Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Padoin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 18:14

Adiz
Nie pisałem, że Zlatan nie zasługuje na 8 mln, tylko, że nas nie stać na Zlatana, tym bardziej przy 4-letnim kontrakcie, to ma ogromne znaczenie. Wiem, że na forum powoli zaczyna się ''fapanie'' , ale może dla odmiany wyluzować?
Higuain jest słabszy od Ibry to rzecz oczywista. Tylko, że Higuain jest lepszy od wszystkich naszych obecnych napastników. I to jest kompromis, bo mielibyśmy mocniejszy atak, za mniejsze niż w przypadku zakontraktowania Zlatana pieniądze.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 18:16

pumex pisze:ewerthon, uważam, że na etapie, na którym jesteśmy wydawanie kasy na piłkarza po to, żeby był rezerwowym (a chyba nikt nie myśli, że Lulic wygryzłby Asamoah) nie ma najmniejszego sensu, nawet jeśli wcześniej dostalibyśmy zastrzyk gotówki po sprzedaży np Cegły (wątpię, że ktoś da za niego te 5 baniek). Uzyskane środki można lepiej zainwestować niż pchać je w ławkę ulepszając ją tylko trochę.
Pumex masz zdecydowaną rację. Jesteśmy na tym poziomie, że w ogórdku włoskim sobie radzimy tym co mamy i pewnie będzie tak przez najbliższe lata. Chyba, że ktoś się porządnie wzmocni - ktoś mam tu na mysli Napoli lub Milan ( choć Napoli to wg mnie zanotuje zjazd czego im życze - niech te pieniadze z Edisona i Hamsika zainwestują w ładny stadion :prochno: ), wiec nie ma co zadowalac się zawodnikami którzy nasz poziom podniosą w taki sposób, że z beniaminkiem zamiast 2:0 wygramy 4:0, bo nie o to nam chodzi. Obecnie potrzebujmey kogoś kto na level wyzej albo przynajmniej pol levelu wyzej nas przesunie, że trafiając w LM na kogos z Real, Bayern, Barca, ManU powalczymy jak rowny z rownym. Dlatego Muriel tak jako zastepca Fabio czy Matriego, ale nie jako top,

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 18:16

pumex pisze:
ewerthon pisze:Natomiast nie mam nic przeciwko Luliciowi, o ile Lazio nie zażąda kwoty z kosmosu.
To pochwal się, co takiego widzisz w tym Luliciu, że chciałbyś go w Juve? Ani on młody (28 lat skończy w styczniu), ani dobry (słaby w obronie, gdzie przegrywa walkę z Radu, średni w ataku). Dla mnie wydanie na niego nawet tych 6-7 milionów byłoby niezrozumiałe.
Ale już Joveticia za 30 mln to by się chciało, hę? :dance:. Poziom Muriela, szklanka i 10 mln droższy. Poza tym nie rozumiem czemu wszyscy już na stałe widzą Asamoaha na skrzydle? On powinien występować na środku pomocy i tyle.

:plflag: :juveflag: :plflag:
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 18:21

Padoin pisze:Adiz
Nie pisałem, że Zlatan nie zasługuje na 8 mln, tylko, że nas nie stać na Zlatana, tym bardziej przy 4-letnim kontrakcie,.
Skad Ty wiesz na co nas stac ? masz wujka w zarzadzie Juve ?

Po 2 mistrzostwach z rzedu, wplywow ze stadionu wylacznie do kasy klubu, wplywow z LM i wszystkimi prawami telewizyjnymi stac nas na Ibre i na 8 mln kontrakt. Poza tym klub jest prowadzony od 3 lat bardzo dobrze co bedzie przynosic zyski w kolejnych latach.

Po stworzeniu mocnego kregoslupa trzeba zainwestowac w graczy z Topu, ktorym nie placi sie mniej niz 6 mln rocznie. My to wiemy i Conte to wie. Jak jeszcze rok temu moglismy miec obawy z tego tytulu iz nie bylismy pewni jak sobie poradzimy w tym sezonie w lidze jak i w LM to teraz juz wiemy, ze osiagnelismy stabilnosc we Wloszech, czas na Europe. Teraz to juz nawet nie jest ryzyko wydanie kasy na TOPA, to obowiazek ludzi kierujacych Juventusem.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 18:28

Cabrini_idol pisze:
Nie pisałem, że Zlatan nie zasługuje na 8 mln, tylko, że nas nie stać na Zlatana, tym bardziej przy 4-letnim kontrakcie,.

Po 2 mistrzostwach z rzedu, wplywow ze stadionu wylacznie do kasy klubu, wplywow z LM i wszystkimi prawami telewizyjnymi stac nas na Ibre i na 8 mln kontrakt.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 18:30

szczypek pisze:
Cabrini_idol pisze:

Po 2 mistrzostwach z rzedu, wplywow ze stadionu wylacznie do kasy klubu, wplywow z LM i wszystkimi prawami telewizyjnymi stac nas na Ibre i na 8 mln kontrakt.
Mam, mame tez.

No ludzie jestesmy najbogatszym zespolem aktualnie w lidze. Za rok bedziemy miec kolejne wlywy za LM, i za pewne 3 Scudetto z rzedu. Nie jestesmy biedakami.

Rok temu dawalismy 30 mln Violi za JoJo, z ktorym sie nie dogadalismy o 5 mln. myslisz ze po roku czasu, zdobyciu 2 mistrzostwa z rzedu i osiagnieciu 1/4 LM juz nas nie stac na transfery rzedy 30-40 mln ? Obudz sie.

