Mercato (2012-2014)
- francois
- Juventino
No i słusznie - najpierw wyeksploatujmy to co mamy.ewerthon pisze:O fak :doh: . Cały czas byłem przekonany, że to rocznik 89'. W takim razie zmieniam zdanie, już lepszy Sorensen czy Masi.Castiel pisze:Astori jest jakby nie było jakieś 5 miesięcy starszy od Bonucciego.ewerthon pisze: Oczywiście nie mówię, żeby brać Astoriego i płacić za niego 12 mln, po prostu apeluję, żeby nie skreślać zawodnika. To młody obrońca, jeszcze wiele może z niego wyrosnąć.
Jak zgarnie go Roma i się sprawdzi to będzie trochę żal ściskał... A coraz bardziej podoba mi się pomysł jego gry u nas.Vimes pisze:Arbuzini, rzymianie wyrazili zainteresowanie tym Aubameyangiem i ponoć zawodnik nie będzie się wzbraniać. Cena ma wynieść pomiędzy 12 a 15 mln euro. Zatem są duże szanse, że przekonamy się czy zawodnik sprawdzi się podczas drugiego pobytu we Włoszech.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- mixery
- Juventino
Aubameyang potrafi i strzelić, i wykreować. Ogólnie to wszyscy mówią że ponieważ zaklepaliśmy Ll teraz trzeba szukać kreatywnego. Ja wcale tak nie uważam i wolałbym kogoś kto potrafi wykorzystać sytuacje, albo kogoś jak Suarez czy ww. Aubameyang którzy potrafią obie te rzeczy.
No i powiem tak - zamienienie registy na trequartiste odmieni całkowicie nasz styl gry. Vidal i Marchisio będą musieli zmienić swoją charakterystykę. Byłbym skłonny poeksperymentować z Benatem(dziwnie to brzmi), widziałem go kilka razy i prezentował się przyzwoicie. Nie ma takich GENIALNYCH piłek jak Pirlo, ale posłanie długiego podania nie sprawia mu problemu. No i stałe fragmenty gry również świetne..
No i powiem tak - zamienienie registy na trequartiste odmieni całkowicie nasz styl gry. Vidal i Marchisio będą musieli zmienić swoją charakterystykę. Byłbym skłonny poeksperymentować z Benatem(dziwnie to brzmi), widziałem go kilka razy i prezentował się przyzwoicie. Nie ma takich GENIALNYCH piłek jak Pirlo, ale posłanie długiego podania nie sprawia mu problemu. No i stałe fragmenty gry również świetne..
- annihilator1988
- Juventino
Mi by wystarczył młody piłkarz o talencie Zanettiego. Ten to potrafił dograć piłkę :roll: TuttoJuve mówi, że sprawa z Sanchezem się komplikuje. Chilijczyk może zostać na kolejny rok w Barcelonie, ewentualnie istnieje możliwość, że zasili szeregi $ity. Włoski dziennik podaje też, że Juve monitoruje sytuacje Quintero, który na 100% odejdzie od "Delfinków". Powrócił też temat Bonaventury. Media łączą Włocha ze "Starą Damą", a to ze względu na Peluso i Padoina i nie jest powiedziane, że właśnie ze względu na dobre stosunki z Atalantą Giuseppe nie jest na uprzywilejowanej pozycjimixery pisze:Byłbym skłonny poeksperymentować z Benatem(dziwnie to brzmi), widziałem go kilka razy i prezentował się przyzwoicie. Nie ma takich GENIALNYCH piłek jak Pirlo, ale posłanie długiego podania nie sprawia mu problemu.
Down
Serio, serio. Jakiś czas temu było info, że"Delfiny" oczekują 13 mln za swojego kluczowego zawodnika. Obawiam się, że żaden klub z Italii tyle im nie zaoferuje i ponownie p$g #### się ze swoimi brudnymi petrodolarami.
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2013, 21:16 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Piti
- Juventino
no Bonaventura spoko 22 letni skrzydlowy, jedna z gwiazd Atalanty takiego pilkarza to ja rozumiem a nie sciaganie jakis Padoinow czy Pelusow ktorzy za rok beda mieli 30stke. Bonaventura to lewy wingback, wiec jestem na tak co do transferu 

- AdiZ
- Juventino
Giacomo może być zbawieniem tej lewej strony. Młody lub bardzo młody jak kto woli ale Pelusy cz Padoiny też są potrzebne lepiej by taki siedział na ławie niż Bonaventura który gra i rozwija się z pożytkiem dla nas. Hernanes też ciekawy, coś koło 15mln, jego agent kontaktował się z Marottą więc może być różnie tylko gdzie go upchaćBazyliszek pisze:no Bonaventura spoko 22 letni skrzydlowy, jedna z gwiazd Atalanty takiego pilkarza to ja rozumiem a nie sciaganie jakis Padoinow czy Pelusow ktorzy za rok beda mieli 30stke. Bonaventura to lewy wingback, wiec jestem na tak co do transferu

- PrzemasJuve
- Juventino
a ja predzej wierze w 2-0 z bayernem nizli jakis super transfer oprocz llorente, taki bonaventura fajny chlop, uklady transferowe z bergamo mamy dobre, moze sie uda chociaz go zgarnac
Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
- Dzium
- Juventino
Po co nam kolejny Giaccherini ? :roll:
Szczerze to już mam dość tych kolejnych spekulacji nt. piłkarzy Atalanty.
Giac, Peluso, Padoin - to i tak za dużo.
Skład na Serie A już mamy, musimy wzmacniać się na Champions League !
- Dolce Vita
- Juventino
No, z tymi 15 mln za Hernanesa to bym nie przesadzał. Bliżej chyba 20 za niego trzeba będzie zabulić. Może 25, ale prędzej 20. Tak czy owak jestem za bo to ciekawy zawodnik, który daje jakość.

