Mercato (2012-2014)
- Robaku
- Juventino
Przychody, rozchody, budzet, wplywy netto, brutto, to ze ktos ma super przychodzy nie znaczy ze nie ma dlugów. Napisalem ligowi potentaci o stabilnych finasach - ja tego nie potwierdzam, bo dlugi ma kazda druzyna chyba oprocz Bayernu i to powazne dlugi ma na pewno i Rela i Barca, a dlug wobec inwestora ma ManU.Kucharius1 pisze:Aha punktujesz 8) Wykaż którą z moich tez obaliłeś ?
- Ty piszesz o długach Barcy, a zapominasz o sytuacji Juventusu. Jeśli tego pragniesz i nie wierzysz mi na słowo, mogę Ci to pokazać w liczbach.
http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/pilk ... 02944.html
To zeszłoroczne zestawienie. Obecne przychody Juve mają wynieść około 260 mln, a to i tak lata świetlne za czołówką. Takiej różnicy finansowej nie odrobimy przez kilka następnych lat.
- Piszesz że Roo odejdzie za 25 mln funtów. Bierzesz pod uwagę wątpliwy fakt że chce odejść ( nie wiesz tego ), natomiast ja uważam że jako kluczowy zawodnik swojej drużyny, strzelający co sezon mnóstwo goli, mający wielki wpływ na grę zespołu, odejdzie dużo drożej. I Ty i ja wróżymy z fusów, ale wydaje mi się że nie ma powodów by Man U sprzedawało swojego napastnika poniżej ceny rynkowej (40 -45 mln euro).
- Co do Twojej wypowiedzi o Manolo , kolega już Ci wyjaśnił jak to było wcześniej z Lewym.
To by było na tyle, nie mam nic do Ciebie, ale w tych kwestiach mam odmienne zdanie.
Poza tym powino se jako źródło :roll:
Co do Manolo - owszem Lewy przyszedl w wieku 22 lat, to i tak slabo wygladaj podobnie jak Manolo do wieku MG, Alaby którzy sa Mlodsi i duzo wiecej osiągneli.
POza tym BVB celuje w inny target zawodnikow, dzisiaj przy ich finansach.
Nie podnosilem rowniez kwestii ceny z Rooney, podnosilem, iż okreslanie ok. 35 mln euro jako bezcen
- Lucas87
- Juventino
Nie przeadzajcie już. Rooney jest piłkarzem klasy Zlatana jeśli nawet nie lepszym. I uważam, iż jego transfer jest mniej realny niż Ibry więc
nic się nie poradzi. Zgadzam się żeby sprzedać napastników tylko kim ich zastąpić przy tak ograniczonym budżecie. Nikt ich nie kupi za cene ustaloną choćby na transfermarkt.de. Dotyczy to innych graczy jak np. Melo. Będzie sukce jak za 5 pójdzie :o .

- Arbuzini
- Juventino
Lucas87 pisze:Nie przeadzajcie już. Rooney jest piłkarzem klasy Zlatana jeśli nawet nie lepszym. I uważam, iż jego transfer jest mniej realny niż Ibry

Zachwycacie się tym Ljajiciem jakby on tak cały sezon kozaczył. Tym czasem on grając dwie pełne rundy strzelił mniej bramek niż Muriel, który pół sezonu zmagał się z kontuzją. Choć cena za Serba może być bardzo kusząca więc zdecydowanie nie mówię "nie". Po prostu nie rozumiem tych peanów.
Pocisnąłbym Palermo o wypożyczenia Ilicicia oraz Munoza. Moglibyśmy wtedy spokojnie posłać Marrone na jakieś wypożyczenie żeby nauczył się grać w roli obrońcy i nabrał doświadczenia. Potencjał jest widoczny, ale jak się nie pchnie tematu to nic z niego nie będzie.
- Principino
- Juventino
Wy tu o Rooneyu a tu Honda z CSKA do wzięcia za darmo. Jest to znacznie lepsze wyjście niż 15-20 mln za Hernanesa, do 3-5-1-1 za Llorente czy innym naszym topem byłby idealny.
- Murzin
- Juventino
Moim zdaniem lepszeraxxxon11 pisze:przy ustawieniu 3-4-3
buffon
barzagli bonnuci chiellini
vidal pirlo pogba marchisio
sanchez muriel
ibra/cavani
sancheza wyp , reszte za many . sprzedac nasz napad zostawiajac moze giovinco i dziekuje
c.ronaldo messi
falcao/rooney
:lol:
- Piti
- Juventino
jak za darmo to czemu nie? przynajmniej fejm w Azji wzrośniePrincipino pisze:Wy tu o Rooneyu a tu Honda z CSKA do wzięcia za darmo. Jest to znacznie lepsze wyjście niż 15-20 mln za Hernanesa, do 3-5-1-1 za Llorente czy innym naszym topem byłby idealny.
- Dolce Vita
- Juventino
Tu się nie ma co śmiać. Dziś popularność w Azji to nie byle jaki kapitał. Nie bez powodu największe firmy futbolu robią tournee po krajach typu Korea, Japonia, Chiny czy inne Singapury.Bazyliszek pisze:jak za darmo to czemu nie? przynajmniej fejm w Azji wzrośniePrincipino pisze:Wy tu o Rooneyu a tu Honda z CSKA do wzięcia za darmo. Jest to znacznie lepsze wyjście niż 15-20 mln za Hernanesa, do 3-5-1-1 za Llorente czy innym naszym topem byłby idealny.

