Bundesliga
- deszczowy
- Juventino
Przypomnę, że na ubiegłorocznym Euro "pierwszymi przegranymi" byli WłosiVimes pisze:W zawodowym sporcie liczy się tylko pierwsze miejsce. Drugi na mecie jest tylko pierwszym przegranym.Bayernmeister pisze:Niemcy od 2002 - 6 medali na wielkich imprezach

MŚ i ME 2008 też lepiej nie wspominać

- D-Rose
- Juventino
Medale brazowe, srebrne, srebrno-brązowe. Gratuluje, tylko kto o tym za 30 lat bedzie pamietac?Sęk w tym, że to Niemcy potrafią regularnie zgarniać medale na wielkich imprezach i na każdej pokazują klasę, a włochom udaje się to od święta Niemiecka precyzja i jakość vs włoskie niechlujstwo, brzmi epicko
Pozatym, wole raz posunąć <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> panienke niz dymac codziennie jakiegos bezela. Jezeli tobie pasuje opcja numer 2 to wporządku. Są gusta i gusciki

Człowieku, skupmy sie na faktach a nie na twoich sennych fantazjach zakonczonych zmoczeniem przescieradła. :lol:gdy Niemcy będą odbierać złote medale, to włosi dawno już będą poza turniejem
No odpadła, jak kazda włoska druzyna ktora woli sie skupic na Serie A niz na grze w pucharze pocieszenia. [/code]Ty lepiej powiedz, jak sobie w tych rozgrywkach poradziła czołowa włoska drużyna, aspirująca jeszcze niedawno do zdobycia serie a
Zgoda. Ale w przeciwienstwie do tych ktorzy przegrali dwie ostatnie wojny , cos ostatnich 10 latach wygralismy(mowie - jako federacja Włoska). Mundial + 3 Champions League.Przypomnę, że na ubiegłorocznym Euro "pierwszymi przegranymi" byli Włosi
MŚ i ME 2008 też lepiej nie wspominać
PS: Aha i sory za te obrazliwe przymiotniki - moze faktycznie mnie poniosło.
Ostatnio zmieniony 31 marca 2013, 16:34 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

- Effe
- Bawarczyk
@ Bayernmeister, leczysz tutaj kompleksy? Fajnie, że zarejestrowałeś się żeby pokazać tutejszym, że włoski futbol to korupcja, syf, brud i nie mają szans z Bayernem, ale idź być trolem gdzie indziej
Ja szczerze mówiąc wcale nie jestem taki pewny sukcesu w tym meczu. Juve obok Barcelony to IMHO najgorszy możliwy rywal dla Bayernu w bieżącej edycji. Tak samo jak kiedyś Milan, Juve gra bardzo konsekwentnie, a to właśnie coś, czego Bawarczykom brakuje - umiejętności postawienia przysłowiowej "kropki nad i". Nigdy nie grało nam się dobrze z drużynami z Italii.
Kibice Bayernu nie doceniają Juve, bo od paru lat nie widzieli tej drużyny w akcji. I nie ma się co dziwić, że ludzie mają po Calciopoli obraz włoskiej piłki jako pobojowiska, na którym zdobycie mistrzostwa nic nie oznacza. Nie można się dziwić. Ja wiem, co gra Juve i respekt jest
Poza tym macie naprawdę dobry skład, o czym wielu zapomina.
Przerzucanie się argumentami kto jak gra w lidze nie ma chyba sensu, bo z tego nic nie wynika. Wystarczy popatrzeć na Anglię. Jak poziom ich ligi przełożył się na osiągnięcia w Pucharach? Mecz meczowi nierówny, wystarczy czasami taka sytuacja jak kartka Naniego ze spotkania MU - Real i sytuacja się diametralnie zmienia. Na tym poziomie decyduje czasami forma dnia.
Oczywiście wierzę w awans Bayernu, wierzę, że chłopaki wyjdą odpowiednio zmotywowani i dobrze wejdą w mecz, a potem już wszystko potoczy się dobrze. Sadzę, że na AA możliwy jest rezultat typu 3-1 lub 2-0. I tu się zaczną dla Bawarczyków prawdziwe schody, bo prawdę mówiąc jeżeli tak się stanie, to będę się obawiał, występu w rewanżu
Chociaż chyba wypuszczonych z ręki awansów i trumfów już wystarczy.
Nie mogę się doczekać, dla każdego kibica nasze starcie to będzie uczta

Ja szczerze mówiąc wcale nie jestem taki pewny sukcesu w tym meczu. Juve obok Barcelony to IMHO najgorszy możliwy rywal dla Bayernu w bieżącej edycji. Tak samo jak kiedyś Milan, Juve gra bardzo konsekwentnie, a to właśnie coś, czego Bawarczykom brakuje - umiejętności postawienia przysłowiowej "kropki nad i". Nigdy nie grało nam się dobrze z drużynami z Italii.
Kibice Bayernu nie doceniają Juve, bo od paru lat nie widzieli tej drużyny w akcji. I nie ma się co dziwić, że ludzie mają po Calciopoli obraz włoskiej piłki jako pobojowiska, na którym zdobycie mistrzostwa nic nie oznacza. Nie można się dziwić. Ja wiem, co gra Juve i respekt jest

Przerzucanie się argumentami kto jak gra w lidze nie ma chyba sensu, bo z tego nic nie wynika. Wystarczy popatrzeć na Anglię. Jak poziom ich ligi przełożył się na osiągnięcia w Pucharach? Mecz meczowi nierówny, wystarczy czasami taka sytuacja jak kartka Naniego ze spotkania MU - Real i sytuacja się diametralnie zmienia. Na tym poziomie decyduje czasami forma dnia.
Oczywiście wierzę w awans Bayernu, wierzę, że chłopaki wyjdą odpowiednio zmotywowani i dobrze wejdą w mecz, a potem już wszystko potoczy się dobrze. Sadzę, że na AA możliwy jest rezultat typu 3-1 lub 2-0. I tu się zaczną dla Bawarczyków prawdziwe schody, bo prawdę mówiąc jeżeli tak się stanie, to będę się obawiał, występu w rewanżu

Nie mogę się doczekać, dla każdego kibica nasze starcie to będzie uczta

- Bayernmeister
- Juventino
Tak, tak. Stuttgart i BMG też wolały się skupić na swoich rozgrywkach ligowych, niż na jakimś tam pucharku :lol: Typowe włoskie tłumaczenie na to, dlaczego włoska liga jest upadłaNo odpadła, jak kazda włoska druzyna ktora woli sie skupic na Serie A niz na grze w pucharze pocieszenia.
Jak odpadniecie w meczu z Bayernem, to pierwszy twój post będzie mówił o tym, że olaliście LM i skupiliście się na serie a? :rotfl:
Spokojnie, obstawiam, że kolejna obecność włoskiej reprezentacji w 1/2 finału wielkiej imprezy przypadnie gdzieś na rok... 2022. Przez te 9 lat Niemcy zdążą uzbierać kolejny, pokaźny worek medali
- deszczowy
- Juventino
Ja pierdzielę, jak ja lubię czytać mądre wypowiedzi. Brawo, chłopaku!Effe pisze:@ Bayernmeister, leczysz tutaj kompleksy? Fajnie, że zarejestrowałeś się żeby pokazać tutejszym, że włoski futbol to korupcja, syf, brud i nie mają szans z Bayernem, ale idź być trolem gdzie indziej![]()
(...)
Kibice Bayernu nie doceniają Juve, bo od paru lat nie widzieli tej drużyny w akcji. I nie ma się co dziwić, że ludzie mają po Calciopoli obraz włoskiej piłki jako pobojowiska, na którym zdobycie mistrzostwa nic nie oznacza. Nie można się dziwić. Ja wiem, co gra Juve i respekt jestPoza tym macie naprawdę dobry skład, o czym wielu zapomina.

