Serie A 12/13 (34): Torino 0-2 JUVENTUS
- juventussek
- Juventino
Reka, karny, gol, 4-3-3 + 3-5-2
3-5-1-1 NIE.
Nie wiem co daje większa ilość tych pomocników, chyba to że nie ma komu zagrać w przodzie.
3-5-1-1 NIE.
Nie wiem co daje większa ilość tych pomocników, chyba to że nie ma komu zagrać w przodzie.
- Mate.G
- Juventino
Ligę mamy już od dawna wygraną to czym wy się tak stresujecie Conte chce dać zagrać Pogbie, kosztem MATRIEGO wielkiego mistrza który jednym zagraniem raz na 100 lat potrafi coś ustrzelić. Dajcie sobie spokój nie mamy dobrego napastnika lecz mamy młodego Francuza, który może się ogrywać i nasz trener z tego korzysta z czego ja jestem zadowolony .juventussek pisze:Reka, karny, gol, 4-3-3 + 3-5-2
3-5-1-1 NIE.
mateelv
Może idź kibicować Bayernowi jak tak ci się podobają Niemieccy piłkarze

Marchisio strzelił więcej ważnych bramek niż którykolwiek z naszych "napastników" nie przez ten sezon ale przez ostatnie 3?
Teraz gra na nie swojej pozycji aa nie mam ochoty komentować twoich wypocin więc to skróce .
Claudio jest uważany przez Prandellego i Conte za topowego ŚP. Gra w reprezentacji i w jednym z najlepszych klubów w Europie.
Vidal też miał spadki formy w tym sezonie.
Twój Bayern niedawno jeszcze chciał kupić Marchisio

- juventussek
- Juventino
Conte nie daje komuś pograć on testuje taktykę która według mnie nie działa.
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2013, 21:54 przez juventussek, łącznie zmieniany 7 razy.
- juventussek
- Juventino
To równie dobrze Pogba mógłby zagrać za Markiza który ostatnio gra słabiej jak to ludzie piszą lub za Vidala. Po porażce z Bayernem Conte się ''otrząsnął'' i próbuje innych wariantów, 3-5-1-1 jak dla mnie nie wychodzi kompletnie do tego Pirlo nie ma komu posłać piłeczki bo tam stoi Wuczini obrócony plecami do bramki który może zagrać dobry mecz jeśli ma partnera któremu może odegrać piłkę.Mate.G pisze:Nie testowałby tej taktyki gdyby nie Pogba. Wniosek prosty.juventussek pisze:Conte nie daje komuś pograć on testuje taktykę która według mnie nie działa.
The end of story.
3-5-2 W lidze działa doskonale nie ma żadnego zespołu który mógłby się przeciwstawić, ale jak widać w LM są zespoły które potrafią to rozjechać i ja bym spróbował 4-3-3 które działało lepiej niż 3-5-2 w sezonie 2012, chociaż tutaj brakuje nam jednego skrzydłowego z prawdziwego zdarzenia ale myślę że można go zastąpić takim Fabio czy kimś innym, trzeci mecz z rzędu gramy słabo te 3-5-1-1 to może warto tym razem spróbować 4-3-3 skoro Antonio uważa że to już ten czas na eksperymenty. Sory za nabijanie postów ale jakbym połaczył to z poprzednim to nikt by tego nie czytał a przynajmniej Mate G. który by widział że jego post jest ostatnim, jak widać z nim tylko piszę.
4-3-3/3-5-2 tak bym rotował taktykami. MA KTOŚ TEGO MENADŻERA?! ;D
- booyak
- Juventino
Wystarczy tyle, nie rozpisuj się, nie argumentuj i na jednym zdaniu zakończ walkę z wiatrakami jaką jest udowadnianie swoich racji na temat Marchisio na tym forum.mateelv pisze:Ja nie mówię, że się nie nadaje od tego sezonu. On nie nadawał się dla mnie od początku, z wyjątkiem poprzedniego sezonu, gdzie jednak cały team grał bardzo dobrze.
Ja już zaprzestałem. Claudio dla mnie zawsze był typowym ligowym przeciętniakiem wykreowanym przez co poniektórych forumowiczów na najlepszego b2b świata z tego też względu zakończyłem głębsze dyskusje na jego temat i jestem spokojniejszy nie musząc przepychać się słownie ze znawcami większymi ode mnie twierdzącymi do niedawna że Claudio zjada Szwajsztangerów i innych Czabi Alonsów na śniadanie.
Kolejny mecz po przygodzie z Ligą Mistrzów oglądnięty bez emocji, mimo że to derby. Niczego nowego godnego wzmianki nie zauważyłem. To co kulało kuleje nadal to co cieszyło cieszy i cieszyć będzie w przyszłym sezonie. Scudetto nr 31 już w niedziele

★ ★ ★
I tak sobie porównywaliście rozgrywających z box-to-boxem, co nie ma większego sensu?booyak pisze:jestem spokojniejszy nie musząc przepychać się słownie ze znawcami większymi ode mnie twierdzącymi do niedawna że Claudio zjada Szwajsztangerów i innych Czabi Alonsów na śniadanie.
- Arbuzini
- Juventino
Myślę, że ta cała krytyka Marchisio bierze się w dużej mierze z faktu, że mamy w drużynie Pogbe. Ja mam tylko drobną radę - nie przeceniajcie tego chłopaka, a w szczególności jego przywiązania do Juventusu.
Swoją drogą fajnie walczycie z argumentami. "Marchisio jest cienki, bo tak. Znika i tyle z niego jest!". To dlaczego Conte uważa go za tak ważnego zawodnika? - "No ja tego nie rozumiem właśnie, pupil jakiś". Zatem z jakich powodów jest podstawowym zawodnikiem reprezentacji Włoch i Prandelli go ceni? - "Tego też nie rozumiem, musi mieć chody jak Rasiak". A może jest lepszy niż uważasz i nie do końca ogarniasz jego rolę na boisku. "Sam nie ogarniasz tuku. Od 10 lat mówię, że Marchisio jest słaby, a Ty jesteś zbyt mainstreamowy żeby to przyznać. HY-HY-HY!"
Taka dyskusja przypomina mi postawę moich mniej obcykanych znajomych. "Jedziesz na festiwal? Fajnie. A kto gra/jakie filmy będą? Eee... nie znam. Po co tam w ogóle jedziesz? Skoro nie znam to jest to na pewno słabe."
Swoją drogą fajnie walczycie z argumentami. "Marchisio jest cienki, bo tak. Znika i tyle z niego jest!". To dlaczego Conte uważa go za tak ważnego zawodnika? - "No ja tego nie rozumiem właśnie, pupil jakiś". Zatem z jakich powodów jest podstawowym zawodnikiem reprezentacji Włoch i Prandelli go ceni? - "Tego też nie rozumiem, musi mieć chody jak Rasiak". A może jest lepszy niż uważasz i nie do końca ogarniasz jego rolę na boisku. "Sam nie ogarniasz tuku. Od 10 lat mówię, że Marchisio jest słaby, a Ty jesteś zbyt mainstreamowy żeby to przyznać. HY-HY-HY!"
Taka dyskusja przypomina mi postawę moich mniej obcykanych znajomych. "Jedziesz na festiwal? Fajnie. A kto gra/jakie filmy będą? Eee... nie znam. Po co tam w ogóle jedziesz? Skoro nie znam to jest to na pewno słabe."
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Ten caly irracjonalny sztynks związany z krytyką Markiza jest niepoważny.
Dlaczego nikt nie czepia się PIRLO który obniżył loty ZNACZĄCO w przeciwienstwie do Klaudiusza?
Czemu nikt się nie czepia Asamoaha czy Chielliniego, ktorzy rowniez nie koksza jak na początku sezonu?
Odpowiadam: Bo wiekszosc forum patrzy jednotorowo, i ma swoje "ofiary" ataków. Kolejnosc nieprzypadkowa, ale czasem sie zmienia:
Vucinic, Giovinco, Marchisio, Peluso, Padoin, Matri, Isla.
Świętymi krowami natomiast są/byli: Chiellini, Del Piero, Vidal, Pogba, Trezeguet, Buffon.
To samo z transferami. Suarez? nawalone do czachy, wampir, gryzipiórek, morderca, szaleniec. Falcao? za drogi. Cavani ? za drogi, i smierdzi Neapolem. Lewy? drewno. Van Persie? za stary. Ibra? za stary i cygan.
