Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2013, 11:54

jakku1 pisze: Osobiscie, bylbym bardzo zadowolony gdybysmy skonczyli to mercato z kartami Diamantiego, Sancheza, Poliego, Berardiego i na przyklad Verrattiego. To byloby naprawde bardzo fajne mercato.

P.S Gazzetta napisala, ze pomiedzy Conte i Zlatanem byl i jest kontakt telefoniczny. I Szwed podobno chce grac w druzynie Antonio.
Sanchez i Diamanti? Super opcja. Szczególnie tego drugiego lubię. Alessandro to uniwersalny piłkarz, zagra i na trequartiście, na skrzydle ataku, zdarza mu się na szpicy. I to za taką cenę? Mrau.

Ale wtedy dwóch atakujących na wylocie. Nie wiem, czy zdołamy opylić naszych pięknych niemal trzydziestoletnich, bo Giovinco pewnie nie do ruszenia pomimo słabego sezonu.

Zlatan? Nie. Ja jestem w obozie ludzi go strasznie, strasznie lubiących, bo to geniusz jakich mało, ale facet totalnie uzależnia od siebie drużynę, nie sądzę by Conte dał sobie radę z efektem Ibry. Poza tym zaawansowany wiek, końskie zarobki, fochy i zła atmosfera w szatni.

Do dziś potwornie żałuję, że nie udało się sprowadzić w ostatni dzień mercato Berbatova.

Btw, do dzisiaj cholernie mnie ciekawją dalsze losy Melo.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2013, 11:57

Padoin pisze:A co lepiej się oszukiwać, że przyjdzie następca Pirlo? Mowa o godnym zastępcy, bo Poli takim nie jest. Veratti nie przyjdzie. Zlatan na całe szczęście za te 7,5 mln też nie. Brać Draxlera i przejść w 4-3-3 z Giovinco , Llorente w środku i Julianem na prawej.
Wystarczyłoby kupić Draxlera :think:
Sorry Padoin, ale tego Draxlera tak promujesz wiec jesteś swiadom, że Schalke za mniej niż 15 mln go nie puści? Marrota powiedział - ja chce okazji, taką okazją był Pirlo, Vidal, Barza, ale nie będzie Draxler, którego druzyn z Europy, wiec tutaj zaczyna sie licytacja, a my jakies wszelkie licytacje przegrywamy.

Jakku w koncu wrociłes, no i te plotki to bardzo fajne są, przy pozyskaniu Diamantiego i ew. Sancheza czy innego oznacza, że pozbywamy sie dwoch innych, wiec kto leci - Quag i Miras, a moze Matri?

I poza tym myslę, że Zlatan ma troche ciśnienie, żeby popracować z Conte. Myśle, że Ibra pokochał Włochy to jedno, a po drugie to chyba on lubi pracować z charyzmatycznymi treneiro.

Alfa i Omega - na sj pojawilo się, że Turcy chcą znów kombinować (pewnie tego newsa widziales), ale ja mam nadzieje, że ich po prostu mówiać eufemistycznie - oszukamy i sprzedamy Melo gdzieś do niemiec.
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2013, 12:00 przez Robaku, łącznie zmieniany 1 raz.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2013, 11:59

Ale Draxler niestety najpewniej nas nie zasili. Interesowalismy sie chlopakiem, ale z tego, co wiem, to na chwile obecna nikt na powaznie nie rozwaza jego kandydatury. Nie wnikam z jakich powodow. Predzej juz bym postawil na Hernanesa, mowiac szczerze. Ale to tez poki co wrozenie z fusow. Moge dodac jedynie tyle, ze w sprawie Brazylijczyka rozawialismy z Lazio rok temu. Byly to dosc intensywne rozmowy, jeszcze przed transferem Asamoaha. Ale skonczyly sie jak wiadomo niczym.

Pirlo jeszcze sezon z nami na pewno pogra. Po zmianie trenera w PSG wszystko sie moze zdarzyc. Jesli nie wyciagniemy kogos "Pirlopodobnego" (Verratti) to zawsze mozemy sie zainteresowac trequartista - moze byc kilku takich pilkarzy do wyciagniecia za rozsadne pieniadze (Pastore, wlasnie Hernanes, etc).

Skad sie wziela w ogole ta dyskusja o 343? Bo na chwile obecna, wydaje mi sie, ze to jest zupelna abstrakcja...?

@Alfa i Omega, Robaku
Iaquinta, Bendtner, Anelka oraz najpewniej Quag sa do odstrzalu. Nie wiadomo co z Matrim. Na chwile obecna, przy zakupie Diamantiego i Sancheza, daje nam to nastepujacy zestaw: Llorente, Matri, Vucinic, Sanchez, Giovinco, Diamanti. Czyli faktycznie dosc tloczno. Byc moze jeszcze odejdzie Matri? Mowiac szczerze, nie wiem...
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2013, 12:12 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2013, 12:01

Padoin pisze:A co lepiej się oszukiwać, że przyjdzie następca Pirlo?
Nie wiem, czy się lepiej oszukiwać czy nie. Spróbowałem tylko jakos zebrać do kupy, to co się ostatnio najmocniej przebija w mediach.
Alfa i Omega pisze:Do dziś potwornie żałuję, że nie udało się sprowadzić w ostatni dzień mercato Berbatova.
Oj taaaak :oops:

StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2013, 12:21

Zlatan to chyba jest zasłona dymna, w razie gdybyśmy gadali z jakimś zespołem o transferze jakiegoś zawodnika i żeby Ci nam nie dyktowali cen z kosmosu bo zawsze możemy powiedzieć 'okej, mamy jeszcze 10 innych na uwadze, w tym ZLATANA! Słyszeliście? Z L A T A N A!", wtedy tamci dostrzegają marniactwo ich gracza i spuszczają z tonu, a my go sobie kupujemy.

Szaq

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2013, 12:38

Mając doświadczenie z lat ubiegłych boję się, że skończymy z Diamantim i jakimś zapchajdziurą. Matri w kolejnych wywiadach opowiada o swoim przywiązaniu do Juve, a Quag nie chcę odejść do słabego klubu. Jeżeli Milan lub Inter nie skuszą się na naszych bombardierów to mogą zostać z nami na dłużej. Szkoda, że Giovinco, który daje drużynie najmniej jest nie do ruszenia. Mimo wszystko atak Vucinic-Llorente-Diamanti nie wygląda źle.

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2013, 13:19

Muriel+Sanchez+ktoś na zastępstwo dla Pirlo(Poli?) i powrót do 4-3-3. Małym nakładem finansowym, a może to na prawdę dobrze wyglądać o ile Antek zda sobie sprawe że 3-5-2 to tylko na nasze słabe SerieA się nadaje.

Buffon

Lichy(Isla)-Barza(Caceres)-Bonu(Peluso/Marrone)-Kielon(Peluso/Asa)

Pirlo(Poli/Marrone)

Vidal(Pogba) Marchisio(Asa)

Sanchez(Pepe/Quaq) Vucinic(Muriel/Gio)
Llorente(Matri)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2013, 13:20

jakku1 o Draxlerze pisze:na chwile obecna nikt na powaznie nie rozwaza jego kandydatury. Nie wnikam z jakich powodow
Nawet, gdyby nasi wzięli go konkretnie na radar, to pewnie szybko odwróciliby się w inną stronę. Bardzo dziwi mnie, dlaczego przy temacie Draxlera nikt nie porusza ceny Niemca. Jeśli Reus przechodził do BVB z BM za 18mln, to ile musielibyśmy zapłacić za piłkarza Schalke? Na pewno nie 10mln, o których gdzieś, kiedyś czytałem.
Ouh_yeah pisze:
Alfa i Omega pisze:Do dziś potwornie żałuję, że nie udało się sprowadzić w ostatni dzień mercato Berbatova.
Oj taaaak :oops:
Berbatov już do końca życia będzie kojarzyć mi się z forumową akcją "kontroli lotów" :smile:

Obrazek
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2013, 13:34

Zlatan znów w Juventusie? :stop:

On już miał swoją szansę w tym klubie. Wszyscy wiemy w jakich okolicznościach odszedł. Po takim czymś drzwi do Juventusu powinny być dla niego zamknięte. Kibice Juventusu we Włoszech mają takie samo zdanie. Szkoda tylko, że na forum zdania są podzielone.