Zamiast się napinać z jednej i drugiej strony, pisać sążniste analizy i wyliczać innym jakie sukcesy miała dana kadra... może po prostu zaczekajmy na mecz, co?
- blackadder
- Juventino
Skoro wam odpowiada wiecznie drugie miejsce, a nam nieregularne wygrane to o co spina? Różnica jest taka że Włosi o drugim miejsci na Euro 2000 wolą zapomnieć, a Wy, drugim miejscem 2 lata później próbujecie teraz udowodnić swoją wyższość.
Bundesliga lepsza? Gdyby ilość miejsc w LM zależała od osiągnięć zespołów w LM to dalej mielibyście 3 miejsca a my 4, i tak, graliby na tych brzydkich stadionach. No ale oczywiście więcej by was było w LE. Szacun.
Nie przejmujcie się, przyjdzie Guardiola i zrobi z was Barcelonę, tylko taką lepszą bo w końcu niemiecką.
Bundesliga lepsza? Gdyby ilość miejsc w LM zależała od osiągnięć zespołów w LM to dalej mielibyście 3 miejsca a my 4, i tak, graliby na tych brzydkich stadionach. No ale oczywiście więcej by was było w LE. Szacun.
Nie przejmujcie się, przyjdzie Guardiola i zrobi z was Barcelonę, tylko taką lepszą bo w końcu niemiecką.
Ostatnio zmieniony 31 marca 2013, 16:45 przez blackadder, łącznie zmieniany 2 razy.

- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
No, tym bardziej, że o sile Bayernu nie decydują kadrowicze Niemiecdeszczowy pisze:Zamiast się napinać z jednej i drugiej strony, pisać sążniste analizy i wyliczać innym jakie sukcesy miała dana kadra... może po prostu zaczekajmy na mecz, co?

@Bayernmeister - masz, coś dla ciebie
http://www.youtube.com/watch?v=2wQGS2PK ... page#t=62s
FORZA JUVE!!!
- Vimes
- Juventino
Szanowny Kolego, wiem, że jesteś trollem i prawdopodobnie nie odebrałeś jeszcze dowodu osobistego, ale jak już się tak uparłeś porównywać Niemcy i Włochy to służę pomocą. W historii Włosi i Niemcy mierzyli się jak do tej pory 31 razy. Bilans tej rywalizacji jest następujący:
15 zwycięstw Włochów
9 remisów
7 zwycięstw Niemców
Co ciekawe, Niemcy nigdy nie pokonali Włochów na imprezie rangi mistrzowskiej bądź to świata bądź Europy.
Jeżeli chodzi o dorobek Serie A i Bundesligi w europejskich pucharach to wygląda on następująco:
Liga Mistrzów:
Serie A: 12 pucharów zdobytych i 14 przegranych finałów
Bundesliga: 6 pucharów zdobytych i 9 przegranych finałów
Puchar UEFA:
Serie A: 9 pucharów zdobytych i 6 przegranych finałów
Bundeliga: 6 pucharów zdobytych i 8 przegranych finałów
Jednak przyznaję Ci rację, że Bundesliga ma ładniejsze i nowocześniejsze obiekty. Reprezentacji Niemiec natomiast życzę dalszego kolekcjonowania srebrnych i brązowych medali.

