Liga Mistrzów 2012/13
- Dzium
- Juventino
Sytuacja bardzo trudna do oceny, ale ja nadal trzymam przy swoim. Zobacz na twarze obu piłkarzy - Varane cały czas skupiony na piłce, a Reus w pewnym momencie spogląda w tył, żeby złapać kontakt z Francuzem i wywala się. Dla mnie nie powinno być karnego, ale gdyby taki był podyktowany to sędzia by się obronił.Maly pisze:napisz czy choć raz je czytałeś i skończymy dyskusjeyanquez pisze:Nie znasz przepisów po prostu.
karny przy 1-0 dla borussi powinien być, obaj biegli, jeden z piłką, drugi bez i ten z piłką zahaczył o nogi tego bez biegnąc swoim torem, przed obrońcą i nie wystawiając nóg na boki szukając faulu, obrońca wbiegł w jego tor biegu co doskonale widać na powtórkach, ewidentny karny chociaż ciężki do oceny bo zawodnicy w podobnych sytuacjach właśnie wymuszają szukając nóg obrońcy
Co do Lewego to na pewno bardzo dobry napastnik poziom Higuaina, Benzemy, Gomeza, ale do "Topów" - Falcao, Cavani - troche mu brakuje.
3. bramka - klasa.
serio ? :doh: cieszysz się, że Seria A staje się co raz słabszą ligą, co ciągnie za sobą mniejszą kasę i popularność ?Wojtek pisze: PS. Teraz bardzo sie ciesze że Bundesliga nas wyprzedziła w rankingu i wzięła jedno miejsce w CL, należało im sie, z taką grą ich drużyn![]()
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2013, 23:23 przez Dzium, łącznie zmieniany 1 raz.
- SKAr7
- Juventino
Nastrój Sergiusza Ryczela i reszty "elity" polskiego dziennikarstwa sportowego:

Mógłby mi ktoś przypomnieć, kiedy jeden zawodnik miał taki tytaniczny na takim etapie CL? Słabo tylko, że ludki uważające taktykę za rozstawienie 10 ludzi w 3 formacjach, będą jeszcze bardziej jęczeć, że "Lewandowskiemu nie chce się grać w reprezentacji" :roll:
Szacunek dla niemieckiej piłki, Bayern i Polussia zasługują na finał. Bayern nawet zasługuje na zwycięstwo jak nikt inny w ostatnich latach, ale liczę na cud. Ktoś jeszcze się dziwi, że wolałem Barcelonę i Real w ćwierćfinale, niż graczy z Monachium?
Złota piłka dla Lewego? Nie ma szans. To po części konkurs popularności, a Robert jest za mało medialnym piłkarzem, by móc się mierzyć z Messim i Ronaldo. Musiałby powtórzyć to, co dziś, w finale, a potem dziennikarze na świecie mocno popisać i przekonać głosujących.

Mógłby mi ktoś przypomnieć, kiedy jeden zawodnik miał taki tytaniczny na takim etapie CL? Słabo tylko, że ludki uważające taktykę za rozstawienie 10 ludzi w 3 formacjach, będą jeszcze bardziej jęczeć, że "Lewandowskiemu nie chce się grać w reprezentacji" :roll:
Szacunek dla niemieckiej piłki, Bayern i Polussia zasługują na finał. Bayern nawet zasługuje na zwycięstwo jak nikt inny w ostatnich latach, ale liczę na cud. Ktoś jeszcze się dziwi, że wolałem Barcelonę i Real w ćwierćfinale, niż graczy z Monachium?
Złota piłka dla Lewego? Nie ma szans. To po części konkurs popularności, a Robert jest za mało medialnym piłkarzem, by móc się mierzyć z Messim i Ronaldo. Musiałby powtórzyć to, co dziś, w finale, a potem dziennikarze na świecie mocno popisać i przekonać głosujących.
- pan Zambrotta
- Juventino
naprawdę kogoś to cieszy? ja wiem że dzisiejszy występ hintena to powód do dumy i ekstazy, ale to miejsce szkopy zabrały serie a...Wojtek pisze:PS. Teraz bardzo sie ciesze że Bundesliga nas wyprzedziła w rankingu i wzięła jedno miejsce w CL, należało im sie, z taką grą ich drużyn![]()
Wczoraj dzięki meczowi FCB-FCB "wskoczyliśmy" do topu europy, dzisiaj dowiadujemy się ilu ludzi jara się budeskopanką

finału nie oglądam, serio. oglądanie szkopów mnie zupełnie nie jara, ale co kto lubi. Narodowy spust w żółto-czarne barwy się zacznie.
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Chyba jednak jeszcze za wcześnie by mówić, że Lewandowski jest najlepszym polskim piłkarzem w historii, Gotti. Na pewno jest znakomitym napastnikiem, typowym lisem pola karnego jak Inzaghi czy Trezeguet, piłka w polu karnym szuka jego, a nie on jej. Denerwują jedynie te jego pojedynki jeden na jednego, jakby chciał coś udowodnić, a niestety za drewniany jest by minąć zawodnika/zawodników, ale zmylić przeciwnika i oddać strzał potrafi.
Szkoda, bo szykuje się niemiecki finał, liczyłem, że jednak Real utrze nosa Borussii, ale jest na to za słaby.
Dla bayernu to chyba gorzej.
Szkoda, bo szykuje się niemiecki finał, liczyłem, że jednak Real utrze nosa Borussii, ale jest na to za słaby.
Dla bayernu to chyba gorzej.
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2013, 23:24 przez dawid1897, łącznie zmieniany 1 raz.
FORZA JUVE!!!
- MVP
- Juventino
Jajka sobie robisz, prawda? W niektórych aspektach gry jest lepszy od tych "Topów" a Benzema nie dorasta mu do pięt ;PDzium pisze:
Co do Lewego to na pewno bardzo dobry napastnik poziom Higuaina, Benzemy, Gomeza, ale do "Topów" - Falcao, Cavani - troche mu brakuje.
3. bramka - klasa.
To co zrobił mnie po prostu zniszczyło. 2 i 3 bramka to poezja. Brawo Robert!
- Dzium
- Juventino
Niby w jakich? technika, siła, wytrzymałość, strzały z dystansu, wolne (Cavani), gra głową, skoczność, determinacja ? Poza tym nie dają ciała, gdy drużyna nic nie gra, potrafią zrobić coś z niczego.MVP pisze:Jajka sobie robisz, prawda? W niektórych aspektach gry jest lepszy od tych "Topów" a Benzema nie dorasta mu do pięt ;PDzium pisze:
3. bramka - klasa.
Po jednym meczu nie róbcie z Lewego boga...
- Cabrini_idol
- Juventino
Ziomus nikt nie robi z niego Boga, ale nie badz taki małostkowy to nie byl taki sobie kolejny mecz. To byl polfinal LM z Realem Madryt w ktorym laduje 4 bramki jako pierwszy graczw historii, a co za tym idzie 10 w LM i 34 w sezonie. Noz kurde gdzie bedzie gral wazniejsze mecze w swojej karierze ? w finale byc moze no i gdzie jeszcze ? Raczej z reprezentacja nie zagra ani w półfinale MŚ, ME ani tym bardziej w finale tych rozgrywek.Dzium pisze: Po jednym meczu nie róbcie z Lewego boga...
W tym roku Lewandowski to TOP 3 napastnikow Europy czy tego chcecie czy nie. Statystyki sa za nim tez.
No tak gdyby to Falcao strzelil dzisiaj 4 bramki albo Suarez to byliby niesmiertelni na wieki

- wojczech7
- Juventino
Chociażby w grze tyłem do bramki. W tym elemencie Robert jest na ten moment najlepszy na Świecie (w mojej opinii, rzecz jasna).Dzium pisze:Niby w jakich?MVP pisze:Jajka sobie robisz, prawda? W niektórych aspektach gry jest lepszy od tych "Topów" a Benzema nie dorasta mu do pięt ;PDzium pisze:
3. bramka - klasa.
@down
Faktycznie, na śmierć zapomniałem o Zlatanie. W takim razie jest w TOP 2

Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2013, 23:39 przez wojczech7, łącznie zmieniany 2 razy.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Cabrini_idol
- Juventino
Na rowno z Ibra co by nie przesadzaćwojczech7 pisze: Chociażby w grze tyłem do bramki. W tym elemencie Robert jest na ten moment najlepszy na Świecie.

Chodzi o to ze koles bardzo szybko sie rozwija... bardzo uniwersalnie zaczyna grac podobnie jak Muller z Bayernu. Lewego mozemy zobaczyc na skrzydle czesto, na srodku ataku no i czesto cofa sie do srodka i rozgrywa pilke. Do tego bardzo poprawil strzaly, potrafi uderzyc zza pola karnego ale co najwazniejsze znalezc sie w miejscu gdzie najlatwiej wbic bramke cos aka Inzaghi.
Mimo, ze dosyc zabawnie wyglada jak biega to raczej pilkarzom Realu nie jest do smiechu dzisiaj
Benzema Gomez czy Higuain to bardzo dobrzy napastnicy ale w formie.. co by jednak nie mowic sa dosyc czesto przywazani do swoich pozycji co nie uczyni ich graczami wybitnymi i w tym wlasnie Lewy jest (bedzie) duzo lepszy od nich, bo uczy sie grac na calej szerokosci boiska i probowac roznych aspektow gry jak rozgrywanie drybling i wpychanie bramek ( choc akurat w tym jest juz genialny). Ciagle sie rozwija i bedzie albo juz jest wszechstronniejszym napastnikiem od wyzej wymienionych.
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2013, 23:44 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

- jareckik
- Juventino
Suarez, Falcao, Ibra, Cavani, RVP, Aguero i reszta wielkich napastników oglądała dzisiaj na SKY HD i innych ncplusach jak Levy ładuje 4 piękne bramy Realowi i tylko kiwała głową, może ja kiedyś też tak będę strzelał... 8)
P.s. W ogóle Levy przegrał jakąś górną piłkę dzisiaj ?? Pepe i Varane odbijali się od niego jak od Kliczki co najmniej. Jak go nie doceniałem to teraz jest dla mnie mistrzem i myślę, że właśnie powiększył swoją przyszłą pensję do 10-12 mlnE/sezon
P.s. W ogóle Levy przegrał jakąś górną piłkę dzisiaj ?? Pepe i Varane odbijali się od niego jak od Kliczki co najmniej. Jak go nie doceniałem to teraz jest dla mnie mistrzem i myślę, że właśnie powiększył swoją przyszłą pensję do 10-12 mlnE/sezon
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2013, 23:43 przez jareckik, łącznie zmieniany 2 razy.
- Dzium
- Juventino
Jakie były inne mecze gdy zagrał tak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>? Niczym Messi, czy CR7.
Jak oglądałem komplikacje Lewego z tego sezonu to w 1/2 sytuacji dobijał piłkę do pustej bramki, kilka bramek było przedniej urody, ale tak jak piszę - głównie były to bramki które strzeliłby Daniel Sikorski. Nie chce umniejszać jego zdolnościom, bo nie każdy napastnik ma takie wykończenie i potrafi tak dobrze ustawić się w polu karnym, ale do cholery to nie jest poziom Cavaniego, Falcao, czy RVP.
Falcao, Messi, CR7, RVP, Suarez, Ibra - chyba tylko oni są w tym sezonie lepsi od Polaka.
Jak oglądałem komplikacje Lewego z tego sezonu to w 1/2 sytuacji dobijał piłkę do pustej bramki, kilka bramek było przedniej urody, ale tak jak piszę - głównie były to bramki które strzeliłby Daniel Sikorski. Nie chce umniejszać jego zdolnościom, bo nie każdy napastnik ma takie wykończenie i potrafi tak dobrze ustawić się w polu karnym, ale do cholery to nie jest poziom Cavaniego, Falcao, czy RVP.
Falcao, Messi, CR7, RVP, Suarez, Ibra - chyba tylko oni są w tym sezonie lepsi od Polaka.
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2013, 23:44 przez Dzium, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ustian13
- Juventino
to jest zwykle uprzedzenie do jego osoby i nie chce sie nawet tego komentować tylko należy przyjąć SYNDROM KONIA (tzw kiwanie głową na każdy Twoj komentarz) i udawać, że się z Tobą wszyscy zgadzajaDzium pisze:Jakie były inne mecze gdy zagrał tak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>? Niczym Messi, czy CR7.
Falcao, Messi, CR7, RVP, Suarez - chyba tylko oni są w tym sezonie lepsi od Polaka.

------>JUVE<------