Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 13:09

pumex pisze:Wybacz, ale co Ty bredzisz? Potrafisz z perspektywy czasu ocenić przydatność dajmy na to Elii, mimo, iż zagrał raptem kilkadziesiąt minut? Ja potrafię i sądzę, że Ty też.
Nie wiem, gdzie tu bredzenie, stary. Właśnie o to chodzi, że Elię mogę ocenić w kontekście całego sezonu, który rozegrał, całego okresu minimalnego na który został zakupiony. Tego jak często wchodził i jak ten czas wykorzystywał na przestrzeni 42 spotkań. A nie 2 miesięcy, 10 meczów. Prześledź sobie minuty Borriello, potrafił zagrać dwa mecze z rzędu po tym, jak nie wąchał murawy przez miesiąc. A on nie wypadł ze składu na miesiąc z powodu kontuzji.
Swoją drogą też jakiekolwiek próby porównania 25 letniego niespełnionego talentu, któremu chcemy pomóc się odrodzić, z 33-letnim drągalem z przodu którego głównym atutem jest doświadczenie którym powinien móc wspomóc drużynę tu i teraz- moim zdaniem ostro mijają się z celem.
Poza tym ty mi rzucasz Elią, to odbijam pałeczkę- uważasz, że Twoja opinia nt. Peluso po tych kilkudziesięciu minutach z Sampą była trafna z perspektywy czasu?
Ostatnio zmieniony 28 marca 2013, 13:12 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 13:10

pumex pisze:Eee... może stąd, że Conte już raz pokazał, iż z braku laku woli ustawić Marchisio za napastnikiem niż dać choć chwilę pograć Anelce? Może stąd, że nic nie wskazuje na to, aby przy następnej takiej sytuacji miałoby być inaczej?
Przecież w tym meczu w Coppa, gdzie wyszliśmy z 6 pomocnikami i Matrim Anelki jeszcze nie było. Nie przypominam sobie innego spotkania w takim ustawieniu, końcówki meczów przy stanie 2:0 to jednak trochę co innego.

Anelka przyszedł na piątego, by było jakieś pole manewru, przynajmniej teoretycznie. przyszedł na pół roku, pójdzie sobie, nie wiem o co to zamieszanie. Kolejny zawodnik typu Lucio i tyle.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 13:19

SKAr7 pisze:Właśnie o to chodzi, że Elię mogę ocenić w kontekście całego sezonu, który rozegrał, całego okresu minimalnego na który został zakupiony. Tego jak często wchodził i jak ten czas wykorzystywał na przestrzeni 42 spotkań. A nie 2 miesięcy, 10 meczów.
To jakaś różnica? Od stycznia Anelka jest kompletnie nieprzydatny. Nie wiem, jak chcesz obalić tę tezę :think:
SKAr7 pisze:Poza tym ty mi rzucasz Elią, to odbijam pałeczkę- uważasz, że Twoja opinia nt. Peluso po tych kilkudziesięciu minutach z Sampą była trafna z perspektywy czasu?
Nie wiem, co ma temat Anelki i jego porównanie do Elii z Peluso. Dwaj pierwsi podobno są/byli, ale nikt ich nie widział, Federico gra i robi to na szczęście coraz lepiej. Początek sezonu, jak i start w Turynie miał tragiczny, jak podtrzyma serię niezłych występów, nie będę miał absolutnie żadnych oporów przed pogratulowaniem mu i przyznaniem się do błędu, podobnie rzecz ma się jeśli chodzi o Francuza.
@D@$ pisze:Przecież w tym meczu w Coppa, gdzie wyszliśmy z 6 pomocnikami i Matrim Anelki jeszcze nie było. Nie przypominam sobie innego spotkania w takim ustawieniu, końcówki meczów przy stanie 2:0 to jednak trochę co innego.
True, mój błąd, jednak to nic nie zmienia. Dalej Anelce jest daleko do statusu piłkarza 'aktywnego'. Jest, ale go nie ma.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 13:37

pumex pisze:To jakaś różnica? Od stycznia Anelka jest kompletnie nieprzydatny. Nie wiem, jak chcesz obalić tę tezę :think:
Słuchaj, ty o jednym, ja o drugim. Nie chcę obalać tezy, że Anelka jest od stycznia piłkarzem nieprzydatnym. Chcę obalić tezę, że jest 6-7 do wejścia, tę że Conte zasłania się rękami i nogami przed wpuszczeniem go na boisko, i że tu i teraz możemy na 100% stwierdzić, że to kompletnie chybiona transakcja bo do czerwca już na murawę nie wejdzie(jak np. Beltrame), jak to mają w zwyczaju 6-7 kandydatury na 2 miejsca.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 13:48

SKAr7 pisze:Słuchaj, ty o jednym, ja o drugim. Nie chcę obalać tezy, że Anelka jest od stycznia piłkarzem nieprzydatnym. Chcę obalić tezę, że jest 6-7 do wejścia, tę że Conte zasłania się rękami i nogami przed wpuszczeniem go na boisko, i że tu i teraz możemy na 100% stwierdzić, że to kompletnie chybiona transakcja bo do czerwca już na murawę nie wejdzie(jak np. Beltrame), jak to mają w zwyczaju 6-7 kandydatury na 2 miejsca.
Nie jestem wróżbitą Maciejem, nie patrzę w przyszłość. Ja tylko stwierdzam, że wyraźnie jest widoczna pewna tendencja doboru atakującej pary. Jest parę możliwości z których korzysta Conte, większość z nich jest dziadowska, ale żadna jak do tej pory nie zakładała obecności Anelki. To już o czymś świadczy. Dobrze, że jeszcze nie zaczęliśmy tematu: "Nicolas jest git, tylko Conte postradał zmysły", jak to miało miejsce w przypadku Holendra.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 14:05

pumex pisze:Ja tylko stwierdzam, że wyraźnie jest widoczna pewna tendencja doboru atakującej pary.
Oczywiście, że jest. 5 napastnik, to trochę jak 4 obrońca do wejścia (w 4 osobowym bloku). Niby w żadnym zestawieniu podstawowym go nie ujrzysz, ale ma dawać spokój na wypadek kontuzji i luzować fizycznie pozostałą czwórkę jakby materiał się zmęczył. Popatrz choćby jak "często" gra w tym sezonie Carvalho w Realu.