Co ciekawe, Niemcy nigdy nie pokonali Włochów na imprezie rangi mistrzowskiej bądź to świata bądź Europy.
Jeżeli chodzi o dorobek Serie A i Bundesligi w europejskich pucharach to wygląda on następująco:
Liga Mistrzów:
Serie A: 12 pucharów zdobytych i 14 przegranych finałów
Bundesliga: 6 pucharów zdobytych i 9 przegranych finałów
Puchar UEFA:
Serie A: 9 pucharów zdobytych i 6 przegranych finałów
Bundeliga: 6 pucharów zdobytych i 8 przegranych finałów
Jednak przyznaję Ci rację, że Bundesliga ma ładniejsze i nowocześniejsze obiekty. Reprezentacji Niemiec natomiast życzę dalszego kolekcjonowania srebrnych i brązowych medali.
Ostatnio zmieniony 31 marca 2013, 16:48 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bayernmeister
- Juventino
W porządku, ja się wyłączam i czekam na mecz. Po prostu na chamstwo z waszej strony odpowiedziałem tym samym, uświadamiając niektórym frustratom jak cabrini_idol czy D-Rose jak to jestZamiast się napinać z jednej i drugiej strony, pisać sążniste analizy i wyliczać innym jakie sukcesy miała dana kadra... może po prostu zaczekajmy na mecz, co?
Żegnam i pozdrawiam
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2013.htmlBundesliga lepsza? Gdyby ilość miejsc w LM zależała od osiągnięć zespołów w LM to dalej mielibyście 3 miejsca a my 4, i tak, graliby na tych brzydkich stadionach. No ale oczywiście więcej by was było w LE. Szacun
Pilnuj tego czwartego miejsca, bo zaraz ucieknie
Ostatnio zmieniony 31 marca 2013, 16:49 przez Bayernmeister, łącznie zmieniany 1 raz.
- D-Rose
- Juventino
Nie wiem. Sadzac po tym, jak niemieckie druzyny podchodzą do LE(vide twoj ranking :lol:) a jak włoskie sądze, ze to jednak ja mam racje raczej a nie Ty.Bayernmeister pisze:Tak, tak. Stuttgart i BMG też wolały się skupić na swoich rozgrywkach ligowych, niż na jakimś tam pucharku :lol: Typowe włoskie tłumaczenie na to, dlaczego włoska liga jest upadłaNo odpadła, jak kazda włoska druzyna ktora woli sie skupic na Serie A niz na grze w pucharze pocieszenia.
Czy ty człowieku jestes az tak ułomny, ze nie widzisz roznicy pomiedzy Napoli w LE a Juventusem w LM?Bayernmeister pisze:Jak odpadniecie w meczu z Bayernem, to pierwszy twój post będzie mówił o tym, że olaliście LM i skupiliście się na serie a? :rotfl:
My praktycznie lige po raz 31 juz wygralismy(podobnie jak Wy) i gramy o tytuł najlepszej druzyny w Europie i o wiele wieksze pieniądze.
Napoli w lidze nie ma nic wywalczonego, wciaz muszą walczyć o gre w europejskiej elicie(a co za tym idzie wieksze pieniądze). Sory, ale odpadniecie z Pilznem było odpuszczeniem. Nie wierze, ze Pilzno ma lepszą druzyne niz Neapol.
Spoko. Włosi na Euro tez mieli odpasc gdzies max w 1/4(sam sie bałem o to, ze w ogole nie wyjdą z grupy). Wpadnij tu za 9 lat. Z duża dozą prawdopodobienstwa Włosi dorzucą jakies złoto(Oby po raz 5 wygrali mundial) + ze 3 wygrane w Lidze Mistrzów a ty bedziesz dalej podniecał sie przegranymi w polfinałach i finałach i pieprzył o jakis wygranych mistrzostwa na poziomie wieku gimnazjalnegoBayernmeister pisze: Spokojnie, obstawiam, że kolejna obecność włoskiej reprezentacji w 1/2 finału wielkiej imprezy przypadnie gdzieś na rok... 2022. Przez te 9 lat Niemcy zdążą uzbierać kolejny, pokaźny worek medali

E: I jeszcze kartke na tym dennym temacie zarobiłem. :evil:
Cytaty, cytaty. Raz, dwa, raz. Mysle, ze to nie bedzie problem, nie?. A to, że paru kwiatków z tego forum degraduje Bayern do poziomu średniaka
Popatrz lepiej na swoje podwórko.i nazywa kibiców tego klubu "volksdojczami" - całkowita kompromitacja.

