Serie A 12/13 (35): JUVENTUS 1-0 Palermo [DPL na meczu!] 31!
- pumex
- Juventino
Widzę u siebie pewną małą analogię związaną z tegorocznym scudetto i z poprzednim. Mianowicie pamiętam, że rok temu byłem bardzo, bardzo sceptycznie nastawiony do szans na tytuł, bardziej uwierzyłem po spotkaniu z Palermo na Renzo Barbera. Wczoraj właśnie dzięki wygranej z Palermo zapewniliśmy sobie 31. mistrzostwo.
Ot, takie tam
PS. ponoć Pogbę mają zawiesić dodatkowo na jedną kolejkę (łącznie na 3). Jak to w końcu jest? Wcześniej parę razy czytałem, że gdy sędzia ukarze zawodnika już na boisku, to federacja nie może nałożyć dodatkowej kary. Znaczy, idziemy tropem, że FIGC może wszystko, standardowo..?
Ot, takie tam
PS. ponoć Pogbę mają zawiesić dodatkowo na jedną kolejkę (łącznie na 3). Jak to w końcu jest? Wcześniej parę razy czytałem, że gdy sędzia ukarze zawodnika już na boisku, to federacja nie może nałożyć dodatkowej kary. Znaczy, idziemy tropem, że FIGC może wszystko, standardowo..?

- Nedved1983
- Juventino
pumex, jeśli dobrze pamiętam, to federacja może dodatkowo ukarać gdy zawodnik dostanie czerwoną ( żółtą już nie) lub gdy sędzia nie zauważy przewinienia i nie odnotuje go w protokole.
szkoda tej kartki, dla Pogby każda minuta na boisku jest na wagę złota. ale może dzięki temu zapamięta lekcje do końca życia.
szkoda tej kartki, dla Pogby każda minuta na boisku jest na wagę złota. ale może dzięki temu zapamięta lekcje do końca życia.
- zahor
- Juventino
Wszystko się zgadza, jeżeli np. zawodnik za bardzo brutalny faul otrzyma żółtą kartkę (a należy się czerwona), to potem federacja nie może mu dołożyć żadnej kary. Tyle że tutaj jest mowa o czymś innym. Jeżeli się nie mylę, to w przypadku czerwonej kartki dla piłkarza jakaś komisja zbiera się (albo przynajmniej może się zebrać) żeby ocenić na ile dane zagranie było niesportowe i ile meczów zawieszenia się należy. Z tego chociażby powodu Pepe czy Witsel za swoje bandyckie faule dostawali po kilkanaście spotkań zawieszenia.Nedved1983 pisze:pumex, jeśli dobrze pamiętam, to federacja może dodatkowo ukarać gdy zawodnik dostanie czerwoną ( żółtą już nie) lub gdy sędzia nie zauważy przewinienia i nie odnotuje go w protokole.
szkoda tej kartki.
- jarmel
- Redaktor
A to nie jest filmik ze streamu tak jak napisal wojczech? Mate.G mówi, że mu śmiga, patrząc po komentarzach pod filmem to chyba jednym działa, a jednym nie :roll:Siewier pisze:jarmel pisze:Działa Wam ten filmik?juverm pisze: - 2:19:00 MOMENT CHWAŁY GIOVINCO :lol:
Symboliczny obrazek (czyt. 'wyruchalimy' wszystkich w tym sezonie)
To nie jest filmik tylko stream relacji live jaką przeprowadzało Juve ze świętowania, stąd też nie można tego teraz obejrzeć
A i Mirko skomentował zdjęcie na profilu JuvePoland
#AllegriOut
- wojczech7
- Juventino
Trzeba przewinąć do 15 minuty i śmigajarmel pisze:A to nie jest filmik ze streamu tak jak napisal wojczech? Mate.G mówi, że mu śmiga, patrząc po komentarzach pod filmem to chyba jednym działa, a jednym nie :roll:Siewier pisze:jarmel pisze: Działa Wam ten filmik?
To nie jest filmik tylko stream relacji live jaką przeprowadzało Juve ze świętowania, stąd też nie można tego teraz obejrzeć

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Cabrini_idol
- Juventino
Nooo... wytrzezwialem .. ciezki weekend majowy
Siamo noi,siamo noi,i Campioni dell'Italia siamo !!!
Panie Zezolu teraz czekamy na Ibre lub Igłe inaczej kulka miedzy oczy.
Siamo noi,siamo noi,i Campioni dell'Italia siamo !!!
Panie Zezolu teraz czekamy na Ibre lub Igłe inaczej kulka miedzy oczy.

- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Arbuzini pisze: Bo taka jest oficjalna wersja. Zgodna z, tfu, literą prawa. Dlatego to mistrzostwo cieszy mnie o tyle, że od niego już prosta droga do scudetto numer 32. Ono będzie smakowało równie wybornie, co zeszłoroczne - 30.
A wracając do tematu - dzisiejszy Teleexpress: ...z 31 tytułu cieszy się Juventus...cerb pisze:
Bo tak jest oficjalnie.. 29 i tak wszystkie stacje beda podawać, pamietajcie o tym i juz nie wytykajcie problemu
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
- Piti
- Juventino
teleexpres o 17:00 rowniez powiedzial o 31 mistrzostwachLato1897 pisze:Dzisiaj rano w radiu RMF MAXXX we fleszu sportowym też wyraźnie powiedzieli, że było to 31 mistrzostwo, więc nie jest tak źle z tymi polskimi mediami

- charles
- Juventino
jakieś fotki czy zrzuty ekranu ktoś posiada?Push3k pisze:Tę flagę "Drughi Polska" na Piazza Vittorio Veneto widać po prawej tuż przed kamerą.tanhayi pisze:DPL było widać przed chwilą;)
DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
- Push3k
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
Hmmm, oglądałem sieciowym streami to nie robiłem screenów, ale na pewno było.charles pisze:jakieś fotki czy zrzuty ekranu ktoś posiada?Push3k pisze:Tę flagę "Drughi Polska" na Piazza Vittorio Veneto widać po prawej tuż przed kamerą.tanhayi pisze:DPL było widać przed chwilą;)
Może tutaj będzie:
Ja pamiętam, że widziałem jak oglądałem na aliez.tv, bo na jutjubie to z późniejszych chyba momentów i nie wiem czy wypatrzysz, gdyż tam się skupili na samym Piazza Castello i autobusie. Szalenie trudno będzie ci znaleźć dobry materiał video. Może jakiś lepszy materiał się później pojawi.
Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy