Liga Mistrzów 2012/13

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 14:53

Crunny pisze:
Z całym szacunkiem, ale dawno nie widziałem tak wypaczonego porównania obu 11-stek.
Jak mozesz stawiac Hummelsa wyzej od Dante w tym sezonie ? . Brazol nie popelnil ani jednego bledu w tym sezonie, ANI JEDNEGO. Hummels za to daleko nie trzeba szukac bo w Dortmundzie podajac na czysto Realowi. Fakt jest bardzo silny w powietrzu i w rozegraniu pilki ale nieustabilizowany. Za to Dante w tym sezonie obija sie o perfekcje.

Czym Gotze w tym sezonie jest lepzy od Muellera ? Mueller w tym roku bedzie nominowany do top 3 zlotej pilki . Obudz sie.

Ziomus Ty porownujesz nazwiska a nie forme prezentoana w tym sezonie i pewnosc gry.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 14:56

finał wygra ten kto zje więcej tabletek i będzie skuteczniejszy pod bramką rywala, czyli bayern

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 14 razy

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 15:09

Cabrini_idol pisze: Jak mozesz stawiac Hummelsa wyzej od Dante w tym sezonie ? . Brazol nie popelnil ani jednego bledu w tym sezonie, ANI JEDNEGO. Hummels za to daleko nie trzeba szukac bo w Dortmundzie podajac na czysto Realowi. Fakt jest bardzo silny w powietrzu i w rozegraniu pilki ale nieustabilizowany. Za to Dante w tym sezonie obija sie o perfekcje.

Czym Gotze w tym sezonie jest lepzy od Muellera ? Mueller w tym roku bedzie nominowany do top 3 zlotej pilki . Obudz sie.

Ziomus Ty porownujesz nazwiska a nie forme prezentoana w tym sezonie i pewnosc gry.
Ziomuś? Yy... Tak, faktycznie Goetze ma lepsze nazwisko niż Muller ;] Goetze w tym sezonie ma więcej asyst, kluczowych podań, zdecydowanie więcej udanych dryblingów i zdecydowanie lepszą skuteczność podań (aż o ponad 10%!). Stawiam ich na równi, bo Niemiec strzela więcej goli, jego gra przypomina raczej cofniętego napastnika, a Goetze ofensywnego rozgrywającego. Niemniej obaj są świetni.

Dlaczego cenię bardziej Hummelsa od Dantego? Niemiec we wszystkich rozgrywkach ma w tym sezonie ponad 2-krotnie(!) więcej udanych wślizgów i przechwytów niż Brazylijczyk. W tym sezonie w LM pierwszy aż ponad 130-krotnie odbierał piłkę przeciwnikom, a drugi tylko 42! Wiadomo - Dante ma dużo lepsze podania, ale u środkowego obrońcy najbardziej liczy się odbiór i przerwanie akcji. Hummels nie cofa się jak Hajto w Korei, ale zawsze stara się zdecydowanie odebrać piłkę. Dlatego też zdarza się mu zostać przedryblowanym.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 15:11

Maly pisze:finał wygra ten kto zje więcej tabletek i będzie skuteczniejszy pod bramką rywala, czyli bayern

Jeśli tabletki odnosiły się do nazwy drużyny to niestety muszę Cię rozczarować, ale firma farmaceutyczna nazywa się Bayer.

Bayern wygra finał, jestem w stanie postawić na to całe hmm... 3 zł! :)

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 15:42

Crunny pisze:
Cabrini_idol pisze:Weidenfeller - Neuer =
Schmelzer - Alaba 2 klasy wyzej Alaba
Hummels - Dante =
Subotić - van Buyten/Boateng =
Piszczek - Lahm, Klase wyzej Lahm
Bender - Martinez, Martinez klase wyzej
Gundogan - Schweinsteiger = choc ze wskazaniem na Schwainiego
Reus - Ribery = Ribery to najlepszy skrzydlowy swiata obecnie kolo ROnaldo
Goetze - Kroos/Mueller = Mueller klasa wyzej
Kuba - Robben - Robben ze wzgledu na forme
Lewandowski - Mandzukic/Gomez =
Z całym szacunkiem, ale dawno nie widziałem tak wypaczonego porównania obu 11-stek :shock: Może dlatego, że od 2-3 lat często oglądam Bundesligę (po prostu jeden z członków mojej rodziny jest zakochany w tej lidze i non-stop ogląda Bundesligę). Widziałbym to tak:

