Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2013, 15:15

Juras_Senat pisze:
Castiel pisze:Alexis został wybrany piłkarzem roku w Serie A. To chyba coś znaczy. Vidal przed transferem do Juve był w tamtejszym rankingu chyba 4.
Nic nie zrozumiałem, w jakim rankingu? W bundeslidze?
A ja również nie zrozumiałem. Jakim piłkarzem roku Sanchez w Serie A? :think: Wg kogo, czego? tuttoudinese.it?

ObrazekObrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2013, 20:25

Znowu wraca temat sprzedaży Vidala w celu zgromadzenia funduszy na "top playera": "Vidal to Bayern for Suarez funds?". Mam nadzieję, że to tylko spekulacje z nudów, bo Serie A ma przerwę. Suareza bardzo lubię od czasu jego cudownej parady w meczu z Ghaną, ale Vidala uwielbiam. Poza tym, uważam, że jest on zbyt ważny dla obecnego Juve, żeby go sprzedać nawet gdyby oznaczało to przyjście Suareza.

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 24 marca 2013, 20:32

Vimes pisze:Znowu wraca temat sprzedaży Vidala w celu zgromadzenia funduszy na "top playera": "Vidal to Bayern for Suarez funds?". Mam nadzieję, że to tylko spekulacje z nudów, bo Serie A ma przerwę. Suareza bardzo lubię od czasu jego cudownej parady w meczu z Ghaną, ale Vidala uwielbiam. Poza tym, uważam, że jest on zbyt ważny dla obecnego Juve, żeby go sprzedać nawet gdyby oznaczało to przyjście Suareza.
Gdybanie. Nic takiego nie będzie mieć miejsca. Bayern rzekomo byłby w stanie odstąpić od walki o Suareza w zamian za zgodę naszego klubu na sprzedaż Vidala... Prawda jest jednak taka, że piłkarz nigdzie się nie rusza. Te bardziej wiarygodne źródła podkreślają, że Turynu nie chce opuszczać sam piłkarz, a zarząd odrzuca wszelkie propozycje innych zespołów. Chilijczyk jest nie do ruszenia, zresztą my nie potrzebujemy na gwałt pieniędzy z jego ewentualnego transferu. Już w lecie Bayern oferował nam 60 baniek za parę Vidal-Marchisio, a wszyscy wiemy, jak się wszystko skończyło. Obecnie pomocnik jest dla Juve po prostu bezcenny.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2013, 20:49

Dzisiaj też zaczęto spekulować, że my się Hernanesem interesujemy: "Milan and Juve eye Hernanes". Owszem, fajny piłkarz, ale po co on nam? Trzeba czymś zapchać strony w gazetach czy jak?

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2013, 22:18

Padoin pisze:Robaku umiesz czytać, napisałem, że mu się nie dziwię. Sam mówił kiedyś, że nie chętnie opuszczałby tą ligę. Jakby nie patrzeć wiek też nie ten na podróże :smile: .
bla bla bla
chciałem napisać, że dziwie się, ze ty się mu nie dziwisz.
Bo jak dla mnie to dobre podejscie ma Alex. Pojedzie za granice, nauczy się jezyka, zbierze doswiadczenie i zarobi naprawde fajne pieniadze. A włosi mają z tym problem, z wyprowadzka poza polwysep apeninski, a nie mozna o nich powiedziec, ze znaja jezyki obce i w ogole są swiatowi.

Łom

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 marca 2013, 23:09

Vimes pisze:Dzisiaj też zaczęto spekulować, że my się Hernanesem interesujemy: "Milan and Juve eye Hernanes". Owszem, fajny piłkarz, ale po co on nam? Trzeba czymś zapchać strony w gazetach czy jak?
Hernanes to ciekawy zawodnik, ale napastnik jest nam bardziej potrzebny i on powinien być priorytetem. Chyba, że Conte myśli już o nowym, rzekomym 3-5-1-1 ;>

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 25 marca 2013, 10:08

http://www.goal.com/en/news/9/england/2 ... ID=HP_BN_9

Tak zeby troszke podjarać fanów Chicharito.

Man Utd planuje wyprzedaż.
Osobiscie z chęcia widział bym u nas 3 z tych zawodnikow.

Valencia,Anderson,Hernandez.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Juras_Senat

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2013, 11:33

Ktoś tu kiedyś rzucił wymieniał Velę z RSSS w kontekście wzmocnienia naszego ataku. Od razu pojawiły się głosy, że skoro Wenger z niego zrezygnował i dał mu odejść do Hiszpanii, to znaczy że gość jest słaby i generalnie byłoby to marne wzmocnienie. Doczytałem się w zeszłotygodniowej PN w artykule Leszka Orłowskiego, że meksykanin wybłagał u bossa Arsenalu ten transfer, tak się chłopakowi w baskoni spodobało, że za nic nie chciał wracać do ponurego Londynu. Jednocześnie Wenger zagwarantował sobie możliwość odkupienia go w ciagu trzech lat za niecałe 4mln.

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2013, 00:05

iltalismano pisze:http://www.goal.com/en/news/9/england/2 ... ID=HP_BN_9

Tak zeby troszke podjarać fanów Chicharito.

Man Utd planuje wyprzedaż.
Osobiscie z chęcia widział bym u nas 3 z tych zawodnikow.

Valencia,Anderson,Hernandez.
Naniego w sumie też :prochno:

Głupio byłoby przegapić taką okazję, jak wtedy, gdy Real sprzedawał Robbena, Sneijdera i van der Vaarta. Ale nigdy nie wierzę w takie wyprzedaże. Gdzie niby mieliby oni trafić?

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2013, 09:02

Sorry-Batory, że linkuję do konkurencji, ale mają tam porządny artykuł (nie o minkach Giovinco) więc uważam, że warto przeczytać, a być może i podyskutować: http://www.solojuve.com/artykuly/leonar ... _teraz.php

Widać, jak wielkie postępy poczynił Bonucci odkąd przeprowadził się do Juventusu. Ta statystyka podań naprawdę robi wrażenie i jakoś tak fajnie oddziałuje na moją psychikę ;). Niejako przy okazji z artykułu wyłania się naprawdę ciekawy obraz naszej obrony, gdzie widać, że z pozoru podobni do siebie zawodnicy, często nazywani "klocowatymi", uzupełniają się wzajemnie. Synergia w naszej pomocy widoczna jest gołym okiem, a jak możemy zauważyć, w obronie też ona występuje. Ilość zablokowanych strzałów przez Bonucciego pokazuje też, dlaczego od czasu do czasu przytrafiają mu się jakieś babole w stylu rykoszet do bramki. Cudów nie ma przy takiej statystyce bloków coś czasem musi pójść nie tak, ale tych kiksów też obserwujemy coraz mniej.

Z drugiej strony widać, że Leo jest dość specyficznym i wąsko wykwalifikowanym typem obrońcy, dlatego gorzej sprawdza się w systemie z dwoma defensorami. Jego koledzy z formacji są zdecydowanie bardziej wszechstronni. Wydaje mi się też, że Conte po raz kolejny ma nosa i dobrze robi przesuwając Marrone na pozycję libero.

W każdym razie widać też, jak ogromną pracę musiał wykonać nasz trener, który z Bonucciego i Marchisio zrobił klasowych zawodników wydobywając z nich najlepsze cechy, a do tego genialnie dobrał taktykę i ułożył zespół. Po prostu świetny kolektyw, jak za starych dobrych czasów. W lecie pora na atak! Aż dziw bierze, że naszą frontalną formację tak często tworzą Vucinic i Giovinco, którzy przez ponad połowę sezonu ani trochę się ze sobą nie zgrali.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2013, 13:23

Podobno interesujemy się Martinezem z Porto wycenianym na 15 mln. Jest ktoś kto regularnie ogląda ligę portugalską, bądź coś więcej wie o tym grajku? Czyżby kolejny geniusz z Porto? osobiście uwielbiam Rodrigueza Jamesa z Porto;d ale ten nowy napastnik wygląda obiecująco ;d

Ps. to o nim pisał ktoś tu na forum jak go wstawiali za Hulka, że pewnie kolejnego napastnika wychodują z niczego? ;d

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2013, 18:14

na bank nie pozyskamy Jovetica w lecie..ostatnio w wywiadzie mowil ze ciągnie go do Premier League a konkretnie do Arsenalu, bo czuje z nimi jakąś więź i ze to klub z tradycjami blabla...szkoda, a Della Valle jesli mialby go sprzedawac to za granice, zeby nie wzmacniac ligowych rywali.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2013, 20:50

http://www.calciomercato.com/juventus/c ... tto-790790

Czyżby przy kontraktowaniu jego pozycja jako piątego napastnika nie była sprecyzowana? Czy może praca z Conte jest zbyt wymagająca?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2013, 22:25

Mimo wszystko mógł spodziewać się nieco więcej szans na grę. Szczególnie biorąc pod uwagę dyspozycję naszych napastników.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 marca 2013, 22:30

Niech chcę wyjść na pyszałka czy narcyza, ale tłumaczyłem, że Anelka podzieli los Bendtnera. Transfer na odwal się, sztuka dla sztuki.

Obrazek
Zablokowany