Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Murzin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2013, 14:11

Oglądałem ostatni mecz Palermo i Ilicić, ładnie sobie poczynał razem z Miccolim, może to być perspektywiczne wzmocnienie za niewielkie pieniądze, tylko nie wiadomo, czy nie będzie z nim tak jak z Giovinco, czyli w lepszym klubie będzie cieniował. Mimo wszystko to jeśli Palermo spadnie to powinien być do wyciągnięcia za grosze, warto zaryzykować.
Wydaje mi się, że w ostatnim meczu złapał jakiś uraz. Wiadomo może o tym coś więcej?
Z tego co pamiętam nie było to nic aż tak poważnego.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2013, 14:17

@Murzin

Każdy transfer niesie ze sobą jakieś ryzyko. Nie można skreślać drogich zawodników tylko dlatego, że są drodzy. Nie można też robić tego samego z zawodnikami, którzy grają w słabych klubach i są tam wyróżniającymi się postaciami. Ja trójkę z Palermo Ilicic, Garcia i Munoz przywitałbym w Turynie z pozytywnym nastawieniem.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2013, 14:31

Padoin pisze: ...
Osobiscie w realna/nierealna zamienilbym Poldiego i Joveticia miejscami. Dlaczego?
Jovetic juz dosc dlugo sie kisil w Violi, i mysle ze w tym roku lub MAKSYMALNIE w nastepnym odejdzie. Natomiast Poldi nie ma absolutnie powodu by sie ruszac z Arsenalu. Tym bardziej, ze ma tam raczej zapewniony 1 sklad, dobrze gra, Wenger go lubi, kibice tez, moze sobie po Polsku w szatni pogadac. Zyc nie umierac :smile:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Padoin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2013, 15:02

A ja nie napisałem, że Jovetić zostanie, tylko, że są małe szanse, że akurat wybierze Juve. Konkurencja też nie śpi. Co do Podolskiego to jest realny finansowo, czy będzie chciał odejść? Trudno powiedzieć.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2013, 15:29

Padoin pisze:A ja nie napisałem, że Jovetić zostanie, tylko, że są małe szanse, że akurat wybierze Juve. Konkurencja też nie śpi. Co do Podolskiego to jest realny finansowo, czy będzie chciał odejść? Trudno powiedzieć.
Gdzie ta konkurencja? Jedynie w co wierze, to ze odejdzie do Napoli - jesli odejdzie Cavani - lub do Arsenalu (ktory jest teraz kandydatem nr. 1 do jego zatrudnienia). Jesli przejdzie do Arsenalu, to moze faktycznie, uda nam sie wyrwac stamtad Podolskiego, bo pewnie beda grac 3 - Cazorla, Jovetic, Walcott. Chociaz, jesli beda madrzy, wzmocnia sklad na tyle, ze kosztem posadzenia na lawie Walcotta/Poldiego, beda miec szeroki sklad, a nie Oxlade'ow Chamberlainow czy innych Gervinhow bez formy na lawie. Zobaczymy. W kazdym razie, umowmy sie, Jovetic nie jest znow az tak rozchwytywany. Mamy na niego szanse :ok:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2013, 18:17

Mnie zastanawia jak obecnie wygląda sytuacja Assou-Ekotto w Tottenhamie bo jeśli nie gra i jest w niełasce u AVB to może by się nim zainteresować? A nuż trafi się okazja, a Kameruńczyk to bardzo solidny zawodnik...

:plflag: :juveflag: :plflag:
sebatiaen666

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2013, 18:50

Mi się też bardzo podoba Ekotto.
Ilcić to lepsza opcja od Osvaldo do tego jezeli Palermo spadnie to będzie do wyciągnięcia za grosze.

Principino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2013, 19:55

Można również spróbować wyciągnąć jakiegoś przyzwoitego rezerwowego z Malagi, po tym jak została wykluczona z pucharów nie będzie trudno wyciągnąć z niej piłkarzy. Myślę że taki Joaqin znakomicie by się nadał, tym bardziej jeśli odejdzie Pepe.

