Bundesliga
- Vimes
- Juventino
Pół szalika było w biało czarne pasy? Takie barwy ma co najmniej 160 klubów piłkarskich na świecie, więc to raczej niewystarczająca wskazówkaSandro. pisze:Znaczy się nie jestem do końca pewien ale parę razy jak oglądałem spotkanie HSV to przed meczem realizator pokazywał kibiców i niektórzy mieli szaliki HSV "pół na pół" tzn. pół szalika w barwach HSV a drugi pół Juventusu, w internecie też kiedyś obiło mi się o uszy że fani Juventusu są zaprzyjaźnieni z Hamburczykami.

- hara
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Takie szaliki są często robione przy okazji bezpośredniego starcia obu ekip. Można nawet znaleźć pół na pół z liverpoolem... a chyba każdy wie, jak się z nimi lubimy.
Capo di tutti capi
- Marcin_ACM
- Milanista
Takie szaliki pół na pół są do kupienia przed każdym meczem LM przed chyba każdym stadionem, to doskonała pamiątka, sam przywiozłem kilka takich z meczów m.in. Celtic - Milan, Milan - Arsenal, a do dziś żałuję, że ten jedyny raz nie kupiłem szaliku Hertha - Milan w 1999 r.Sandro. pisze:Nie, nie, nie nie tylko pasy, szaliki na obydwu końcach miały loga klubów z Hamburga i Juve właśnie.
Wracając do tematu, to Bayern błędnie jest tutaj rozbierany na nazwiska, które nie są przecież słabe, ale dziś ta drużyna funkcjonuje doskonale jako team i jest w najwyższej formie od lat. Dziś gdyby Milan był dzień przed meczem z Bayernem, to bałbym się ich bardziej, niż Realu i Barcy, dlatego, jeżeli Juve ich przejdzie, to wygra LM, ale niestety nie przejdzie Bayernu. Nie widzę na to szans. Na dziś. Może się mylę, w końcu nikt nie jest nieomylny. Ale... pogadamy po dwumeczu.
- wloski
- Juventino
A no po to, żeby pokazać komu kibicują podczas starcia Bayernu z Juventusem.Vimes pisze: Z HSV Juventus grał w Lidze Mistrzów w 2000 roku. Też mogli coś takiego zrobić. Chociaż nie wiem po co Niemcy mieliby je nosić aż do teraz.
- Kejker
- Juventino
Dlaczego? Jak dla mnie Real, Barcelona i BVB to bardzo podobny poziom co Bayern, przynajmniej w LM.Marcin_ACM pisze: Wracając do tematu, to Bayern błędnie jest tutaj rozbierany na nazwiska, które nie są przecież słabe, ale dziś ta drużyna funkcjonuje doskonale jako team i jest w najwyższej formie od lat. Dziś gdyby Milan był dzień przed meczem z Bayernem, to bałbym się ich bardziej, niż Realu i Barcy, dlatego, jeżeli Juve ich przejdzie, to wygra LM, ale niestety nie przejdzie Bayernu. Nie widzę na to szans. Na dziś. Może się mylę, w końcu nikt nie jest nieomylny. Ale... pogadamy po dwumeczu.
P.S Dziwi mnie stereotyp, że Bawarczycy mają słaby środek obrony. :?
P.S2 Jak zmienić te barwy nad avatarem?
- Marcin_ACM
- Milanista
Zgoda, podobny poziom, ale o przewadze Bayernu (moim subiektywnym zdaniem oczywiście) decydują pewne niuanse, jakby ten, że Barca w dużej mierze uzależniona jest od Messiego, Real od Ronaldo a w Bayernie jest moc, która sięga daleko poza pierwszy skład, czego przykładem jest chociażby fakt, że w tym sezonie gole strzeliło już 16 zawodników.Kejker pisze:
Dlaczego? Jak dla mnie Real, Barcelona i BVB to bardzo podobny poziom co Bayern, przynajmniej w LM.
Dortmund to inna historia. Teoretycznie niżej niż Bayern, Barca, Real i Juve, ale ogromną mocą BVB jest z kolei Jürgen Klopp, który wie, że wszyscy skupiają się na Lewandowskim, Götze i Reusie, więc nikogo nie powinna zdziwić akcja np. dwójki obrońców w ataku. Ultraofensywa, trochę podobna do Barcelony, w wykonaniu BVB od czasu do czasu kończy się jednak czymś takim jak 1:4 w meczu z Hamburgiem (tym samym, który dostaje 9 w Monachium) stąd 20 punktów straty do Monachijskiego walca.
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2013, 15:40 przez Marcin_ACM, łącznie zmieniany 1 raz.
- ewerthon
- Juventino
W Juve 15Marcin_ACM pisze:a w Bayernie jest moc, która sięga daleko poza pierwszy skład, czego przykładem jest chociażby fakt, że w tym sezonie gole strzeliło już 16 zawodników

