Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 01 maja 2013, 19:11

jakku1 pisze:Wraz z Paraticim, Marotta i Conte na meczu Real - Borussia byl tez Bronzetti. Ten sam Bronzetti dzisiaj stwierdzil wyraznie, ze: jedynym klubem, ktory moze sprowadzic Ibrahimovicia jest Juventus.

Naprawde wiele wskazuje na to, ze w przyszlym sezonie, oprocz zelaznego 352, bedziemy grali w formacji z 1 wysunietym napastnikiem (czy to w 361 czy w 433) i tutaj sprowadzenie Zlatana byloby jak najbardziej na miejscu.

Reszte plotek, a jest ich od groma, postaram sie przytoczyc troche pozniej ; )
Czy jest jakas wzmianka o Falcao?

Podobno prawdziwym powodem wizyty naszych byla oferta za Kolumbijczyka w postaci 40 milionow + karty Giovinco i Quagliarelli. ; O

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2013, 19:24

iltalismano pisze: Czy jest jakas wzmianka o Falcao?

Podobno prawdziwym powodem wizyty naszych byla oferta za Kolumbijczyka w postaci 40 milionow + karty Giovinco i Quagliarelli. ; O
Nooo...Interes życia to by dla Atletico nie był, delikatnie mówiąc.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2013, 20:22

Otoz tak, bedzie w punktach:

1. http://www.sportmediaset.mediaset.it/ca ... ideo.shtml
Video z wczorajszego meczu, na ktorym byli Conte, Marotta, Paratici (wraz z Bronzettim).
2. Bardzo duzo mowi sie o nowym konktrakcie dla Antonio. I tutaj jest rzekomo caly pies pogrzebany, nasz trener w ramach nowej umowy zazyczyl sobie bardzo solidnych wzmocnien, glownie do ataku. Nowy konktrakt ma przewidywac okolo 5m euro rocznie zarobkow oraz 20 milionowa klauzule odszkodowania w wypadku gdyby inny klub zglosil sie po uslugi naszego trenera. Ale to nie wszystko. Przypuszzam, ze juz w ramach raczej ustnych uzgodnien, Conte ma dostac w prezencie 2 graczy z wysokiej polki.
3. Mowiac szczerze, jest tyle plotek ostatnimi czasy, ze powoli juz nie ogarniam. Zacznijmy jednak od Agrestiego:
:ball: Oprocz Berardiego i Poliego, o ktorych wspominalem, teraz wszystko wskazuje na to, ze od jakiegos czasu negocjujemy z Bologna w sprawie Diamantiego. Rozmowy sa podobno zaawansowane, szukamy modelu jaki zadowolilby obie strony. Wydaje mi sie, ze tutaj oprocz jakiejs niewielkiej gotowki (5 - 6m) dolozymy takze polowki kart naszych mlodzikow. Kogo? Nie wiadomo, zainteresowanie graczami naszej Primavery (i nie tylko) jest OGROMNE.
:ball: Giovinco nie odejdzie, chlopak zostanie z nami na przyszly sezon.
:ball: Berardi w 50% zostanie naszym zawodnikiem, ale zostanie na kolejny sezon w Sassuolo.
:ball: Sprawa Vucinicia jest niejasna, ale on jest w calej hierarchii naszego ataku zdecydowanie najwyzej i... mowiac szczerze trudno sobie wyobrazic jego odejscie. Ale, nigdy nie mozna mowic nigdy, a prawie kazdy ma swoja cene. Takze tutaj nic nie wykluczone. Gdyby przyszla jakas super oferta to byc moze pozegnamy takze Vucinicia, na razie jednak niewiele na to wskazuje. Moge dodac tutaj jedynie od siebie tyle, ze wbrew pozorom ktos sie nim jednak interesuje (City) i jest mowa o fajnch pieniadzach, ale ciezko powiedziec, na ile konkretne jest to zainteresowanie.
:ball: O Zlatanie napisalem wszystko w poprzednim poscie. Na chwile obecna, jest calkiem prawdopodobne, ze ona do nas dolaczy. No prosze, a w marcu nikt w to nie wierzyl (w tym i ja). Jak to sie wszystko zmienia :prochno:

4. Inne zrodla... Tutaj jest naprawde od cholery informacji. Podsumuje moze glowne nurty:
a) Napastnik: laczy sie nas z gigantyczna iloscia napastnikow, poczawszy od Benzmy, przez Higuaina, Lewandowskiego, Zlatana, a konczac na Sachezie, Suarezie i Joveticiu. Wedlug ostatnich przeciekow Sport Mediaset Conte zazyczyl sobie dwoch duzych wzmocnien do ataku: oprocz Zlatana, nasz trener chcialby jeszcze jednego silnego zawodnika do ataku.
b) Skrzydlowy: Di Maria, Nani, Diamanti, Blaszczykowski, etc. Od cholery nazwisk, z ktorych czesc to pewnie radosna tworczosc dziennikarzy.
c) Boczny obronca: Piszczek, Digne, Lulic i inni.

