Kosowski niezbędny w Lazio
- Peja48
- Juventino
Kamil Kosowski, piłkarz 1. FC Kaiserslautern, ponownie zawitał na łamy włoskiej prasy. Rzymski dziennik "Corriere dello Sport" twierdzi, że menedżer polskiego zawodnika znów zaoferował Kosowskiego drużynie Lazio - czytamy w "Tempie".
Wszystko zaczęło się od wypowiedzi Roberto Manciniego, trenera Lazio, który przed paroma tygodniami oświadczył: "Przydałby mi się w drużynie natychmiast zawodnik w wieku 25-26 lat, z doświadczeniem w europejskich rozgrywkach, a najlepiej gdyby był to zawodnik typu Kamila Kosowskiego... Chciałem tego zawodnika już minionego lata, ale niestety nie udało się, a teraz byłby nam niezbędny!"
Rzymska gazeta umieściła tę wiadomość na pierwszej stronie tytułując, obok zdjęcia trenera Manciniego i Kosowskiego: "Projekt Manciniego to sprowadzenie już w styczniu polskiego asa Kosowskiego".
Oferta za "Kosę" wynosi 2 mln euro, z tym, że Lazio chciałoby najpierw wypożyczyć polskiego piłkarza.
Sprawa przejścia Kosowskiego do Lazio nie jest jednak taka prosta.
"Lazio z wiadomych, nierozwiązanych problemów z UEFA nie może w tym momencie zawierać żadnych transakcji. Przynajmniej do 17 stycznia 2004 roku, kiedy zostanie podniesiony kapitał klubu i będziemy w stanie zapłacić ostatnią ratę Valencii za Gaizkę Mendietę" - powiedział Alberto Della Palma, rzeczni prasowy Lazio.
źródło .onet.pl
Żeby sie to tylko na Juve nie odbiło
Wszystko zaczęło się od wypowiedzi Roberto Manciniego, trenera Lazio, który przed paroma tygodniami oświadczył: "Przydałby mi się w drużynie natychmiast zawodnik w wieku 25-26 lat, z doświadczeniem w europejskich rozgrywkach, a najlepiej gdyby był to zawodnik typu Kamila Kosowskiego... Chciałem tego zawodnika już minionego lata, ale niestety nie udało się, a teraz byłby nam niezbędny!"
Rzymska gazeta umieściła tę wiadomość na pierwszej stronie tytułując, obok zdjęcia trenera Manciniego i Kosowskiego: "Projekt Manciniego to sprowadzenie już w styczniu polskiego asa Kosowskiego".
Oferta za "Kosę" wynosi 2 mln euro, z tym, że Lazio chciałoby najpierw wypożyczyć polskiego piłkarza.
Sprawa przejścia Kosowskiego do Lazio nie jest jednak taka prosta.
"Lazio z wiadomych, nierozwiązanych problemów z UEFA nie może w tym momencie zawierać żadnych transakcji. Przynajmniej do 17 stycznia 2004 roku, kiedy zostanie podniesiony kapitał klubu i będziemy w stanie zapłacić ostatnią ratę Valencii za Gaizkę Mendietę" - powiedział Alberto Della Palma, rzeczni prasowy Lazio.
źródło .onet.pl
Żeby sie to tylko na Juve nie odbiło
Solo Grazie Grande Forza Juve
:8

- kouba
- Qualità Juventino
czytałem to też na hattrick.pl
Ja myśle, że nie przejdzie, chociaż dobrze gram w tym FC Kaiserslautern, ale jakby Mancini Go tak, aż bardzo chciał, to co za problem do Niego, żeby Go sprowadzić, juz by Go sprowadził w lecie. Grzałby ławe w Lazio, bądzmy realistami. Już bardziej bym widział tam Krzynówka
Ja myśle, że nie przejdzie, chociaż dobrze gram w tym FC Kaiserslautern, ale jakby Mancini Go tak, aż bardzo chciał, to co za problem do Niego, żeby Go sprowadzić, juz by Go sprowadził w lecie. Grzałby ławe w Lazio, bądzmy realistami. Już bardziej bym widział tam Krzynówka
- Chris
- Juventino
Mam nadzieję że transfer dojdzie do skutku.Nawet jakby miał nie zrobić wielkeij kariery w Lazio to jednak mógłby zaliczyć taki wielki klub.Poza tym mam przeczucie że mołby się sprawdzić na Stadio Olimpico.
Juve per sempre!!!
- Juverulez!
- Juventino
- Kamil de Lellias
- Juventino
Mnie się wydaje, że Kosowski by sobie we włoskiej lidze dobrze radził. Lazio to może za wysokie progi ale w jakimś klubie w którym presja sukcesu nie jest tak wielka, czemu nie...[/b]
- Yari
- Juventino
heh nie ukrywam że fajnie by było gdyby Kosowski przeszedł do Lazio. W lidze niemieckiej jest jak narazie najlepszym strzelcem
( szkoda tylko że nie zdobył jeszcze ani jednego gola):). Oddał ponad 30 strzałów na bramke rywali:). Może w serie A będzie miał więcej szczęścia. Byle nie przeciw Juve :!:
- swiergot
- Juventino
Przydałby się jakiś piłkarz z pola w silnej lidze. Według wczorajszej Wyborczej, żaden Polak grający w polu nie występuje w czołowej lidze europejskiej ani w Lidze Mistrzów. Oprócz Polski z bardziej rozwiniętych krajów na tej liście jest jeszcze Austria, a poza tym same Kazachstany, Azerbejdżany i inne Mołdawie.
Myślę że Kosowski by sobie dał radę. Takie kluby jak Lazio wiedzą co robić ze zdolnymi piłkarzami.
Myślę że Kosowski by sobie dał radę. Takie kluby jak Lazio wiedzą co robić ze zdolnymi piłkarzami.

- Johnny777
- Juventino
Może i nie są pewni ale tu bardziej chodzi o wywalenie kasy za zawodnika dlatego najpierw wypożyczenie...wiadomo...kryzys...FOJM pisze:jeżeli podobno chca go napierw wypożyczyc, to oznacza, że nie są pewni co do jego gry, czyli pierwsze miesiące przesiedzi na ŁAWIE, a w K'lautern przynajmniej pogra sobie w pierwszej 11.:!: :evil: :!:
Transfer raczej wątpliwy (przypominam że Lazio ma zakaz dopóki nie spłaci ostatniej raty za ...... Mendiettę), ale nie miałbym nic przeciw temu żeby Kosa grał w Rzymie.
- beavis
- Juventino
jak by to od niego zalezalo to przeszedlby pewnie zaraz.tacy sa polscy pilkarze sodowka odbija im do glowy przypadek teraz to Niedzielan. isc do klubu ktory walczyl o utrzymanie czy to normalne
o co w tym moze chodzic
a jak nie wiadomo o co chodzi chodzi oczywiscie o pieniadze... Kosa niech najpierw sie ogra w tych niemczech wywalczy pewne miejsce w pierwszej 11 dopiero potem niech mysli o podbijaniu Europy