Weidenfeller - Neuer (zdecydowanie pewniejszy, popełnia mniej błędów, ma lepszy refleks)
Schmelzer - Alaba (spora różnica, bo Schmelzer jest jednym ze słabszych ogniw Borussi)
Hummels - Dante (Hummels to obecnie TOP-5, a być może nawet TOP-3 najelpszych środkowych obrońców)
Subotić - van Buyten/Boateng (minimalnie, bo w tym sezonie Subotić nieco obniżył loty, a van Buyten gra mało, ale jak już gra to robi to zaskakująco pewnie)
Piszczek - Lahm (Lahm to dziś najlepszy boczny obrońca świata, więc nikt nie miałby z nim szans, nawet Piszczek)
Bender - Martinez (Bender po Schmelzerze to kolejne najsłabsze ogniwo Borussi)
Gundogan - Schweinsteiger (Gundogan przegrywa tylko przez kosmiczną formę Schweinsteigera, ale też jest jednym z lepszych środkowych w tym sezonie)
Reus - Ribery (inny styl gry, ale w tym sezonie nie sposób wskazać lepszego - obaj grają fenomenalnie, mają kosmiczne zagrania, strzelają i asystują jak na zawołanie)
Goetze - Kroos/Mueller (podobnie jak wyżej, obaj rozgrywają kapiralny sezon)
Kuba - Robben (Robben minimalnie przed Kubą, ale też nie jest to jakaś znacząca różnica, w tym sezonie w Bundeslidze lepiej radzi sobie chyba jednak Polak)
Lewandowski - Mandzukic/Gomez (bez wątpienia Lewy jest lepszy od wszystkich napastników Bayernu, dlatego chcą go w przyszłym sezonie w Monachium)
Klopp - Heynckes (różnica minimalna, ale jednak Heynckes jest bardziej doświadczony, lepszy taktycznie i wydaje mi się, że ciut lepiej reaguje na to, co dzieje się w trakcie meczu)

Podsumowanie: Borussia w ogóle nie odstaje w ofensywie. Obie drużyny mają niesamowitą siłę rażenia. Bayern wygrywa w środku pola, ale ma za to nieco gorszych środkowych obrońców, którzy w tym sezonie i tak wzbili się na szczyt swoich możliwości. Wygra Bayern, ale wcale nie będzie pogromu, jakiego wielu się spodziewa, choć z gry będą mieli przewagę. Typowałbym wynik 2:1 lub 2:0.
Kolejne irracjonalne podsumowanie w ktorym gosciu patrzy na NAZWISKA a nie na GRĘ.

Weidenfeller - Neuer - dlaczego? Neuer broni w fenomenalnych sytuacjach, natomiast wciaz czesto zdarzaja mu sie szmaty. Czesciej niz dawniej, za czasow gry w Schalke. Weidenfeller nie jest tak medialny, ale to ON - w czasie gdy zesrala sie defensywa Borussi - uratowal im final. Porownalbym ich - OCZYWISCIE W DUZYM UPROSZCZENIU - do Valdesa i Casillasa sprzed paru lat. Casillas - broni praktycznie wszystko co leci w jego strone, wiele razy w meczu musi sie wykazac (W). Valdes - ma malo ruchu w meczu, atakujacy styl jego zespolu sprawia, ze wiele razy w meczu nie musi interweniowac. (N)

Schmelzer - Alaba - tu pelna zgoda. Marcel jest jednym ze slabszych ogniw Borussi, niemniej nie jest to roznica 2 klas jak niektorzy pisza.

