego dziadka, który będzie brał grosze. Jednak nie ma pewności, że piłkarz w tych 4-5 meczach sezonu będzie grał dużo lepiej. Kombinowanie jest tutaj niewskazane.
- Nedved1983
- Juventino
Storari to świetny rezerwowy bramkarz. nie robi afery, że siedzi na ławce, można mieć pewność, że w razie czego wejdzie i nie da ciała, jest zgrany z nasza defensywą. a że zdarzy mu się popełnić błąd? Buffonowi także się zdarza, do tego ciężej wejść z ławki nie będąc w ciągu meczowym.
- Kuben
- Juventino
Co do Rooneya, rozmawiałem z fanem ManU (pozdro dla Zambro), On gdzieś wyczytał/zasłyszał, że Real z Manchesterem zaczynają robić podchody pod wymianę Rooney z dopłatą za Ronaldo. W ogóle powątpiewałbym w transfer do P$G. Na zakończenie kariery by sobie dorobić owszem, ale nie w jego wieku...
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- @D@$
- Juventino
Ja nie wiem co niektórych tu czasem nosi by robić sobie problem na siłę. Ciekawy jestem gdzie znajdziemy bramkarza klasy Storariego, który będzie grzecznie dupkował większość sezonu na ławie i cieszył się z 3-5 spotkań w Coppa. :roll: Zgadzam się, że wczoraj puścił jak junior, ale też bez przesadyz taką jazdą. Swoją drogą nie wiem czy jest inny klub z takim bogactwem na pozyzji bramkarza. Arsenal?
Sory @Ouh_yeah, zazwyczaj należysz do tych najsensowniejszych użytkowników, ale brniesz bez sensu a argument z Islą jest śmieszny.
Na pozycji napastnika od lat szukamy okazji i może być tak, że jedyną taką okazją będzie Higuain, przynajmniej w kategorii "top". Jeśli oczywiście Real zrobi nam taką przysługę jak Interowi ze Sneijderem czy Bayernowi z Robbenem.
Rooney? To w ogóle byłaby miazga, ale Anglicy we Włoszech to rzadka historia, więc wątpię.
Aha, czegos nie kumam. Najpierw gadka o topie i jaki to Igła est słaby i mało wzmoni atak, teraz nagle temat "kogo wyłowić ze spadkowiczów" WTF? Raz od święta się jakaś perełka w takim klubie znajdzie, ale bez przesady.

Sory @Ouh_yeah, zazwyczaj należysz do tych najsensowniejszych użytkowników, ale brniesz bez sensu a argument z Islą jest śmieszny.
Na pozycji napastnika od lat szukamy okazji i może być tak, że jedyną taką okazją będzie Higuain, przynajmniej w kategorii "top". Jeśli oczywiście Real zrobi nam taką przysługę jak Interowi ze Sneijderem czy Bayernowi z Robbenem.
Rooney? To w ogóle byłaby miazga, ale Anglicy we Włoszech to rzadka historia, więc wątpię.
Aha, czegos nie kumam. Najpierw gadka o topie i jaki to Igła est słaby i mało wzmoni atak, teraz nagle temat "kogo wyłowić ze spadkowiczów" WTF? Raz od święta się jakaś perełka w takim klubie znajdzie, ale bez przesady.
- SKAr7
- Juventino
Sorrentino ze spadającego Palermo. Agliardi z Bologni. Za rok myślę, że będzie czas dać szansę Lealiemu.szczypek pisze: Jakie masz propozycje na zmiennika Buffona? Oł_Je szukałby takiego będącego top3 albo chociaż top5 w Italii także nieco Ci się zawęża grono, ale wierzę, że sobie poradzisz. Czekam.
Żeby nie było, nie uważam, żeby Marco jakoś niesamowicie zawalał spotkania i nie chcę jego odejścia, ale też to nie jest skała. Inaczej, jedyne co mi w nim przeszkadza, to jego pensja; bo nie jest top 3 w Italii, ani na ten moment nawet top 10.
- sebatiaen666
- Juventino
Ci co z Realu odchodza we wloszech wymiataja, nie tylko we wloszech.
Higuain mimo bardzo mlodego wieku ma super doswiadczenie.
Wy musicie tutaj narzekac bo forum kazdego typu to zbiorowisko roznych typow ludzi wiec sila rzeczy znajda sie mazgaje.
Napewno tekst dzisiejszego dnia to ten ze Storarim bo kazdy o zdrowych zmyslach wie jak ciezko grac w kratke, jak ciezko bym zmiennikiem Buffona, jak Marco wchodzi to gra na wysokim poziomie, raz na rok mu sie zdarzy kiks ale glupota jest oczekiwanie od niego [od czlowieka] tego by nigdy sie nie mylil, mylic to czasami tez sie Buffon myli.
Co do Higuaina to zobaczycie jak facet bedzie strzelal unas, i w LM i seriea.
Wkoncu bedziemy mieli snajpera podobnego do Treze ale jeszcze z lepsza technika.
Ja juz nie moge sie doczekac tego napadu Higuain-Llorente, cos pieknego.
Nie powinnismy juz szukac na sile kolejnego napastnika, jezeli juz to Berardiego lub Boyake/Gabbiadini.
Reszte pieniedzy powinnismy spozytkowac na kogos kto bedzie potrafil przyspieszyc na skrzydle, cos typu Nani, moze Luca Moura jest do wyjecia z Psg?
to byl by dobry transfer na przyszlosc.
Higuain mimo bardzo mlodego wieku ma super doswiadczenie.
Wy musicie tutaj narzekac bo forum kazdego typu to zbiorowisko roznych typow ludzi wiec sila rzeczy znajda sie mazgaje.
Napewno tekst dzisiejszego dnia to ten ze Storarim bo kazdy o zdrowych zmyslach wie jak ciezko grac w kratke, jak ciezko bym zmiennikiem Buffona, jak Marco wchodzi to gra na wysokim poziomie, raz na rok mu sie zdarzy kiks ale glupota jest oczekiwanie od niego [od czlowieka] tego by nigdy sie nie mylil, mylic to czasami tez sie Buffon myli.
Co do Higuaina to zobaczycie jak facet bedzie strzelal unas, i w LM i seriea.
Wkoncu bedziemy mieli snajpera podobnego do Treze ale jeszcze z lepsza technika.
Ja juz nie moge sie doczekac tego napadu Higuain-Llorente, cos pieknego.
Nie powinnismy juz szukac na sile kolejnego napastnika, jezeli juz to Berardiego lub Boyake/Gabbiadini.
Reszte pieniedzy powinnismy spozytkowac na kogos kto bedzie potrafil przyspieszyc na skrzydle, cos typu Nani, moze Luca Moura jest do wyjecia z Psg?
to byl by dobry transfer na przyszlosc.