LM 12/13 (1/4): Bayern 2-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2013, 22:59

Machnes pisze:
Mam nadzieję, że Conte wie co robi.

FORZA!
Conte w przeciwieństwie do Ciebie oglądał ostatnie mecze Juve.
Peluso nie jest na prawdę zły. Oby tylko nie złapał czerwonej :)

Asa? 40 latek go wkręcał w sobotę na San Siro. ehhh

0 dni, 21 godzin,
44 minuty, 41 sekund.

Będzie się działo :)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2013, 23:02

Przed nami najważniejszy test sezonu. Scudetto o krok, możemy się skupić na spełnianiu marzenia o LM.

Ciężko będzie niewątpliwie. Jak dla mnie mierzymy się z jednym z dwóch najmocniejszych zespołów Europy (drugim jest Barka). Nie mamy nic do stracenia, bo nie podchodzimy do tego dwumeczu z pozycji faworyta, co akurat powinno nam pomóc. Możemy awansować dalej, ale jeśli odpadniemy na tym etapie, nikt tak naprawdę nie będzie psioczył. Bayern jest na pewno podirytowany faktem, że nie może zdobyć jakże upragnionego pucharu, mimo gry w II finałach w ostatnim czasie. Bądźmy cierpliwie i uważni.

Liczę na to, że piłkarze rywala zlekceważą nas w podobnym stopniu, co kibice. Warto zwrócić uwagę na fakt, że większość niemieckich piłkarzy jest bardzo pewna swego przed tym pojedynkiem, jedynie Kroos mówi o obawach. W weekend rozbili HSV i mam nadzieję, że choćby podświadomie będą rozluźnieni, licząc na spacerek także w potyczce z nami.

Byłbym wniebowzięty, gdyby udało się nam zremisować i oby był to bramkowy remis.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2013, 23:03

grande amore pisze:Czym sie przejmujecie? Jutro wieczorem o nas napisza. Na lonecie, wp i interii... Ba, moze i w "Ekspresie Bydgoskim" tez sie cos znajdzie, hehehe ;-)
Jutro gra Barcelona, Messi może znowu pobije jakiś rekord, Ibra w zależności od nastroju zdobędzie piękną bramkę lub czerwoną kartkę, więc większość relacji pomeczowych będzie pewnie wyglądać tak, że 90% artykułu zostanie poświęcone na dokładny opis wydarzeń z tego meczu, a gdzieś pod koniec pojawi się zdanie: "W drugim wtorkowym ćwierćfinale pomiędzy Bayernem i Juventusem padł wynik (wstaw rezultat)".

Obrazek
grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2013, 23:09

Vimes, pragne przypomniec, ze media tuz po losowaniu 1/4 finalu typowaly, ze to wlasnie mecz Bayern - Juventus ma byc tym najciekawszym. Klamaly czy wolaly pojsc sladami TVP i wbrew wszelkiej logice (nie liczylam na to :prochno:) pokazac dwa z pozostalych 8 spotkan lacznie z rewanzami?

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2013, 23:33

Mate.G pisze:
Machnes pisze:

FORZA!

Wbrew pozorom, Peluso także wydaje mi się bardziej dysponowany na jutrzejszy mecz. Z pewnością nie zagra gorzej niż Asa.

Vimes pisze:
grande amore pisze:Czym sie przejmujecie? Jutro wieczorem o nas napisza. Na lonecie, wp i interii... Ba, moze i w "Ekspresie Bydgoskim" tez sie cos znajdzie, hehehe ;-)
Jutro gra Barcelona, Messi może znowu pobije jakiś rekord, Ibra w zależności od nastroju zdobędzie piękną bramkę lub czerwoną kartkę, więc większość relacji pomeczowych będzie pewnie wyglądać tak, że 90% artykułu zostanie poświęcone na dokładny opis wydarzeń z tego meczu, a gdzieś pod koniec pojawi się zdanie: "W drugim wtorkowym ćwierćfinale pomiędzy Bayernem i Juventusem padł wynik (wstaw rezultat)".
I co my możemy w tej kwestii? Pewnie że większość z nas chciałoby, żeby Juve poświęcano więcej uwagi w mediach, ale póki pokolenie Barcy kroczy po tym świecie, nie ma na co liczyć.
fazzi pisze:
kuba2424 pisze: Miałem podobnie. Nie powiem że byłem w szoku, ale byłem jednak trochę zaskoczony po pierwsze tym, że w taki dzień ludzie siedzą przed komputerami - to daje jakiś tam obraz o tych osobach
Są be bo nie są zagorzałymi katolikami ????
A gdzie ja napisałem że są be? Jestem natomiast tego zdania, że są dni, które powinniśmy spędzić z rodziną a nie na forum wchodząc w bezsensowną i bezproduktywną dyskusję z frustratami.

Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2013, 23:55

Mate.G pisze:
Machnes pisze:

FORZA!

Proszę, przyszedł wielki kibic Juve, który zarejestrował się 2 lata temu i mnie poucza, że nie oglądam meczów :) Nie oceniaj ludzi swoją miarą.

