Mercato (2012-2014)
- Basiek
- Juventino
Masz rację, podobnie Ibrahim Affelay, czy właśnie Alexis Sanchez. Każdy z nich wiedział jaka czeka ich rywalizacja, a mimo to wybrali Barcelonę. Nigdy nie pojmę co ich tak ciągnie na ławkę w Katalonii.Arbuzini pisze:@Basiek
Dokładnie - kiedy gra. Nie mniej Song musiał dobrze wiedzieć w co się pakuje. To jest Barcelona, bardzo specyficzne środowisko. Chyba jedyny klub na świecie, który sprzedałby Yaya Toure żeby zrobić miejsce dla Busquetsa. Niech sobie robią co chcą, nie moja sprawa. Tam mało kto "z zewnątrz" się ostatnio sprawdza. Myślę, że jeśli na czymś mają się przejechać w najbliższym czasie to właśnie ich coraz większa hermetyczność.
Kurczę, naprawdę nie wiem co myśleć o plotkach na temat Angelo Ogbonny. Świetny obrońca, reprezentant kraju. Poza tym nie kosztowałby pewnie więcej niż 15 mln. A Barzagli, mimo swojej ogromnej klasy, jest coraz starszy. Fajnie byłoby mieć prawa do takiego zawodnika jak Ogbonna, aby kiedyś mógł zastąpić naszego profesora.
BEZPŁATNE PRZELEWY DO PL I UK! -> http://www.england.pl/
- francois
- Juventino
A ja zawsze myślałem, że tacy piłkarze dają swoje fanpejdże do prowadzenia jakimś pionkom i sami się nimi nie interesują. A tutaj Gio okazał się wrażliwcem :lol:Ouh_yeah pisze: Seba musi zamykać fejsa, bo kibice po nim jadą? :lol:
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Castiel
- Juventino
Oby nasz zarząd uczył się na błędach i po sezonie pozbył się Kurdupla. Nic z niego nie będzie, a gole strzela zespołom słabym lub w jakimś kryzysie (Udinese, Chelsea) i nie są to gole decydujące tylko jakieś na mało znaczące. O Ogbonnie zapomnijcie. Woleliby go sprzedać Milanowi czy Interowi niż nam, a 15 mln to on jest wart w ogóle?
To, że reprezentant kraju wiele tu nie zmienia. Giaccherini też nim jest.
To, że reprezentant kraju wiele tu nie zmienia. Giaccherini też nim jest.
- jsduga
- Juventino
Giovinco ma kompleks Juve. Ma świadomość, że na nim, na wychowanku, kibice i zarząd mieli wielkie oczekiwania. Zapowiadał się kiedyś naprawdę na wielkiego zawodnika. Ale przerosło to go. Czy to się komuś podoba czy nie Seba wykorzystał limit szans, których i tak było za wiele. Sympatia sympatią, ale Seba powinien definitywnie opuścić Juventus.
„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
- AdiZ
- Juventino
Giovinco musi zostać :!: Pozbycie się go teraz to większy błąd niż wykup jego karty z Parmy. Pierwsze pozbyć się gwiazdy jednego sezonu - Matriego potem Quagliarelli. Są w klubie wystarczająco długo i udowodnili, że zmarnowano na ich karty 33 mln. Nadają się co najwyżej do Cagliari czy Udinese. Seba jeszcze musi dostać rok czasu, przyda się to zostanie nie to sprzedać.
- francois
- Juventino
O ile zgodzę się co do Giovinco to stwierdzenie, że zmarnowaliśmy kasę na zakup Matriego i Fabio to nieporozumienie. Po pierwsze to oni ratowali nasze stracone sezony, gdy byliśmy w czarnej dziurze, a po drugie sprzedajmy ich dopiero wtedy, gdy będą mieli lepszych następców. A w jednym okienku Suarez, Dzeko i Higuain za nich nie przyjdą.AdiZ pisze:Giovinco musi zostać :!: Pozbycie się go teraz to większy błąd niż wykup jego karty z Parmy. Pierwsze pozbyć się gwiazdy jednego sezonu - Matriego potem Quagliarelli. Są w klubie wystarczająco długo i udowodnili, że zmarnowano na ich karty 33 mln. Nadają się co najwyżej do Cagliari czy Udinese. Seba jeszcze musi dostać rok czasu, przyda się to zostanie nie to sprzedać.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- pumex
- Juventino
Sorry, ale nie widzę krzty logiki. Pominę już oklepane teksty mówiące o tym, ile punktów zapewnił nam dany napastnik, po prostu Twoja argumentacja jest bezsensowna.AdiZ pisze:Giovinco musi zostać :!: Pozbycie się go teraz to większy błąd niż wykup jego karty z Parmy. Pierwsze pozbyć się gwiazdy jednego sezonu - Matriego potem Quagliarelli. Są w klubie wystarczająco długo i udowodnili, że zmarnowano na ich karty 33 mln. Nadają się co najwyżej do Cagliari czy Udinese. Seba jeszcze musi dostać rok czasu, przyda się to zostanie nie to sprzedać.