Hummels - Dante - Dante zdecydowanie. W tym sezonie Mats czesto gra zdekoncentrowany, i z 3 Subotic, Santana, Hummels - to on najczesciej kopie sie po czole. Fakt, statystyki przemawiaja na jego korzysc - najwiecej odbiorow, itd - jednakowoz nie jest juz tak skuteczny jak w sezonie kiedy Borussia zdobyla majstra. Pamietajmy ze bierzemy pod uwage TEN SEZON a nie OGÓŁ.

Subotic - Van Buyten/Boateng - pewniejszy z dwojki w Dortmundzie na dana chwile. Boateng nigdy nie byl moim faworytem, zbyt wiele bledow, sporo kontuzji, ale ostatnimi czasy ogarnal pory. To samo Van Buyten, ktorego mialem za drewniaka (do dzisiaj pamietam jak powiozl go Matusiak), ale na dany moment gra pewnie. Jednak plusik dla Nevena.

Piszczek - Lahm - Lahm to na ten moment najlepszy obronca swiata, i mimo szacunu jaki mam dla Piszcza za totalne przykrycie CR7 w dwumeczu z Realem, malutki plus jest po stronie Lahma.

Bender/Kehl - Martinez - Martinez zdecydowanie pewniejszy w odbiorze i kryciu, poza tym Bender to - obok Schmelzera - najslabsze ogniwo Borussi. Jednak gdyby juz porownac Martineza do Gundogana, dalbym miedzy nimi znak rownosci, bo Turek rozgrywa fantastyczny sezon.

Gundogan - Schweinschteiger - Nie musze nic pisac. Schweini to klasa sama w sobie. Top 5 na swiecie na tej pozycji.

Reus - Ribery - Przez chwile wahalem sie, komu dac palme pierwszenstwa, ale postawilem na Reusa. Dlaczego? Ostatnie miesiace to zdecydowany skok formy Reusa, przy pogorszeniu sie formy Gotzego. Jak dla mnie Reus, Blaszczu, Lewy i Gundogan mieli zdecydowanie wiekszy wplyw na gre BVB niz Gotze w ostatnich miesiacach. PRzy czym Reus mial wiekszy wplyw na gre swojego zespolu, niz Ribery na swojego.

Muller - Gotze - Nowy nabytek Bayernu obnizyl znaczaco loty w ostatnich miesiacach, dlatego Muller jest jak dla mnie na dany moment lepszym i przede wszystkim - majacym wiekszy wplyw na gre zespolu zawodnikiem. Poza tym czuje, ze Gotze bedzie w finale rozerwany jak rozdarta sosna :prochno: . Najlepiej nie wystawialbym Mario na mecz z druzyna do ktorej przejdzie 2 miesiace pozniej, ale coz. Nie moja decyzja.

Kuba - Robben - Pomimo swietnych meczow z Barcelona, moim zdaniem ten sezon pozwala na danie miedzy nimi znaku rownosci. Co prawda Robben lepiej gra w LM, ale Kuba juz - moim zdaniem - lepiej poczyna sobie w Bundeslidze. Robben za to, w duzej czesci sezonu siedzial na lawie, za niego na skrzydle pomykal Muller, a w srodku Kroos. Potencjal Robben ma oczywiscie wiekszy, podobnie jak swobode w dryblowaniu, ale moim zdaniem Kuba jest zdecydowanie lepszy w grze druzynowej. Kto wie, czy w finale nie odezwa sie demony przeszlosci, ktore sprawia ze Robben zacznie ciagnac zyle, i znow spartoli 2 setki majac nadzieje byc bohaterem, zamiast podac do lepiej ustawionego partnera. :C

Lewandowski - Gomez/Mandzukic - Mimo, ze nie przepadam za Lewym, dam mu te palme pierwszenstwa. Mimo partolenia setek, Lewy wie jak sie ustawic, i chociaz nie haruje az tak na boisku jak Mandżu, ani nie jest mistrzem w grze glowa jak Gomez, ma zdecydowanie lepszy sezon. Plus dla Polaka.

