Sezon 2012/2013

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2013, 22:30

W momencie, gdy Zieliński schodził, cały stadion bił brawa. Aż łezka w oku stanęła z dumy. To będzie dobry gracz :P

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2013, 22:36

Mehehehe pisze:W momencie, gdy Zieliński schodził, cały stadion bił brawa. Aż łezka w oku stanęła z dumy. To będzie dobry gracz :P
Ale raz wyłożył Di Natale pięknie, szkoda, że ten źle przyjął, bo by miał tylko bramkarza przed sobą. Z drugiej strony Antonio też ładnie z nim klepną i zabrakło zimnej krwi... Będą z chłopaka ludzie. Tylko proszę nie powołuj go do kadry fornal, bo go tylko zniszczysz...:P

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2013, 22:37

Mehehehe pisze:W momencie, gdy Zieliński schodził, cały stadion bił brawa. Aż łezka w oku stanęła z dumy. To będzie dobry gracz :P
tyle ze prawie caly stadion pusty :prochno:, ale i tak brawa sie naleza. Widac ze ma jeszcze niedostatki w sferze fizycznej ale technicznie, co jest ciezko do pojecia jak na realia polskie to jest fantastyczny.
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2013, 22:39 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2013, 22:39

Zieliński w moim odczuciu zaliczył na prawdę niezły występ. W pierwszej połowie nie zwróciłem jakoś na niego uwagi, ale w drugiej oprócz zmarnowanej okazji, zresztą po akcji którą sam rozpoczął mógł zaliczyć z 2 asysty, gdyby tylko Di Natale nieco lepiej się zachował.

Jestem pozytywnie zaskoczony i aż wstyd się przyznać, że wcześniej o nim nie słyszałem. Media pompowały baloniki z Wolskim, Pawłowskim, Salomonem... To na nich skupiały się m.in. onetowskie artykuły, a ja tu widzę materiał na naprawdę dobrego gracza. Odważny i przebojowy, z dobrą techniką. Jestem niezmiernie ciekaw jego dalszych występów. Oby dostawał więcej szans.
Co jak co, ale Udinese to chyba najlepszy klub do rozwoju we Włoszech jaki mógł wybrać.

W ogóle na jakiej Zieliński grał pozycji ? Miałem wrażenie, że gra chwilami na pozycji podwieszonego pomocnika, coś jak Marchisio w ostatnim meczu z Lazio.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2013, 22:44

W ustawieniu 3-4-2-1 był członkiem pary operującej za plecami Di Natale.

De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2013, 23:33

jackop pisze:Szkoda, że aby utrzymać drużynę, konieczne są co sezonowe wyprzedaże
Sugerujesz, że Udinese to jakiś bankrut, czy biedny klubik, który musi sprzedawać by przeżyć?

ObrazekObrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2013, 23:48

De Rossi pisze: Sugerujesz, że Udinese to jakiś bankrut, czy biedny klubik, który musi sprzedawać by przeżyć?
no ponoc Udine bierze sie za budowe nowego stadionu, wiec te sprzedawanie jest bardzo realne, zresztą zawsze tak robili, to ich polityka transferowa.

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2013, 00:53

Udinese to na prawdę ciekawa drużyna. Wypuścili przez te lata wielu dobrych piłkarzy i jakieś utrzymanie dobrych relacji z ich szefostwem powinno być w naszym interesie. Przez lata wyprodukowali na prawdę niezłych piłkarzy. Ten Dusan Basta gdybyśmy tylko mieli biedę na prawej obronie to idealny piłkarz dla nas.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2013, 09:07

jareckik pisze:W ogóle nie mogę się nadziwić Scoutom Udine. Skąd oni ich biorą? Żaden dziennikarzyna w polsce nie wiedział kto to Zieliński, a tu proszę co wyprawia z obroną Lazio. Będzie z niego pociecha...
Fabrizio Larini, dyrektor sportowy Udinese, powiedział, że wypatrzyli go na turnieju w Hiszpanii, gdzie grał z juniorską reprezentacją Polski i praktycznie od razu zdecydowali się zaproponować kontrakt.

Guidolin jest bardzo zadowolony z występów Zielińskiego: "When I saw Zielinski three years ago he was practically a child, so skinny and fragile but with two amazing feet. This is why I decided to work with him, as he has the stigmata of a champion. Everyone who works at Udinese ensure these lads learn the language and settle in, so these are the results. We observed him over these three years and he’s been working with us for a while. Perhaps that Number 10 we had been looking for is being created in our own house".

Obrazek
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2013, 09:43

Kogo wolicie w LE ? Rome, Lazio czy Udine? W sensie jakie dwie, bo zakładam, że Inter już się poddał a dziś o 12:30 potwierdzi moje założenia.

Obrazek

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2013, 09:50

Lazio miało w tym sezonie szanse, ale skoro turasy ich wyelminowali, to widać, że podeszli bez ambicji. Ponadto chciałbym zobaczyć najlepszy atak Serie A (Roma) w meczach właśnie w Lidze Europejskiej, no i Udinese, niech Zieliński zbierze i tutaj doświadczenie mając 19 lat.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2013, 09:59

Mehehehe pisze:Lazio miało w tym sezonie szanse, ale skoro turasy ich wyelminowali, to widać, że podeszli bez ambicji.
Ambicji im nie zabrakło. Po prostu w pierwszym meczu sędzia podstawił im nogę dając wątpliwą czerwoną kartkę i rzut karny. W drugim meczu próbowali odrobić straty, prowadzili nawet 1:0, ale w momencie gdy Turcy zdobyli bramkę to Lazio musiało strzelić trzy, żeby awansować i siedli mentalnie. Poza tym, mecz odbywał się bez udziału publiczności.

Obrazek
Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2013, 10:00

Mam mieszane uczucia. Chciałbym żeby w lidze to Udinese było 4 na finishu rozgrywek, ale znowu żeby w LE grała jakaś lepsza drużyna. Lubię Udine. Fajne miasteczko, ciekawy trener i grający w klubie zawodnicy. Udine ostatnio w Europie z Arsenalem zaprezentowało się całkiem dobrze.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2013, 10:08

Ile drużyn w końcu zagra w LE? Miejsce 4 i 5 plus ktoś z Coppa Italia? Bo jakoś mi się zapomniało tych zasad, a wszędzie znajduję informacje z czasów jak mieliśmy 4 drużyny w LM.

Edit: To w takim razie ja bym chciał: Lazio jako zwycięzcę CI oraz Fiorentinę i Udine jako miejsca 4-5.
Ostatnio zmieniony 21 kwietnia 2013, 10:19 przez Kamex22, łącznie zmieniany 1 raz.

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 kwietnia 2013, 10:10

Kamex22 pisze:Ile drużyn w końcu zagra w LE? Miejsce 4 i 5 plus ktoś z Coppa Italia? Bo jakoś mi się zapomniało tych zasad, a wszędzie znajduję informacje z czasów jak mieliśmy 4 drużyny w LM.
Tak jak mówisz drużyny z 4-5 + zwycięzca CI. Mam tylko nadzieję, że to Lazio wygra w finale i nie dla tego, że chciałbym żeby grali w LE(chodź przyznam, że dobrze się zaprezentowali w tym roku) tylko ze względu, że nie chcę, żeby Roma miała pierwsza od nas srebrną gwiazdkę na koszulkach...

Obrazek

Zablokowany