Premier League

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 09 maja 2013, 09:17

wracając na chwilę do zawieszenia suareza, jako ciekawostkę rzucam link to oficjalnego pisma FA w tej sprawie, czyli decyzji oraz jej powodów
http://www.thefa.com/News/governance/20 ... 7313F.ashx
całość tylko 21 stron :D

@jackop: dobre mecze są wszędzie, oglądałem ostatni mecz tottenhamu z southampton i padaka, poza golem bale kompletnie nie było co oglądać ;]

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2013, 15:53

Bruce Badura pisze:
annihilator1988 pisze:
szczypek pisze:Tak, już widzę jak Conte leci do Manchesteru. Ogar.
Z ####, który wystaje mu przez otwarty rozporek :D Po sezonie Anglicy będą mieli wolnego Szwabinę z Monachium, jest też Van Gaal i Pellegrini. Spoko.
Jest Mou. Przede wszystkim. I to on jest moim faworytem, a nie, jak uważają bukmacherzy, Moyes.
No cóż. Jednak Moyes zostanie przedstawiony jako nowy szkoleniowc United od przyszłego sezonu :P

Obrazek
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2013, 16:27

Ten ,,Szwabina,, z Monachium odchodzi na emeryturę...W United trenował będzie Moyes bo ze słabym zespołem poradził sobie dobrze już nie raz w Premiership.

Bruce Badura

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 maja 2013, 18:58

Everton to nie jest słaba drużyna. Może nie mają tyle kasy i renomy co, choćby, rywale zza płotu, ale co najmniej od kilku sezonów mają w składzie świetnych piłkarzy.

Effe

Bawarczyk
Bawarczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2013, 19:26

Bruce Badura pisze:Everton to nie jest słaba drużyna. Może nie mają tyle kasy i renomy co, choćby, rywale zza płotu, ale co najmniej od kilku sezonów mają w składzie świetnych piłkarzy.
I to jest właśnie zasługa Moyesa :)

Podpisali z nim kontrakt na 6 lat, co oznacza, że chcą kontynuować politykę. To chyba zdyskwalifikowało Mou, bo on pewnie po 2 latach by się znudził i odszedł np. do Milanu :prochno:

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2013, 21:24

http://www.pawelki.com/obrazek,646.html

po tym filmie chce się tylko powiedziec jedno - Conte bądź naszym Fergiem!
Nie zawsze będą zwycięstwa w Lidze, nie zawsze uda się zdobyć trofeum, ale...
aleeee aleee aleee An- to - nio Conte,

poza tym w Bergamo pierwszy raz widzialem zeby to trener tez uspokajał druzyne,.
Z reszta Ci co byli na JS wiedzą jak on jest u nas kochany.

A co do ManU to kibice tej druzyny raczej sa zadowoleni.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2013, 21:35

Sir Alex Ferguson...jak ja go swego czasu nietrawiłem! To był pierwszy trener którego naprawdę nienawidziłem, a to wszystko po pamiętnym półfinale w '99 na Delle Alpi. No bo jak to, Juve nagle nie dociera do finału przez gumożuja i jego ekipę?! W finale kibicowałem oczywiście Bayernowi, który szybko objął prowadzenie, cholernie się cieszyłem że Fergusonowi puchar przejdzie koło nosa aż do ...no właśnie! Po tym finale dłuuugo miałem uraz do ManU, ale z czasem to mineło - chyba wydoroślałem :)
Pomijając gniew tamtego nastoletniego kibica ,SAF należy się szacunek za wspaniałe wyniki oraz wierność klubowi, bo w dzisiejszym futbolu to się nie zdarza.
Trudno stwierdzić czy jest najlepszym trenerem, ale nawet jeśli nie jest najlepszy, to jest zaraz po tym najlepszym ;)
Tak jak większości, i mi będzie go brakowało na ławce. A miałem taką cichą nadzieję, że zdąrzymy się jeszcze zrewanżować za ten '99...no cóż, trudno! Jakoś będę się musiał z tym pogodzić.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2013, 23:55

Trudno sobie wyobrazić kogoś innego na ławce United. Jestem ciekaw, jak poradzi sobie Moyes. I co na taki wybór Ferguson, bo na pewno miał swój udział w wyborze następcy.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 maja 2013, 00:17

Robaku pisze:Conte bądź naszym Fergiem!
Nie zawsze będą zwycięstwa w Lidze, nie zawsze uda się zdobyć trofeum, ale...
Podoba mi się taka idea, ale obawiam się, że Conte po jakimś słabszym sezonie chciałby odejść, bo "pozostaje otwarty na nowe doświadczenia". Ja po tych dwóch mistrzostwach nie wyobrażam sobie Juventusu bez Antonio, zobaczymy za kilka lat, jak to będzie... Mam nadzieję, że wejdziemy jeszcze poziom wyżej i tak się już ustabilizujemy na dłuższy czas. :)

A co do United... Cóż, wszystko się kiedyś kończy. My rok temu pożegnaliśmy Del Piero, a Czerwone Diabły żegnają teraz Fergusona. Na każdą legendę kiedyś przyjdzie pora.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 10 maja 2013, 00:21

francois pisze:Trudno sobie wyobrazić kogoś innego na ławce United. Jestem ciekaw, jak poradzi sobie Moyes. I co na taki wybór Ferguson, bo na pewno miał swój udział w wyborze następcy.
Mnie od razu nasuwa się analogia w postaci Mourinho->Villas Boas, przy czym Andre został zbyt szybko rzucony na głęboką wodę PL.

Moyes to naturalny następca Fergiego. Obaj Szkoci z Glasgow, byli zawodowi piłkarze, znający Wyspy jak własną kieszeń. Stara szkoła angielskiej kopanej dostosowana do współczesnych potrzeb. Od paru ładnych lat powtarzano, że trener Evertonu zawita kiedyś na Old Trafford, no i stało się.

W obu przypadkach, nie sądzę jednak, by uczeń przerósł mistrza.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2013, 11:39

Nie porównujmy Villasa-Boasa, żółtodzioba z ligi portugalskiej z jednym dobrym sezonem na koncie do faceta, który od 11 lat siedzi w Premier League ;)

Zresztą, Portugalczyk też się zaczyna wyrabiać.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2013, 15:07

i kto mi powie ze Serie A to skorumpowana liga? niech zajrzy co sie lepiej dzieje w meczu Chelsea - Aston Villa. Na bank poszła w przerwie meczu walizeczka od wujka Romka, Aston Villa ma pewne utrzymanie w lidze, wiec im nie zalezy a hajsik sie zawsze przyda, skandal.

grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2013, 15:31

A co tam takiego sie wydarzylo, ze obie druzyny graja w 10?

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 maja 2013, 15:46

Benteke odwaliło i tyle. Chelsea tak korumpuje ligę że aż Villa dostał 9 dodatkowych minut na odrabianie strat.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2013, 23:23

Wigan wygrywa Puchar Anglii pokonując $ity w 91 minucie. ;) Mam nadzieję, że spadną z ligi i w kolejnym sezonie LE zagra drużyna z niższej ligi rozgrywkowej.

ODPOWIEDZ