Klopp - Heynckes - Plus dla trenera Bayernu za bycie starym wygą ktory zdecydowanie lepiej reaguje na boiskowe zdarzenia. Klopp juz po 1 golu dla Realu byl bardziej posrany niz obrona BVB jesli to w ogole jest mozliwe. Trzeba mu to przyznac, wygral zarowno z mistrzem gierek psychologicznych Mourinho, jak i ze starym wyga, niezlym trenerem Lucescu, ale tez trzeba przyznac, ze w obu meczach mial sporo farta.
W kazdym razie, za obecny sezon wyzej stoja akcje Juppa.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 15:58

Dobry Mudżyn pisze: Kolejne irracjonalne podsumowanie w ktorym gosciu patrzy na NAZWISKA a nie na GRĘ.
Zgadzasz się prawie we wszystkim (oprócz bramkarza, środkowego obrońcy i pary Muller/Goetze, bo też pisałem, że różnica między Reusem, a Riberym i Robbenem i Kubą jest niewielka), więc wychodzi na to, że Twoje podsumowanie jest także irracjonalne :roll:

Swoją drogą to zabawne pisanie, że Neuer jest na równi z Weidenfellerem - warto pooglądać mecze Bayernu i Borussi w Bundeslidze. I jeszcze to pisanie, że patrzę tylko na nazwiska. To trochę tak, jakby ktoś napisał, że skoro uważam, że Buffon jest lepszy od Storariego to znaczy, że patrzę tylko na nazwiska. Neuer - lepsza gra nogami, lepsze wznawianie akcji, pewniejsze wyjścia do piłki w powietrzu, lepszy refleks. Jest zdecydowanie lepszy od Valdesa, chociaż ma mniej okazji do wykazania się umiejętnościami niż Weidenfeller. Dla mnie Neuer to teraz TOP-3 najlepszych bramkarzy świata.

A tak w ogóle to jakby Bayern kupił takiego Hummelsa albo Bonucciego to miałby skład niemal idealny.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 16:05

Crunny pisze:
Dobry Mudżyn pisze: Kolejne irracjonalne podsumowanie w ktorym gosciu patrzy na NAZWISKA a nie na GRĘ.
Zgadzasz się prawie we wszystkim (oprócz bramkarza, środkowego obrońcy i pary Muller/Goetze, bo też pisałem, że różnica między Reusem, a Riberym i Robbenem i Kubą jest niewielka), więc wychodzi na to, że Twoje podsumowanie jest także irracjonalne :roll:
Nie, bo roznimy sie w swoich zdaniach w 5 miejscach. A to sporo, nie sadzisz? :>
Crunny pisze:

Swoją drogą to zabawne pisanie, że Neuer jest na równi z Weidenfellerem - warto pooglądać mecze Bayernu i Borussi w Bundeslidze. I jeszcze to pisanie, że patrzę tylko na nazwiska. To trochę tak, jakby ktoś napisał, że skoro uważam, że Buffon jest lepszy od Storariego to znaczy, że patrzę tylko na nazwiska. Neuer - lepsza gra nogami, lepsze wznawianie akcji, pewniejsze wyjścia do piłki w powietrzu, lepszy refleks. Jest zdecydowanie lepszy od Valdesa, chociaż ma mniej okazji do wykazania się umiejętnościami niż Weidenfeller. Dla mnie Neuer to teraz TOP-3 najlepszych bramkarzy świata.

A tak w ogóle to jakby Bayern kupił takiego Hummelsa albo Bonucciego to miałby skład niemal idealny.
Mysle, ze bardziej Bayernowi przydalby sie raczej zwrotny obronca, bo silnego (Dante, Boateng, Van Buyten) juz maja, wiec Hummels ani tym bardziej klocowaty Bonucci (umiejacy grac NAJLEPIEJ w trojce def.) nie bylby zbyt trafnym rozwiazaniem.

Neuer ma lepszy refleks, owszem, ale przez pryzmat obrony ogolnej Borussi i Bayernu mozna powiedziec, ze Weidenfeller ma wiecej okazji zeby sie wykazac, a zarazem wiecej, zeby popelnic bledy. A i tak nie popelnia ich horrendalnie duzo. Bayern nie ma sobie rownych w lidze, a i tak stracil przynajmniej kilka kuriozalnych bramek przy ktorych wina spoczywa na Neuerze.