- ewerthon
- Juventino
Jego argumentacja to ukryty przekaz "1. Oddać Matriego i Quagliarelle na których Marotta wydał grube miliony, w ten sposób po raz kolejny udowodni swoją nieudolność. 2. Zostawić Giovinco, żeby ten udowodnił iż sprzedanie połówki jego karty Parmie, to była kolejna idiotyczna decyzja Marotty".
- Castiel
- Juventino
Kolego - Giovinco ma prawie 1000 min rozegranych więcej w Serie A i tyle samo goli co Quagliarella. W LM 100 min więcej, a goli mniej.AdiZ pisze:Giovinco musi zostać :!: Pozbycie się go teraz to większy błąd niż wykup jego karty z Parmy. Pierwsze pozbyć się gwiazdy jednego sezonu - Matriego potem Quagliarelli. Są w klubie wystarczająco długo i udowodnili, że zmarnowano na ich karty 33 mln. Nadają się co najwyżej do Cagliari czy Udinese. Seba jeszcze musi dostać rok czasu, przyda się to zostanie nie to sprzedać.
Więc nie wiem czym się kierujesz. Z tej trójki zostawiłbym tylko Quaga coś tam jeszcze potrafi, ale Giovinco gra beznadziejnie. Nic mu nie wychodzi. Marnuje mnóstwo sytuacji, a strzały ma takie jakby nie jadł śniadania.
- Cabrini_idol
- Juventino
Quag to nasz najlepszy napastnik koło Vucinicia (raz na 3 mecze).Quag i Leniwus.. tym napadem powinnismy wychodzic w kazdym meczu. Matri to drewno, ktory od czasu do czasu dobije jakas szmate, Giovinco jest za slaby fizycznie i za duze klapki ma na oczach do tego nieskutecznosc i mamy obraz przecietnego technicznego SS.Castiel pisze:Z tej trójki zostawiłbym tylko Quaga coś tam jeszcze potrafi

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=133239
Przy okazji eventu na rzecz walki z rasizmem o swojej przyszłości w turyńskim klubie wypowiedział się Arturo Vidal. Myślę, że nie jest tajemnicą fakt, że piłkarz chce u nas grać i nie zamierza odchodzić, o czym wspominał już niejednokrotnie, podkreślając swoje przywiązanie do klubu. "Obiecuję, że pozostanę w Juventusie, ponieważ mam w dalszym ciągu 3,5 roku kontraktu do wypełnienia i czuję się tu dobrze".
Vidal dodał, że byłby zadowolony z przybycia do klubu Sancheza.
Przy okazji eventu na rzecz walki z rasizmem o swojej przyszłości w turyńskim klubie wypowiedział się Arturo Vidal. Myślę, że nie jest tajemnicą fakt, że piłkarz chce u nas grać i nie zamierza odchodzić, o czym wspominał już niejednokrotnie, podkreślając swoje przywiązanie do klubu. "Obiecuję, że pozostanę w Juventusie, ponieważ mam w dalszym ciągu 3,5 roku kontraktu do wypełnienia i czuję się tu dobrze".
Vidal dodał, że byłby zadowolony z przybycia do klubu Sancheza.
- Osgiliath
- Juventino
Już przy temacie suareza podkreslałem, że Sanchez wydaje się najrealniejszy.
Przy Jojo prezes Fiory będzie lecieć w kulki. Cavani przy DL to abstrakcja.
Pozostaje Alexis za którym przemawia:
- Scudetto Juve -> LM w nastepnym roku i dobra postawa w tym
- brak Messiego
więc będzie mógł się wykazać
- Asa i Isla to kumple z Udine a Isla i Arturo to rodacy
Poza tym nie wiem czym merdy miałyby go przekonać i dlatego uważam, że jest opcją realną tym bardziej, że Barca nie będzie wymagać (chyb araczej) astronomicznej kasy, jaką bysmy musieli wydać na Luisa, a niewiele mniejszą na Jojo przy nastawieniu Fiory do Juve.