- Rommanov
- Juventino
Pierwszą cześć sezonu cieniował, bo nie grał na swojej pozycji. Montella myślał, że uda się myk jak z Jojo i próbował Ljajicia na cofniętym napastniku w 3-5-2, choć było widać, że mu to nie odpowiada. Zaczął grać na miarę swoich możliwości dopiero po zmianie taktyki. Od meczu z Interem Fiorentina gra 4-3-3, a Adem śmiga po lewej stronie. A wywiadzie po owym meczu powiedział, że w końcu gra tam gdzie czuje się najlepiej i będzie chciał to udowodnić. 11 spotkań, 750 minut, 7 bramek i 3 asysty. Chyba to zrobił?Arbuzini pisze: Zachwycacie się tym Ljajiciem jakby on tak cały sezon kozaczył. Tym czasem on grając dwie pełne rundy strzelił mniej bramek niż Muriel, który pół sezonu zmagał się z kontuzją. Choć cena za Serba może być bardzo kusząca więc zdecydowanie nie mówię "nie". Po prostu nie rozumiem tych peanów.
- Arbuzini
- Juventino
Ok, dzięki za wyjaśnienia. To na bagietę nam gość, który nie potrafi grać w roli cofniętego napastnika?Rommanov pisze:Pierwszą cześć sezonu cieniował, bo nie grał na swojej pozycji. Montella myślał, że uda się myk jak z Jojo i próbował Ljajicia na cofniętym napastniku w 3-5-2, choć było widać, że mu to nie odpowiada. Zaczął grać na miarę swoich możliwości dopiero po zmianie taktyki. Od meczu z Interem Fiorentina gra 4-3-3, a Adem śmiga po lewej stronie. A wywiadzie po owym meczu powiedział, że w końcu gra tam gdzie czuje się najlepiej i będzie chciał to udowodnić. 11 spotkań, 750 minut, 7 bramek i 3 asysty. Chyba to zrobił?Arbuzini pisze: Zachwycacie się tym Ljajiciem jakby on tak cały sezon kozaczył. Tym czasem on grając dwie pełne rundy strzelił mniej bramek niż Muriel, który pół sezonu zmagał się z kontuzją. Choć cena za Serba może być bardzo kusząca więc zdecydowanie nie mówię "nie". Po prostu nie rozumiem tych peanów.
- Zdun
- Juventino
Cavani :twisted:
Idealnie pasuje , do naszego teamu
Chciałbym też Robbena ale to tak jak z Cavanim malo prawdopodobne ze przejda.
Kiedyś dobry ruch w zakupie swietnych obroncow. potem pomocników...czas na napastnikow
p.s nie licze Lorente ( chyba ze jako gwiazda ławki )
Idealnie pasuje , do naszego teamu

Kiedyś dobry ruch w zakupie swietnych obroncow. potem pomocników...czas na napastnikow

p.s nie licze Lorente ( chyba ze jako gwiazda ławki )
- sebatiaen666
- Juventino
Szczerze to ja licze na dobrego napastnika ale bardziej mi sie marzy drugi Pogba ale w napadzie.
Czujecie? czy my markizem sie cieszylismy tak jak Paulem wtym sezonie? no nie, przynajmniej ja cieszylem sie duzo bardziej jak Pogba bramki strzelal.
Gdyby udalo nam sie sprowadzic taki talencik ktory wybuchnie jak francuz to nawet tego top playera nie trzeba, borussia do finalu LM dotarla, Porto kiedys wygralo LM bez top napastnika, mysle ze mit top playera bardziej w tkwi w glowach kibicow, mojej glowie tez, ale tak teraz myslalem nad tym i naprawde tego top playera nam nie trzeba, nam potrzeba szczescia.
Troche nam zaslaniaja obraz nasi napastnicy, bo sa troche sredni ale czy milan kupowal sharawego zmysla ze na bank bedzie top snajperem? nasz problem to to ze nie kupilismy napastnikow dobrych od dwoch lat, kupilismy Giovinco i troche sie przejechalismy, licze ze teraz przyjdzie gracz zdolny, niekoniecznie gwiazda i jakis skrzydlowy i wtedy taki napastnik unas sie narodzi.
Moze to sie wydawa glupie ale wydaje mi sie ze jest troche wtym sensu, musimy poprostu kupic madrze a nie patrzec na higuainy i itp na sile bo to nas tylko w problemy finansowe wprowadzi.
Czujecie? czy my markizem sie cieszylismy tak jak Paulem wtym sezonie? no nie, przynajmniej ja cieszylem sie duzo bardziej jak Pogba bramki strzelal.
Gdyby udalo nam sie sprowadzic taki talencik ktory wybuchnie jak francuz to nawet tego top playera nie trzeba, borussia do finalu LM dotarla, Porto kiedys wygralo LM bez top napastnika, mysle ze mit top playera bardziej w tkwi w glowach kibicow, mojej glowie tez, ale tak teraz myslalem nad tym i naprawde tego top playera nam nie trzeba, nam potrzeba szczescia.
Troche nam zaslaniaja obraz nasi napastnicy, bo sa troche sredni ale czy milan kupowal sharawego zmysla ze na bank bedzie top snajperem? nasz problem to to ze nie kupilismy napastnikow dobrych od dwoch lat, kupilismy Giovinco i troche sie przejechalismy, licze ze teraz przyjdzie gracz zdolny, niekoniecznie gwiazda i jakis skrzydlowy i wtedy taki napastnik unas sie narodzi.
Moze to sie wydawa glupie ale wydaje mi sie ze jest troche wtym sensu, musimy poprostu kupic madrze a nie patrzec na higuainy i itp na sile bo to nas tylko w problemy finansowe wprowadzi.