Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2013, 18:03

Bazyliszek pisze:Vidal wpieprza Martineza z tym bym sie mogl zgodzic, ale ze Schweinsteigerem są raczej na rowni, z tym ze nasz Arturo chyba lepszy technicznie :oops:
Ale Niemiec zjada go doswiadczeniem i zgraniem z klubem. Zreszta, Vidal to bardziej DM u nas - glownie od czarnej roboty, natomiast Schweini to u nich pozycja taka jak Marchisio. Niewidoczny az tak w destrukcji, ale jakos strzela te bramki i notuje asysty. Jednakowoz od Claudio jest lepszy. Miedzy nim a Vidalem postawilbym znak rownosci. Vidal jest nieznacznie lepszy od Javiego, ale moim zdaniem jest zbedny i tak Bayernowi. Nie jest to roznica kilku klas zeby wywalac tyle mln euro nawet na tak klasowego pilkarza. Vidal to raczej sprowadzany jest na pozycje Javiego - DM.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 17 razy
Otrzymał podziękowanie: 38 razy

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2013, 18:18

Gdzie tu dowalenie? Takie są fakty.
To przedstaw nam te fakty.

PS: Aha, co sobie wypisuje januszowa, brukowa gazeta mamy gdzieś.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2013, 18:23

Marat87 pisze:
Gdzie tu dowalenie? Takie są fakty.
To przedstaw nam te fakty.

PS: Aha, co sobie wypisuje januszowa, brukowa gazeta mamy gdzieś.
http://www.whoscored.com/Players/14091
http://www.whoscored.com/Players/25008/
http://www.whoscored.com/Players/4567

Jeżeli potrafisz czytać, bo jak widać ze sprawdzeniem statystyk masz problem, to juz Ci nie pomoge.

Vidal top 3 całej LM.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2013, 18:56

"Niestety", ale nasz defensywno - środkowo - ofensywny pomocnik Arturo V jest topem i będą go kusić. Nie dziwi mnie, że Bayern go chce, dlugo się już mówi, że Guardiola go chce, a że FCBM ma nadmiar kasy... Jak nie teraz, to na przyszlość może zostać sprzedany. Teraz jeszcze na transfer raczej się nie uprze, ale przydalby się w przyszłym sezonie postęp w LM, a podwyżka swoją drogą, Ale wszelkie rozmowy od 50 mln zaczynać.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2013, 18:56

wszystkie media trąbią, że wyszliśmy z propozycją kupna Naniego za 16,5 mln, watpie by na to poszli

Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2013, 19:03

Czy to wg. whoscored Boenisch był najlepszym bocznym obrońcą fazy grupowej Euro? To tyle na temat tych dowodów.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2013, 20:05

Marat87 pisze:Czy to wg. whoscored Boenisch był najlepszym bocznym obrońcą fazy grupowej Euro? To tyle na temat tych dowodów.
Statystyki nie kłamią, nie są wymysłem edytora. W porównaniu do Twojej argumentacji, maja podstawy na boisku, a nie w głowie pseudo-znawcy.

Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Marat87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2013, 20:21

A znasz to powiedzonko o "małym kłamstwie, kłamstwie i statystyce"? :C

Santos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2013, 21:43

Ja akurat uważam, że Vidal jest ciągle niedoceniany, głównie przez nas. Dla mnie to NJALEPSZY b2b na świecie i nie powinniśmy go sprzedawać z jednego prostego powodu, niezależnie ile za niego dostaniemy to i tak nikogo lepszego nie kupimy.
Argumenty za tym, że najlepszy? Mnóstwo odbiorów, asyst, goli, niesamowite wybieganie, no po prostu idelany piłkarz na tą pozycję. Na dodatek jest świetny technicznie jak na tę pozycję. Dla mnie obecnie poziom Bale'a czy innego Suareza.

Co do tematu napastnika to dla mnie Suarez>Ibra, pewnie Szwed będzie tańszy, ale jego charakter wybitnie nie pasuje do Juve według Conte.

I ostatnia sprawa dwóch budżetów na młodzież i pierwszy skład. To oczywsita bzdura, bo nie ważne ile pieniędzy mam w portfelu a ile w kieszeni.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2013, 22:23

Santos pisze:I ostatnia sprawa dwóch budżetów na młodzież i pierwszy skład. To oczywsita bzdura, bo nie ważne ile pieniędzy mam w portfelu a ile w kieszeni.
Możemy też nie kosić trawy i nie sprzątać w okół stadionu. Budżet i polityka transferowa są już dawno ustalone. Jak mają przyjść talenty to i tak przyjdą. Musimy to robić i chyba tłumaczenia są zbędne.

