Sezon 2012/2013

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
rammstein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 18 marca 2013, 01:59

Napoli ma jeszcze mecz wyjazdowy z Bologną, która w tym sezonie nie za bardzo im leży ;) mam nadzieję, że kwestia 1. miejsca jest już zamknieta i wszystkie nasze dywagacje rzeczywiście tyczą się jedynie 2. miejsca;)

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 15:30

Zamparini podwoił swoim zawodnikom premie za utrzymanie w Serie A. W sumie to mógby nawet powiedzieć, że powiększy je dziesięciokrotnie, bo zapłacić ich i tak nie będzie mieć okazji. W tej kolejce oprócz naszego meczu, bardzo interesująco zapowiada się pojedynek pomiędzy Genoą i Sieną balansującymi na krawędzi dzielącej spadek od utrzymania.

Obrazek
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 15:44

Liczę, że Genoa spadnie kosztem Sieny. Widziałem Siene cztery razy w tym sezonie - dwa razy w meczach z nami i dwa razy jak oskubali Inter. Bardzo mi się podobali, bo grają odważny i ambitny futbol. Gdyby nie minusowe punkty, byliby obecnie 5 oczek nad kreską i na chwilę obecną na to utrzymanie zwyczajnie zasługują.

Genoy nie trawię, jeszcze kiedyś, gdy Gasperini prawie wprowadził ich do Ligi Mistrzów w sezonie 08/09 ta drużyna miała jakiś sens, dzisiaj to karykatura klubu, przez który co sezon przewija się masa piłkarzy. Zarówno im jak i Palermo zimny prysznic w Serie B dobrze by zrobił. Na dobre wyszedł Sampdorii i Parmie, które półśrodkami chciały egzystować w Serie A, tutaj powinno być podobnie.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 16:09

Vincitore pisze: dzisiaj to karykatura klubu, przez który co sezon przewija się masa piłkarzy
Do zimowego mercato bym się zgodził, po widziałem kilka ich fajnych meczów- z nami, z Lazio, z Violką. Niemniej jednak nie wystarczy to pewnie na utrzymanie, są wciąż zbyt chimeryczni. Stać ich na ~15 punktów, a ciężko, by któraś z tych 5 drużyn ponad nimi wpadła w AŻ taki kryzys. Bo to, że Siena ich wyprzedzi, to dla mnie też jest jasne. Dla mnie niesamowita zagadka, że grają tak dzielną i nieustępliwą piłkę jak Catania, a pech i FIGC sprawiają, że jedna drużyna broni się przed spadkiem, a druga walczy o Ligę Europejską.
Obie drużyny chętnie bym zatrzymał w SA, mimo animozji z Genuą. Na spadek imo znacznie bardziej zasługuje Atalanta, Chievo, czy Caligari. Pescara i Palermo lecą i jest to potwierdzone info.

Zauważyłem, że w 10 odbębnionych mecz+rewanż przez Fiorentinę, Fioletowi ZAWSZE u siebie osiągali tak samo dobry (w dwóch przypadkach) lub lepszy (w siedmiu pozostałych) wynik. Jestem ciekaw, jak do tego się będzie miał mecz z Milanem w kontekście zwycięstwa 3:1 na San Siro :prochno:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2013, 10:24

Publicyści goal.com pobawili się w przewidywania, kto oprócz Juve zakwalifikuje się na następnej edycji Ligi Mistrzów. Całe grono przewiduje na drugim miejscu Milan, a na trzecim Napoli, za wyjątkiem jednego, który się wyłamał i na trzecim miejscu wytypował Fiorentinę. Moim zdaniem, najważniejsze jest to, żeby Inter nie znalazł się na podium, a reszta to drugorzędna kwestia.

Obrazek
Sandro.