Te wszystkie informacje, ktore przekazuje nam prasa potraktowalbym jednak z dystansem. Oczywiscie, wszyscy zachodza w glowe kogo ogladal Conte w trakcie wczorajszego meczu Realu z Borussia, ale ciezko tutaj o jakies powazne prognozy. Wiadomo, ze interesuja nas napastnicy, skrzydlowi/cofnieci napastnicy, byc moze bedziemy chcieli tez kupic jakiegos mlodego bocznego obronce. Najpewniejsze strzaly na chwile obecna to z pewoscia: Poli, Berardi, Diamanti, Zlatan. Ale czy oni faktycznie nas zasila, nie wiem. Aha, sporo pisze sie tez o przemeblowaniu w PSG. Jesli druzyna z Paryza bedzie wymieniac czesc kadry i trenera (a pewnie bedzie), a nam uda sie wyciagnac Zlatana, to nie jest wykluczone, ze sprobujemy tez pozyskac Verrattiego. Problemem moze byc tylko jego cena, ktora obecnie sie waha rzekomo w przedziale 20 - 25m euro...

Zobaczymy jak to sie wszystko potoczy, ale na pewno czeka nas fascynujace mercato :D

Edit: O Falcao nic nie slyszalem ; ) Na razie.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2013, 21:24

jakku1 pisze:Oczywiscie, wszyscy zachodza w glowe kogo ogladal Conte w trakcie wczorajszego meczu Realu z Borussia, ale ciezko tutaj o jakies powazne prognozy
Na naszej legendarnej liście http://www.juvepoland.com/news.php?id=23436, z której sprowadziliśmy już Llorente i Peluso, nie widnieje żaden madritista. Za to są Schmeltzer i Gundogan.
I obstawiam, że to któregoś z nich obserwował Conte. 8)

Santos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 maja 2013, 22:25

Ja mam nadzieję, że Ibra do nas nie przyjdzie.
Gość ma 32 lata, czteroletni kontrakt z pensją 8mln, to będzie z podatkami ponad 40 mln euro. Pewnie kolejne 15 trzeba będzie za niego zapłacić, więc ten transfer będzie potwornie drogi. Kolejna sprawa, za 3-4 lata będziemy mieli 35-36 letniego gościa, z pensją 8mln euro, który na pewno wtedy już się nigdzie ruszy. To pewnie będzie oznaczało, że dopóki Ibra u nas będzie nie będziemy mogli sobie pozwolić na inne wielkie transfery.
Niższa pensja dla Vidala też nie byłaby fair wobec Chilijczyka.
Już zupełnie pomijam charakter Ibry i jego narcyzm, który zupełnie nie pasuje do obecnego Juve.

Na koniec, wiem, że Szwed jest piłkarzem genialnym i piłkarsko gwarantowałby nam wiele, ale pod każdym innym względem ten transfer nie ma sensu, moim zadaniem.

Kupmy dwóch dobrych skrzydłowych i nasz skład na przyszły sezon będzie o wiele lepszy.

skurczzone

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 maja 2013, 23:14

Ibra ma ogromny potencjał marketingowy, Llorente będzie zarabiał 5 więc czy zlatan nie zasługiwałby na więcej? Co do kontraktu to jestem pewien, że dałoby się zejść w dół. Dodać warto, że Szwed nigdy nie bazował na szybkości i nawet jako 35latek mógłby strzelac duzo

Czasy się zmieniły, Juve już nie jest przeciętniakiem klubikiem, nadchodzą piękne czasy.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 maja 2013, 23:53

nigdy tego nie rozumiałem. Co was obchodzą ile kto będzie zarabiał, jakie to ma znaczenie? Jakby Zlatan przyszedł grać za 4mln, a nie za 8mln (przykładowo), to odczujecie jakoś tę różnicę? Z konta wam zabierają na pensje dla graczy, czy jak ? Za dużo FMa, tak się niektórzy zżyli z tą grą że przez internetowe forum w swoim umyśle zarządzają Juventusem chyba. Ile ma zarabiać ten, tamtego opchnąć za tyle, ograć młodzika to wyrośnie mega gracz, oszczędzajmy Pirlo bo mu kondycja spada na 70%, przesunąć suwak w lewo i kasa na transfery się znajdzie :ok: . W kółko to samo, ten temat ma 1112 stron i wszystkie posty lecą na to samo kopyto.