Obrazek
Padoin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 18:59

Każdy głupi potrafi wywalić 8 mln pensji i 4 kontrakt. Co to za sztuka?
Trzeba inwestować w graczy z topu z tym się zgadzam, dlatego nie masturbuje się przed Zlatanem. Przy obecnym składzie ataku topem byłby również Higuain. Co to w ogóle za argument komu on strzela? Przynajmniej strzela bo są napastnicy, którzy nawet nie trafiają do bramki tzw. ogórków.

Jeśli sprowadzą Zlatana to ok, póki co to tylko jedna z opcji, mało realna moim zdaniem.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 18:59

Dolce Vita pisze:Ale już Joveticia za 30 mln to by się chciało, hę? :dance:. Poziom Muriela, szklanka i 10 mln droższy
Do Joveticia mam słabość, o czym wie już chyba każdy. Ale nie znaczy to, że chciałbym go w Turynie za każdą cenę. Widzę lepsze opcje niż Jo-Jo.
Dolce Vita pisze:Poza tym nie rozumiem czemu wszyscy już na stałe widzą Asamoaha na skrzydle?
Podejrzewam, że znikomy odsetek kibiców widzi go docelowo tam, gdzie występuje obecnie. Po prostu większość zdaje sobie sprawę, że dopóki nie dołączy do nas ktoś naprawdę dobry, Asa zostanie na pozycji wingbacka. Między innymi właśnie dlatego mówię 'nie' Luliciowi. Jego transfer nic nie zmieni, poza kolejnym uszczupleniem budżetu.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 19:04

Lepiej bedziemy wygladac z Asa na WB nizeli Giovinco w Ataku.

Cały budzet powinien isc na ofensywe.

Wroci Pepe, Caceres. Mamy swietne zaplcze na obronie, przepych w pomocy.

Tylko atak biednie wyglada.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
skurczzone

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 19:28

Padoin pisze: Przynajmniej strzela bo są napastnicy, którzy nawet nie trafiają do bramki tzw. ogórków.
Problem w tym, że on też nie trafia :-D

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 19:50

Chciałbym żeby którykolwiek z naszych "napastników" miał takie staty jak ciągle pudłujący Higuain.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 19:59

iltalismano pisze:Mamy swietne zaplcze na obronie, przepych w pomocy.
Tylko atak biednie wyglada.
Nie wiem skąd wzięły się te mity o naszym rzekomym przepychu w obronie i pomocy. Ja tego jakoś nie widzę. Zawsze gdy ktoś z naszych stoperów bądź tria MVP ma kontuzje to jest problem z wartościowym zmiennikiem. Przepych byłby wtedy gdy na każdego przypadałby niemal tak samo wartościowy zmiennik, u nas tego nie ma. No chyba, że Caceres, Marrone to dla niektórych tuzy na ławkę. Pogba i Asamoah na środek pomocy oznaczają już od razu przepych? Przydałby się jeden, dwóch wartościowych zmienników jeszcze do środka. Pirlo też już jest coraz starszy, a wypowiedzi są takie jakby miał z 20 lat dopiero.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 20:01

Kolejny zaciąg z Atalanty? Powiem szczerze, że już mam trochę dość. OK, Bonaventura w tym sezonie gra całkiem dobrze, ale mam co do tego transferu uzasadnione obawy. To, że Conte go chce w zupełności mnie nie przekonuje i chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego. A tak poza tym to wolę Ayewa :P.

@Dolce Vita
:shock: że Caceres niby zły? W Milanie by się pocięli za takiego podstawowego obrońcę...
Ostatnio zmieniony 04 maja 2013, 20:02 przez Arbuzini, łącznie zmieniany 1 raz.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 20:02

Arbuzini pisze:Kolejny zaciąg z Atalanty? Powiem szczerze, że już mam trochę dość. OK, Bonaventura w tym sezonie gra całkiem dobrze, ale mam co do tego transferu uzasadnione obawy. To, że Conte go chce w zupełności mnie nie przekonuje i chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego. A tak poza tym to wolę Ayewa :P.
Ja akurat się cieszę z zainteresowania tym zawodnikiem. Nadal jest to gracz całkiem perspektywiczny i na swojej pozycji to według mnie czołówka we Włoszech. Wolę takich Bonaventurów u nas niż Padoinów :wink:. Bonaventura to rocznik JoJo, a wszyscy go gnoją podczas gdy za Czarnogórca daliby sobie kciuk obciąć :)
Arbuzini pisze:@Dolce Vita
:shock: że Caceres niby zły? W Milanie by się pocięli za takiego podstawowego obrońcę...
Nie mówię, że od razu zły, ale jednak pewien ubytek w razie kontuzji, któregoś z podstawowych stoperów jest. Poza tym bardziej miałem tutaj na myśli rzekomy przepych w pomocy u nas. Z obroną tak najgorzej to nie wygląda jeszcze.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 04 maja 2013, 20:29

Dolce Vita pisze: Nie mówię, że od razu zły, ale jednak pewien ubytek w razie kontuzji, któregoś z podstawowych stoperów jest. Poza tym bardziej miałem tutaj na myśli rzekomy przepych w pomocy u nas. Z obroną tak najgorzej to nie wygląda jeszcze.
Ubytek? Podstawowy reprezentant Urugwaju sprawia 'ubytek'? Strzela bramki, swietnie gra w defensywie. Ja nie widze ubytku i zawsze gdy gra Martin to jestem wrecz pewniejszy niz gdy gra Bonucci.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Zablokowany