Druga sprawa. Zlatan najlepiej spisuje się w drużynach, gdzie cały zespół gra pod niego. Inter czy Milan - te drużyny były uzależnione od Ibrahimovicia. Teraz w PSG jest podobnie. Wystarczy, że zabraknie Ibry i gra zespołu "leży". W Barcelonie Ibra nie był tym "najważniejszym", i dlatego Szwed nie radził sobie tak jak w Interze, czy później w Milanie i PSG. Ja nie chcę, by Juventus był uzależniony od jednego zawodnika.

Co do innych transferów. Sanchezowi mówię TAK. Problem w tym, że chyba on sam mówi Juventusowi NIE. Ponoć dobrze mu w Barcelonie i nie chce zmieniać klubu.
Diamanti - też jestem na tak, ale on nie może być głownym wzmocnieniem ataku, jedynie dodatkiem do TOP'a.
Teraz takie moje ciche marzenie - Aubameyang. Do wyciągnięcia za ~15 mln euro. Absolutnie w naszym zasięgu. Myślę, że mógłby być strzałem w 10tke.

Obrazek
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2013, 13:39

Marian. pisze:Zlatan znów w Juventusie? :stop:

On już miał swoją szansę w tym klubie. Wszyscy wiemy w jakich okolicznościach odszedł. Po takim czymś drzwi do Juventusu powinny być dla niego zamknięte. Kibice Juventusu we Włoszech mają takie samo zdanie. Szkoda tylko, że na forum zdania są podzielone.

Druga sprawa. Zlatan najlepiej spisuje się w drużynach, gdzie cały zespół gra pod niego. Inter czy Milan - te drużyny były uzależnione od Ibrahimovicia. Teraz w PSG jest podobnie. Wystarczy, że zabraknie Ibry i gra zespołu "leży". W Barcelonie Ibra nie był tym "najważniejszym", i dlatego Szwed nie radził sobie tak jak w Interze, czy później w Milanie i PSG. Ja nie chcę, by Juventus był uzależniony od jednego zawodnika.

Co do innych transferów. Sanchezowi mówię TAK. Problem w tym, że chyba on sam mówi Juventusowi NIE. Ponoć dobrze mu w Barcelonie i nie chce zmieniać klubu.
Diamanti - też jestem na tak, ale on nie może być głownym wzmocnieniem ataku, jedynie dodatkiem do TOP'a.
Teraz takie moje ciche marzenie - Aubameyang. Do wyciągnięcia za ~15 mln euro. Absolutnie w naszym zasięgu. Myślę, że mógłby być strzałem w 10tke.
Zobacz jaka przepaść dzieliła nas od Bayernu, myślisz, że Aubameyang zniweluje tą przepaść, albo Sanchez ? Może kiedyś tak, ale jakbyśmy pozyskali Ibrę teraz to mamy dużo większe szanse w starciu z Bayernami, Realami i Barcelonami... Serio, mi też się nie podoba, że Ibra to typowy najemnik, ale co tam, jakby miał zdobyć to swoje upragnione CL, to czemu nie? Buffon, Pirlo, Barza, Chielon nie będą już młodsi, więc w przyszłym sezonie trzeba się postarać o to CL, a to bez topa, jakim jest Ibra, nie będzie raczej możliwe...
Poza tym, takim transferem zapewniamy sobie Scudetto 2014, nie warto ?

Btw. Ciekawe co wymyśli Agnelli na koniec sezonu 31sul campo, czy będzie miał jaja na trzecią gwizdkę ?
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2013, 13:43 przez jareckik, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2013, 13:43

Marian. pisze:Kibice Juventusu we Włoszech mają takie samo zdanie. Szkoda tylko, że na forum zdania są podzielone.
Szkoda, że Nedved i Conte nie mają żadnego problemu ze Zlatanem, a oni jednak troszkę więcej mają wspólnego z tym klubem, niż jakikolwiek kibic.