Ale z Matrim to juz zostac nie chca. Banda cholernych malkonentów ktorym nigdy nie przypasi. No, moze jak wygramy lige majac 100 punktow i 30 pkt przewagi nad 2 zespolem. Ale i wtedy beda sie pluli, ze "SERIE A JEST SŁABE !!! blablabla. Powinnismy wygrac lige z przewaga 80 pkt !! blablabla" :lol: Widze oczami wyobrazni jak przechodzi do nas Messi i po zagraniu 3 slabszych meczow jest wywozony na taczkach przez forumowych pieniaczy :lol:
Nie pomaga w tym zachowanie kilku czlonkow ze starszyzny forumowej, ktorzy rowniez czepili sie np. takiego Markiza i wrzucaja mu przy najmniejszym zalamaniu formy, i przy jednym zlym zagraniu.
Nie mowie ze Ksiaże Turynu jest na poziomie legendy jaka byl Tardelli, nie mowie ze jest lepszy od Xabiego Alonso, Schweinschteigera czy innego Xaviego, ale zlitujcie się. Nie robcie z niego Nocerino, Parolo, Almirona czy innego zgrzybiałego dziada ktory jest czerstwy jak suchary Strasburgera.
Wezcie tez pod uwage, ze Claudio to jeden z nielicznych pilkarzy, ktorzy - jesli sami go nie wypchniemy - zostana z nami do konca kariery. Przypomnijcie sobie takze to, ze ma on tendencje do dobrej gry w najwazniejszych meczach, i ze pewnie fapaliscie ostro po golach z Interem czy Milanem, a teraz plujecie. Ale w sumie nie powinienem sie dziwic. We Wloszech Marchisio noszony jest na rekach, ale durne polactwo zawsze musi sie przypieprzyc
Jak dla mnie na tym etapie sezonu cala druzyna moze miec obnizke formy. I dobrze, lepiej teraz, niz w jego trakcie. A w trakcie Claudio gral bardzo rowno i na dosc wysokim poziomie (nie az takim jak sezon temu, ale). Niech sobie chlopaki pofolgują. Zasłużyli na to.
Dlaczego nikt nie czepia się PIRLO który obniżył loty ZNACZĄCO w przeciwienstwie do Klaudiusza?
Czemu nikt się nie czepia Asamoaha czy Chielliniego, ktorzy rowniez nie koksza jak na początku sezonu?
Odpowiadam: Bo wiekszosc forum patrzy jednotorowo, i ma swoje "ofiary" ataków. Kolejnosc nieprzypadkowa, ale czasem sie zmienia:
Świętymi krowami natomiast są/byli: Chiellini, Del Piero, Vidal, Pogba, Trezeguet, Buffon.
To samo z transferami. Suarez? nawalone do czachy, wampir, gryzipiórek, morderca, szaleniec. Falcao? za drogi. Cavani ? za drogi, i smierdzi Neapolem. Lewy? drewno. Van Persie? za stary. Ibra? za stary i cygan.
Ale z Matrim to juz zostac nie chca. Banda cholernych malkonentów ktorym nigdy nie przypasi. No, moze jak wygramy lige majac 100 punktow i 30 pkt przewagi nad 2 zespolem. Ale i wtedy beda sie pluli, ze "SERIE A JEST SŁABE !!! blablabla. Powinnismy wygrac lige z przewaga 80 pkt !! blablabla" :lol: Widze oczami wyobrazni jak przechodzi do nas Messi i po zagraniu 3 slabszych meczow jest wywozony na taczkach przez forumowych pieniaczy :lol:

Nie pomaga w tym zachowanie kilku czlonkow ze starszyzny forumowej, ktorzy rowniez czepili sie np. takiego Markiza i wrzucaja mu przy najmniejszym zalamaniu formy, i przy jednym zlym zagraniu.
Nie mowie ze Ksiaże Turynu jest na poziomie legendy jaka byl Tardelli, nie mowie ze jest lepszy od Xabiego Alonso, Schweinschteigera czy innego Xaviego, ale zlitujcie się. Nie robcie z niego Nocerino, Parolo, Almirona czy innego zgrzybiałego dziada ktory jest czerstwy jak suchary Strasburgera.
Wezcie tez pod uwage, ze Claudio to jeden z nielicznych pilkarzy, ktorzy - jesli sami go nie wypchniemy - zostana z nami do konca kariery. Przypomnijcie sobie takze to, ze ma on tendencje do dobrej gry w najwazniejszych meczach, i ze pewnie fapaliscie ostro po golach z Interem czy Milanem, a teraz plujecie. Ale w sumie nie powinienem sie dziwic. We Wloszech Marchisio noszony jest na rekach, ale durne polactwo zawsze musi sie przypieprzyc

Jak dla mnie na tym etapie sezonu cala druzyna moze miec obnizke formy. I dobrze, lepiej teraz, niz w jego trakcie. A w trakcie Claudio gral bardzo rowno i na dosc wysokim poziomie (nie az takim jak sezon temu, ale). Niech sobie chlopaki pofolgują. Zasłużyli na to.
BESTER MANN, BESTEEER !

- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Koniec końców, nic w tym złego, ale dopiero w trudnych chwilach wychodzi naprawdę kto kogo w zespole tuszuje. Jeśli wtedy większość grała dobrze, a teraz pewna część, to wnioski nasuwają się same.szczypek pisze:Mówisz, że Marchisio grał bardzo dobrze, bo cały zespół grał bardzo dobrze, ja zapytam, co w tym złego? Przecież my chcemy bardzo dobrze grającego zespołu, jeśli się to łączy to czemu mielibyśmy się pozbywać elementu, który bardzo dobrze funkcjonuje?
Po pierwsze jakbyś trochę otworzył oczy i wiedział, że obserwując najmocniejszych, można się najwięcej nauczyć, jarnąłbyś się, że podziwianie Bayernu to nie kibicowanie im.Mate.G pisze:
mateelv
Może idź kibicować Bayernowi jak tak ci się podobają Niemieccy piłkarze![]()
Marchisio strzelił więcej ważnych bramek niż którykolwiek z naszych "napastników" nie przez ten sezon ale przez ostatnie 3?
Teraz gra na nie swojej pozycji aa nie mam ochoty komentować twoich wypocin więc to skróce .
Claudio jest uważany przez Prandellego i Conte za topowego ŚP. Gra w reprezentacji i w jednym z najlepszych klubów w Europie.
Vidal też miał spadki formy w tym sezonie.
Twój Bayern niedawno jeszcze chciał kupić Marchisio
Po drugie, to że nie gra na swojej pozycji, nie wzięło się z nikąd. Skoro Conte widzi w nim super b2b, to wystawiając go jako trequariste, widzi w nim również dobrego, ofensora, ukrytego za plecami napastnika. Pudło. Claudio gra max padakę. Czy tu czy tam. Twierdzicie, że skoro Antonio chce go widzieć w każdym meczu, to coś znaczy. A nie pamiętamy już jak bardzo katowany był/jest Vucinic? Conte to nie ideał, często zwleka ze zmianami, często stawia na kogoś (np. Pirlo) mimo, że cały świat widzi co innego. Ja wiem, my nie jesteśmy na trenigach, sraty pierdaty, ale każdego meczu, jak na dłoni, widać, że taki taki i taki gracz gra mocno średnio i co? I NIC!
Vidal miał spadki formy a i tak grał lepiej niż Claudio w formie. To nie przypadek, że słyszymy kwotę 40mln za Vidala, jest fenomenalny, a przy jego stracie zdziadziały Pirlo z Marchisio-Ninją już nie dadzą nam niczego fajnego.
Ten "mój" Bayern jak powiadasz, coś tam przebąkiwał o Markizjo, ale bycz, pliz, kim on miałby tam być? 14 w kolejce do środka pola? Błagam.
booyak pisze:Wystarczy tyle, nie rozpisuj się, nie argumentuj i na jednym zdaniu zakończ walkę z wiatrakami jaką jest udowadnianie swoich racji na temat Marchisio na tym forum.mateelv pisze:Ja nie mówię, że się nie nadaje od tego sezonu. On nie nadawał się dla mnie od początku, z wyjątkiem poprzedniego sezonu, gdzie jednak cały team grał bardzo dobrze.
Ja już zaprzestałem. Claudio dla mnie zawsze był typowym ligowym przeciętniakiem wykreowanym przez co poniektórych forumowiczów na najlepszego b2b świata z tego też względu zakończyłem głębsze dyskusje na jego temat i jestem spokojniejszy nie musząc przepychać się słownie ze znawcami większymi ode mnie twierdzącymi do niedawna że Claudio zjada Szwajsztangerów i innych Czabi Alonsów na śniadanie.
.