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2013, 17:49

Vimes pisze:Moim zdaniem, najważniejsze jest to, żeby Inter nie znalazł się na podium, a reszta to drugorzędna kwestia.
Czyli rozumiem że taki układ tabeli na koniec sezonu jak najbardziej Ci odpowiada? :D
1. Milan
2. Napoli/Juve
3. Napoli/Juve

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2013, 17:52

Sandro wybij sobie z glowy majstra juz i tak dostatecznie nadrobiliscie punktow w tabeli, LM wam wystarczy :smile:

Rommanov

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 marca 2013, 17:56

Jeszcze skończą na 4, z ręką w kiblu :D

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2013, 18:25

@Sandro

A tak na poważnie - naprawdę ktoś z was wierzy, że jeszcze uda wam się zdobyć Scudetto? Jeśli tak, to świadczy o tym, że wasza naiwność nie zna granic.

Sandro.

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2013, 19:10

Wygranie scudetto w naszym przypadku byłoby cudem, mamy na chwilę obecną za słabą kadrę aby walczyć o trofea i ja tam jedynie marzę o 2-3 miejscu. Choć z drugiej strony 9 pkt. straty to wbrew pozorom nie tak wiele tym bardziej że czekają was ciężkie boje w LM a Serie A to nie Primera Division że taka strata to już nawet na początku sezonu jest nie do odrobienia :lol: Ale nikt w naszym gronie raczej nie bierze walki o scudetto na poważnie, tylko raz na jakiś czas ktoś ironicznie bądź tak w ramach ciekawostki o tym wspomni na zasadzie "co by było gdyby...". Jasne, na pewno dzięki rewelacyjnej postawie Milanu w rundzie rewanżowej niektórzy się podpalili i zaczęli węszyć szanse na mistrza ale jak dla mnie skoncentrować powinniśmy się na bronieniu tego co mamy a jak już to na wyprzedzeniu Napoli, myślenie o scudetto dawno by nas zgubiło tym bardziej że czeka nas gorący kwiecień i 3 arcyważne spotkania pod rząd, z Juve, Napoli i Violą, wszystko się jeszcze może zdarzyć i równie dobrze jeszcze nasi "kuzyni" zza miedzy mogą się spiąć i awansować do LM naszym kosztem.

LukaszACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 30 marca 2013, 14:03

Popieram Sandro, mistrzostwo to jest utopia. Ja osobiście z trzeciego miejsca jestem zadowolony a jednocześnie czuje poważne obawy przed Violą. Napoli też nie będzie chciało odpuścić. Sytuacja wygląda tak, że mamy trudniejszy terminarz od Fiorentiny i mecz z nimi na wyjeździe (widziałem jaki mecz zagrali z Interem, i powiem, ze w tym sezonie Milan tak dobrego jeszcze nie zagrał) więc będzie ciężko. Trzeba sobie jasno powiedzieć, że gra Milanu nie jest tak dobra jak wyniki a Viola potrafi grać znakomitą piłkę, z drugiej też strony potrafią być chimeryczni. Napoli to trochę niewiadoma, jeśli już wyszli z dołka i wracają na właściwe tory to ich prześcignięcie będzie bardzo trudne.

Końcówka Serie A zapowiada się bardzo ciekawie, ja chciałbym w LM Juve, Milan i Fiorentine, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2013, 17:17

LukaszACM pisze:ja chciałbym w LM Juve, Milan i Fiorentine, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Chyba większość chciałaby tej trójki w LM, ale Fiorentina właśnie przegrała z Cagliari i jej szanse na trzecie miejsce znacznie spadły :/

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2013, 18:18

Po dzisiejszym odpale Cambiasso nie czekam już tak bardzo na ewentualne straty punktów przez Napoli i Milan. Jak oddalą się od Interu, to przynajmniej będzie śmiesznie. Jaskiniowcy Straciatelli będą oglądać Ligę Mistrzów przez lornetkę, Moratti po sezonie da Brance talon na kolejnego Rocchiego i będzie gicior :ok:

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 marca 2013, 18:22

co kolejkę obiecuję sobie, że postawię remisik w meczu, w którym aż prosi się o niego. Który to już raz? Po tym sezonie figc znowu zbierze żniwo, ale aferki się zdarzają :prochno: gorzej że znowu na głównych stronach sportowych serwisów będzie "korupcja w serie a" ...

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 marca 2013, 18:36

Napoli powalczy o 3 lokata. Fiorentina nie da rade a co pokazali dzis pilkarze Inter znacznie ich oddali od LM.

Zablokowany