żeby nie offtopować:
Dla mnie Zlatan może i 20 mln zarabiać, byle by przyszedł. Na uzupełnienie składu drugi gwiazdor Diamanti :prochno:

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 00:00

pan Zambrotta pisze:nigdy tego nie rozumiałem. Co was obchodzą ile kto będzie zarabiał, jakie to ma znaczenie? Jakby Zlatan przyszedł grać za 4mln, a nie za 8mln (przykładowo), to odczujecie jakoś tę różnicę? Z konta wam zabierają na pensje dla graczy, czy jak ? Za dużo FMa, tak się niektórzy zżyli z tą grą że przez internetowe forum w swoim umyśle zarządzają Juventusem chyba. Ile ma zarabiać ten, tamtego opchnąć za tyle, ograć młodzika to wyrośnie mega gracz, oszczędzajmy Pirlo bo mu kondycja spada na 70%, przesunąć suwak w lewo i kasa na transfery się znajdzie :ok: . W kółko to samo, ten temat ma 1112 stron i wszystkie posty lecą na to samo kopyto.

żeby nie offtopować:
Dla mnie Zlatan może i 20 mln zarabiać, byle by przyszedł. Na uzupełnienie składu drugi gwiazdor Diamanti :prochno:
dokladnie, a to z tym suwakiem i % poległem :lol: a zwlaszcza z tym suwakiem bo chyba gdzies czytalem podobny post ostatnio tutaj na juvepoland

Santos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 00:17

Jasne, że można się niczym nie przejmować i oferować komuś każde pieniądze. W najlepszym wypadku skończymy wtedy jak Milan czy Valencia i będziemy na siłę wypychać z klubu swoje gwiazdy, w gorszej wersji czeka nas los Lazio Cragnottiego albo jeszcze lepiej np. Leeds United.

To może nie bądźmy minimalistami i zamiast Ibry weźmy od razu Messiego i Ronaldo do ataku i Bale'a na lewą stronę. W końcu Juve to wielki klub, więc czemu ma być stać na takie transfery jakieś ogórki z City czy PSG a nie nas...

Całe szczęście, że Marotta ma inne podejście, bo przecież też mógłby stwierdzić, że on z własnej kieszeni za transfery nie płaci, więc co mu tam.

To jest dopiero logika rodem z FM.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 00:36

@up

Jeśli Zlatan przyjdzie z dużą gażą zapisaną w kontrakcie to znaczy, że ludzie na odpowiednich stanowiskach majacy sto razy większe pojęcie o sytuacji w klubie tak zadecydowali. A to, że dla niektórych to będzie "za dużo" i będą niezadowoleni z transferu woła o pomstę do nieba. Chyba nie będą mogli spać po nocach, będą drżeć o klubowy skarbiec :prochno: naprawdę podziwiam zaangażowanie.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 00:41

Jezeli Zlatan wróci to czuje poprostu w kosciach, ze wezmie "10". Nie przepusci takiej okazji. :D

Obrazek

:prochno:

Obrazek
skurczzone

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 00:45

Muszę ciebie zmartwić, ale Robben, Nani, Sanchez też nie są tani.

Inaczej się prowadzi ligowego średniaka jaki był jeszcze kilka lat nasz klub a inaczej włoskiego hegemona, który gra w LM i spokojnie może wywalczyć półfinał

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 07:46

D-Rose pisze:Jezeli Zlatan wróci to czuje poprostu w kosciach, ze wezmie "10". Nie przepusci takiej okazji. :D
Też o tym pomyślałem. Ciekawe co na ten temat ma do powiedzenia Giovinco? :lol:

Obrazek
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 08:23

pan Zambrotta pisze:@up

Jeśli Zlatan przyjdzie z dużą gażą zapisaną w kontrakcie to znaczy, że ludzie na odpowiednich stanowiskach majacy sto razy większe pojęcie o sytuacji w klubie tak zadecydowali. A to, że dla niektórych to będzie "za dużo" i będą niezadowoleni z transferu woła o pomstę do nieba. Chyba nie będą mogli spać po nocach, będą drżeć o klubowy skarbiec :prochno: naprawdę podziwiam zaangażowanie.
Szczególnie, że Marotta już pokazał, że durny nie jest i z kasą na pensję pewnie nie popłynie grubiej niż tyle, ile możemy dać.