Ja się czepiam. Tylko różnica między takim Pirlo a Markizem jest taka, że bez Andrei to chyba byśmy scudetto w poprzednim sezonie nie powąchali. Niestety, Andrzej gra piasek, ale dziwić się.. non stop w pierwszym, nawet na reprze. ALE KĄTE WIE LEPIEJ!!11oneoneDobry Mudżyn pisze:Ten caly irracjonalny sztynks związany z krytyką Markiza jest niepoważny.
To tak jak IaquintaDobry Mudżyn pisze: Wezcie tez pod uwage, ze Claudio to jeden z nielicznych pilkarzy, ktorzy - jesli sami go nie wypchniemy - zostana z nami do konca kariery.

Dobry Mudżyn pisze:Przypomnijcie sobie takze to, ze ma on tendencje do dobrej gry w najwazniejszych meczach, i ze pewnie fapaliscie ostro po golach z Interem czy Milanem, a teraz plujecie. Ale w sumie nie powinienem sie dziwic. We Wloszech Marchisio noszony jest na rekach, ale durne polactwo zawsze musi sie przypieprzyc
1. NIE.
2. NIE.
3. TAK. Nie zrozumiesz tego, jesteś murzynem.
4. BREDNIE.
5. Zasłużyli.
Swoją drogą Mudżyn, to nie jest obniżka formy. My tak graliśmy cały sezon, jakby na pół gwizdka. W gacie zesrauem się tylko w meczu z Chelsea, wygranym w cudownym stylu w Turynie.
Z tym durnym polactwem trochę przesadzasz, dyskusja na forum to dyskusja na forum, więc stul troszkę pyszczek zanim kogoś obrazisz Trochę pokory dzieciaczku, długo tutaj nie jesteś, żeby aż tak pyskować ;*
- MVP
- Juventino
Serio, wiele już widziałem, ale żeby mówić o Markizie że jest słaby i nie grał dobrego sezonu? Wtf? Chyba Claudyś puknął czyjąś kobitkę czy coś bo nie widzę czysto piłkarskich powodów do nazywania go przeciętniakiem.
Silny chłop, w miarę szybki i zwinny, dobry w odbiorze, duuuużo pracuje na zespół, potrafi skończyć akcję i ją rozpocząć, cholernie uniwersalny. Takie troszkę gorsze odbicie Vidala, które ma większą szansę od czylijczyka zostać symbolem Juve na lata.
Nie dziwie sie że Gio skasował face jeżeli pisali na nim tacy ludzie jak tzw "coponiektórzy".
Silny chłop, w miarę szybki i zwinny, dobry w odbiorze, duuuużo pracuje na zespół, potrafi skończyć akcję i ją rozpocząć, cholernie uniwersalny. Takie troszkę gorsze odbicie Vidala, które ma większą szansę od czylijczyka zostać symbolem Juve na lata.
Nie dziwie sie że Gio skasował face jeżeli pisali na nim tacy ludzie jak tzw "coponiektórzy".
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Ależ na tym forum ostatnio się burdel robi. Więcej jest przepychanek słownych, niźli konstruktywnych postów
Brakuję tu jeszcze Lorda ze swoimi racjami i temat byłby stodołą niczym ,,Politka".
p.s. Marchisio powinien usiąść na ławce, zresztą Pyrlo tak samo

Brakuję tu jeszcze Lorda ze swoimi racjami i temat byłby stodołą niczym ,,Politka".