- Bayernmeister
- Juventino
Patrze i nic nie widzę. Nie było żadnych obraźliwych postów, dopóki paru decydentów z tego forum (z tobą w roli głównej) nie wyjechało z historią, wojną, volksdojczami i bundeskopankąPopatrz lepiej na swoje podwórko.
Vimes, tak tak, ten ból z powodu utraty 4 miejsc w LM na rzecz tej słabej ligi niemieckiej, cóż za frustracja :lol:
a i jeszcze synku zacytuję tutaj wypowiedź innego usera tego forum
Poziom zenady na forum bije kolejne rekordy, ludzie wbijają na forum Bayernu i się Zala ze nas lekcewaza, bo "widzą siebie w roli faworyta", czy pisza ze w meczu z Celtikiem niewiele pokazalismy, straszne. Za to tu widzę ludzi piszących "bundeskopanka" , to ze bawarczycy świętujący mistrzostwo w wielkim poście jak u nas śnieg za oknem leży jeszcze nic nie znaczy, to przeciwnik był tak słaby ze 9bramek dal sobie wbić OK co drugie zdanie to "nasza obrona nigdy w życiu tak nie zagtra jak ta śmieszna Bundesliga", szkoda tylko ze dziś chiellini przypomniał się od na słabszej swojej strony, no a ta śmieszna liga dawno odjechała serie a w Europie, pora się ogarnąć dziewczyny. Przeszlismy mocarny Celtic i nagle stalismy się królami kosmosu. Jak byśmy my dzisiaj pocisneli sampdorie piątka to byście juz się darli w niebiosa jakimi jesteśmy niepokonanym i tytanami.
Prócz historii, nie zostało wam nic, a ostatnie wyniki po prostu to potwierdzają
- PlanetJuve
- Juventino
Ostatnie wyniki to potwierdzaja... :-D
Tak czytam wypociny tego zalosnego gebelsa i normalnie nie wiem co chce osiagnac... :doh:
Sodówka uderzyla do glowy bo bajernek w koncu po dwoch latach przeskoczyl w tabeli Borussie??
Czy zal zadek sciska, ze twoj mega klub przegrywa U SIEBIE final ligi mistrzow z Chelsea ktora Juve trzeplo u siebie 3:0??
Hmm??
idz lepiej maluj pisanki.
Tak czytam wypociny tego zalosnego gebelsa i normalnie nie wiem co chce osiagnac... :doh:
Sodówka uderzyla do glowy bo bajernek w koncu po dwoch latach przeskoczyl w tabeli Borussie??
Czy zal zadek sciska, ze twoj mega klub przegrywa U SIEBIE final ligi mistrzow z Chelsea ktora Juve trzeplo u siebie 3:0??
Hmm??
idz lepiej maluj pisanki.
- Bayernmeister
- Juventino
Ciebie chyba boli to, że jeszcze nie dawno twój klubik tułał się po serie b, a Lech Poznań udzielał mu solidnej lekcji 
- D-Rose
- Juventino
Strzelam, ze Niemiecka federacja za te "ostatnie" wyniki dałaby sie pokroić zywcem :CPrócz historii, nie zostało wam nic, a ostatnie wyniki po prostu to potwierdzają.
Lec i snij o tym wielkim Bayernie wygrywajacym lige mistrzów, o wielkiej bundeslidze ktorej przedstawiciele beda seryjnie wygrywac europejskie trofea i o wielkiej reprezenatacji niemiec wygrywajacej seryjnie mundiale i turnieje mistrzowskie na starym kontynencie w seniorskiej piłce.Dziękuje i dobranoc
Ale jak juz sie obudzisz cały mokry z podniecienia, otworzysz swoje zaspane oczy i pełen werwy wstaniesz w łózka nie płacz jak znów Bayern przegra w finale(nie daj Boże w konfrontacji w druzyną z Włoch :lol: ), reszta twojej mocnarnej ligi zaliczy najwyzej cwiercfinał LE(seryjnie odpadajac z jakims smiesznym Lazio) a reprezenatacja Niemiaszków znów zaliczy spektakularną porazke w polfinale imprezy rangi mistrzoswskiej odpadajac z ta marna Squadra Azzura bedąc jednoczesnie murowanym kondydatem do Mistrzostwa Swiata/Europy. :lol:
Nie miales juz isc spac? I co masz z tymi solidnymi lekcjami? :lol: Boisz sie jakies kartkówki z fizyki/chemii/biologii, ze tak rzucasz tymi "solidnymi lekcjami" :lol:Ciebie chyba boli to, że jeszcze nie dawno twój klubik tułał się po serie b, a Lech Poznań udzielał mu solidnej lekcji
E: A synków to ty szukaj w drzewie. :lol:
Ostatnio zmieniony 31 marca 2013, 17:17 przez D-Rose, łącznie zmieniany 2 razy.

- Marian50
- Juventino
oo widzę tu nowego forumowego napinacza!:)Ech,niektórym dzieciom powinni odciąć dostęp do neostrady...
Ciekawe jak będzie płakał,kiedy jego Bayern dostanie w dupę - jak zwykle zresztą w przypadku starć Niemców z Wlochami.
Ciekawe jak będzie płakał,kiedy jego Bayern dostanie w dupę - jak zwykle zresztą w przypadku starć Niemców z Wlochami.