Ja tam bym Zlatana chciał. Mimo, że na początku chłodno na to patrzyłem.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2013, 09:48

sebatiaen666 pisze:Adaś tego sie nie da czytac, pisz ludziom pw, pomysl nad tym.
Wtedy to bym dopiero jobca dostał jakbym każdemu odpisywał na newsa na pw :D
deszczowy pisze:O nie, tak się bawić nie będziemy! :stop: To tak zaczynamy różnicować? WAL SIĘ, Adasiu. Uważam się za kibica Juve i tak samo będę fapał nad powrotem Zlatana.
Żeby było jasne, tamto zdanie może było lekkim nadużyciem, ale nie było atakiem w nikogo osobiście :)
Niemniej dla mnie jest coś nie tak, że ludzie trzymają kciuki za jego powrót. Dla mnie to piłkarskie ścierwo, bo drodzy państwo, umiejętności to nie wszystko, przynajmniej jak dla mnie. Jest co najmniej 5 powodów dla których ten transfer to zły pomysł, także czysto sportowe. Nie będę się powtarzał, już o tym pisałem, w skrócie mamy do czynienia z narcyzem, indywidualistą, z dupnym kontraktem i jest to rozwiązanie na krótką metę, na moje oko nie pasujące do taktyki, tyle.
Ogólnie po każdym newsie o tym panie wyskakuje mi nowa żyłka na czole, po każdym komentarzu "Zlatan? Marzenie!" dochodzi kolejna.
jakku1 pisze:2. Bardzo duzo mowi sie o nowym konktrakcie dla Antonio. I tutaj jest rzekomo caly pies pogrzebany, nasz trener w ramach nowej umowy zazyczyl sobie bardzo solidnych wzmocnien, glownie do ataku. Nowy konktrakt ma przewidywac okolo 5m euro rocznie zarobkow oraz 20 milionowa klauzule odszkodowania w wypadku gdyby inny klub zglosil sie po uslugi naszego trenera. Ale to nie wszystko. Przypuszzam, ze juz w ramach raczej ustnych uzgodnien, Conte ma dostac w prezencie 2 graczy z wysokiej polki.
Jak zwykle doniesienia o "nagrodzie za mistrzostwo" to takie ploteczki, bo sezon się kończy i trzeba o czymś pisać. Podwyżka dla Antonio? I tak już dostaje najwięcej w Serie A (co w sumie nie dziwne), ale niech robią co chcą. Napewno wolałbym żeby to on dostawał ponad 5 mln niż jakiś "top player".
jakku1 pisze:O Zlatanie napisalem wszystko w poprzednim poscie. Na chwile obecna, jest calkiem prawdopodobne, ze ona do nas dolaczy. No prosze, a w marcu nikt w to nie wierzyl (w tym i ja). Jak to sie wszystko zmienia :prochno:
A jest w zasadzie jakieś wiarygodne źródło które by to potwierdzało (i mam na myśli coś konkretnego a nie" Marotta MOŻE zaproponuje 7 mln" a "Ibra MOŻE się zgodzi na 8 mln")? :think:
Santos pisze:Ja mam nadzieję, że Ibra do nas nie przyjdzie.
Gość ma 32 lata, czteroletni kontrakt z pensją 8mln, to będzie z podatkami ponad 40 mln euro.
Przy takich warunkach wychodzi ok. 60 mln brutto plus cena transferu :whistle:
pan Zambrotta pisze:Jeśli Zlatan przyjdzie z dużą gażą zapisaną w kontrakcie to znaczy, że ludzie na odpowiednich stanowiskach majacy sto razy większe pojęcie o sytuacji w klubie tak zadecydowali.
I działa to w drugą stronę, jak nie przyjdzie to znaczy, że...
@D-Rose - czy ja Ci coś złego zrobiłem? :evil: A poważnie to na szczęście sprawa numeru na koszulce to nie jest wybór zawodnika (tylko i wyłącznie). A zarząd (czy kto tam jest decyzyjny w tej kwestii) chyba sobie takiego samobója nie strzeli.

I zaś tyle linijek o pierdołach.
Co do Piszczka, to ma to sens jeśli wskoczy na miejsce Isli. O sprzedaży Lichtsteinera nie chcę nawet myśleć. Tylko po co Łukasz miałby zamieniać pierwszy skład Borussi na rezerwę w Juventusie? :think: Sprawa umrze śmiercią naturalną.
Dzeko? Jestem za, ale wtedy trzeba sprzedać Quagliarellę i to za ok. 10 mln (a może i Matriego jeszcze? :think: ). Wyrzucić Vucinicia i zrobić ścisk na szpicy a rozpizdziel na "10" to mi się nie widzi i nie sądzę by tak się stało.

Zablokowany