Tak samo bylo z Chelsea kiedy byla na topie, a wszyscy zachlystywali sie Petrem Cechem. Ktory puszczal sporo szmat. Ale dookola bylo pelno specjalistow, ktorzy twierdzili ze Cech jest lepszy od Van der Sara, Buffona i Casillasa. :roll:
Jak dla mnie Neuer jest dobry, ale w tym sezonie NA ROWNI z Weidenfellerem. Gdyby nie W, Borussia odpadlaby zarowno z Realem, jak i z Szachtarem. A co uratowal Bayernowi Neuer? W kazdym meczu, poza meczem z Arsenalem, Bayern masakrował mlodych lewak...yyy oponentów.
Ale i tak wolalbym miec Manuela w zespole, jako ze jest mlodszy, perspektywiczniejszy, i bardziej medialny (sprzedaz koszulek, gadzetow, reprezentant kraju, itd).

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 16:12

Ileż to razy drużyna na papierze lepsza przegrywała? Dlatego takie wyliczanki, szczególnie biorące pod uwagę porównanie poszczególnych zawodników nie ma do końca sensu, serio. Jeżeli do tego podchodzić to wyłącznie całościowo - i tu prawda, Bayern dysponuje lepszym zespołem. Ale mimo ostatnich kosmicznych wyników, to nadal nie są kosmici i jestem gotów dawać pewne szanse Borussii (tak 70-30 na korzyść Bawarczyków). To jest jeden mecz, tu mogą decydować detale - jeden strzał, jedna obrona. Czasem pojedyncze wydarzenie dodaje niesamowitego animuszu. Dodatkowo dochodzą takie kwestie, jak na przykład możliwość zlekceważenia rywala, choć po ubiegłorocznym finale wątpię by Bayern sobie na to pozwolił. Choć wtedy on też ledwo doczłapał się do tego spotkania.

Liczę właśnie na taką niespodziankę ze strony Dortmundczyków, liczę, że polscy zawodnicy rozegrają kolejne świetne zawody. Nie ukrywam, że to ich obecność skłania mnie ku akurat tej drużynie (pewnie gdyby ich nie było nie lubiłbym obu klubów).

Kejker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 16:49

Myślę, że raczej żadna drużyna nie lekceważy przeciwnika w finale najbardziej elitarnych rozgrywek na świecie.

Co do Neuera - jest to bardzo dobry bramkarz (chociaż już słabszy niż w S04), ale niestety - pajac.

Effe

Bawarczyk
Bawarczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 17:05

Daję 50/50 szans bo finał to jest tylko jeden mecz. Sami dobrze wiecie jak to jest. Pamiętam finał z 97' i przecież pukaliście do drzwi historii jako pierwsza i jedyna drużyna, która obroniła CL... a tu Ricken i koledzy :P Ten sam Ricken, który w odróżnieniu od Del Piero nie zrobił specjalnej kariery. Zadecydują detale, forma dnia.
Kejker pisze:
Muller gniecie Reusa? :lol: :lol: :lol: Przecież obecnie Reus > Mueller i to bardzo wyraźnie.
Fajnie, że masz dobry humor, ale mało śmieszne te Twoje dowcipy :P Obecnie Muller nie gra na skrzydle i inne są oczekiwania od Tomka i inne od Marco. Muller ze swoich zadań wywiązuje się znakomicie. Nie jest widowiskowy i to jedyne, co można mu zarzucić.
Kejker pisze:No widzisz, ale Kubuś wie, że jest mierny w strzelaniu bramek i woli dograć niż strzelać, a tego Robben nie robi.
Nie robi? Ach, dalej żartujesz? :prochno: O ile mnie pamięć nie myli, to Kuba i Arjen mają po 8 asyst, ale trzeba pamiętać, że Robben do kontuzji Kroosa nie był pierwszym wyborem trenera i siedział na ławce (zdarzyło się, że nawet nie na ławce, a na trybunach). W obecnym sezonie Robben zagrał w max 15 spotkaniach w lidze, a Kuba prawie w każdym :roll:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 17:10

