Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2013, 22:34

Jest tak dlatego, że nikt z naszych napastników nie łapie kontuzji. Grając na dwóch frontach, musimy mieć 5 napastników, tak trudno to zrozumieć?

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2013, 22:40

Lypsky pisze:Jest tak dlatego, że nikt z naszych napastników nie łapie kontuzji. Grając na dwóch frontach, musimy mieć 5 napastników, tak trudno to zrozumieć?
A jakby było czterech, to Anelka byłby w lepszej sytuacji? Lypsky, proszę Cię, obaj wiemy jak jest. Francuz nie jest 5-tym napastnikiem, tylko 6-tym, jeśli nie 7-mym, bo Conte prawdopodobnie wolałby lekko zmienić system i postawić Marchisio lub Pogbę za plecami napastnika niż dać szansę słabemu Anelce. Odcierpiałem już to badziewne uzupełnienie. Jest, ok, niech sobie będzie. Pytanie, po co?

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2013, 23:49

pumex pisze:Francuz nie jest 5-tym napastnikiem, tylko 6-tym, jeśli nie 7-mym, bo Conte prawdopodobnie wolałby lekko zmienić system
Zastanawiam się skąd wziąłeś to twierdzenie, a jeszcze bardziej, skąd wytrzasnąłeś to Twoje "prawdopodobnie"? :think: Z doniesień prasowych odnośnie tego, że chcemy zmienić taktykę na najlepszą w tym momencie drużynę świata? Twierdzisz, że skoro według gazet Conte kombinuje, żeby nie wpuszczać nikogo z przodu poza Vucim na Bayern, to tak samo będzie kombinował przeciwko Atalancie, czy jak? Jestem zdezorientowany :whistle:
Jeśli Conte chce mieć w drużynie 5 napastników, to niech ma 5 napastników.

nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 01:30

My tu gadu gadu, a obiekt fapania co drugiej osoby na forum znowu się popisał:

To co? Balotelli nie, Tevez nie, Cassano nie, a Suarez tak?

goly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 02:32

nynek pisze:My tu gadu gadu, a obiekt fapania co drugiej osoby na forum znowu się popisał:

To co? Balotelli nie, Tevez nie, Cassano nie, a Suarez tak?
Taka jest różnica, że Suarez jest rzeczywiście czasami zbyt agresywny na boisku, ale nie sieje fermentu w klubie. Natomiast reszta na odwrót. Robią cyrki, szopki, przychodzą do klubu i wyznają uwielbienie nowemu pracodawcy, aby za tydzień powiedzieć, że chcą koniecznie odejść... moim zdaniem różnica jest. Spójrz jak pomimo słabej gry Liverpoolu Suarez nie marudzi, sam ciągnie ten wózek i nie robi z tego powodu siary w firmie, a reszta znowu na odwrót. Gwiazdorzy za dyche, którzy umiejętności mają, ale niestety przez pryzmat charakteru nie są gwarancją wysokiej jakości przez dłuższy czas, tylko na krótki odcinek, bo wiadomo, że w końcu im odwali. Poza tym jest po prostu lepszy od każdego z nich.
Co nie zmienia faktu, że zachowanie jak na filmiku nigdy nie będzie przez nikogo popierane, to oczywiste. Bezpodstawna agresja powinna być konsekwentnie tępiona.

"gdyż to, co oni mówią, więcej mówi o nich samych niż o tobie" - Anthony de Mello
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 07:58

SKAr7 pisze:
pumex pisze:Francuz nie jest 5-tym napastnikiem, tylko 6-tym, jeśli nie 7-mym, bo Conte prawdopodobnie wolałby lekko zmienić system
Zastanawiam się skąd wziąłeś to twierdzenie
Eee... może stąd, że Conte już raz pokazał, iż z braku laku woli ustawić Marchisio za napastnikiem niż dać choć chwilę pograć Anelce? Może stąd, że nic nie wskazuje na to, aby przy następnej takiej sytuacji miałoby być inaczej?

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 08:32

Ja bym nie mówił, że Conte woli grać bez napastnika, niż wpuszczać Anelkę, bo jednak ktoś tego Anelkę chciał. Umówmy się - gdyby Conte chciał drzewo na ławkę, to byśmy wzięli jakiegoś Rocchiego, albo Iaquinta by przyjechał od czasu do czasu na mecz.
Bendtner i Anelka, co by nie mówić, to nie są anonimowi piłkarze. Marotta i Agnelli na pewno nie jarają się płaceniem konkretnej kasy tym dwóm panom, którzy do drużyny wnieśli dwie dodatkowe koszulki. Antek chciał piątego napastnika koniecznie i chciał takiego, który mógłby coś zdziałać gdyby się paliło i waliło.

ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 10:16

FIFA agent Di Domenico: "Jovetic? According to my infos, he already has given a go ahead for a move to Arsenal.
Czyli Jovetić i Fiora prowadzą już jakieś rozmowy z Arsenalem. Ciekawe czy wyjdzie z nich coś konkretnego.

