Mercato (2012-2014)
- Paulo
- Juventino
No właśnie transfer Zlatana jest mniej realny niż Gomeza czy Benzemy
po prostu czuję że Sanchez i Villa to nie są zawodnicy do naszego stylu. Ale ten Dusan Basta jak najbardziej - który to już mecz w tym sezonie w którym czyści, kręci po skrzydle, uspokaja grę. Rewelacja.
Ps. Zieliński
grał z Di Natale jak Kobe z Shaqiuem
rośnie nam ciekawy zawodnik. 19 lat a brawami pożegnany w Serie A.

Ps. Zieliński

- Robaku
- Juventino
Padoin, ale nie zauwazyles kurcze analogii - przeczesujemy rynek wloski (Jojo, Diamanti), post - wloski( Barza, sanchez) albo czekamy na super - okazje (Pogba, Vidal). To jest Juve "made in italy" i nie da sie ukryć i uciekać od tego.Padoin pisze:Ładne suchary.
Rozumiem konkurencje, ale możemy liczyć tylko na zakup kogoś >10 mln-15mln, szkoda, aż tak dobrze nie znam naszych finansów.
Swoją drogą dziwne, że na Draxlera nikt nie liczy, a na transfer Joveticia-wszyscy, a przecież ten drugi jest mniej realny. :lol:
Obecnie walczymy z zagranicy o Sancheza (typ post - italy) coraz cześciej przewija się temat Gomeza (typ super okazja bo w kontekscie BM mowi się o Suarezie i Lewym) i możemy się przerzucać Suarezem, Lewym, Draxlerem, Reusem, itp. ale trzeba mieć swiadomość, że to są nasze pobożne zyczenia. Padoin - super, że jesteś taki aktywny na forum, ale jesli sam mowisz,ze nie masz pojęcia o finansach Juve i o projekcie Juve to zachowaj spokój i po prostu czytaj co piszą o tym inni uzytkownicy, którzy zaczynaja dzien od info o Juve i kończą na tym dzień, nie tylko przeglądajac JP i SJ, ale czytaja mnostwo stron zagranicznych w tym wloskich.
BP niejednokrotnie mówił, że Juventus nie ma wielkich funduszy na transfery, czeka na okazje i bazuje na projekcie Made in italy, wiec niestety mozna wykluczyc Suareza, Cavaniego czy wlasnie Draxlera bo żaden z nich na dziś 20.04.2013 nie wpasowuje się w tę polityke.
Kilka miesięcy temu byłem "promotorem " na forum Gomeza, zostałem wyśmiany, gdzież on do Juve, bo to Bayern, bo drogi, a dzisiaj się okazuje, że mowi się o nim w kontekscie Juve bo jest na wylocie z Monachium przez wskazane powyzej uwarunkowania, więc (tak jak kiedyś chcialem) ustalmy, czy temat Mercato traktowac jako - pobożne zyczenia kibiców Juve, czy Mercato - plotki transferowe. Bo to dwie rozne kwestie.
I tak jak wskazujesz na dzisiaj Draxler jest niemożliwy - co będzie jutro, za pól roku - tego nie wie nikt. ale dzisiaj JD to jest marzenie niektorych kibiców i tyle.
- Alfa i Omega
- Juventino
http://sjp.pwn.pl/slownik/2572656/aktywatorRobaku pisze: Kilka miesięcy temu byłem "promotorem " na forum Gomeza
Przepraszam, musiałem. Gomez chyba nie stara się o tytuł naukowy aktualnie. Ale gdyby się starał, nic przeciwko bym nie miał, gdyby to robił w jakimś turyńskim uniwersytecie.
- Robaku
- Juventino
No właśnie dlatego użyłem w tym przypadku cudzysłowia, parafrazując (lekko kpiąc) z promotorstwa Padoina w przypadku DraxleraAlfa i Omega pisze:http://sjp.pwn.pl/slownik/2572656/aktywatorRobaku pisze: Kilka miesięcy temu byłem "promotorem " na forum Gomeza
Przepraszam, musiałem. Gomez chyba nie stara się o tytuł naukowy aktualnie. Ale gdyby się starał, nic przeciwko bym nie miał, gdyby to robił w jakimś turyńskim uniwersytecie.

EDIT: choć nawet w tym przypadku - mogę nazwać się opiekunem i inicjatorem akcji (przedsięwzięcia) na forum pt.: Gomez do Juve, wiec Alfa i Omega - pudło, skucha z twej strony!
- wagner
- Juventino
Lewa storna wygląda epicko. Oto odpowiedź czemu jestem przeciwnikiem grania czwórką w obronie. Mieliśmy ten problem w ostatnich latach, nie było ani prawego ani lewego obrońcy. Chiellini bocznym nie jest i nigdy nie będzię, Peluso to może być uzupełnienie naszego składu, ktoś na zastępstwo, o De Ceglie (jak i Giovinco) się na tym forum nie wypowiadam :roll:jackop pisze:Otóż 4-3-3 i Lichtsteiner/Caceres - Barzagli (X) - Bonucci (Marrone) - Chiellini - (Peluso/De Cegła)
dziwią mnie te zakusy taktyczne, z 3-5-2 zyskaliśmy tytuł rok temu, 3-5-2 daje nam tytuł we Włoszech teraz po raz drugi, moim zdaniem koncepcja powinna być jego dalszego udoskonalania. To jest zakupu napastnika i zawodnika na lewe skrzydło. Choć w sumie czy 3-5-2 czy 3-5-1-1 przy przyjściu np. Sancheza będzie stawiało znak =.jakku1 pisze:Jesli chodzi o taktyke, to ja sie spodziewam, ze Conte w przyszlym sezonie bedzie modyfikowac nasze ustawienie w zaleznosci od potrzeb. Raz to bedzie 352, raz 3511, a raz 433
można by go upychać na pomoc w systemie 4-3-1-2, ale to bez sensu calkiemAlfa i Omega pisze: Nie, Diamanti byłby zapewne albo cofniętym napastnikiem w 3-5-2 albo prawym w 4-3-3, tak czy inaczej, biegałby w ataku

- Orkos
- Juventino
Pamiętasz przecież jak było - 3-5-2 to było awaryjne ustawienie spowodowane kontuzją Pepe. Przez to ustawienie niestety gramy bardzo przewidywalnie i oglądając mecze Juve większość z nas potrafi dokładnie przewidzieć co zrobi dany zawodnik. W 4-3-3 graliśmy w ataku dziko. Ciężko było nas przejrzeć. Rozciągaliśmy grę. Pirlo walił kilkudziesięciometrowe podania. Teraz tego nie ma. Jesteśmy moim zdaniem czytelni.wagner pisze:dziwią mnie te zakusy taktyczne, z 3-5-2 zyskaliśmy tytuł rok temu, 3-5-2 daje nam tytuł we Włoszech teraz po raz drugi, moim zdaniem koncepcja powinna być jego dalszego udoskonalania
Jedyny minus powrotu do 4-3-3 to większe obciążenia dla MVP i nieco stracenie dominacji w środku.
- Arbuzini
- Juventino
Eeee... 352 również graliśmy świetne, ofensywne spotkania. Jakby Pirlo miał grać genialne podobania co mecz to Cone może ustawić drużynę nawet w 424. To, że Maestro nie prezentuje formy z zeszłego roku jest tylko i wyłącznie jego indywidualną kwestią. To ustawienie jest bardzo dobre i jedyne czego nam brakuje do szczęścia to klasowych napastników. Jednak to dotyczy każdego systemu jakim zdecydowaliśmy się grać.
W tym roku doszło większe obciążenie meczami i kontuzję, których w ubiegłym roku praktycznie nie było. Te czynniki obnażyły fakt, jak bardzo ograniczone pole manewru daje nam nasza ławka. Po prostu potrzebujemy taktycznych alternatyw dla 352, ale nie sądzę żeby Conte miał zarzucić tę taktykę.
W tym roku doszło większe obciążenie meczami i kontuzję, których w ubiegłym roku praktycznie nie było. Te czynniki obnażyły fakt, jak bardzo ograniczone pole manewru daje nam nasza ławka. Po prostu potrzebujemy taktycznych alternatyw dla 352, ale nie sądzę żeby Conte miał zarzucić tę taktykę.
- pumex
- Juventino
Skąd Ci przyszło do głowy, że Draxler byłby dostępny za 15mln? Podaj choć jeden rozsądny powód, dla którego Schalke miałoby go sprzedać za tę kwotęPadoin pisze:Promuje Draxlera i będę to robił. Nie wiem co o tym myśli Marotta, ale 15 mln to nie są w dzisiejszych czasach wielkie pieniądze
..i lewego wahadłowego!Arbuzini pisze:To ustawienie jest bardzo dobre i jedyne czego nam brakuje do szczęścia to klasowych napastników

- sebatiaen666
- Juventino
Przeprowadzono wywiad z Raiola i on powiedział ze Juve moze naprawde sprowadzic Zlatana, do tego powiedział ze ormianin z Schahtara [nazwy dokladnie nie pamietam] jest blisko przeprowadzki do wloch, ciekawe o jaki klub chodzi.
Wsumie gdybysmy mieli grac 3511 albo 4-3-3 to ten koles pasował by idealnie do nas.
Wsumie gdybysmy mieli grac 3511 albo 4-3-3 to ten koles pasował by idealnie do nas.
- Dolce Vita
- Juventino
Z tym Mikhtaryanem to nie taka wcale ściema. Jego agentem dopiero co został Raiola więc to całkiem możliwe, że sprowadzi swojego klienta właśnie do Włoch, a że z nami ma teraz trochę wspólnych interesów to może...?

- sebatiaen666
- Juventino
No trzeba pomyslśleć nad ormianinem, Raiola sprowadza piłkarzy do do Milanu i Inter a teraz także do Juve.
Milan wydaje się miec mocno obsadzony napad, no chyba ze sprzedadza Boatenga i w jego miejsce Ormianina.
Moze tez być tak ze Conte chce chlopaka do 3-5-1-1.
Moze Zlatan to zasłona dymna? ciezko powiedziec, pamietam jak Isla przechodzil z Asa do Juve, kiedys tam sie pojawily te nazwiska ale w lecie czesciej mówiło sie o innych graczach i nagle ta dwójka unas zawitala, Agresti wczesniej o tej dwójce pisal i sie pojawili.
Patrzac na kase jaka Juve ma moze ta akcja ze Zlatanem to troche sciema?moze to ormianin do nas przyjdzie? troche mnie posniosło z fantazja ale bardzo bym byl ztakiego transferu zadowolony, jezeli Raiola bierze pod uwage kierunek wloski to oznacza to to ze az tak bardzo drogi nie bedzie
Ten koles to ofensywny pomocnik, napisalem ze moglby grac w bloku 3 napastnikow bo moze by sie nadawal do tego, troche z boku albo on za dwojka napastników.
Milan wydaje się miec mocno obsadzony napad, no chyba ze sprzedadza Boatenga i w jego miejsce Ormianina.
Moze tez być tak ze Conte chce chlopaka do 3-5-1-1.
Moze Zlatan to zasłona dymna? ciezko powiedziec, pamietam jak Isla przechodzil z Asa do Juve, kiedys tam sie pojawily te nazwiska ale w lecie czesciej mówiło sie o innych graczach i nagle ta dwójka unas zawitala, Agresti wczesniej o tej dwójce pisal i sie pojawili.
Patrzac na kase jaka Juve ma moze ta akcja ze Zlatanem to troche sciema?moze to ormianin do nas przyjdzie? troche mnie posniosło z fantazja ale bardzo bym byl ztakiego transferu zadowolony, jezeli Raiola bierze pod uwage kierunek wloski to oznacza to to ze az tak bardzo drogi nie bedzie
Ten koles to ofensywny pomocnik, napisalem ze moglby grac w bloku 3 napastnikow bo moze by sie nadawal do tego, troche z boku albo on za dwojka napastników.
- pumex
- Juventino
Tak naprawdę to kij go wieKamex22 pisze:Poza tym to napastnik czy ofensywny pomocnik? Bo mam sprzeczne info

- Orkos
- Juventino
Nie no piłkarz Shakhtara to na prawdę świetny zawodnik i jak wspomniał Pumex do 3-5-1-1 jest jak znalazł i moim zdaniem nasz Zezol powinien stanąć na głowie by go ściągnąć. Mercato, w którym przychodzą Ibrahimovic, Diamanti i Mkhitaryan to chyba jednak za dużo. Po takim mercato można spokojnie przypisać nam kolejne Scudetto.