Effe pisze:Robben do kontuzji Kroosa nie był pierwszym wyborem trenera i siedział na ławce (zdarzyło się, że nawet nie na ławce, a na trybunach).
Właśnie, nie uważasz, że a kontuzja wyszła Bayernowi nawet na dobre? To znaczy ja tak pytam, bo meczów Bayernu nie oglądam, ale Robben gra teraz bardzo dobrze stąd moje zastanowienie czy Kroos był jeszcze lepszy czy jak?

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 17:39

@Kamex22: raczej chodziło mi o to kto się bardziej naszprycuje i zabiega przeciwnika

@szczypek: zgadza się, nie oglądałem meczów bayernu ale patrząc na ostatnie cztery robbena w LM, jeśli kross grałby lepiej to należałby mu się mvp sezonu w lidze

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Kejker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 17:51

Effe pisze:Nie robi? Ach, dalej żartujesz? :prochno: O ile mnie pamięć nie myli, to Kuba i Arjen mają po 8 asyst, ale trzeba pamiętać, że Robben do kontuzji Kroosa nie był pierwszym wyborem trenera i siedział na ławce (zdarzyło się, że nawet nie na ławce, a na trybunach). W obecnym sezonie Robben zagrał w max 15 spotkaniach w lidze, a Kuba prawie w każdym :roll:
Ile takich klarownych sytuacji w których wręcz prosi się o podanie do partnera ma Robben, a ile Kuba? Polak prawie zawsze w takiej sytuacji stara się dograć do partnera stojącego na lepszej pozycji, a Holender wręcz odwrotnie.
Effe pisze:Fajnie, że masz dobry humor, ale mało śmieszne te Twoje dowcipy Obecnie Muller nie gra na skrzydle i inne są oczekiwania od Tomka i inne od Marco. Muller ze swoich zadań wywiązuje się znakomicie. Nie jest widowiskowy i to jedyne, co można mu zarzucić.
Wiem, że gra na "10", która nie jest jego główną pozycją, mimo to wywiązuje się doskonale ze swoich zadań, ale Reus od kilku spotkań złapał taki wiatr, który pozwala mi twierdzić, że Marek > Tomek w tej chwili.

Effe

Bawarczyk
Bawarczyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 17:52

Robben i Kroos grali na różnych pozycjach. Po kontuzji Toniego przestawiono Tomka Mullera: czyli z "Ribery-Kroos-Muller" zrobiło się "Ribery-Muller-Robben".

Ciężko powiedzieć czy kontuzja tak ważnego gracza jak Kroos wyszła na dobre. Z pewnością ograniczyła możliwości zmian :P Z jednej strony Robben gra naprawdę super, ale z drugiej Tomek na skrzydle też spisywał się bardzo dobrze. Z nim było więcej podań, kombinowania, Lahm wymieniał z nim mnóstwo piłek. Z kolei Robben jak dostanie łaciatą to ciągnie od razu na bramkę rywala sam :roll:

Po prostu graliśmy wtedy inaczej. Z kolei Kroos grający za napastnikiem daje drużynie coś innego niż Muller na tej samej pozycji. Dobrze rozgrywa, ale też jest lepszy w rozbijaniu akcji rywali w zalążku i ma dużo lepszy strzał z dystansu.

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 17:56

Effe pisze:Po prostu graliśmy wtedy inaczej. Z kolei Kroos grający za napastnikiem daje drużynie coś innego niż Muller na tej samej pozycji. Dobrze rozgrywa, ale też jest lepszy w rozbijaniu akcji rywali w zalążku i ma dużo lepszy strzał z dystansu.
Wydaje mi się, że Kroos na środku bardziej niż Muller przypomina stylem gry Goetzego - to taki wysunięty rozgrywający, nie napastnik. Muller gra teraz podobnie jak kiedyś grał Lewandowski w Borussi, gdy był ustawiany jako cofnięty napastnik.

Zablokowany