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2013, 13:50

Marian. pisze:Ja nie chcę, by Juventus był uzależniony od jednego zawodnika.
A rzuć okiem na naszą drużynę. Od kogo jesteśmy teraz uzależnieni? :) Jest taki zawodnik przez którego idzie (nawet nie potrzebnie na siłę) każda akcja.
Zlatanowi w Juve mówię zdecydowanie TAK. Nie przesadzajmy też tego jego zachowania w czasie calciopoli. Nie chciał grać w Serie B. Proponuje popatrzeć na naszą drużynę by zdać sobie sprawę ilu mamy tych niedobrych najemników.
Marrone, Marchisio, Buffon, Chiellini, De Ceglie i pewnie Giovinco. To mogą być Juventini.
A reszta co?
Musimy maksymalnie wzmocnić skład i jeśli przy okazji jakaś "większa" sprawa się wykluje na linii piłkarz=klub to dobrze, a jak nie to trudno.
Zlatan to TOP, a żadnego TOPa nie kupimy za mniej jak 30 mln, a w przypadku Zlatana może to być dużo dużo niższa kwota.
Ostatnio zmieniony 20 kwietnia 2013, 13:52 przez Orkos, łącznie zmieniany 1 raz.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2013, 13:52

jareckik pisze:Btw. Ciekawe co wymyśli Agnelli na koniec sezonu 31sul campo, czy będzie miał jaja na trzecią gwizdkę ?
nie miał jaj na 30, nie będzie mieć na 31, proste. Publicznie się wykastrował zaklejając jeszcze gwiazdki na trykotach Juventusu.

Zlatan i Llorente w jednym składzie? chyba sobie by tylko przeszkadzali. Konkretnie nie rozumiem szukania rezerwowego obrońcy, Martin i Luca powinni dostawać wiele więcej szans. Ja bym mercato sprowadził do dwóch celów - lewy skrzydłowy i podwieszony napastnik.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2013, 13:52

jareckik pisze:
Marian. pisze:Zlatan znów w Juventusie? :stop:

Zobacz jaka przepaść dzieliła nas od Bayernu, myślisz, że Aubameyang zniweluje tą przepaść, albo Sanchez ? Może kiedyś tak, ale jakbyśmy pozyskali Ibrę to mamy dużo większe szanse w starciu z Bayernami, Realami i Barcelonami... Serio mi też się nie podoba, że Ibra to Najemnik ale co tam, jakby miał zdobyć to swoje upragnione CL. Buffon, Pirlo, Barza, Chielon nie będą młodsi, więc w przyszłym sezonie trzeba się postarać o to CL a to beż topa jakim jest Ibra nie będzie raczej możliwe...
Mając Ibre w składzie już przed sezonem wiesz, że nie wygrasz Ligi Mistrzów, mało tego - nie zagrasz nawet w finale :C Także dla mnie małym pocieszeniem jest to, że przejdziemy taki Real w ćwierćfinale, a później odpadniemy w półfinale, bo tak już musi po prostu być :C

A tak na serio. Nie chce, by Juventus uzależnił się od jednego zawodnika, a jak już pisałem - Ibra najlepiej prezentuje się tam, gdzie cała drużyna gra pod niego. Dodatkowo, chłop ma 32 lata, będzie z roku na rok coraz słabszy. Pensja na poziomie 7,5 mln jest chyba poza naszym zasięgiem.
A teraz najważniejsze - jest po prostu najemnikiem, kibice go znienawidzili po transferze do interu i to powinno wystarczyć.

Co do Aubameyanga czy Sancheza. Ja po prostu wierzę, że tacy właśnie piłkarze po transferze do Juve staną się TOP'ami. Jak np. Vidal po transferze z Leverskusen.

Obrazek
Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 kwietnia 2013, 13:54

Marian. pisze: Co do Aubameyanga czy Sancheza. Ja po prostu wierzę, że tacy właśnie piłkarze po transferze do Juve staną się TOP'ami. Jak np. Vidal po transferze z Leverskusen.
Szczególnie liczę na Aubameyanga. On faktycznie mógłby pójść taką samą drogą rozwoju jak Vidal. Dobry/bardzo dobry piłkarz w Juve staje się TOPem.

Zablokowany