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 15:17

nynek pisze:My tu gadu gadu, a obiekt fapania co drugiej osoby na forum znowu się popisał:

To co? Balotelli nie, Tevez nie, Cassano nie, a Suarez tak?
Miał od kogo się uczyć Paulo Montero Oby ten obiekt fapania był do wyrwania za 45mln.

Anelka na pewno jest u nas na pół roku czy Giuseppe coś przekombinował z umową :?:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 19:56

Arbuzini i ktoś jeszcze wspominał, iż chętnie powitałby u nas Aubameyanga. Tak dla Waszej informacji, jego agent potwierdził dziś, że trwają konkretne rozmowy z Fiorentiną, zaś Saint-Etienne oczekuje za niego 12mln. Biorąc pod uwagę, że nikt z naszych raczej nawet nie pomyślał o nim jako o realnej opcji, możecie powoli skreślać jego kandydaturę.

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 21:13

pumex pisze:Arbuzini i ktoś jeszcze wspominał, iż chętnie powitałby u nas Aubameyanga. Tak dla Waszej informacji, jego agent potwierdził dziś, że trwają konkretne rozmowy z Fiorentiną, zaś Saint-Etienne oczekuje za niego 12mln. Biorąc pod uwagę, że nikt z naszych raczej nawet nie pomyślał o nim jako o realnej opcji, możecie powoli skreślać jego kandydaturę.
Francuzi chcą tylko 12 milionów :think: Oni są jacyś niedzisiejsi czy po prostu normalni?

Chętnie zaeksperymentowałbym (nie wiem czy poprawnie napisałem bo mi podkreśla :prochno:) z Gabończykiem lub Bonym.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 23:37

francois pisze: Chętnie zaeksperymentowałbym (nie wiem czy poprawnie napisałem bo mi podkreśla :prochno:) z Gabończykiem lub Bonym.
To mogłoby się okazać dobrym posunięciem bo zapewne jakiś napastnik poleci po sezonie bo co nam szkodzi? Zresztą pomimo niezłego zarobku w LM nadal wątpię w wydatek +20 mln za zawodnika, a co tu dopiero mówić o +40.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 23:54

francois pisze: Chętnie zaeksperymentowałbym (nie wiem czy poprawnie napisałem bo mi podkreśla :prochno:) z Gabończykiem lub Bonym.
Nie lepiej znaleźć kobietę?

Kim do diabła jest Aubameyang?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2013, 00:16

deszczowy pisze:Kim do diabła jest Aubameyang?
Statystycznie i realnie po Ibrze najlepszy napastnik LigĘ. Niedawno miał ładną passę 7 spotkań pod rząd, w których albo strzelał, albo asystował. Nierzadko jedno i drugie. Za 12 mln E... Marotta łowca promocji, a na Francję nawet nie spojrzy. Nie pojmuję tego. Myślę, że jeśli ostatecznie Lewy odejdzie w tym sezonie z Borussi to Niemcy właśnie na Gabończyka zagną parol.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2013, 08:17

AdiZ pisze:Miał od kogo się uczyć Paulo Montero
Tylko Montero potrafił tak walnąć, że gość się nie do końca zorientował, co się stało :prochno:

Wiem, że środkowych pomocników mamy na trzy drużyny, ale jara mnie perspektywa kupienia Hernanesa :roll: Piłkarzy wygrywających w pojedynke mecze nigdy za mało.
Arbuzzini, faktycznie jest mocna olewka LigĘ, ale być może nasi uznają, że nie ma tam naprawdę wartościowych piłkarzy, wątpię żeby to był przypadek :think:

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2013, 09:34

Ouh_yeah pisze:Wiem, że środkowych pomocników mamy na trzy drużyny, ale jara mnie perspektywa kupienia Hernanesa :roll: Piłkarzy wygrywających w pojedynke mecze nigdy za mało.
Arbuzzini, faktycznie jest mocna olewka LigĘ, ale być może nasi uznają, że nie ma tam naprawdę wartościowych piłkarzy, wątpię żeby to był przypadek :think:
Może Conte planuje zmienić system na coś a'la Napoli. Hernanes obok Marchisio przed Vidalem i Pirlo - wyglądałoby sensownie.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 marca 2013, 22:17

Ouh_yeah pisze:Arbuzzini, faktycznie jest mocna olewka LigĘ, ale być może nasi uznają, że nie ma tam naprawdę wartościowych piłkarzy, wątpię żeby to był przypadek :think:
A Verratti i Ibra? :prochno:

Nie wiem z czego to wynika. Może po prostu nie lubią poruszać się po tym rynku. Kojarzę tylko plotki łączące nas najpierw z Sissoko, a potem Gonalonsem.

Za to Newcastle uwzięło się na Francję, jak pan Zambrotta na zahora :P.

Zablokowany