- annihilator1988
- Juventino
Podpisuję się pod tymMVP pisze:Silny chłop, w miarę szybki i zwinny, dobry w odbiorze, duuuużo pracuje na zespół, potrafi skończyć akcję i ją rozpocząć, cholernie uniwersalny. Takie troszkę gorsze odbicie Vidala, które ma większą szansę od czylijczyka zostać symbolem Juve na lata.
I postanowiłeś podzielić się "złotymi myślami", które są przesiąknięte mentalnością polaczka.mateelv pisze:Claudio dla mnie zawsze był typowym ligowym przeciętniakiem
Powiem jedno, no-life jesteś. Kolejny raz starasz się zdeprecjonować forumowicza ze względu na staż na forum, co ma się nijak do jego rzeczowej wiedzy i oceny. Gościu dobrze opisał to, co teraz się dzieje na portalu. Dodam też, że na facebook-u może masz tych 780 "przyjaciół", tylko, że w rzeczywistości jesteś wstanie utrzymywać kontakt z około 140 ludźmi. Taka moja uwaga dla dziecka neo. Odejdź od tego kompa, zrób coś z życiemmateelv pisze:Trochę pokory dzieciaczku, długo tutaj nie jesteś, żeby aż tak pyskować ;*

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Wystarczajaco dlugo. Zreszta, moglbym byc tutaj nawet 1 dzien zeby zauwazyc, ze w dupach sie niektorym przewraca. Za Capello mielismy galaktyczny sklad a mimo to wygrywalismy z wszystkimi po 1:0 i w katastrofalnym stylu odpadalismy w cwiercfinale z Arsenalem, meczac bule wczesniej w grupie z Werderem, a i tak wszyscy fapali. Teraz nie bedac absolutnie topowym klubem w Europie, a dopiero odradzajacym sie, osiagamy nawet odrobine lepsze wyniki niz wtedy, a mimo to pol skladu - zdaniem niektorych - jest do posadzenia lub wypieprzenia. Zjedzcie snickersa, bo zaczynacie gwiazdorzyc. Conte Marchisio jest potrzebny. A ja mu ufam.mateelv pisze:Trochę pokory dzieciaczku, długo tutaj nie jesteś, żeby aż tak pyskować ;*
mateelv po prostu wzial to do siebie, nie moja winaannihilator1988 pisze: Powiem jedno, no-life jesteś. Kolejny raz starasz się zdeprecjonować forumowicza ze względu na staż na forum, co ma się nijak do jego rzeczowej wiedzy i oceny. Gościu dobrze opisał to, co teraz się dzieje na portalu. Dodam też, że na facebook-u może masz tych 780 "przyjaciół", tylko, że w rzeczywistości jesteś wstanie utrzymywać kontakt z około 140 ludźmi. Taka moja uwaga dla dziecka neo. Odejdź od tego kompa, zrób coś z życiem

napisalem to bardzo ogolnie, nie atakujac nikogo personalnie, ale skoro on czuje sie ta osoba ktora opisalem swoim postem, to pozostaje wspolczuc

A co do facebooka, to grubo przesadziles. 140 ludzi? No chyba jak nie pracujesz/uczysz sie i jestes totalnym imprezowiczem. Nawet wtedy kontakt z 50 osobami to absolutny maks, bo trzeba przeciez doliczyc kontakty z przyjaciolmi, druga polowka i rodzina, a sam na wlasnej skorze sie przekonalem, ze jesli sie ma ponad 5 przyjaciol (jesli oni sami z soba sie tez nie przyjaznia) to ktoregos sie niestety zaniedbuje

24 godziny i 7 dni w tygodniu to za malo zeby utrzymac wysoki poziom spolecznych kontaktow przy ogromnej masie znajomych.
Zeby nie bylo offtopu, Marchisio gra dobry sezon, a ostatnio strzelil nawet bramkę

BESTER MANN, BESTEEER !

- MVP
- Juventino
Jakbym Markiza nie bronił w tym temacie to akurat z tym muszę się zgodzić. Zresztą kiedy przyjdzie czas na trochę eksperymentów jak nie teraz? Ja naprawdę chce zobaczyć Ase w środku, od kilku spotkań łamie na prawo i pcha sie cały czas na pozycje środkowego. Tak go tam ciągnie jak żołnierza po misji w Iraku do baby. Do tego jak sie znajduje w środkowej strefie mam wrażenie, że jest jakby pewniejszy, wie co chce i powinien zrobić. Antonio! Daj mi murzyna na środek!ProooszeSila Spokoju pisze: