Mercato (2012-2014)
- Vincitore
- Juventino
No way. W Serie B co roku jest jeden łakomy kąsek do wyjęcia, dwa lata temu był nim El Shaarawy, rok temu Verratti, obecnie najwyżej stoją akcje Domenico Berardiego z Sassuolo. Zaza może jest utalentowany, ale ponad poziom Immobile pewnie się nie wzbije. Solidny rzemieślnik na środek tabeli Serie A.Orkos pisze:Ja bym wolał żeby Marotta zainwestował stosunkowo niewielkie pieniądze w Zaze, który bezlitośnie wykorzystuje błędy obrońców.
- annihilator1988
- Juventino
pumex pisze:To jakaś prowokacja z Twojej strony, czy zwykły brak umiejętności czytania ze zrozumieniem? Nikogo nie oceniam, nikogo nie piętnuję (chyba, że za głupotę w czystej postaci), jeno wskazuję na pewien trend, który jest widoczny, ale o tym niżej
Każdy go widzi, trudno, żeby na 27335 użytkowników nie trafiło się kilku geniuszy transferowych, więc nie musisz co 5 stron odnosić się do takich zachowań. Co do piętnowania. Forumowicz, jeżeli popełni nie oczywiste dla siebie faux-pas, jest z nim utożsamiany. Czasami właśnie dlatego, że któryś z userów, zechce jeszcze bardziej uwidoczni błąd drugiej strony (czy tam trend, jak tam wolisz). Wniosek końcowy: Ignorujemy głupie wypowiedzi i dajemy żyć innym w ich światku
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- pablo1503
- Juventino
Fanpage Marrone podesłał mi link na facebook'u o rzekomym zainteresowaniu Piotrkiem Zielińskim. KLIK!. Widziałem dopiero jego dwa mecze i chłopak prezentował się bardzo fajnie jak na rocznik 94!. Nie ukrywam, że z wielką chęcią przywitałbym u nas jakiegoś utalentowanego Polaka. Gra w Udine, więc o jego rozwój jestem spokojny.

- Arbuzini
- Juventino
Serio Zielinski gra tak fajnie? Dajemy za takiego Gabbiadiniego 5,5 bańki za połowę karty, a jest to zawodnik wątpliwej jakości (wyróżnia się tylko w młodzieżówce, niestety). Jeśli podobne pieniądze miałyby pójść na Polaka, który faktycznie mocno się wyróżnia to ja byłbym bardzo zadowolony. Co prawda jeśli sprawdziłby się w Juventusie to polskie media obrzydziłyby nam ulubiony klub lecąc w bońkometafory, ale cóż zrobić...
. Dobry talent to dobry talent i należy zwinąć go z rynku jeśli jest możliwość. Tym milej, że przy okazji jest to rodak.
Zastanawiam się trochę nad sensem wydawania grubszej gotówki na Sancheza skoro pod nosem mamy Muriela. Oczywiście dalej uważam, że transfer Chilijczyka to dobry kierunek, ale po co robić drogę na około skoro od razu można uderzyć do Udinese po cofniętego napastnika, który pod okiem Conte powinien się ładnie rozwinąć.
Jakościowo powinniśmy wyjść na takim ruchu podobnie, ale Marottcie powinno to zaoszczędzić wiele czasu. Czasu, który można spożytkować na poszukiwania wahadłowych (szczególnie lewego!), wybijanie sobie z głowy Poliego, czy kombinowanie jak podmienić kolejnego napastnika z naszego ataku marzeń. Wiemy jak działa nasz dyrektor i ostatecznie zawsze brakuje mu czasu więc szybkie przybycie dwóch napastników (Llorente i Muriel) byłoby wysoce wskazane.
Llorente, Muriel, Berardi, Zielinski - za takie transfery do formacji ofensywnej bym się nie obraził

Zastanawiam się trochę nad sensem wydawania grubszej gotówki na Sancheza skoro pod nosem mamy Muriela. Oczywiście dalej uważam, że transfer Chilijczyka to dobry kierunek, ale po co robić drogę na około skoro od razu można uderzyć do Udinese po cofniętego napastnika, który pod okiem Conte powinien się ładnie rozwinąć.
Jakościowo powinniśmy wyjść na takim ruchu podobnie, ale Marottcie powinno to zaoszczędzić wiele czasu. Czasu, który można spożytkować na poszukiwania wahadłowych (szczególnie lewego!), wybijanie sobie z głowy Poliego, czy kombinowanie jak podmienić kolejnego napastnika z naszego ataku marzeń. Wiemy jak działa nasz dyrektor i ostatecznie zawsze brakuje mu czasu więc szybkie przybycie dwóch napastników (Llorente i Muriel) byłoby wysoce wskazane.
Llorente, Muriel, Berardi, Zielinski - za takie transfery do formacji ofensywnej bym się nie obraził
- Kamex22
- Juventino
Arbuzini pisze:Zastanawiam się trochę nad sensem wydawania grubszej gotówki na Sancheza skoro pod nosem mamy Muriela. Oczywiście dalej uważam, że transfer Chilijczyka to dobry kierunek, ale po co robić drogę na około skoro od razu można uderzyć do Udinese po cofniętego napastnika, który pod okiem Conte powinien się ładnie rozwinąć.
Czy naprawdę Muriel jest aż taki dobry? Szczerze przyznam, że mam mało wolnego czasu i oglądam tylko (aż) mecze Juventusu, więc na Udine nie ma za bardzo czasu. Statystykami suchymi jakoś mega nie powala, no ale wiadomo, że to nie jest najważniejsze. Ale czy gra podobnie do Sancheza z czasów Udine?
- Orkos
- Juventino
Sanchez to zawodnik, który radził sobie świetnie na każdym polu dopóki nie trafił do Barcelony, a jak wiadomo tam każdy spoza ligi i ich filozofii gry sobie nie radzi. Muriel to dobrze grający chłopak, ale powiedziałbym, że on dopiero raczkuje i staje się znany i rozpoznawalny. W Europie mało kto poza fanami calcio go kojarzy.
Koniec końców gdyby do Juve trafił Ibrahimovic to Sanchez jest zbędny. Mam nadzieje, że uda się ściągnąć cygańskiego Szweda.
Koniec końców gdyby do Juve trafił Ibrahimovic to Sanchez jest zbędny. Mam nadzieje, że uda się ściągnąć cygańskiego Szweda.
- sebatiaen666
- Juventino
Co prawda jestem za sprowadzeniem Zlatana ale jezeli to odbedzie sie na warunkach takich jak podaje gazetta to jestem w szoku.
4 lata kontraktu na poziomie 7 mln euro i bonusy to strasznie duzo.
Ten transfer przy finansowym fair play moze nas zablokowac w sprawie nastepnych transferow.
Jak Zlatan przestanie grac na wysokim poziomie to stanie sie taka pijawka jak Amauri.
No facet juz bedzie mial troche lat a gdzie indziej mialby sie przenosic, kto mu takie pieniadze zaplaci? 4 lata kontraktu i po 7 baniek na rok to chyba sciema bo nie wierze by Marotta był az tak glupi, to juz lepiej kupic Gomeza i Sancheza, nie wiem jaki ma sens 4 letni transfer zlatana za laczna sume 28 baniek i bonusy.
Bylem za jego sprowadzeniem ale no panowie nie na takich warunkach.
4 lata kontraktu na poziomie 7 mln euro i bonusy to strasznie duzo.
Ten transfer przy finansowym fair play moze nas zablokowac w sprawie nastepnych transferow.
Jak Zlatan przestanie grac na wysokim poziomie to stanie sie taka pijawka jak Amauri.
No facet juz bedzie mial troche lat a gdzie indziej mialby sie przenosic, kto mu takie pieniadze zaplaci? 4 lata kontraktu i po 7 baniek na rok to chyba sciema bo nie wierze by Marotta był az tak glupi, to juz lepiej kupic Gomeza i Sancheza, nie wiem jaki ma sens 4 letni transfer zlatana za laczna sume 28 baniek i bonusy.
Bylem za jego sprowadzeniem ale no panowie nie na takich warunkach.
- Orkos
- Juventino
Czyli wolisz wyłożyć przynajmniej 50 mln na Suareza i jemu dać te 7 mln?sebatiaen666 pisze: Bylem za jego sprowadzeniem ale no panowie nie na takich warunkach.
Zlatan będzie kosztował na pewno poniżej 20 mln euro, a zarabiał będzie podobnie.
Nie wiem czemu ludzie tak się zachowują - NIGDZIE JUVE NIE ZNAJDZIE TOPA NA WARUNKACH TAKICH JAKIE DOTYCHCZAS KLUB PRAKTYKOWAŁ.
Nie znajdzie się TOP za 15 mln z kontraktem max 3 mln.
TOP kosztuje powyżej 40 mln i zarabia minimum 6 mln.
Każdy chce TOPa, a płacić to nie ma komu.
Kiedy wreszcie pojawiła się możliwość to zaczyna się wybrzydzanie jakbyśmy mogli sobie wybrać z grupki - Ibra, Suarez, Benzema, Falcao itp
Ibra uzależnia od siebie drużyny w których gra - a co robi Suarez czy Falcao? Nie wspomnę już gdzie byłoby Napoli gdyby nie Cavani. Gdyby nie wielbiony Suarez to Liverpool zapewne walczyłby o utrzymanie.
- sebatiaen666
- Juventino
Czytaj ze zrozumieniem bo ci to nie wychodzi, a niech podpisza znim kontrakt, sam ostatnio pisalem ze chce go, ale na 4 lata?
no wez czlowieku nie przesadzajmy.
Ten atak Zlatan-Llorente moglby sie okazac piekielnie mocny:), obaj dobrzy technicznie, do tego swietne warunki fizyczne, chce zlatana poraz kolejny powtarzam ale nie na 4 lata.
Zwroccie uwage na Baste z Udinese, juz dawno nie mielismy takiego walczaka jak Nedved, mysle ze on by nam bardzo duzo dal.
Jezeli chcielibysmy wymienic Lichego, jezeli psg naprawde fajna kase da to nawet bym sie nie zastanawial bo jest to ostatnia szansa na zarobieniu na nim, to samo Mirko, nie chce zebysmy zostali wtakiej sytuacji jak Inter, za grosze sprzedaje swoje najsilniejsze ogniwa od dwoch lat.
Mysle ze w przyszlym roku nasza formacja bedzie nadal 3-5-2 jezeli oczywiscie sprowadzimy Zlatana, taki napad wygladalby naprawde super
no wez czlowieku nie przesadzajmy.
Ten atak Zlatan-Llorente moglby sie okazac piekielnie mocny:), obaj dobrzy technicznie, do tego swietne warunki fizyczne, chce zlatana poraz kolejny powtarzam ale nie na 4 lata.
Zwroccie uwage na Baste z Udinese, juz dawno nie mielismy takiego walczaka jak Nedved, mysle ze on by nam bardzo duzo dal.
Jezeli chcielibysmy wymienic Lichego, jezeli psg naprawde fajna kase da to nawet bym sie nie zastanawial bo jest to ostatnia szansa na zarobieniu na nim, to samo Mirko, nie chce zebysmy zostali wtakiej sytuacji jak Inter, za grosze sprzedaje swoje najsilniejsze ogniwa od dwoch lat.
Mysle ze w przyszlym roku nasza formacja bedzie nadal 3-5-2 jezeli oczywiscie sprowadzimy Zlatana, taki napad wygladalby naprawde super
- zahor
- Juventino
Ja to widzę w ten sposób, że jeżeli mamy na poważnie powalczyć w Lidze Mistrzów, to albo teraz (w sensie za rok), albo dopiero za kilka lat, po solidnej przebudowie zespołu, już bez weteranów pokroju Pirlo czy Buffona. Pytanie - który wariant obieramy? Jeżeli pierwszy (do którego mimo wszystko bym się raczej skłaniał), to w tym momencie lepszym wyjściem jest Sanchez, który może (nie musi, ale może) natychmiast po powrocie do Włoch wrócić do gry na bardzo wysokim poziomie - na takim, do którego jeszcze w tej chwili Murielowi sporo brakuje. Rzecz jasna Kolumbijczyk może wykonać jakiś ogromny progres i od jesieni być już piłkarzem aż tego formatu (podobnie jak El-Shaarawy z sezonu na sezon przeskoczył o dwie półki), ale mimo wszystko jest to mniej prawdopodobne. Tyle że jeżeli obieramy taką strategię, to zdecydowanie lepiej byłoby pozyskać Ibrę - pogra na najwyższym poziomie raczej nie krócej niż Buffon i Pirlo, a jakoś gwarantuje jednak dużo większą niż Chilijczyk.Arbuzini pisze: Zastanawiam się trochę nad sensem wydawania grubszej gotówki na Sancheza skoro pod nosem mamy Muriela. Oczywiście dalej uważam, że transfer Chilijczyka to dobry kierunek, ale po co robić drogę na około skoro od razu można uderzyć do Udinese po cofniętego napastnika, który pod okiem Conte powinien się ładnie rozwinąć.