- Cabrini_idol
- Juventino
A w Juventusie strzelalo 15 w tym sezonie, w zeszlym bodajze kolo 20. Bayern to ta sama polka co Barca Real i MU z tą tylko roznica, ze przez wiekszosc sezonu byli w formie, mam nadzieje ze ta forma w koncu zanotuje spadek i bedzie to dzisiaj.

- Marcin_ACM
- Milanista
a nie 14?
1. Quagliarella
2. Giovinco
3. Matri
4. Vucinic
5. Marchisio
6. Pirlo
7. Pogba
8. Vidal
9. Lichtsteiner
10. Asamoah
11. Giaccherini
12. Caceres
13. Chiellini
+ Bonucci gol w LM
1. Quagliarella
2. Giovinco
3. Matri
4. Vucinic
5. Marchisio
6. Pirlo
7. Pogba
8. Vidal
9. Lichtsteiner
10. Asamoah
11. Giaccherini
12. Caceres
13. Chiellini
+ Bonucci gol w LM
- Cabrini_idol
- Juventino
Peluso jeszcze strzelil.Marcin_ACM pisze:a nie 14?
1. Quagliarella
2. Giovinco
3. Matri
4. Vucinic
5. Marchisio
6. Pirlo
7. Pogba
8. Vidal
9. Lichtsteiner
10. Asamoah
11. Giaccherini
12. Caceres
13. Chiellini
+ Bonucci gol w LM

- Sandro.
- Milanista
Tak, wiem że są robione te szaliki "pół na pół" przed praktycznie każdym meczem ale miałem jakieś dziwne wrażenie że ten był jakiś inny, taki typowy pokazujący "sztamę" obu klubów, no ale dobra cofam swoje słowa, trochę się zagalopowałem, sory za zamieszanie, jeśli jednak uda mi się coś znaleźć w necie na ten temat to wrzucę.Vimes pisze: Z HSV Juventus grał w Lidze Mistrzów w 2000 roku. Też mogli coś takiego zrobić. Chociaż nie wiem po co Niemcy mieliby je nosić aż do teraz.
Dla mnie szanse prezentują się 50-50, no może 55-45/60-40 na korzyść Bayernu bo jednak mają kompletny skład i świetnych zawodników na każdej pozycji do tego silna ławka i granie w Lidze Mistrzów (+ dochodzenie do niej daleko) praktycznie w każdej edycji, oni już są zahartowani, mają wszystko co powinien mieć klub który zdobywa LM, głównym problemem Juventusu jest moim zdaniem brak klasowego napastnika + rozbrat z grą w LM.
Liczę na sporą dawkę emocji dzisiaj i mimo wszystko awans Juventusu w tym dwumeczu.
- Buffalo
- Juventino
Okolo 10min do konca meczu Bayernu, ten jak narazie wygrywa na wyjezdzie z Eintrachtem 1-0 i taki rezultat zapewnia im majstra. Moze wypija pare piwek i kac potrzyma do środy? :-D Oglada ktos, bo ja osobiscie wybralem Borussie. Moze byly jakies kontuzje?(chociaz nie zycze im tego)
Nie patrz na to ile mam postów, bo i tak wiem wiecej od Ciebie.