Nie ruszajmy Vidala, z dala od takich głupich pomysłów. To jest zawodnik najwyższej próby, cholernie ciężki do zastąpienia w kontekście całego sezonu.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2013, 22:25

Santos pisze:Ja akurat uważam, że Vidal jest ciągle niedoceniany, głównie przez nas. Dla mnie to NJALEPSZY b2b na świecie
No tak, ale rozpatrując go jako defensywnego/środkowego pomocnika (bo gadacie o Bayernie, a tam tylko tacy) zdecydowanie nie można powiedzieć, że jest lepszy niż Świnek.
Santos pisze: I ostatnia sprawa dwóch budżetów na młodzież i pierwszy skład. To oczywsita bzdura, bo nie ważne ile pieniędzy mam w portfelu a ile w kieszeni.
Kolego Juventus FC to nie jest warzywniak, gdzie jak zostanie pieniążek, bo pani Gienia nie umyła okien, to można zakupić więcej koperku... To jest spółka akcyjna - posiada ściśle określone plany i budżety, których musi się trzymać, bo odpowiada przed radą nadzorczą i akcjonariuszami. Nie chce mi się dalej tłumaczyć, ale uwierz mi -> budżetów (młodzież, podstawka, płace, infrastruktura, itd.) nie można ot tak sobie modyfikować...

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2013, 22:32

yanquez pisze:
Santos pisze:Ja akurat uważam, że Vidal jest ciągle niedoceniany, głównie przez nas. Dla mnie to NJALEPSZY b2b na świecie
No tak, ale rozpatrując go jako defensywnego/środkowego pomocnika (bo gadacie o Bayernie, a tam tylko tacy) zdecydowanie nie można powiedzieć, że jest lepszy niż Świnek.
Santos pisze: I ostatnia sprawa dwóch budżetów na młodzież i pierwszy skład. To oczywsita bzdura, bo nie ważne ile pieniędzy mam w portfelu a ile w kieszeni.
Kolego Juventus FC to nie jest warzywniak, gdzie jak zostanie pieniążek, bo pani Gienia nie umyła okien, to można zakupić więcej koperku... To jest spółka akcyjna - posiada ściśle określone plany i budżety, których musi się trzymać, bo odpowiada przed radą nadzorczą i akcjonariuszami. Nie chce mi się dalej tłumaczyć, ale uwierz mi -> budżetów (młodzież, podstawka, płace, infrastruktura, itd.) nie można ot tak sobie modyfikować...
W FM przesuwa się suwakiem i już masz większy budżet względem płacy, więc o co chodzi ?

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Santos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2013, 22:40

Arbuzini i Yanquez:
Ale ja doskonale rozumiem sens inwestowania w młodzież oraz to, że struktura wydatków Juve jest znacznie bardziej skomplikowana niż pensje piłkarzy i sumy transferowe. Sam już wielokrotnie wcześniej tłumaczyłem paru osobom na czym polega zarządzanie finansami klubu piłkarskiego (firmy). Chodzi mi jedynie o to, że przesuwanie tych budżetów to kwestia umowna, możliwa do zmiany na każdym posiedzeniu zarządu i powinna być na bieżąco dostosowywana do aktualnej sytuacji. Absolutnie nie domagam się transferu np. Suareza kosztem całej naszej Primavery :D .

Co do Vidala to może rzeczywiście Bayern nie ma dla niego pozycji, ale może też jej nie ma, bo nie ma tak uniwersalnego piłkarza w swoim składzie. W każdym razie Arturo to zdecydowanie najlepszy nasz gracz obecnie i nie ma sensu rozważać jego transferu.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2013, 00:27

Sporo mówi się o tym, że latem do PSG dołączy Capoue i szczerze mówiąc szanse są na to spore. Piłkarz ten rozgrywa z pewnością bardzo dobry sezon i jest w ścisłej czołówce środkowych pomocników w Ligue 1. Pytanie co jego transfer oznacza dla Verrattiego, bo Matuidi to pewniak. Moim zdaniem dla Włocha nie wróży to nic innego jak ławka, bo Francuski pomocnik jest zawodnikiem na jego poziomie, a charakterystyką chyba bardziej by odpowiadał Paryżanom, którzy mają nadmiar ofensywnych zawodników. Jest przede wszystkim bardzo mocny w defensywie, ale potrafi też zagrać do przodu - ma smykałkę do zdobywania goli i naprawdę całkiem nieźle podaje. Aha, no i dałby Paryżanom bardzo wiele w kontekście walki o górne piłki w środkowej strefie boiska, bo teraz to nie mają tam za wiele do powiedzenie (Matuidi - 175 cm, Verratti - 165 cm). W mojej ocenie bardzo dobry zawodnik, który powinien dać PSG więcej niż młody Włoch.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 kwietnia 2013, 00:33

yanquez pisze: No tak, ale rozpatrując go jako defensywnego/środkowego pomocnika (bo gadacie o Bayernie, a tam tylko tacy) zdecydowanie nie można powiedzieć, że jest lepszy niż Świnek.
Pewnie że jest lepszy. Praktycznie we wszystkim. Uderza prawa oraz lewa noga, zalicza wiecej odbiorów, strzela i asystuje więcej, biega duzo wiecej etc.

Zablokowany