Z ciekawości zadam dwa pytania: jakie byłyby Twoim zdaniem koszty pozyskania Gomeza (kontrakt i kwota odstępnego) i jakiej długości umowę powinniśmy zaoferować Ibrze, żeby było dobrze?sebatiaen666 pisze:4 lata kontraktu i po 7 baniek na rok to chyba sciema bo nie wierze by Marotta był az tak glupi, to juz lepiej kupic Gomeza i Sancheza, nie wiem jaki ma sens 4 letni transfer zlatana za laczna sume 28 baniek i bonusy.
- Arbuzini
- Juventino
Niby Llorente to taki straszny zakup, bo tworzy nam komin płacowy, a na Zlatana z 7 mln E kontraktu klaszczecie jak foczki w zoo. Ibra to super zawodnik, ale to się z niczego nie wzięło, że nigdy LM nie zdobył. W dodatku ma 32 lata i ma dostać bajoński kontrakt na 4 lata. Nie wygląda mi to na dobry interes. Nie wyobrażam sobie jak bardzo będzie irytujący Ibra w wieku 36 lat... Poleciał na kasę to niech siedzi w Paryżu albo niech się zgodzi na zarobki typowe dla Juventusu. W tej sytuacji ciężko szukać kompromisu, ale jakoś nad tym nie ubolewam.
Zaś jeśli chodzi o Muriela to przywołujesz przykład Szarego. Ja mogę przywołać Pogbe, który przychodząc do nas miał dużo słabszą pozycję od Kolumbijczyka, który bądź co bądź rozgrywa drugi dobry sezon w Serie A. Gdzie jest teraz Francuz chyba nie trzeba tłumaczyć. Oczywiście można powiedzieć, że na Luisie od razu będzie spoczywała cała odpowiedzialność za ożywienie ataku, ale takie są realia Serie A - bez poniesienia ryzyka nie da się kupić gwiazdy do ataku (ceny, kontrakty).
Zaś jeśli chodzi o Muriela to przywołujesz przykład Szarego. Ja mogę przywołać Pogbe, który przychodząc do nas miał dużo słabszą pozycję od Kolumbijczyka, który bądź co bądź rozgrywa drugi dobry sezon w Serie A. Gdzie jest teraz Francuz chyba nie trzeba tłumaczyć. Oczywiście można powiedzieć, że na Luisie od razu będzie spoczywała cała odpowiedzialność za ożywienie ataku, ale takie są realia Serie A - bez poniesienia ryzyka nie da się kupić gwiazdy do ataku (ceny, kontrakty).
- Marchisio87
- Juventino
Piotra Zielińskiego brać ! chłopak ma super technike i tą lekkość gry 18 lat i jest z rodowitej ligi chciałbym go w Juve i to bardzo...
----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--
FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
On już naprawdę tyle forsy zarobił, że szczerze mówiąc wątpię, żeby przeskok z 9 milionów na 12 był dla niego czynnikiem decydującym. Bardziej bym się przychylał, że Zlatan był rozczarowany Milanem, który miał rozpocząć ambitny projekt ściągając jego i Robinho, a wyszło jak wyszło. Ogromne dziury w składzie, szukanie oszczędności, skłócona szatnia...Arbuzini pisze:Poleciał na kasę to niech siedzi w Paryżu
- ewerthon
- Juventino
Gdzieś czytałem (chyba na stronie Milanu) wypowiedź samego Ibrahimovicia, że nie chciał odchodzić, tylko dostał takie polecenie od zarządu, ponieważ potrzebowali pieniędzy. Jednak nie wiem na ile jest to prawdą.