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2013, 20:09

Principino pisze:Można również spróbować wyciągnąć jakiegoś przyzwoitego rezerwowego z Malagi, po tym jak została wykluczona z pucharów nie będzie trudno wyciągnąć z niej piłkarzy. Myślę że taki Joaqin znakomicie by się nadał, tym bardziej jeśli odejdzie Pepe.
Jak już kogoś z Malagi to Isco ! Była juz kiedyś informacja o nim, ale tylko jednorazowo, ale może sie nim zainteresujemy :-D

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2013, 20:11

Nie żartujcie nawet z tym Iliciciem. 3/4 sezonu grał totalnego kapcia, był żenujący tak jak i całe Palermo, w ostatnich 3-4 meczach zaczął prezentować się podobnie do swojego najlepszego sezonu (10/11). Zawodnik zbyt chimeryczny na Juventus. Gdybym miał kogoś wybierać z ewentualnych spadkowiczów to chyba tylko Luke Antonellego z Genoi na lewe wahadło i to na ławkę (od Peluso lepszy w ofensywie, porównywalny jeżeli chodzi o obronę).

Łom

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2013, 20:18

Bez przesady, Joaquin zaraz będzie miał na karku 32 lata, jak na skrzydłowego sporo, stanowcze nie. Co innego Isco właśnie, ale opcja raczej mało realna.

Mam przeczucie, że sprowadzimy Sancheza i zostanie niezłym kocurem u nas!

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2013, 20:47

Hernanes to taki lampard tylko z kiwka i tez może grac spokojnie po 30 na wysokim poziomie . Nie każdemu wiek służy nie kazdy jak Nedved z wiekiem jak wino lepszy .
A czuje ze jak nikogo nie sprzedadzą to nikt nie przyjdzie zwłaszcza w ataku nawet jak by zostali ci napastnicy to nie ma tragedi można zacząć sezon ta kadra co jest dobrze sie spisuje i do zimy moga grac .

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2013, 21:13

Z Iliciciem jest właśnie ten szkopuł, że Palermo zaczęło grać w momencie, kiedy został przesunięty do ataku. Może to jest chwilowe albo co, ale jeśli do końca sezonu utrzyma formę to ode mnie otrzymałby kredyt zaufania. Tym bardziej, że więcej jak 10-12 mln E nie powinien kosztować. Oczywiście rozpatruję go tylko i wyłącznie jako uzupełnienie szerokiego składu.

Przyszłego sezonu nie możemy rozpocząć w obecnym zestawieniu ofensywnym. Po prostu jest za słabe. Musimy wykonać krok naprzód, inaczej drużyna zacznie się cofać. Milan kupi sobie dwóch ogarniętych stoperów i jednego środkowego pomocnika, a my będziemy się zastanawiali jak to się stało, że tak szybko nadrobili dystans między nami.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2013, 21:15

Ponoć Napoli ma sprowadzić Gary'ego Medela do siebie z Sevilli. Ktoś widział jak ten Chilijczyk się sprawuje?

:plflag: :juveflag: :plflag:
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2013, 21:18

sebastian10 pisze:A czuje ze jak nikogo nie sprzedadzą to nikt nie przyjdzie zwłaszcza w ataku
Od kilku miesięcy Giuseppe powtarza, że nikogo wartościowego nie sprzeda, ponadto, jak każdy normalny, dostrzega też konieczność wzmocnienia linii ataku. Także, wtf? Ilicicia chętnie widziałbym w Juve, ale za mniej niż 8 mln euro. Latem, na uzupełnienie rezerw, Juve wyda zapewne około 14 mln euro. W mojej ocenie, pewniakami są Poli (8 mln) + Peluso (6 mln). Nie pasuje mi takie wyrzucanie pieniędzy w błoto, ale powtarzające się plotki dziennikarskie jedynie mnie umacniają w moim przekonaniu na temat pierwszych letnich "wzmocnień". Ciekawe czy sprzedaż Melo oraz Paolo pokryją choć 1/2 sumy przeznaczonej na uprzednio w/w panów?

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Zablokowany