Nie uważam, że Peluso jest jakiś zły, więc zacznij czytać ze zrozumieniem. Właśnie chodzi mi o to, żeby nam nie zawalił meczu przez czerwoną kartkę, bo zbyt zwrotny to on nie jest, często ratuję się faulami, bo po prostu pewnego poziomu nie przeskoczy:) Boję się o to i mam do tego prawo, a nawet pewne podstawy a Tobie nic do tego.
"Wujek cięta riposta" się znalazł :) Jak nie potrafisz normalnie dyskutować to sobie szukaj fejmu gdzie indziej.

Poza tym Zanetti, rok temu potrafił przekręcić 4 piłkarzy Milanu, gościu jest po prostu dobry mimo 40tki na karku.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2013, 00:50

Pewnie to widzieliście, ale w razie, gdyby nie - tu jest kompilacja goli Bayernu z HSV. Nie wiem, co robili obrońcy z Hamburga, ale "grą w piłkę" trudno to nazwać.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2013, 00:55

Oglądałem ten mecz i HSV wyglądał jakby przyjechał zagrać pachołki na boisku. Dziwią się niektórzy, że potem Bayern ma 20 punktów przewagi. Pescara ma więcej woli walki i chęci niż ten cały klub z Hamburga.

juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2013, 01:40

Musimy zagrac uwaznie szczegolnie przez pierwsze kwadrat bo zapewnie Bayern ostro zaatakuje.
Stac nas zeby wygrac walka w srodek pola i stworzyc zagrozenie pod bramke neunera. Oby nasz atak zagral skutecznie i chlopaki z pol okazji zdobyli gola zeby nadal miec realne szanse po tym spotkanie.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2013, 07:53

Wspaniały dzień dzisiaj nieprawdaż?

Jesteśmy w bardzo, bardzo dobrej sytuacji -> jeśli wyeliminujemy Bayern, będziemy na ustach wszystkich, a Real i Barca będą waliły w gacie przed nami. Jeśli odpadniemy, to nic się nie stanie - dowiemy się, w którym miejscu się znajdujemy i będziemy dalej kontynuować odbudowę klubu.

Zostało:
0 dni, 12 godzin,
51 minut, 30 sekund.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2013, 07:58

yanquez pisze:Wspaniały dzień dzisiaj nieprawdaż?
To się dopiero okaże. Na razie, podobnie jak Ty, piję Neskę i żrę kanapkę 8)

Wczoraj siedząc przy piwku trochę porozkminiałem. Nie doszedłem do jakichś nadzwyczajnych wniosków, ale wymyśliłem, że chyba lepiej byłoby zagrać 3-5-2, a nie żadnym 3-5-1-1. Duet Quag-Matri może być ok.

Obrazek
Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2013, 08:47

Zostało:
0 dni, 11 godzin,
59 minut, 20 sekund.

Stawiam na Gigi;Barzagli-Bonucci-Chellini;Lichsteiner-Vidal-Pirlo-Marchisio-Peluso;Matri-Quag.

Peluso fajnie gra, bardzo agresywnie, wystarczy spojrzeć jak złapał żółtą kartkę z Bolognią.

Ja już żyję tym meczem, dwa razy mi się w nocy przyśnił, za pierwszym razem Bayern wygrał 6-0, za drugim 1-0 :(

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2013, 09:13

Chyba najwiekszy mecz od Calciopoli. Juz nie moge sie doczekac.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2013, 09:13

pumex pisze:
yanquez pisze:Wspaniały dzień dzisiaj nieprawdaż?
To się dopiero okaże. Na razie, podobnie jak Ty, piję Neskę i żrę kanapkę 8)
Ja już dwie godziny po ;) teraz multiwitaminka w robocie ;)
pumex pisze: Wczoraj siedząc przy piwku trochę porozkminiałem. Nie doszedłem do jakichś nadzwyczajnych wniosków, ale wymyśliłem, że chyba lepiej byłoby zagrać 3-5-2, a nie żadnym 3-5-1-1. Duet Quag-Matri może być ok.
Ja bym chyba wolał Mirasa i Qaqa. Przytrzymywanie piłki będzie bardzo ważne, a Vuciniciowi lepiej to wychodzi, no i jakoś częściej faulowany jest. Poza tym ich obu stać na jakiś megaszczał,a to może się okazać bezcenne...

Zostało:
0 dni, 11 godzin,
31 minut, 4 sekundy.

Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2013, 10:04

Z jednej strony rozumiem, że to nasz pierwszy sezon po przerwie w LM i nie jesteśmy faworytami, z drugiej jednak ciężko mi myśleć, że jak odpadniemy to nic się nie stanie. Kurde faja, mam już dość czekania, tym bardziej, że gdy Juventus ostatnim razem wygrywał LM, to ja tamtego wieczoru bardziej obawiałem się nadejścia Buki, niż zbliżającego się meczu. Chciałbym w końcu zobaczyć Juventus zdobywajacy ten puchar. Stanowczo zbyt długo czekamy.

Liczę dzisiaj na dobry wynik

Zablokowany