Dawniej Virus[Mauro].
ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 10:16

FIFA agent Di Domenico: "Jovetic? According to my infos, he already has given a go ahead for a move to Arsenal.
Czyli Jovetić i Fiora prowadzą już jakieś rozmowy z Arsenalem. Ciekawe czy wyjdzie z nich coś konkretnego.

Dawniej Virus[Mauro].
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 10:40

ahojekk pisze:
Zastanawiam się, czy Jovetic naprawdę będzie chciał przenieść się do angielskiego klubu o podobnym statusie jak jego obecny zespół (oczywiście przy zachowaniu odpowiednich proporcji, ale według mnie Fiora będzie miała niewiele mniejsze szanse na udział w LM niż Arsenal i identyczne perspektywy na zdobycie mistrzostwa co Kanonierzy). Zawsze wydawał się zawodnikiem nieleczącym na kasę, zresztą, pensje w Arsenalu są, delikatnie rzecz ujmując, nie najlepsze. Mam nadzieję, że nic z tego nie wyjdzie. Żałowałbym, że jeden z moich ulubieńców przechodzi do klubu, którego nie darzę wielką sympatią, wręcz przeciwnie.

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 11:43

pumex pisze:Zawsze wydawał się zawodnikiem nieleczącym na kasę, zresztą, pensje w Arsenalu są, delikatnie rzecz ujmując, nie najlepsze.
Co takiego?
Mam tutaj zestawienie z listopada: http://www.arsenalterritory.com/2012/11 ... their.html

A ta lista jeszcze uległa zmianie, ponieważ Walcott podpisał nową umowę i zarabia teraz chyba ponad 100 tyś funtów na tydzień. Arsenal wydaję nie mało na kontrakty (oczywiście nie ma co porównywać do City), nie przeprowadziłem dokładnych obliczeń, ale na oko widzę, że jest to więcej niż wydaję Juventus.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 11:59

Biorąc pod uwagę, że oni mają zyski marketingowe pewnie z pięć razy większe od Juve, to i tak słabiutko płacą.
Ale tak na dobrą sprawę, nawet nie mają komu płacić. Podolski, Rosicky, Arshavin? Walcott ponad 100 tysięcy to jest przecież śmiech na sali :lol:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 12:37

ewerthon pisze:
pumex pisze:Zawsze wydawał się zawodnikiem nieleczącym na kasę, zresztą, pensje w Arsenalu są, delikatnie rzecz ujmując, nie najlepsze.
Co takiego?
Mam tutaj zestawienie z listopada: http://www.arsenalterritory.com/2012/11 ... their.html
Ja widziałem ciut inną listę, na której jedynym zarabiającym powyżej 100tys tygodniowo był Walcott. Więc nie mam racji? Największa pensja Kanonierów to 5mln z kawałkiem rocznie. Trochę bida, porównując do topowych klubów angielskich. Cóż z tego, że łącznie sporo wydają na płace, skoro średnią podbija im Rosicky, Arshavin, Chamakh, Santos i inne piłkarskie matoły?!

Stevanie, nie idź tą drogą!

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 12:43

pumex pisze:
SKAr7 pisze:
Zastanawiam się skąd wziąłeś to twierdzenie
Eee... może stąd, że Conte już raz pokazał, iż z braku laku woli ustawić Marchisio za napastnikiem niż dać choć chwilę pograć Anelce?
Do kontuzji zagrał dwa ogony. Potem na pół miesiąca wypadł, a drugie pół doprowadzał się do stanu używalności.
Poza tym c'mon, chcesz oceniać na podstawie jednego meczu przydatność zawodnika w kontekście całego sezonu? Analogiczną logiką powinniśmy, na podstawie meczu z Sampdorią, tułać się w okolicy 15-16 miejsca. Conte czasami podejmuje dziwne decyzje z punktu widzenia kibica, ale tak właśnie być powinno.
To, że dostał swoją najdłuższą szansę z Romą, kiedy goniliśmy wynik, dla mnie raczej przeczy koncepcji, że wypadł on kompletnie z obiegu bombardierowego i Tonio nie widzi w nim nic wartościowego na treningach.
Anelka, jeśli nie przydarzy mu się taki wypadek jak Bendtnerowi, popyka te 300 minut jak Piękny Marco i wróci do bananowych republik zbierać kokosy. Jedyne, co mogłoby się stać, to jakiś ukryty przed mediami problem dyscyplinarny.

Pocieszę Cię, że za rok już nie będziesz miał takich problemów bo dostajemy Target Mana na stałe :P

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 marca 2013, 12:46

SKAr7 pisze:Poza tym c'mon, chcesz oceniać na podstawie jednego meczu przydatność zawodnika w kontekście całego sezonu? Analogiczną logiką powinniśmy, na podstawie meczu z Sampdorią, tułać się w okolicy 15-16 miejsca.
Wybacz, ale co Ty bredzisz? Potrafisz z perspektywy czasu ocenić przydatność dajmy na to Elii, mimo, iż zagrał raptem kilkadziesiąt minut? Ja potrafię i sądzę, że Ty też.

Obrazek
Zablokowany