- Piti
- Juventino
cos czuje ze Bonaventura nas zasili w lecie, mamy dobre stosunki z Atalantą, chlopak jest naprawde dobry, mialem okazje kilka razy go widziec..za wiele by nie kosztowal a zjada de Ceglie i Peluso na skrzydle. Pilkarz przede wszystkim w aspektach ofensywnych przewyzsza o 2 klasy tych 2 delikwentów.
@Dzium
dobra ziomek, ale ten koles nie ma 28, 29 lat bez perspektyw, tylko 22 i wszystko przed nim, może się jeszcze rozwinąc poza tym jest wyrozniajaca sie postacią w Serie A, w dodatku nie byłby drogi.
@Dzium
dobra ziomek, ale ten koles nie ma 28, 29 lat bez perspektyw, tylko 22 i wszystko przed nim, może się jeszcze rozwinąc poza tym jest wyrozniajaca sie postacią w Serie A, w dodatku nie byłby drogi.
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2013, 22:59 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.
- AdiZ
- Juventino
Giaccherini przychodził z Ceseny i nigdy nie grał w klubie z Bergamo :doh: Bonaventura temu bo Asamoah z jednym zwodem staje się czytelny a on miał wzmacniać środek pola tylko z braku laku przemianowano go na bok pomocy co nawet fajnie wyglądało w pierwszych kolejkach. Teraz bieda.Dzium pisze:Po co nam kolejny Giaccherini ? :roll:
Nie wiem czy przesadzam ale jego agent wpychał go nam niedawno i coś się mówiło o kwocie 15mln tylko pewnie +. Jemu chyba kontrakt wygasa w przyszłym roku i Lazio będzie chciało na nim zarobić.Dolce Vita pisze:No, z tymi 15 mln za Hernanesa to bym nie przesadzał. Bliżej chyba 20 za niego trzeba będzie zabulić. Może 25, ale prędzej 20. Tak czy owak jestem za bo to ciekawy zawodnik, który daje jakość.
- Castiel
- Juventino
Asamoah powinien wyłącznie grać na środku w zastępstwie za kogokolwiek. Nadaje się. Wciskanie go na siłe na skrzydło robi z niego Krasicia tej pozycji. Jeden zwód. On nie jest dryblerem.
Hernanes jest nam niepotrzebny. Musielibyśmy przejść na 4-2-3-1 lub 4-3-1-2, a na to się nie zanosi. Tego grajka z Atalanty nigdy nie widziałem.
Hernanes jest nam niepotrzebny. Musielibyśmy przejść na 4-2-3-1 lub 4-3-1-2, a na to się nie zanosi. Tego grajka z Atalanty nigdy nie widziałem.
- annihilator1988
- Juventino
Dziennikarze TuttoJuve naskrobali dwa kolejny newsy.Dede, łączony niegdyś z Juve, najprawdopodobniej pozostanie w Brazylii do 2014 roku. Tym samym "Szalonooki" będzie musiał poszukać sobie innego, obiecującego defensora, który w przyszłości mógłby zasilić blok obrony "Starej Damy". Kolejna wiadomość jest taka, że o Higuaina ubiegać mają się Arsenal i Tottenham. Gdyby Conte chciał powrócić do 4-3-3 to "strata" takiego napastnika byłaby bolesna, a tak....
Martwi jednak kurcząca się lista piłkarzy, którzy mogliby wnieść do ataku trochę kreatywności. Do pewnego momentu liczyłem, że Giuseppe pozyska "10" o renomie równej Llorente.Wygląda jednak, że do tego nie dojdzie. Dlatego ciekaw jestem czy "Szalonooki" zaryzykuje i wyda te 16-20 mln na obiecującego napastnika Parmy czy też ponownie zwróci się o pomoc do funfli z Udine? 

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- francois
- Juventino
Historia występów Krasicia i Asamoah ma pewne punkty wspólne. Najpierw wszyscy zachwyceni transferem, później ławka. Tylko czekać aż ktoś nazwie go pijawkąCastiel pisze:Asamoah powinien wyłącznie grać na środku w zastępstwie za kogokolwiek. Nadaje się. Wciskanie go na siłe na skrzydło robi z niego Krasicia tej pozycji. Jeden zwód. On nie jest dryblerem.

A Hernanes - jak najbardziej na TAK. Wyróżniająca się postać Serie A, na pewno Conte znalazłby dla niego miejsce, a IMO warto tego miejsca poszukać.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Dzium
- Juventino
Kurde, nie mam pojęcia czemu zawsze myślę, że Giaccherini grał w Atalancie :doh:
Bonaventura jest rocznik 1989 i w sierpniu będzie miał 24 lata.
Jeżeli miałby przejść jako uzupełnienie na środek to jeszcze ok, ale nie chce go widzieć na lewej stronie. Przecież to nie jest żaden wing-back, a do tego nie chce kolejnego eksperymentu typu Asamoah.
Jeżeli w przyszłym sezonie mamy nadal się trzymać 3-5-2, to najlepiej by było postawić Kwadwo na środku i dokupić ogarniętego lewego obrońce [Antonelli, Kolarov etc.]
Bonaventura jest rocznik 1989 i w sierpniu będzie miał 24 lata.
Jeżeli miałby przejść jako uzupełnienie na środek to jeszcze ok, ale nie chce go widzieć na lewej stronie. Przecież to nie jest żaden wing-back, a do tego nie chce kolejnego eksperymentu typu Asamoah.
Jeżeli w przyszłym sezonie mamy nadal się trzymać 3-5-2, to najlepiej by było postawić Kwadwo na środku i dokupić ogarniętego lewego obrońce [Antonelli, Kolarov etc.]