Do tego ostawić Szwagra i Matriego + Q i atak byłby deczko lepszy, bo miedzy bajki nalezy włożyć przyjście więcej niż jednego atakera, prócz LL, który już jest klepnięty.
Wydaje mi się, że nie mamy aż tyle kasy, a znając skąpstwo Beppe i inne cele transferowe, to i tak będzie git.
Co do Gio - zważając na jego warunki fizyczne ma podwójnie ciężko i choć strzelił te 11 goli to mógł więcej, gdyby nie marnował tylu setek. Nie wiem, czy Ll i ewentualnie Alexis nie będą tacy sami.
Myślę, że Gio pasowałby na bok ataku przy 4-3-3, ale na taką formację nie przejdziemy (no chyba, że w ostateczności) przy 3-5-2, która jest skuteczna już drugi rok, co trochę nie pasuje Sebie, który choc szybki to tego nie wykorzystuje.
Gdybyśmy go oddali to pewnie znowu by bure na Juve strzelił, ale poza wtopieniem gotówki to chyba raczj nie byłoby go aż tak żal, tym bardziej, że przychodząc ponownie do Juve wiedział, że nie będzie gra pod niego i tak łatwa jak w Parmie.
Problem w tym, że nie po to Antonio go ściągał, żeby się zgodził go od razu oddać, co może świadczy o jego permanentnym wystawianiu w 11, nawet, gdy forma jest słaba, bo może w niego dalej wierzy.
Zapowiada się ciekawie w ataku na lato. Obyśmy tylko nie skończyli z kolejnym Niklasem...
Przy Jojo prezes Fiory będzie lecieć w kulki. Cavani przy DL to abstrakcja.
- brak Messiego

Poza tym nie wiem czym merdy miałyby go przekonać i dlatego uważam, że jest opcją realną tym bardziej, że Barca nie będzie wymagać (chyb araczej) astronomicznej kasy, jaką bysmy musieli wydać na Luisa, a niewiele mniejszą na Jojo przy nastawieniu Fiory do Juve.
Do tego ostawić Szwagra i Matriego + Q i atak byłby deczko lepszy, bo miedzy bajki nalezy włożyć przyjście więcej niż jednego atakera, prócz LL, który już jest klepnięty.
Wydaje mi się, że nie mamy aż tyle kasy, a znając skąpstwo Beppe i inne cele transferowe, to i tak będzie git.
Co do Gio - zważając na jego warunki fizyczne ma podwójnie ciężko i choć strzelił te 11 goli to mógł więcej, gdyby nie marnował tylu setek. Nie wiem, czy Ll i ewentualnie Alexis nie będą tacy sami.
Myślę, że Gio pasowałby na bok ataku przy 4-3-3, ale na taką formację nie przejdziemy (no chyba, że w ostateczności) przy 3-5-2, która jest skuteczna już drugi rok, co trochę nie pasuje Sebie, który choc szybki to tego nie wykorzystuje.
Gdybyśmy go oddali to pewnie znowu by bure na Juve strzelił, ale poza wtopieniem gotówki to chyba raczj nie byłoby go aż tak żal, tym bardziej, że przychodząc ponownie do Juve wiedział, że nie będzie gra pod niego i tak łatwa jak w Parmie.
Problem w tym, że nie po to Antonio go ściągał, żeby się zgodził go od razu oddać, co może świadczy o jego permanentnym wystawianiu w 11, nawet, gdy forma jest słaba, bo może w niego dalej wierzy.
Zapowiada się ciekawie w ataku na lato. Obyśmy tylko nie skończyli z kolejnym Niklasem...
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Sanchez, jeśli się nie mylę, przyjaźni się z Arturo. Zresztą należy pamiętać o tym, że Vidal i Sanchez mają TEGO SAMEGO agenta, który nazywa się Fernando Felicevich. Sanchez grał świetnie przed odejściem do Barcy. Tam, jak wszyscy doskonale wiedzą, bardzo ciężko przedostać się do pierwszego składu. Samemu piłkarzowi o wiele łatwiej byłoby się zaaklimatyzować w klubie, w którym gra już 2 jego kolegów z reprezentacji. Nie ma żadnego argumentu, który przemawiałby za interem. Nie odnoszą sukcesów, nie mają fame'u, grają kaszanę, nie zagrają najprawdopodobniej w LM... Długo by tak można.Osgiliath pisze: Przy Jojo prezes Fiory będzie lecieć w kulki. Cavani przy DL to abstrakcja.
- brak Messiegowięc będzie mógł się wykazać
Marzeniem pozostaje Suarez, choć jego sprowadzenie jest absolutnie nierealne. Sanchez jest świetnym rozwiązaniem, o wiele lepszym od przereklamowanego Joveticia. Czarnogórzec gra we Włoszech, a nie potrafi sobie poradzić z powrotem do formy, ma ogromne problemy z kontuzjami plus kosztowałby o wiele więcej niż Chilijczyk.
Któryś z dziennikarzy twierdził wczoraj, że zakupimy jakiegoś topa (stawiam na Sancheza właśnie), który będzie wspierał w ataku Llorente. Mielibyśmy z kolei pozbyć się Quaga i Matriego, zostawiając jednocześnie na ławce Vucinicia oraz Giovinco. Rolę piątego napastnika miałby pełnić któryś z naszych młodych graczy, grających obecnie na wypożyczeniu - Immobile bądź Gabbiadini.
- AdiZ
- Juventino
Matri 18mln Quagliarella 15mln przepłaceni i to grubo. Nie sezony a sezon, który tak był stracony. Jest już super bombardier Llorente więc jednego można się pozbyć ma przyjść kolejny więc 2 może się już pakować.francois pisze:O ile zgodzę się co do Giovinco to stwierdzenie, że zmarnowaliśmy kasę na zakup Matriego i Fabio to nieporozumienie. Po pierwsze to oni ratowali nasze stracone sezony, gdy byliśmy w czarnej dziurze, a po drugie sprzedajmy ich dopiero wtedy, gdy będą mieli lepszych następców. A w jednym okienku Suarez, Dzeko i Higuain za nich nie przyjdą.
Wszyscy obecni napastnicy są beznadziejni. Przepaść jakościowa między atakiem a resztą formacji jest kolosalna. Quagliarella i Matri są najdłużej z naszych napastników. Skoro nic nie wnoszą, więc trzeba ich pogonić. Zwłaszcza Matriego, który ma kontrakt do 2017pumex pisze:Sorry, ale nie widzę krzty logiki. Pominę już oklepane teksty mówiące o tym, ile punktów zapewnił nam dany napastnik, po prostu Twoja argumentacja jest bezsensowna.

Spisek wietrzysz. Pierwszego grubo przepłacił. Fabio wykupił, mimo fatalnej kontuzji bo źle umowę skonstruował. Z Giovinco dobrze zrobił, chłopak przynajmniej grał regularnie. Bardziej idiotyczną decyzją był wykup Motty mimo fatalnej gry i liczenie na to, że włączy czołokopacza w jakąś transakcje.ewerthon pisze:Jego argumentacja to ukryty przekaz "1. Oddać Matriego i Quagliarelle na których Marotta wydał grube miliony, w ten sposób po raz kolejny udowodni swoją nieudolność. 2. Zostawić Giovinco, żeby ten udowodnił iż sprzedanie połówki jego karty Parmie, to była kolejna idiotyczna decyzja Marotty".
Quagliarella jest już tu 3 sezon. Więc czas go pogonić bo to nie ten poziom. Wchodzi i też kopie się po czole. Każdy z naszych napastników jest beznadziejny od kogoś trzeba rozpocząć czyszczenie tej stajni Augiasza.Castiel pisze:Kolego - Giovinco ma prawie 1000 min rozegranych więcej w Serie A i tyle samo goli co Quagliarella. W LM 100 min więcej, a goli mniej. Więc nie wiem czym się kierujesz. Giovinco gra beznadziejnie. Nic mu nie wychodzi. Marnuje mnóstwo sytuacji, a strzały ma takie jakby nie jadł śniadania.
Coś tam potrafi także Gio, Matri, Anelka czy nawet czasem Vucinic.Castiel pisze:Z tej trójki zostawiłbym tylko Quaga coś tam jeszcze potrafi
A ja widzę jeden. Inter da na stół 20+ i jest ich. Marotta będzie się bawił w wypożyczania, a 30 sierpnia będzie kupował Pazziniego.mrozzi pisze:Nie ma żadnego argumentu, który przemawiałby za interem. Nie odnoszą sukcesów, nie mają fame'u, grają kaszanę, nie zagrają najprawdopodobniej w LM... Długo by tak można.
mrozzi pisze:Mielibyśmy z kolei pozbyć się Quaga i Matriego, zostawiając jednocześnie na ławce Vucinicia oraz Giovinco.

Ostatnio zmieniony 21 marca 2013, 22:32 przez AdiZ, łącznie zmieniany 1 raz.